Välj en sida

2024 Simagic: den ultimata racingsimulatorn på ?

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

På den globala marknaden för simracing finns det många varumärken som samexisterar och delar på olika segment. Det finns naturligtvis tillverkare som fokuserar på det ”budgetvänliga” segmentet, med kringutrustning som riktar sig till den lägre delen av marknaden, men vars prestanda och inlevelse inte är i toppklass. Vi har också tillverkare som huvudsakligen är pre-mium, men som berör flera segment för att tillfredsställa en bredare kundbas.

Om du har kört sim-racing ett tag är du säkert bekant med märken som Fanatec , Simucube , Logitech eller Thrutsmaster och till och med Moza Racing . Dessa varumärken tillverkar visserligen högkvalitativ kringutrustning för simracing, men de fokuserar på olika segment. Fanatec, till exempel, är lite av en mångsysslare med kvalitetsprodukter (särskilt premium). Moza gör detsamma. Simucube är en mycket avancerad tillverkare som siktar på att tillfredsställa professionella piloter.

Men det finns också andra spelare som flyger under radarn. Moza, till exempel, är ett mycket ungt varumärke, knappt 2 år gammalt. Det är faktiskt inte riktigt så, eftersom Moza är en del av företaget Gudsen Moza, som grundades 2012. Detta är också fallet för Simagic : en föga känd kinesisk tillverkare av förstklassig kringutrustning för simracing.

I det följande kommer jag att berätta lite om Simagic, dess historia, dess produkter och vad jag tycker om varumärket, som ändå har en del bra kringutrustning, och varför det har varit under radarn sedan det föddes.

Berättelsen om Simagic

Varumärket Simagic startades 2018 av Barry Lee, som är ingenjör och arbetar inom elmotorbranschen. Barrys team bestod också av begåvade racerförare som saknade de ekonomiska resurserna för att stödja sin passion. Alla vet att motorsport är en bransch som slukar massor av pengar, och att man antingen måste ha en medfödd talang för att bli upptäckt av teamen i tidig ålder, eller ha ett välfyllt bankkonto för att träna, förbättra och bli märkt.

Förutom att de kinesiska förare som Barry kände vid den tiden inte hade de nödvändiga medlen och letade efter sätt att förbättra sina färdigheter billigt, i synnerhet genom sim-racing. Simagics första produkt var en Direct Drive-bas, M10. Motorns effekt var 10 nm, som namnet antyder, de använda materialen var mycket ädla (kolfiber, metall och så vidare), och Simagic hade utvecklat den första QR som var direkt inspirerad av de som används inom motorsport.

För att komplettera sin produktkatalog var Simagic tvunget att utveckla sitt ekosystem. Faktum är att varumärket är en av få tillverkare av kringutrustning för simracing som erbjuder en komplett katalog med produkter, inklusive kedjestag, rattar, pedaler, växlar och handbromsar.

Simagic har gjort en storslagen entré i simracingvärlden med produkter som snabbt har blivit populära. Ledordet var ”kvalitet”, och jag måste säga att det inte har förändrats sedan dess. Med tanke på att Simagics personal består av racerförare är det bara naturligt att tillverkaren fokuserar på att tillverka produkter av högsta kvalitet som uppfyller förarnas behov.

Simagics målsegment

Som jag sa tidigare är Simagic ett premiummärke som försöker tillgodose behoven hos racerförare som vill träna på en simulator. Det sägs ofta att ”premium” går hand i hand med ”dyrt”, och i fallet med Simagic är det relativt. Den kinesiska tillverkarens produkter är inte på något sätt avsedda för personer med en begränsad budget, men de är fortfarande billigare än de som erbjuds av andra aktörer som Simucube.

Simagic är en tillverkare av avancerad kringutrustning. För varumärket är instegs- och mellanklasssegmenten inte attraktiva, eftersom de är reserverade för nybörjare och amatörer som kör sim-racers. Varumärket vill förvärva en portfölj av professionella kunder, från riktiga racingförare till hardcore simracingfans, kort sagt esportförare.

Simagic produktkatalog

Simagic är ett av de få varumärken som har en komplett katalog med kringutrustning för simracing, precis som Fanatec. Simagics produkter omfattar kedjestag, rattar, växlar, handbromsar och andra produkter såsom nav. Det är fantastiskt att ha ett komplett ekosystem, men är det värt det? Ja, det kan man säga! Simagics produkter är utmärkta, mycket bättre än konkurrenternas.

Grunderna i Simagic

Simagic Alpha Mini

simagic alpha mini

Simagics Alpha Mini-bas representerar tillverkarens basutbud i instegsklassen. Den ersätter den allra första modellen som marknadsfördes, M10. Denna bas är ganska vacker och har Fanatecs CSL DD i sikte, 8nm-versionen för att vara exakt. Det måste sägas att den tyska tillverkaren har förändrat spelplanen genom att erbjuda en kraftfull och kommunikativ DD-bas till ett lågt pris, och därför har Simagic följt efter.

Alpha Mini utvecklas på 10 nm, precis som den basprocessor den ersätter. Priset är 525 euro, bara en aning dyrare än en 8 nm CSL DD. För mig är det utmärkt valuta för pengarna. De material som används är kolfiber och metall, för att säkerställa en kvalitetsprodukt som är fantastiskt färdig och byggd för att hålla länge.

När det gäller sensationer kommer du att få en upplevelse. Denna bas är extremt kommunikativ, exakt och kraftfull. Fördjupningen drivs till sin spets, särskilt om du väljer hela Simagics ekosystem. Det måste sägas att varumärket har racingförare i sina led, och dess produkter riktar sig tydligt till proffs och semi-proffs simracers. Jag lyfter verkligen på hatten för Alpha Mini.

Simagic Alpha

simagic alpha

Simagics Alpha-bas ligger i mellanskiktet hos den kinesiska tillverkaren och utvecklar ett vridmoment på 15 nm. Redan nu är konkurrensen inom detta segment mycket liten. Fanatec är frånvarande och Moza är närvarande med sin R16. Hur det än är med den saken så har Alpha samma design som mini i ett mycket kompakt men förvånansvärt tungt fodral. Djuret väger nästan 8 kg på vågen, och det är bara basen!

När det gäller känslan är vi fantastiskt väl betjänade. Vridmomentet på 15 nm gör denna bas till ett underverk för sim-racing, även om sweet spot ligger mellan 8 och 10 nm för bra känsla. Det som är bra med Alpha är de små sensationerna, de små detaljerna som basmotorn ger, och det är där skillnaden mellan denna bas och konkurrenterna blir lite mer uttalad.

Jag måste säga att den här enheten är den bästa i sitt effektområde. Du har tillräckligt med vridmoment, eller åtminstone tillräckligt med marginal när det gäller vridmoment, för att ha utmärkta förnimmelser och perfekt kommunikation om vad bilen gör utan att klippa. Förutom att allt detta måste betalas för. Simagic Alpha kan bytas ut mot den förnäma summan 775 euro utan QR, som måste köpas separat. Det är billigt av tillverkaren, särskilt som den kostar drygt 60 euro.

Simagic Alpha Ultimate

simagic alpha ultimate

Simagics Big Daddy, Alpha Ultimate. Detta är tillverkarens toppmodell, som konkurrerar med Fanatec och Simucube på deras eget område. Alpha Ultimate i några siffror: 23 nm vridmoment, 14 kg på vågen, 1 ms svarstid, 3 processorer för databeräkning och 40 000 Hz för uppdateringsfrekvensen för force feedback. En dinguerie om du frågar mig.

Konstruktionen är oförändrad, precis som på alla Simagic-baser. Det är bara storleken som skiljer sig åt mellan olika baser. Det som inte heller har förändrats är det faktum att QR säljs separat, vilket fortfarande ser billigt ut med ett baspris på över 950 euro.

Det som förändras är hur det känns. Att konkurrera med Fanatec DD2 och Simucube Pro 2, båda med 25 nm vridmoment, är ingen lätt uppgift. Men Simagic Alpha Ultimate klarar sig ganska bra. Med sin gedigna erfarenhet av DD-baser har Simagic levererat en mycket välarbetad produkt som uppfyller våra förväntningar.

Känslorna är mycket realistiska, oavsett vilken titel du tittar på. Force feedback är förvånansvärt kommunikativ och återger allt bilen gör och allt den upplever i form av kraft. Uppriktigt sagt kan du inte få nog av sim-racing-sessioner med den. Dessutom är denna bas betydligt billigare än konkurrenterna, cirka 500 euro mindre än de andra, och det är ingen liten bedrift.

Simagic rattar

Simagics rattar är alltså inte lika många som Fanatecs, och sortimentet är uppdelat i två huvudkategorier: Rally/Touring och formelbil/GT. Varje kategori består för närvarande av tre rattar: GT1 (med R- och D-varianterna), GTS och GTC för den förstnämnda, och GT4, FX och FX Pro för den sistnämnda.

Jag kommer att visa dig två hjul från varje kategori, eftersom du kommer att hitta likheter i Simagics sortiment.

Simagic GTS

simagic gts

GTS är en ratt i mellanklassen som ersätter GT1, från vilken den hämtar många element. Ratten har en diameter på 30 cm, vilket gör den till den perfekta storleken för rally, touring och till och med GT-racing. Ratten är rund, med aluminiumram och klädsel i läder eller alcantara. Den är vacker och förstklassig, särskilt med de röda sömmarna och det övre bandet i samma färg.

När det gäller funktionalitet har vi 2 joysticks, 7 knappar, 2 kolfiberpaddlar och 2 roterande encoders. Dessutom har GTS en RevLED ovanför mitten, vilket är till stor hjälp när det gäller att kontrollera motorvarvtalet.

Sammantaget är detta en utmärkt ratt till ett pris av 374 euro. Den är dyrare än Fanatecs, men det är en bra produkt.

Simagic GTC

simagic gtc

GTC är ett mycket nytt tillskott till Simagics produktsortiment. Den är C-formad och 32,5 cm i diameter, vilket gör den större än GTS. Det är tydligt att detta hjul riktar sig till entusiaster och fans av GT-racing. Strukturen består av aluminium och läder eller alcantara för finishen.

När det gäller funktionalitet finns det en hubb på baksidan av ratten med 8 knappar, 2 paddlar, 4 vridreglage, en RevLED och till och med möjlighet till kopplingspaddlar. Den är mycket välarbetad och ratten är mycket ergonomisk, med knappar som passar precis under fingrarna.

När det gäller designen är den fantastiskt vacker och mycket sober. Ratten är i borstad aluminium med ett val av läder- eller alcantara-finish. När det gäller priset kostar GTC 365 euro, vilket är lite dyrare än GTS, men det är en mycket bättre satsning för GT-racingentusiaster.

Simagic GT4

simagic gt4

GT4 är en typisk F1- och GT-ratt och representerar Simagics instegssortiment. Hjulet är 30 cm långt, rektangulärt till formen och tillverkat av en kombination av aluminium, kolfiber och silikon. Estetiskt sett är GT4 en vacker och diskret ratt. Reglagen är placerade i slutet av ratten, mycket nära händerna, vilket ger utmärkt ergonomi.

Det finns 2 magnetiska paddlar bak, och du kan lägga till kopplingspaddlar om du vill (valfritt, naturligtvis). Sammantaget är GT4 en mycket bra ratt för dem som vill ha både en GT- och F1-konfiguration, med ett detaljhandelspris på 390 euro.

Simagic FX Pro

simagic fx pro

Simagic FX Pro är den kinesiska tillverkarens F1-ratt av flera anledningar. Först och främst är formen direkt inspirerad av enmansrattar, med silikonhandtag, en kolfiberstruktur, 6 kolfiberpaddlar, en mängd knappar och reglage samt en stor skärm för telemetri, allt i en mycket ergonomisk form för F1.

Den här ratten är, enligt min mening, det bästa varumärket har att erbjuda när det gäller F1-inlevelse, långt överlägsen FX , som representerar Simagics första riktiga steg mot ensitsiga rattar. Allt detta har dock ett pris, och det är ett ganska högt pris. Priset för FX Pro är 732,5 euro, och det är verkligen dyrt för en F1-ratt, men det är det verkligen värt.

Varför är Simagic inte särskilt populärt i Frankrike?

För att sälja produkter, särskilt sådana som riktar sig till ett visst segment, måste du stå i rampljuset, vara synlig och dessutom ha utmärkta produkter. Förutom att Simagic har ett trumfkort i rockärmen, och det är dess produkter, som är klart överlägsna den kinesiska konkurrensen som Moza Racing.

Simagics största problem är dess varumärkesimage: den är praktiskt taget obefintlig, och det är vad som straffar dess produkter, som är exceptionellt bra i sitt segment. Simagic vet hur man tillverkar kringutrustning, men inte hur man säljer den. Eller åtminstone inte ger sig själv en utmärkt image för att sälja dem.

Dessutom använder Simagic distributörer för att sälja sin kringutrustning över hela världen, och den som valts för att representera Frankrike har inte den synlighet som krävs för att lyfta detta varumärke till sin rättmätiga plats. Och det är verkligen synd att se marknadsandelar glida Simagic ur händerna på grund av problem som kan lösas med en stor marknadsförings- och PR-satsning.

Vad jag tycker om Simagic

För mig är Simagic ett utmärkt alternativ till de stora namnen inom simracing som vi alla har känt till sedan länge. Den kinesiska tillverkaren erbjuder produkter som är genomtänkta, högpresterande och framför allt har en byggkvalitet som får konkurrenterna att blekna i jämförelse. Om du har råd att köpa Simagics kringutrustning, oavsett om det är en bas, en ratt eller en shifter, skulle jag råda dig att göra det. Du kommer inte att ångra det alls.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar