Välj en sida

Moza Racing, det nya heta varumärket för simracing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Det var bara en tidsfråga innan kinesiska tillverkare började ge sig in på simracingmarknaden och etablera sig som starka konkurrenter.

Nyligen gjorde det kinesiska varumärket Moza Racing, som ursprungligen var inriktat på tillverkning av audiovisuella lösningar, sig ett namn inom simracingvärlden med ett komplett ekosystem av lösningar: baser, rattar, pedaler och till och med instrumentpaneler.

Så vi bestämde oss för att berätta mer om det. I den här artikeln berättar vi allt som finns att veta om varumärket Moza Racing, från dess historia till dess produkter.

Varumärket Moza Racing: dess historia och marknadsposition

Gudsen MOZA grundades 2012 av fordonsingenjörer och Simracing-förare och är världens ledande tillverkare av kamerastabilisatorer, gimbal-kameror och simuleringsväxlar. Företaget är en ledande innovatör inom kamerastabiliseringssystem och teknik för fordonsstabilitet.

Moza Racing är en relativ nykomling i världen av Sim-Racing. eftersom det endast är från 2021 att varumärket lanserade sig på marknaden för simracing genom att utveckla en komplett ekosystem som omfattar direktdrivna rattar med force feedback, rattunderreden, pedaler i aluminiumlegering, digitala instrumentpaneler och kontrollprogramvara.

De produkter som de har släppt hittills har mötts med relativt beröm, eftersom de försöker utmana de stora namnen inom Sim-racing, men det första intrycket är mycket positivt.

Moza Racing verkar bygga ett fint ekosystem av produkter som kommer att fortsätta växa med tiden. Dessutom är deras supportinfrastruktur mycket bra och svarar snabbt på alla frågor. Detta är alltid ett gott tecken för ett företag eftersom du kan vara säker på att det finns personal till hands om problem skulle uppstå.

Varumärket Moza Racing verkar fast beslutet att skapa innovativ och professionell utrustning för simracing som förarna kan lita på när det gäller kvalitet och uthållighet.

Moza Racings produktsortiment

Det kompletta ekosystemet för varumärket Moza Racing omfattar kedjestag, direktdrivna svänghjul med force feedback, pedaler och instrumentbrädor.

Grunderna för Moza Racing-ratten

R9 direktdriven

 

moza racing r9 direktdrivning

Moza Racing riktar in sig på instegsmarknaden för direktdrivna bilar med sin R9-bas.

Motorn har ett maximalt vridmoment på 9 Nm och är inrymd i ett svart eller vitt aluminiumhölje som mäter 240 mm x 157 mm x 124 mm.

R9 är en liten enhet med hög byggkvalitet, vilket är en stor fördel när det gäller montering, särskilt för dem som överväger att använda det valfria skrivbordsstativet.

R9-basen är endast kompatibel med PC. Med Pit House-programvaran kan du kontrollera detaljerna för kraft och kraftåterkoppling samt spara individuella spelprofiler. Förutom PC-programvaran kan basstationen även styras från en telefonapplikation.

R16 direktdriven

moza r16

Basmodellen R16 är inspirerad av superbilar och har en 3D-skulpterad kaross och en tvåfärgad billackering. Det är den perfekta kombinationen av design och kraft.

Den är tillverkad avaluminiumlegering av flygplanskvalitet och ger föraren rätt vikt och känsla.

Basen är utrustad med en optimerad motor som ger praktiskt taget noll ripple och torque cogging.

Tack vare sin encoder har R16 en exceptionell förmåga att förstå hjulets position för att sömlöst återge känslan av loppet.

R21 Direktdrivning

moza r21

Moza R21 Direct Drive rattbas är den mest kraftfulla basen i Moza-sortimentet och är kompatibel med alla produkter i Moza Racings ekosystem.

Jämfört med sina bröder på 9 och 16 Nm har servomotorn R21 DD ett enormt toppmoment på 21 Nm .

Enheten är utrustad med en D1-kompatibel Quick Release och ett antal anslutningsportar. Alla inställningar och funktioner kan hanteras direkt via Moza-applikationen.

Moza Racing rattar

CS

moza cs

MOZA CS-ratten är av exceptionell kvalitet och har ett 33 cm stort hjul för en realistisk racingupplevelse.

Den nya CS-ratten är utrustad med ett robust QuickRelease-system som gör det möjligt att byta hjul på bara några sekunder utan att kompromissa med styvheten, och har dessutom 6 programmerbara knappar.

CS-ratten erbjuder dessutom föraren två universella joysticks och två vridreglage. Smidda magnetiska paddlar i kolfiber med beröringsfri fotoelektrisk teknik gör växelpaddlarna extremt stabila och minskar växlingsfelen.

GS

moza gs

Moza Racing GS-ratten är en 30 cm modell i Formel 1- eller GT-stil med en extremt attraktiv design. Det är en högkvalitativ ratt som är utformad för att ge dig alla de funktioner du behöver som simuleringspilot.

Ratten är tillverkad av 5 mm tjock kolfiber och flankeras av två Alcantara-grepp. Magnetiska växlingspaddlar och dubbla analoga kopplingspaddlar tillsammans med ett robust QuickRelease-system på baksidan av ratten. Rattens framsida har 10 belysta knappar, två vridbara rattar, fem 12-positionsrattar och två joysticks.

Färgerna på ljusrampen och ljusknapparna kan anpassas med den medföljande Pit House-programvaran.

RS

moza rs

Den 33 cm stora RS-ratten är tillverkad i Alcantara, medan panelen och växelpaddlarna är tillverkade i smidd kolfiber. Magnetiska växelpaddlar ger snabba och följsamma växlingar.

Du kan hantera komplexa funktioner med15 programmerbara knappar, 2 universaljoysticks och 2 tjugosegmentsknappar .

Den har ett QuickRelease-system som gör att du kan byta ratt på en sekund.

RS-ratten har en komplett LED-remsa med stöd för 256 RGB-färger. Den fullständiga anpassningen utförs med hjälp av Moza Racings Pit House Suite-programvara.

Moza Racing vevstakar

SR-P Pedaler

moza s rp

Moza S-RP vevpartiet är tillverkat av höghållfaststål för att garantera överlägsen kvalitet och exceptionell hållbarhet, har justerbart pedalavstånd och kan anslutas direkt till en dator via USB-porten.

Med en högprecisions trycksensor som väger upp till 75 kg kan föraren bättre kontrollera trycket på pedalerna tack vare muskelminnet, vilket ger en mjukare körupplevelse.

En halkskyddsmatta på undersidan förhindrar att pedalerna glider när de används på golv, medan SRP-pedalens design gör att du kan montera pedalerna på pedalboards eller cockpitstativ.

CRP Pedaler

moza crp

Nästan alla delar i CRP vevpartiet är tillverkade av CNC-aluminiumlegering. Detta ger föraren en solid, hållbar plattform som klarar inbromsningar och det snabba arbetet med foten på gaspedalen.

CRP-pedalerna innehåller Mozas Mpressure. En lastcellssensor med hög precision erbjuder det mest exakta sättet att mäta applicerad kraft.

Moza Racings patenterade struktur för justering av pedalvinkeln ger ettbrett spektrum av inställningar.

Andra tillbehör från Moza Racing

HD digital instrumentpanel – CM

moza hd cm

MOZA CM är en 5-tums HD-instrumentpanel i färgmed 16,7 miljoner färger och en upplösning på 800 x 480, vilket garanterar enastående bildkvalitet. Den slimmade, futuristiska och flytande instrumentpanelen har en uppdateringsfrekvens på 60 Hz och är kompatibel med de flesta vanliga simulerade racingtitlar.

HD digital instrumentpanel – RM

moza hd rm

Den digitala instrumentpanelen RM från Moza är en 5-tums HD-färginstrumentpanel med 16,7 miljoner färger och en skärmupplösning på 800 × 480. Förarna har en fantastisk digital instrumentpanel som kan visa bilstatus, varvtider och mycket mer. Den är inkapslad i en solid ram av aluminiumlegering. Bildskärmen har en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Så det blir inga spökbilder eller rörelseoskärpa.

Slutsats

Varumärket varumärket Moza Racing är en mycket ny aktör på marknaden för sim-racing, men den är redan mycket lovande. Mozas produktsortiment är mycket intressant, vilket vi förklarade i den här artikeln.

Kommer Moza Racing att kunna konkurrera med ledande varumärken som Fanatec och Thrustmaster? Det får framtiden utvisa! Under tiden ska du inte tveka att prova hennes produkter själv.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar