Välj en sida

De 5 bästa skorna för simracing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Simracingskor är en grundläggande del av sportkläderna för varje förare. Tillsammans med handskar är det helt klart ett av de mest sålda tillbehören, efter naturligtvis de viktigaste sakerna som cockpit och ratt.

Även om pedalerna på nästan alla rattar är konstruerade för att klara all acceleration och inbromsning som du kan utöva med din vikt och styrka, är det alltid en bra idé att ha bra tävlingsskor. Det finns ett antal olika märken på marknaden som erbjuder en mängd olika modeller, så det är inte alltid lätt att veta vilken man ska välja och vilken som är bäst lämpad för Sim-racing, eller vilka fördelar den kommer att ge oss under spelet.

I den här artikeln berättar vi om fördelarna med Sim-racing-skor, vilka kriterier du bör använda för att köpa dem och, naturligtvis, vårt urval av de 5 bästa Sim-racing-skorna du kan hitta idag.

 

De bästa skorna för simracing i en överblick

 

Vilka är fördelarna med Sim-racingskor?

Fötterna spelar en grundläggande roll vid körning: de sänder accelerationssignalen, de används för att bromsa och stanna bilen eller, för de mer professionella förarna, de används för att utföra häl-tå-manövrar. Vid simulerad körning kommer dina fötter att leda dig till seger om du är bra på att känna av bromstryck eller acceleration.

Enligt vår uppfattning har Sim-racing-skor följande fördelar:

 • Du kan förlänga livslängden på dina pedaler om du använder dem med skor som är avsedda för dem.
 • Du undviker att smutsa ner dem med smutsiga sulor som samlar upp all smuts från gatan.
 • Med Sim-racing-skor får du en riktig känsla för pedalerna och du kan styra med större precision.
 • Du får bättre grepp så att fötterna inte glider och du förbättrar dina reaktionstider.
 • Dina fötter bör svettas mindre.
 • Förutom alla andra fördelar ger det dig känslan av att vara en riktig racerförare, och professionalism förtjänas också genom dessa små detaljer.

Men allt detta innebär naturligtvis att du behöver bra simracingskor. Skorna ska vara bekväma, flexibla och andas.

Vilka kriterier bör du använda när du köper simracingskor?

Oavsett vilken typ av simracingutrustning du köper är det viktigt att ha en budget i åtanke. Men det finns andra faktorer att ta hänsyn till, och det stora antalet valmöjligheter kan vara ganska avskräckande. Hur vet man vad som gör ett par Sim-racingskor objektivt bra? Enligt vår uppfattning måste modellen uppfylla följande kriterier:

Komfort

Oavsett om du spelar för skojs skull eller deltar i en onlinetävling är blåsor på fötterna och allmänt obehag under spelandet det sista du vill ha. Det kommer att bli det enda du tänker på! Det är viktigt att du känner dig bekväm i dina skor.

Flexibilitet

Ju styvare skon är, desto obekvämare blir den och desto svårare blir det att manövrera pedalerna ordentligt, så leta efter en flexibel sko.

Material

Vi rekommenderar att du väljer en gummisula för att förbättra greppet på pedalerna. Gummi är ett material som, förutom att vara lätt och flexibelt, har stor hållfasthet och grepp, så att vi kan använda pedalerna under långa sessioner och spela utan att de glider.

Sula tjocklek

Ju tunnare sula, desto mer taktiska och precisa blir vi. Vissa föredrar till och med att spela med strumpor.

 

De 5 bästa skorna för Sim-racing

Vi har valt ut våra 5 favoritskor för Sim-racing och listat dem här i preferensordning.

Abruzzi Sim Racing skräddarsydda skor

abruzzi simracing skor

Du kan inte få något bättre än en skräddarsydd racingkänga som är särskilt utformad för simuleringsförare! Abruzzerna har under många år specialiserat sig på att ta fram briljanta, iögonfallande designer för kartracing och har nyligen med stor framgång gått över till simuleringsracing.

Ett par Abruzzi Sim-racingskor är en upplevelse utan dess like. Förutom den komfort som dessa skor garanterar får du nöjet att bära en modell som du själv har anpassat!

När du har valt startmodell på deras webbplats kan du välja mellan en mängd olika färger för varje del av skorna : huvuddelen, remmen, snörningen, hälen, sidobandet och tårna.

Du kan sedan välja vilken personlig text du vill ska visas på skobandet. Du kan välja det namn du vill ska visas och ett nummer, följt av den flagga du vill representera.

När det gäller själva skorna är de tillverkade av helt lätta material som inspirerats av Abruzzis expertis inom tillverkning av go-kartskor. Mockan och/eller lädret, beroende på vilket du väljer, har hög andningsförmåga för att förhindra att dina fötter överhettas.

En av de bästa egenskaperna hos dessa skor är den specialiserade sulan och den höga greppnivån. Innersulan är också vadderad för ännu bättre komfort, så att du kan spela i timmar utan att bli trött.

Till det pris som Abruzzi Sim Racing skor säljs för, skulle du vara fel att missa!

Fördelar

 • Helt personligt och handgjort.
 • Lätt med en tunn men greppvänlig sula.
 • Material av hög kvalitet.

Nackdelar

 • Långa väntetider på grund av individanpassad process.

Sparco SL-17 skor

sparco sl17

Varumärket Sparco är ledande inom försäljning av racingrelaterade produkter. De material som används vid tillverkningen av produkterna är av högsta kvalitet.

Bland hans många designer rekommenderar vi att du tar en titt på hans skomodell Sparco SL-17, en favorit bland experter och vanliga Sim-racing-spelare.

Dessa lågskor är tillverkade av lättviktsläderimitation. Dessutom har Sparco SL-17-skorna P6 racing-sulor, vilket gör dem mjuka och tunna och förbättrar känslan som förmedlas av simulatorns pedaler.

Dessa skor har inspirerats av en rallyförares utrustning, har en mycket trendig design och är dessutom mycket bekväma.

De har också utformats enligt Sparcos karakteristiska linjer : SPX-bältet böjer sig vid hälen, de har Sparco-axelremmar på sidorna och snörhålen efterliknar detaljerna i R100S bältesöglor.

Enligt vår mening erbjuder Sparco SL-17 skor en mycket bra kompromiss mellan budget och kvalitet och bör verkligen inte göra dig besviken!

Fördelar

 • Mycket flexibla P6-löpsålar.
 • De är mycket bekväma och mycket lätta.

Nackdelar

 • Känsligheten kan fortfarande förbättras.

OMP KS-3 skor

omp ks3

OMP KS-3-skorna var ursprungligen konstruerade för karting, men vi tyckte att de var utmärkta för sim-racing.

Skorna är tillverkade av mockaläder, ett utmärkt material tack vare dess lätta egenskaper och samtidiga komfortfaktor.

Skons sula är mycket tunn, så att du kan känna pedalerna, och har behandlats för att bibehålla ett bra grepp även i kraftigt regn. Det innebär att du kan vara säker på att dina fötter inte glider av pedalerna, oavsett om du använder dem när du simulerar i ditt eget hem eller på en tävlingsbana utomhus.

Observera att tunna sulor inte är synonymt med skörhet. De yttre delarna av skorna är tillverkade av härdat läder för att förhindra slitage.

OMP KS-3 har också ventilationssystem på sidorna för att hålla dig sval på sommaren.

De är slitstarka, bekväma och har bra funktioner mot trötthet, t.ex. en flexibel Achilles-insats i hälen för att förhindra blåsor, och deras design är inte heller dålig.

OMP KS-3 är inte direkt billiga, men om du kör sim-racing eller karting är de ett bra skoalternativ, eftersom du bara behöver köpa ett par.

Fördelar

 • De är bekväma och flexibla.
 • De har sidoventilation.

Nackdelar

 • De är inte särskilt konstruerade för Sim-racing.

Sparco Formula RB-8 skor

sparco rb8

Sparco Formula RB-8-skorna är, enligt vår mening, de bästa modellerna av märket. Inspirerade av kommentarer från några professionella förare har märket infört några unika funktioner i dessa skor.

Sparco Formula RB-8 är tillverkade av ett nytt läder med matt yta och mjuk känsla som anpassar sig bättre till foten: foten rör sig lättare och lädret anpassar sig till dess form. Det elastiska tyget baktill underlättar fotledens rörelse.

Den nya generationens yttersula har en helt ny lättviktskonstruktion i rent gummi som ger bättre trampkänsla samtidigt som den har antistatiska egenskaper och är bränsle- och oljebeständig, samt laterala läderförstärkningar för stötdämpning.

Den mellanhöga stöveln är bekväm och har en unik stretchpanel för hälsenan för maximal manövrerbarhet och komfort. Den ultramjuka ovandelen i kalvläder har perforerade ventiler för maximalt luftflöde, medan en förformad anatomisk innersula förbättrar passformen och ergonomin.

Fodret är tillverkat av bomullsmodakrylväv i kombination med Extended Pu med hög andningsförmåga. och innersulan är vadderad.

Den enkla kardborreknäppningen kombineras med Sparco Speed-Laces för extra stöd och komfortjusteringar (vanliga skosnören ingår). Dymlingsflänsen är justerbar och infästningssystemet är snabbt och ultralätt.

I den här samlingen hittar du 4 Sparco Formula RB-8-modeller i olika kombinationer: silver och svart, vit och blå, vit och svart, röd och svart.

Vi kan inte nog rekommendera Sparco Formula RB-8 simracingskor för professionella förare!

Fördelar

 • De fäster snabbt på foten.
 • Skydd mot stötar.
 • Halkfri gummisula.
 • Godkänd av FIA.

Nackdelar

 • Förhållandevis högt pris.

Alpinestars Tech-1 T -skor

alpinestars 1t17

Slutligen vill vi presentera våra favoritskor för sim-racing: Alpinestars TECH 1-T.

Alpinestars TECH 1-T , som ursprungligen utformades som kartingskor, kan faktiskt vara bättre lämpade för simuleringsracing. Deras sulor har ett slitbanemönster som efterliknar ett asymmetriskt däck för att ge ett nästan oöverträffat grepp. De är ganska tunna, vilket är bra för simuleringsspel eftersom de ger dig en bättre känsla för pedalen än vanliga löparskor.

Priset på Alpinestars TECH 1-T är ganska högt, men det är väl värt det med tanke på kvaliteten på denna modell.

Denna modell är tillverkad av högkvalitativt läder och mocka som förmodligen kommer att hålla dig en livstid.

De har också en fördel som många Sim-racingskor saknar: ett kardborreband som fungerar som ett extra stöd för fotleden, vilket minskar tröttheten i foten.

De har utformats för att sitta tätt runt benet och lämnar precis tillräckligt med utrymme för fötterna att röra sig fritt när du trycker ned pedalerna.

Alpinestars TECH 1-T är verkligen utmärkta skor som kommer att göra dig till en mycket lycklig simuleringsracer.

Fördelar

 • Mycket slitstark men ändå lätt konstruktion.
 • Unikt, greppvänligt slitbanemönster på sulorna.

Nackdelar

 • Det höga priset.

I korthet / Slutsats

Skor är ett viktigt tillskott i simracingvärlden och hjälper oss att förbättra precisionen i våra pedaler.

Innan du köper något, tänk på vilka kriterier som ska ligga till grund för ditt köp.

Enligt vår mening är alla skor som vi har visat dig i den här artikeln ett bra alternativ, men om du har råd är Alpinestars Tech-1 T bland de bästa simuleringsskorna du kan hitta idag.
Tänk på att om du använder Sim-racing-skor kommer du att förbättra din spelprestanda och förlänga livslängden på dina pedaler.

 

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar