Välj en sida

De bästa växelspakarna för Sim-racing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Växelspakar tenderar att vara en av de mest bortglömda Sim Racing-tillbehören, särskilt för nybörjare. Och ändå är det enligt vår mening ett viktigt inslag om du vill fördjupa dig i loppet på ett mycket mer realistiskt sätt.

Det finns så många alternativ, konkurrensen på marknaden är stenhård och det är inte alltid lätt att veta vilken modell eller vilket märke man ska välja.

För att hjälpa dig att göra det valet har vi valt att skriva den här guiden åt dig, där vi förklarar hur du väljer den modell som passar dig bäst och ger dig några användbara tips som hjälper dig att göra rätt val. bästa spakarna för Sim-racing som vi tror att du kan hitta idag.

Hur väljer du din växelspak?

Att veta vad du letar efter är naturligtvis den viktigaste faktorn när du funderar på att köpa en växelspak, eftersom du måste välja de funktioner som bäst passar dina behov. Det är en mycket personlig process, men med betoning på det bästa av det bästa finns det några saker att tänka på när du väljer en växelspak som är rätt för dig.

De viktigaste faktorerna att tänka på när man letar efter en växelspak är materialkvaliteten, modellens mångsidighet, priset och den realismnivå som den kommer att ge. Vissa växelspaksmodeller kan till och med hantera både handbroms och sekventiell växelspak, en faktor du bör ta hänsyn till om du försöker minska kostnaderna.

Skillnaden mellan H- och sekventiella växellådor

Växelspakarna finns i två utföranden: sekventiell växellåda och H-växel.

H-läge: Namnet syftar på det sätt på vilket växlarna är fördelade vid basen av spaken och hur de flesta växlingar görs i racerbilar.

Dessa spakar kan ha mellan 6 och 8 hastigheter, beroende på vilken modell du köper, och kan matchas perfekt till din racingstil. Den har det karakteristiska utseendet hos en klassisk bil och är därför idealisk för racingsimuleringar.

Sekventiell växellåda: Sekventiella växellådor är en hybrid mellan manuella och automatiska växellådor, vilket gör det enklare att växla med hjälp av kopplingen. Det är en spak som rör sig upp och ner, och vice versa, vilket gör växelläget mer automatiskt. Det innebär att den är snabb och enkel att använda, så den är perfekt när du flyger över en rallysträcka.

De bästa H-formade växelspakarna

Det är dags att ta reda på mer om de bästa modellerna som finns på marknaden. Här presenterar vi de bästa modellerna av H-växlar för Sim-racing, för att förbättra realismen och inlevelsen under loppet.

Logitech G Driving Force Växelspak

Logitech G Logitech G Driving Force Växelspak är en perfekt shifter för att komma igång med simracing utan att behöva investera en massa pengar.

Om du letar efter en billig grundmodell som kan integreras med din ratt och ditt Logitech-ekosystem är detta den perfekta växelspaken för Sim-racing. Denna spak har egna inbyggda klämmor för säker och enkel installation.

Den är tillverkad av stål och läder, vilket ger den stor hållbarhet och precision i varje rörelse. Dess struktur omfattar 6 hastigheter och en backväxel i en tryckkonstruktion som är kompatibel med PlayStation 4, Xbox One och PC och som du kan integrera i vilken simulator som helst.

Som vi nämnde inledningsvis är detta en billig modell, så den rekommenderas främst för nybörjare och hobbyister.

Om du vill prova på Simracing och inte har en stor budget, köp Logitech G Driving Force Shifter– du kommer inte att ångra dig!

logitech g växelspak för drivkraft

Thrustmaster TH8A Växelspak

Thrustmaster Thrustmaster TH8A Växelspak är den Sim-racing-växelspak med bäst valuta för pengarna i denna guide.

Den kan användas antingen som en 7-växlad H-låda med öppen grind (och back) eller som en sekventiell växelspak. Växling från ett läge till ett annat görs genom att ta bort den H-formade frontplattan och fästa den sekventiella plattan, eller vice versa, vilket innebär att det är mycket enkelt att växla mellan dem. Så du kan få det bästa av två världar i en och samma enhet.

Den har en inre mekanism helt i metall, ett vred och 360º justerbara förankringar. Dessutom har den en magnetisk sensor som fungerar utan kontakter och en potentiometer för att förlänga dess livslängd.

Thrustmaster TH8A Shifter är kompatibel med PlayStation 4, Xbox och PC. Det rekommenderas för regelbundna spelare som vill förlänga sin spelupplevelse. De konfigurationer som erbjuds kommer också att tilltala de mest professionella spelarna som vill modifiera sin cockpit.

Till skillnad från många shifters på marknaden har TH8A ett inbyggt klämalternativ, så för dem som spelar vid ett skrivbord eller bord är det den perfekta sekventiella shiftern eftersom den är lätt att sätta på och ta av efter behov.

Tack vare sin mångsidighet är Thrustmaster TH8A en av de mest populära växelspakarna bland simuleringsförare.

th8a växellåda

Fanatec Clubsport SQ V1.5 Växelspak

Vi presenterar växelspaken Fanatec Clubsport SQ V1.5 som vi tycker är den bästa modellen i denna guide.

Den är tillverkad av 100% metall för ännu större realism och, naturligtvis, kvalitet. Den kan också förvandlas till en växelspak för sekventiella simuleringar genom att man ändrar hur omkopplarna är placerade.

Detta är en 7-växlad modell med 1 back, tillgänglig i ett traditionellt H-mönster och inspirerad av racerbilen Porsche 911. Det medföljande vredet är i polerad aluminium och kan bytas ut mot riktiga bilvred. Den är fullt justerbar vad gäller känsla och motstånd.

Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 kan användas när den ansluts till en Fanatec-hjulbas på en PC med hjälp av en adapter, och kan även användas på PlayStation eller Xbox i spel som stöder shifters, om den ansluts via en Fanatec-hjulbas eller racerratt som är kompatibel med plattformen i fråga.

Enligt vår mening är det en växelspak som passar mycket bra för erfarna spelare, men som också kan vara lämplig för mindre vana spelare som vill förbättra sin racingprestanda.

Vi rekommenderar Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 till alla som vill utöka sin Fanatec-simuleringsplattform – du kommer inte att bli besviken!

fanatec-clubsport-växelspak

De bästa växelspakarna för sekventiella växellådor

Det sekventiella växellådssystemet är lite enklare än det manuella H-läget. Här hittar du de modeller som vi tycker är de mest enastående i den här serien.

Thrustmaster TSS Handbroms Sparco Mod

Vi presenterar Thrustmaster TSS Handbroms Sparco Mod den enda sekventiella växelspaken för sim-racing som du kan förvandla till en handbroms i alla racerbilssimulatorer. Ändra bara handtagets utformning för att förvandla spaken till en realistisk handbroms.

Konstruktionen är av högsta kvalitet och Sparco-godkänd, vilket gör den idealisk för körning i rally- och driftingtävlingar. Dessutom innehåller den den nya Hall Effect AccuRate-tekniken för att maximera dess noggrannhet och livscykel.

Det här är en utmärkt modell som rekommenderas för piloter med viss erfarenhet som vill uppgradera sin simulatorhårdvara. Det som talar till dess fördel är att den kan utföra flera funktioner och att du kan använda den som du vill.

Thrustmaster TSS Handbrake Sparco Mod är kompatibel med PlayStation 4, Xbox och PC.

Denna modell ger otroligt mycket valuta för pengarna och vi rekommenderar den med öppna ögon.

handbroms för thrustmaster tss

Heusinkveld Sim sekventiell växellåda

Heusinkveld Sim Sequential Shifter är en växelspak i toppklass som, till skillnad från de andra växelspakarna i denna guide, inte har några andra sofistikerade lägen eller inställningar. Den kan inte användas med en H-box eller handbroms, men det hindrar den inte från att vara en mycket bra sekventiell växelspak.

Denna växelspak levereras med tre olika typer av växelnivåer och rattar. Du kan välja mellan en rak 30 mm spak eller en böjd 50 mm spak, och en av tre olika former på växelspaken.

Den har ett motståndssystem med kulfjäder som exakt simulerar känslan av att faktiskt lägga i en växel i en riktig racerbil.

Växelspaken är medvetet ganska kompakt, så att den kan monteras i en rad olika cockpits för racing.

Tyvärr fungerar den bara på PC , men är kompatibel med alla rattmodeller på marknaden.

Vi anser att simuleringspiloter som väljer Heusinkveld Sim Sequential kommer att bli mycket nöjda med sitt köp.

heusinkveld sim shifter sekventiell

I korthet – Slutsats

Vi hoppas att vår guide till de bästa växelspakarna för Sim-racing har gett dig en tydligare bild och att du hittar den modell som passar just dig.

Nu när du har all information du behöver bör du kunna fatta rätt beslut och skaffa dig en växelspak som gör att du kan njuta avotroliga, realistiskaspelsessioner.

fanatec-clubsport-växelspak

Fanatec Clubsport växelspak

Den bästa växelspaken i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar