Välj en sida

Fanatec Clubsport Shifter SQ V1.5 : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5

Fördelar

 • Utrustad med två växelspaksknoppar som är lätta att skruva på och av.
 • Du kan växla från den sekventiella modellen till H-modellen med en enkel knapptryckning.
 • Robust, hållbar konstruktionskvalitet.
 • En bra känsla för spelet.
 • Bred kompatibilitet (Xbox, PC och Playstation)

Nackdelar

 • Det krävs mycket övning för att använda H-boxen korrekt.
 • Den 7:e växeln är svår att komma åt och det kan ta lite tid att använda den.
 • Med en vikt på 3,28 kg och en otymplig storlek kan den vara besvärlig för vissa användare.

Simuleringsracing har blivit mycket mer än en hobby för många spelare. Medan de flesta entusiaster anser att växelspaken som ett tillbehör som inte är nödvändigt för spelet, kommer de att gå miste om de otroligt realistiska de otroligt realistiska känslorna och en klar fördel när det gäller att förbättra prestandan.

Som med alla Sim-Racing-produkter är det inte alltid lätt att bestämma sig för vilket märke eller vilken modell man ska välja när man sätter ihop en komplett uppsättning.

För att hjälpa dig att göra rätt val har vi bestämt oss för att testa en mycket framgångsrik shifter åt dig: Fanatec Fanatec ClubSport Växelspak SQ V1.5.

I den här artikeln kommer vi att berätta vad de viktigaste huvuddrag funktioner i denna modell, vad typ av spelare typ av spelare som vi rekommenderar den Fördelar och nackdelarPris priseller var du kan köpa den.

Fanatec växelspak

Egenskaper hos Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5

Fanatec ClubSport Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 är en växellåda i toppklass avancerad växellåda som förhöjer din körupplevelse genom att komplettera din racingsimuleringsutrustning.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Utgivningsår: 2016
 • Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 har utformats som enkopia av Porsche 911-växellådan och är tillverkad helt i metall medundantag för rattarna, som är avmassivt polerat aluminium.
 • Fanatecs ClubSport Shifter SQ V1.5 innehåller både H-läge och sekventiellt läge för ökad flexibilitet och körkomfort. Du kan växla från H-läge till ultrarealistiskt sekventiellt läge utan att behöva koppla ur eller starta om växelspaken, utan att behöva ta bort tumhjulet och till och med utan att behöva några verktyg.
 • Fanatecs växelspak SQ V1.5 har följande egenskaperbackväxel med inhibitor för att förhindra oavsiktliga växlingar och göra körningen mer realistisk.
 • Denna Fanatec-modell levereras med två växelspaksknoppar växelspaksknoppar: en är cylindrisk cylindrisk och den andra är sfärisk. Båda är därför avtagbara, och denna modell är också kompatibel med rattar som säljs av bilhandlare.
 • Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 kan användas när den är ansluten till en Fanatec hjulbas eller som en fristående enhet på en PC med ClubSport USB-adapter.
 • Denna växellåda är kompatibel med helaFanatecs ekosystem.
 • ClubSport Shifter SQ kan också användas på PlayStation eller Xbox i spel som stöder växlar, om den ansluts via en Fanatec hjulbas eller racingratt som är kompatibel med den aktuella plattformen.
 • Vikt: 3,28 kg

För vilken typ av person?

Vi rekommenderar inte Fanatec ClubSport Växelspak SQ V1.5 till dem som använder sin ratt fastsatt på ett bord, eftersom de helt enkelt inte kommer att kunna använda den. Enheten är stor, så det skulle vara omöjligt att skruva fast den på bordsskivan.

Å andra sidan är denna Fanatec-växellåda perfekt lämpad för de med en cockpit eftersom den kan monteras direkt på basen, så länge du har en lämplig plats att montera den på.

Enligt vår mening är det en växelspak som är mycket väl lämpad för för erfarna spelare men som också kan användas av mindre mindre regelbundna spelare som vill förbättra sin racingprestanda.

Fanatec-växelspak

Fördelarna

Test av växelspak Fanatec ClubSport Växelspak SQ V1.5 gav oss möjlighet att upptäcka alla fördelar som denna modell har att erbjuda.

Enligt vår uppfattning är en av de största fördelarna med Fanatecs SQ V1.5 att den innehåller både ett sekventiellt läge och ett H-läge. Den har också två växelspaksknappar, vilket verkligen är något extra. De skruvas enkelt på och av, så att du kan ändra växelläge i farten.

Dessutom gör denna växelspak att du kan växla från sekventiell till H-växel genom att helt enkelt trycka på en brytare. Det finns en knapp på sidan av basen som gör att du direkt kan växla mellan de två lägena. Enligt vår uppfattning är detta en enorm fördel jämfört med konkurrerande modeller på marknaden.

Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 övertygade oss med sin dess mycket höga byggkvalitet. Som vanligt har märket valt material av högsta kvalitet, vilket placerar denna modell i toppen av sortimentet. Denna modell är robust, med omedelbara och starka förändringar. Med den här växellådans soliditet kommer du att vara utrustad för att spela under lång tid.

En annan av fördelarna med Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 är att den verkligen känns riktigt bra känsla under spel.. H-läget har 8 växlar, inklusive 7 hastigheter och ett backningsläge, vilket är perfekt för att köra de senaste bilarna. Både växelspakens mekaniska karaktär och den inbyggda tekniken är exceptionella. Båda lägena är utformade för att ge dig en verklig, realistisk känsla under loppet.

Slutligen erbjuder växelspaken SQ V1.5 från Fanatecs ClubSport-sortiment bred kompatibilitet eftersom det fungerar lika bra på Xbox och PC som på Playstation (beroende på vilket Fanatec-hjul du använder). Den fungerar även med andra PC-märken, vilket ger dig tillgång till en mycket lång lista med kompatibla spel.

Dess nackdelar

Trots sina många fördelar är Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 inte perfekt, och vårt test avslöjade några av dess nackdelar.

Först och främst noterade vi att H-rutan på Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 krävde en hel del övning för korrekt användning. Det är svårt att föreställa sig att en nybörjare skulle lyckas på första försöket. Den 7:e växeln är svår att komma åt: du måste trycka ner spaken och trycka åt höger, en process som kan ta lite tid och som egentligen inte är så användbar, eftersom 7-växlade bilar är ganska sällsynta.

Vi noterade också att SQ V1.5 fortfarande väger 3,28 kg, vilket är ganska tungt tung och dess storlek är skrymmande. Detta är något att tänka på om du har en lite ömtålig installation. Vikten kan belasta svagare simuleringsplattformar, vilket kan vara problematiskt för vissa personer.

En av nackdelarna med Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 är dess pris. Det är inte en produkt som är tillgänglig för alla och kostar över 250 euro. Du bör också komma ihåg att det inte ingår ett dockningssystem (tillval för 40 €), USB-anslutning eller universellt stöd. ClubSport USB-adapter säljs separat för ytterligare 25 €. Det är en mycket stor budget som inte alla har råd med.

Slutligen blev vi något besvikna över bristen på avsaknaden av instruktioner med ClubSport Shifter SQ V1.5. Fanatec har valt att inte bifoga några pappersinstruktioner och den information som finns på varumärkets hemsida är endast tillgänglig på engelska. För den som bara talar franska kan det vara komplicerat att ställa in och kalibrera växelspaken.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 finns tillgänglig för försäljning på officiella för 259,95 euro.

Observera att den tyska tillverkaren Fanatec inte har något partnerskap med någon återförsäljare. Därför kan alla produkter endast köpas på varumärkets officiella webbplats – du hittar dem inte någon annanstans.

Du kanske också kan hitta Fanatec SQ V1.5 på begagnade webbplatser som Vinted eller Le Bon Coin. Vi rekommenderar dock att du är vaksam och kontrollerar växellådans skick för att undvika obehagliga överraskningar.

Fanatec Clubsport-växelspak

Slutsats

Vi rekommenderar Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 för alla som vill utöka sin Fanatec-simuleringsplattform. Det är extremt välkonstruerad och erbjuder mångsidighet i en mängd olika körstilar. De justeringar du kan göra av motståndskraften är utmärkta.

L’nedsänkning den ger, de otroligt realistiska förnimmelser som den ger, samt anpassningsförmåga och byggkvalitet gör den till ett måste för alla racingsimuleringar.

Om du fortfarande hade några tvivel om SQ V1.5 från Fanatechoppas vi att läsningen av vår artikel har övertygat dig om att detta är en produkt som inte kommer att göra dig besviken!

fanatec-clubsport-växelspak

Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5

Den bästa växelspaken på marknaden

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar