Välj en sida

De 5 bästa Fanatec-ratten för PS5

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

När det gäller simuleringsracing på PS5 kan det vara svårt att hitta en simuleringsratt som är helt kompatibel med den senaste PlayStation-konsolen. Med stora racingspel som Gran Turismo 7 och F1 22 som kommer till PlayStation 5 2022 är det nu perfekt läge att uppgradera till en PS5-ratt.

Eftersom Fanatec är ett av de mest kända varumärkena på simracingmarknaden idag, är det bara naturligt att du vill vända dig till denna tillverkare. Men vilken Fanatec PS5-ratt ska du välja?

I den här artikeln tar vi en titt på vårt urval av de bästa Fanatec-rattarna som är kompatibla med PlayStation 5, följt av råd om vilka faktorer du bör tänka på innan du köper en Fanatec PS5-ratt.

 

De bästa Fanatec PS5 rattarna i överblick

#1 : Fanatec GT DD PRO

⭐ Betyg: 9.9/10

fanatec gt dd pro

✅ Bästa valuta för pengarna

“Vi älskar den för dess oslagbara erbjudande och förstklassiga kvalitet.”

#2: Fanatec Clubsport Racing Wheel F1

⭐ Betyg: 9.8/10

thrustmaster tgt2 recension

✅ Konstruerad för F1-proffs

“Vi älskar dess 15 Nm vridmoment och oöverträffade precision”.

#3: Fanatec GT DD Extreme

⭐ Betyg: 9.8/10

thrustmaster-t248-avis

Ultimat GT-inlevelse

“Vi älskar det för dess ultrarealistiska racingkänsla”.

Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2

fanatec mclaren

Denna ratt är en kopia i full storlek av McLaren 650S GT3-ratten och är officiellt licensierad av McLaren.

Ratten har en diameter på 30 cm, handtag i formgjutet gummi och två analoga paddlar i aluminium.

Denna modell har också en OLED-skärm, en LED-indikator för Xbox-läge och QuickRelease-systemet.

Denna Fanatec-ratt är officiellt licensierad för Xbox One och Xbox Series X|S, men den är också kompatibel med Windows, PlayStation 4 och, naturligtvis, PlayStation 5.

Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2-ratten är ett riktigt bra val om du letar efter en modell med förstklassiga egenskaper, men utan att det kostar skjortan. Vi garanterar att du inte kommer att ångra din investering!

Fördelar

 • Utmärkt värde för pengarna.
 • Finish och design av högsta kvalitet.

Nackdelar

 • QuickRelease-systemet är inte kompatibelt med Fanatec DD-baser.

Fanatec Clubsport Racingratt BMW GT2 V2

fanatec-clubsport-bmw-gté

Fanatec ClubSport BMW GT2 V2-ratten är den officiellt licensierade BMW -versionen av originalratten som sitter på BMW-racerbilen med samma namn.

Ratten och handtagen är klädda i äkta italiensk Alcantara , och det finns två justerbara magnetiska växlingspaddlar i aluminium.

Denna modell har också en LED-display som visar telemetrifunktioner (beroende på spelet) och RevLEDs som visar motorvarvtalet (också beroende på spelet).

Fanatecs ClubSport BMW GT2 V2-ratt är naturligtvis kompatibel med PlayStation 5, men även med PlayStation 4 och PC.

Den har QuickRelease-systemet och är kompatibel med alla tillbehör i Fanatecs ekosystem.

ClubSport BMW GT2 V2 är en enastående fälg när det gäller kvalitet, funktionalitet och pris, och en av Fanatecs flaggskeppsfälgar.

Fördelar

 • Material av hög kvalitet
 • Erbjuder mycket moderna och användbara funktioner

Nackdelar

 • Ej kompatibel med Xbox One eller Xbox Series X.

Fanatec Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

ClubSport Formula V2. 5-ratten har en diameter på 27 cm och är klädd med en 5 mm kolfiberplatta. Den har två justerbara magnetiska metallpaddlar för växling.

Den har också två vibrationsmotorer inbyggda i handtagen, som kan styras via hjulinställningsmenyn (SHO) eller i spelet via Fanatec SDK, samt en OLED-display, en varvräknare med 9 centrala lysdioder för telemetri och två LED-balkar.

Fanatec Formula V2.5-ratten har QuickRelease-system och är kompatibel med PlayStation 5, naturligtvis, men även med PC och PlayStation 4. Fanatec erbjuder en nästan identisk version, Formula V2.5x, för Xbox-kompatibilitet.

Denna rattmodell från Fanatecs ClubSport-sortiment ger gott om utrymme för anpassning och är tillverkad av högkvalitativa material som kan hålla en livstid av simulerad racing. Även om det kanske är lite för mycket för unga nybörjare, tycker vi att Fanatecs Formula V2. 5 är ett riktigt bra hjul som ger en otrolig spelkänsla.

Och om du är ett riktigt F1-fan är Fanatec ClubSport Formula V2. 5-ratten precis rätt för dig, så tveka inte längre!

Fördelar

 • Dess rotationsvinkel är obegränsad.
 • Dess OLED-skärm.

Nackdelar

 • Det kan vara lite svårt för nybörjare att få grepp om.

Fanatec Gran Turismo DD Pro

fanatec gt dd pro

Fanatec Gran Turismo DD Pro är designad i samband med Gran Turismo Sport och i samarbete med Polyphony Digital, och är den första officiellt licensierade Direct Drive-ratten för PlayStation 5.

I paketet får du själva GT DD Pro-basen, Gran Turismo-ratten, en uppsättning kopplingsfria CSL-pedaler och DD-skrivbordsstativet. Till skillnad från CSL DD eller andra Fanatec-baser behöver du alltså inte leta efter kompatibla produkter. Du får allt på en gång redan från början.

Fanatec Gran Turismo DD-paketet finns i 3 versioner: Pro-versionen för instegsnivå (5 Nm), pro-versionen (8 Nm) och premium-versionen.

Ratten är 28 cm i diameter, klädd i syntetiskt läder och mycket lätt att greppa. Den har alla knappar som PlayStation-handkontrollen har och till och med mer, eftersom den har fem funky brytare (4+1), en LED-remsa för varvtal och en liten OLED-skärm för växlar eller annan information.

Fanatec GT DD Pro-ratten är också utrustad med två plastpaddlar med magnetiska sensorer, Standard Tuning-menyn som gör att nybörjare snabbt kan komma igång utan att behöva oroa sig för inställningar, och QuickRelease-systemet.

Detta paket innehåller också CSL 2-pedals vevparti, som är tillverkat helt i metall och ger bra motstånd. För dem som föredrar en mer realistisk kopplingskonfiguration föreslår vi att du kollar in Sim Racing Nerds utmärkta guide till de bästa 3-pedala vevstakarna.

För GT-fans, men inte bara GT-fans, är Fanatec GT DD Pro en anmärkningsvärd ratt med praktiskt taget oslagbar valuta för pengarna.

Fördelar

 • Otroliga sensationer tack vare Direct Drive.
 • Material av mycket god kvalitet.
 • Fullt konfigurerbar.

Nackdelar

 • Priset på ytterligare alternativ är fortfarande högt.

Fanatec Clubsport Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatecs Clubsport Racing Wheel F1 är en modell som är välkänd bland Sim-racing-fans. Detta är den andra versionen av det allra första Direct Drive Force Feedback-systemet för konsoler, och det är officiellt licensierat av Formel 1 och Sony för användning på deras senaste konsoler, t.ex. PS4 och PS5.

Clubsport Racing Wheel F1 har en diameter på 27 cm och har en frontplatta i smidd blå kolfiber med grepp i perforerat läder. Den har två roterande paddlar av F1-typ i svart aluminium med en fiberförstärkning baktill.

Fanatec Clubsport Racing Wheel F1 har ett Direct Drive-motoriserat force feedback-system som är både extremt kraftfullt (15 Nm) och exakt. Dess rotationsvinkel är 2520°.

Fanatec Clubsport Racing Wheel F1 har 11 knappar med extremt tillförlitliga brytare, två vippbrytare, två 12-vägs multi-positionsbrytare med roterande kodarfunktion och en analog joystick för att se dig omkring i cockpit eller mappa med någon annan axel.

Ergonomin i den här modellen är utmärkt, eftersom den erbjuder ett stort antal realtidsinställningar som också kan hanteras direkt från ratten, till exempel en 1-tums OLED-skärm som visar telemetriska data som hastighet.

Denna ratt är naturligtvis kompatibel med PlayStation 5 , men även PlayStation 4, PC och eventuellt även Xbox One och Xbox Series, beroende på vilken Fanatec-rattbas du använder för spelet.

Fanatec Clubsport Racing Wheel F1 är en otrolig ratt och, enligt vår mening, den bästa när det gäller prestanda på marknaden idag.

Fördelar

 • Direktdriven ratt.
 • Bästa tillgängliga kraftåterkoppling.
 • Utmärkt finish och ergonomi.

Nackdelar

 • Det höga priset.
 • Svårt att förstå för nybörjare.

Fanatec Gran Turismo DD Extreme

fanatec gt dd pro

Det är jul hos Fanatec, med en mängd produktlanseringar under de senaste månaderna. Det tyska varumärket har länge varit frånvarande från världsscenen, eller snarare från vissa simracingsegment. Som du säkert vet erbjöd Fanatec endast baser på grundnivå och avancerad nivå. I katalogen ingick 4 baser med ett vridmoment på 5, 8, 20 respektive 25 nm.

För mig är det helt rätt, eftersom det tillfredsställer behoven hos amatörförarna, som kommer att gå direkt vidare till Top Fuel-kategorin med sina Podium-baser. Förutom att nya spelare har dykt upp i världen av baser, och de har ställt in siktet direkt på ett segment som inte täcks av Fanatec, det för 12 – 15 nm vridmoment, och det tyska varumärket har inte tagit detta vänligt. Inspirerade av Thanos-repliken har Fanatec i hemlighet utvecklat två nya 12 nm och 15 nm momentbasar, ClubSport DD och DD+. Som en bonus har vi vunnit ett nytt GT DD Extreme-paket för Gran Turismo-fans på Playstation och PC.

Detta paket använder 15nm konstant vridmomentbas, vilket helt enkelt är spännande att använda i sim-racing. Vissa säger att det är en mer utspädd Podium DD1, men jag tycker att den känns bättre, bara mindre kraftfull. När det gäller ratten är den ny och inspirerad av CSL GT-versionen, den här gången med något mer exklusiva material.

Det nya paketet finns nu att köpa på Fanatecs webbplats och kostar 1 300 euro. Den är helt kompatibel med Fanatecs produkter och fungerar på PC och Playstation (4 och 5).

Fördelar

 • Högt vridmoment på 15 Nm för en omslutande körupplevelse
 • Ny Direct Drive-bas, mer tillgänglig än Podium DD1
 • Ny premiumratt inspirerad av CSL GT-modellen

 

Nackdelar

 • Förhållandevis högt pris
 • Tung och skrymmande

FAQ: vanliga frågor om Fanatec PS5-rattar

 

Hur väljer jag min PS5 Fanatec-ratt?

Om du letar efter den perfekta Fanatec PS5-ratten finns det några viktiga aspekter att tänka på när du bläddrar bland de olika alternativen. Dessa element avgör den övergripande funktionaliteten hos den ratt du köper och kan radikalt förändra din upplevelse av den.

Storlek och rotationsvinkel

Många konsolrattar försöker efterlikna designen och känslan hos en riktig ratt. Nybörjare kanske inte tar hänsyn till detta. Men om du är ute efter en nästan autentisk racingupplevelse är det bäst att välja sådana som efterliknar storleken och rotationen hos en riktig ratt.

Generellt gäller att billigare hjul är mindre och har en lägre rotationsgrad. De dyrare modellerna brukar ha samma rotationsomfång som en riktig ratt. Och de är i allmänhet nästan lika stora som de som används i riktiga bilar.

Glöm inte att mindre hjul kräver mindre rotation för ett visst antal varv. Å andra sidan kräver större rattar mer rotation vid samma grad av styrning.

Kraftens återkomst

Force feedback är i ropet nu. Vissa rattar erbjuder dock inte denna teknik. Med force feedback kan du uppleva terrängens ojämnheter eller jämnhet när du kör och känna terrängförändringarna genom ratten.

Om du har pengar över kan du välja rattar med inbyggd motor. Eller ännu bättre, du kan välja produkter som är utrustade med industrimotorer. Denna typ av motor efterliknar den verkliga racingupplevelsen.

Byggande och hållbarhet

Kvaliteten på rattens konstruktion avgör dess robusthet och hållbarhet. Det är att föredra att välja produkter som är tillverkade av 100% metall. Om hjulen dessutom är omgivna av handsytt läder får du ytterligare hållbarhet. De gör också ratten mer elegant.

Förutom att bedöma rattens konstruktion, glöm inte att även kontrollera tillbehören. Dessa inkluderar pedaler och växlar. Vissa märken lägger stor vikt vid rattens hållbarhet, men inte vid tillbehören.

Budgeten

Detta är ytterligare en faktor att ta hänsyn till vid köp av alla typer av produkter. Om du har en begränsad budget bör du välja rattar som kan utföra de mest grundläggande uppgifterna. Men om du vill ha en så realistisk upplevelse som möjligt får du betala mer.

Vissa faktorer tenderar att öka inköpspriset för en ratt. Dessa inkluderar byggkvalitet, kraftåterkoppling och inkludering av tillbehör (t.ex. koppling, pedaler, växelspak). De dyraste rattarna är ofta kopior av riktiga racerbilar.

Kompatibilitet

Naturligtvis letar du efter en Fanatec-ratt som är kompatibel med PlayStation 5. Men det är alltid en bra idé att ha en modell som är kompatibel med andra plattformar, särskilt om du har datorer och flera spelkonsoler.

Naturligtvis fungerar inte en ratt på alla plattformar. De flesta officiellt licensierade PlayStation-rattar fungerar t.ex. inte med Xbox-konsoler. Men många av dem fungerar med Windows 10.

Kontrollera att den Fanatec-ratt du är intresserad av är kompatibel med alla dina tillbehör.

 

I korthet – Slutsats

Vi vet att det inte är lätt att välja en ratt från Fanatecs fantastiska katalog, särskilt om den måste vara kompatibel med PlayStation 5.

Vi hoppas att du finner våra råd användbara och att du kommer att omsätta dem i praktiken när du gör ditt köp.

Oavsett vilken modell av Fanatec PS5-ratt du väljer bland dem vi har valt ut åt dig, kan du vara säker på att de har testats och godkänts av oss! Så det borde inte finnas några obehagliga överraskningar.

gt dd pro

Fanatec GT DD Pro

Den bästa Fanatec-ratten för PS5 i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar