Välj en sida

Bas Fanatec DD1 : Test & Granskning

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec DD1

Fördelar

 • Otroliga sensationer
 • Mycket anpassningsbar
 • Oändlig rotationsvinkel
 • Utomordentlig byggkvalitet
 • Bred kompatibilitet

Nackdelar

 • Förhållandevis högt pris
 • Utformad för expertspelare
 • Ingen Kill Switch

Vårt betyg: 9.7/10

Racingspelen har blivit allt mer realistiska med åren, med fantastisk grafik och exakt teknik som suddar ut gränsen mellan verklig racing och simulerad tävling. Om du verkligen vill bli bättre på racingspel idag behöver du en ratt.

De bästa racinghjulen du kan köpa 2022 erbjuder en solid blandning av funktioner, vridmoment och kompatibilitet – och modeller från Fanatec står högst upp på denna lista. Den tyska tillverkaren av Utrustning för Sim-Racing erbjuder ett komplett utbud av förstklassiga Direct Drive-lösningar .

Det är därför vi har valt att fokusera på Fanatec DD1 bas och testa det åt dig. I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om den här modellen. Vi kommer att förse dig med en lista över dess viktiga egenskapervi berättar för dig typ av spelare typ av spelare det är, vad dess fördelar Fördelar nackdelar och slutligen berättar vi för dig var och till vilket pris du kan köpa den.

Bas Fanatec DD1 bild1

Fanatec DD1 basfunktioner

Fanatec Podium Fanatec Podium hjulbas direktdriven 1oftare hänvisad till helt enkelt som Fanatec DD1är en Direct Drive hjulbas.

Här är en lista över de viktigaste egenskaperna hos denna modell:

 • Fanatec DD1-basen har ett hölje helt i aluminium med varumärkets logotyper på olika ställen.
 • Servomotor DD1 servomotor är specialdesignad av Fanatecs ingenjörer och är den första direktdrivna motorn i världen.första direktdrivna motorn optimerad för optimerad för tillämpningar med tävlingssimulering.
 • Fanatec Podium Wheel Base Direct Drive 1 använder en patenterad patenterad motor av Outrunner-typ som uppnår ett exceptionellt toppvridmoment på 20 Nmvilket motsvarar vridmomentet i de flesta riktiga tävlingsbilar med servostyrning. Acceleration och motorvarvtal ligger kvar på högsta nivå, även med tunga rattar.
 • Denna modell erbjuder obegränsad rotationsvinkel. Ultra-låg vridmomentsrippel ger minimal mekanisk distraktion och samma mjuka upplevelse som ett remdrivet hjul.
 • Fanatecs DD1-bas har en integrerad integrerad OLED-display med avancerade telemetrifunktioner för kraftåterkoppling i realtid och motordata som uteffekt, FFB-klippning med mera.
 • Denna Fanatec-modell har trådlös trådlös QR-teknik. Den möjliggör trådlös överföring av data (infraröd) och ström (induktiv koppling) mellan motorn och snabbkopplingen, vilket innebär att det inte finns några externa kablar mellan hjulbasen och ratten, och att det inte behövs några batterier inuti ratten.
 • DD1 är den första direktdrivna hjulbasen plug-and-playdirektdriven hjulbas, med elektroniken integrerad i huvudhuset.
 • Fanatec DD1-basen är helt kompatibel med Fanatecs befintliga ekosystem och är även redo för framtida uppgraderingar.
 • Denna modell har olika anslutningsportar för kringutrustning: USB, strömförsörjning, pedaler, växelspak 1, växelspak 2 och handbroms.
 • Mått: 51 x 26 x 28 cm (L x B x H)
 • Vikt: 13 kg

För vilken typ av person?

Priset på 1199,95 euro på Fanatecs webbplats är DD1 egentligen inte till allmänheten, utan mer till piloter piloter som letar efter toppmodeller, till och med professionellatill och med professionell.

Den kan fortfarande vara lämplig för mindre regelbundna spelare som vill prova på simracing, men du måste fortfarande ha råd med det och ta dig tid att konfigurera inställningarna.

Den DD1-bas från Fanatec är en produkt avsedd för vuxna och är därför inte lämplig för barn.

Fanatec bas DD1 bild2

Fördelarna

Detta test av Fanatec Podium hjulbas direktdrivning 1 gav oss möjlighet att upptäcka alla de fördelar denna modell har att erbjuda.

Vi anser att en av de största fördelarna med Fanatec DD1 är att den är mycket anpassningsbar. Podium DD1:s OLED-skärm möjliggör till exempel otroliga nivåer av datahämtning för att hjälpa dig med din personliga anpassning. I inställningsmenyn kan du också justera sådant som styrlås, force feedback, chock, ABS, fjäder, stötdämpare och så vidare. Din upplevelse med Fanatec DD1 kommer att vara helt annorlunda än dina vänners tack vare de många små saker som du kan konfigurera på olika sätt. Alla dessa alternativ och mer därtill finns också i Fanatecs PC-programvara, som kan laddas ner gratis från Fanatecs DD1-produktsida.

Dessutom var vi verkligen imponerade av den nya Fanatec DD1 basmotorn, utvecklad speciellt för Sim-Racing. Det är riktigt skönt att ha en oändlig rotationsvinkel och ingen fördröjning under spelandet. Elektroniken som är inbyggd i hjulbashuset garanterar ett omedelbart informationsutbyte med ditt spel. Det innebär att varje liten rörelse kommer att avläsas av spelet, så att du kan känna varje litet dammkorn under ratten på din bil via force feedback.

Vi uppskattade också verkligen byggkvaliteten hos Fanatec DD1-rattens basvilket helt enkelt är extraordinärt. Det är tydligt vid första anblicken att varumärket har lagt stor vikt vid valet av komponenter. Dessutom återspeglas kvaliteten på de yttre materialen direkt i vad vi hittar inuti. Fanatecs ingenjörer har gjort ett otroligt jobb med att utforma den allra första direktdrivna servomotorn som är optimerad för racingsimulatorer och fokusera på tillverkning i toppklass.

Slutligen har Fanatecs DD1-bas tydligt utformats för utformad för att kunna uppgraderasvilket vi anser är en verklig tillgång. Eftersom alla tillbehör i Fanatecs sortiment är kompatibla (hjul, pedaler, växelspakar etc.) och till och med kan kombineras med tillbehör från konkurrerande varumärken som Logitech eller Thrustmaster, får du ett brett urval av produkter som du kommer att kunna använda under många år framöver.

Dess nackdelar

Vi har inte kunnat sammanställa en lång lista med fel och brister för Fanatec Podium Hjulbas Direktdrivning 1Den här har mycket lite. Men vi hittade fortfarande några negativa punkter.

Först och främst är den första och största nackdelen med Fanatec DD1 dess pris. Det är en topprodukt, så det är oundvikligt att vi börjar nå relativt höga kostnader. Jämfört med andra modeller från samma märke eller från konkurrenter är DD1 fortfarande dyr. Det kanske inte är orimligt dyrt för vissa, men det är inte heller precis en ingångsnivå om det verkligen ska vara tillgängligt för alla. Denna bas representerar en stor investering.

För det andra fann vi att Fanatec DD1-basen hade nackdelen att den var designad och utformad för expertspelare. För att det är dyrt, men också för att det tar tid att installera och du måste vara bekväm med den här typen av konfiguration. Återigen anser vi att för många möjligheter när det gäller inställningar kan bli mer störande än något annat. Så var försiktig: för mycket anpassning dödar anpassningen!

Slutligen tyckte vi att det var lite synd att det på denna grundläggande Direct Drive-modell från Fanatec, ingen KillSwitch (nödstoppsknapp) var integreradsom på DD2-basen. Därför måste du betala lite mer för att få en (99,95 euro för Podium Kill Switch från Fanatec), eller så kan du behöva göra lite själv för att skapa din egen.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Fanatec Podium Wheel Base DD1 kostar 1 199,95 euro på Fanatecs officiella Fanatec-webbplatsen.

Till skillnad från konkurrenterna har Fanatec inga partnerskap med andra återförsäljare. Deras produkter säljs uteslutande på deras officiella webbplats, så tyvärr kan du inte köpa dem någon annanstans.

Fanatec bas DD1 bild3

Slutsats

Är Fanatec DD1 värt det? Det är den stora frågan vi ställer oss här, och vårt svar är ganska självklart: ja, denna rattbas är verkligen värd det. Du får den ultimata körupplevelsen med den här produkten, det är verkligen en stor förbättring jämfört med det “vanliga” FFB remdrivna hjulet, men var medveten om priset och den tid du behöver för att komma till rätta med tekniken och dess många inställningar.

A budget på nästan 1 200 euroDet är mycket pengar (bara för en bas), men om du siktar på en lång karriär inom Sim-racing, eller om du helt enkelt vill få den bästa bas som säljs på marknadensedan Fanatec Podium Wheel Base DD1 är definitivt en mycket bra investering du kommer verkligen inte att bli besviken.

 

logitech g920 recension

Fanatec DD1

Den bästa basen på marknaden. Den ultimata körupplevelsen.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar