Att köpa en ny skärm till din plattformskonfiguration för simracing är ett ganska viktigt beslut att fatta, eftersom det finns många alternativ att jämföra. En skärm är lika viktig som en ratt eller pedaler, eftersom den kanförbättra din spelupplevelse. Därför är det viktigt att välja rätt skärmmodell för Sim-racing, en modell som passar både dina behov och din smak.
I den här artikeln berättar vi om de viktigaste kriterierna att ta hänsyn till när du väljer den skärm som passar dig bäst. Vi kommer också att ge dig ett urval av vad vi tycker är de bästa Sim-racing-skärmarna per kategori.
De bästa Sim Racing-skärmarna i överblick
#1 : SAMSUNG ODYSSEY G9
⭐ Poäng: 9.6/10
✅ MÅSTE HA för racingsimuleringar
“Utan tvekan den bästa böjda ultrabreda skärmen för SimRacing.”
#NR 2: MSI OPTIX G271
⭐ Poäng: 9,5/10
✅ Den mest populära i sin kategori
“En modell som uppfyller dina krav för att spela videospel”.
De bästa enskilda skärmarna
Vi börjar vårt urval med två enkla skärmar som vi anser vara bland de bästa på marknaden för Sim-racing-spelare.
Skärmen på AOC CU34G2X
Storlek: 34″ – Upplösning: 3440×1440 – 144 Hz – Svarstid: 1 ms
Budget: 300-600 euro
I den här kategorin är det svårt att inte nämna AOC CU34G2X-skärmen, som är så prisvärd att den nästan gör det nödvändigt att ha en enda skärm hemma.
Skärmens design är helt estetisk , och du hittar praktiskt taget inget fel på dess byggkvalitet eller ergonomi.
AOC CU34G2X-skärmen har en VA-panel som är känd för att ge lysande färger och breda betraktningsvinklar.
När det gäller prestanda ger den en ultramjuk spelupplevelse tack vare 144 Hz uppdateringsfrekvens och 1 ms responstid.
Bildkvaliteten är imponerande med en Ultrawide Quad HD-upplösning (2K+) på 3440 × 1440 och flimmerfri teknik för att ge användarna en bekväm upplevelse. Dessutom erbjuder den FreeSync-kompatibilitet som nästan alla andra AOC-spelskärmar.
Den här modellen är verkligen genomtänkt och utformad med spelarna i åtanke, och den är en av de bästa budgetmodellerna av enkelskärmar för Sim-racing.
Fördelar
- Ger en uppslukande spelupplevelse
- Monitorns visuella kvalitet är mycket skarp och dynamisk
- Input lag nästan försumbar
Nackdelar
- De inbyggda bildskärmsinställningarna är lite komplicerade att använda.
Samsung Odyssey G7 Incurvé-skärm
Storlek: 32″ – Upplösning: 2560 x 1440 – 240 Hz – Svarstid: 1 ms
Budget: 300-600 euro
Samsung Odyssey G7 har en otrolig 32-tums böjd skärm och är ett utmärkt alternativ för en enda skärm i din SimRacing-installation.
Det är den bästa böjda skärmen för spel idag när det gäller valuta för pengarna, med otroliga funktioner och ett pris som har sjunkit avsevärt på senare tid.
G7 har en QLED-skärm med HDR 600 och den har utmärkt bildkvalitet, med en upplösning på 2560 × 1440 och erbjuder perfekt spelprestanda tack vare att det är en 240 Hz-skärm.
Den har också en mängd funktioner som gör den ännu mer attraktiv, till exempel en responstid på 1 ms och förstklassig AMD FreeSync-kompatibilitet. Den är utrustad medAdaptive-Sync och ger spelprestanda på tävlingsnivå med ultralåg fördröjning vid inmatning, och den inbyggda färgprecisionen gör kalibrering onödig.
Samsung G7 erbjuder en mycket uppslukande racingupplevelse till ett riktigt överkomligt pris, vilket gör den till en av favoritskärmarna för Sim-racing-spelare.
Fördelar
- 240 Hz uppdateringsfrekvens.
- Valuta för pengarna.
- Svarstid 1 ms.
- Kompatibel med G-Sync.
Nackdelar
- Inga högtalare.
De bästa trippelskärmarna
För dem som väljer en konfiguration med tre skärmar finns här ett urval av våra två favoritmodeller i denna kategori.
MSI OPTIX G271-skärmen
Storlek: 27″ – Upplösning: 1920×1080 – 144 Hz – Svarstid: 1 ms
Total budget (3 skärmar): 600 – 1000 euro
Denna 2020-skärm från MSI är en av de mest populära i denna kategori när det gäller valuta för pengarna. Om du hittar den på rea eller på specialerbjudande är det en modell som uppfyller minimikraven för att spela videospel.
Å ena sidan har MSI OPTIX G271 en 144 Hz uppdateringsfrekvens, Freesync-kompatibilitet och en ganska bra responstid. Dessutom ger Full HD-upplösningen och Gaming-läget den ett mycket attraktivt extra. Designen är elegant och välkonstruerad, och den kan väggmonteras tack vare sin VESA-kompatibilitet.
Den har den teknik som kännetecknar de modernaste skärmarna, t.ex.anti-flicker och blåtonreducering för att minska trötthet i ögonen. Panelen är antireflexbehandlad och kanterna på skärmen har minskade marginaler, vilket ger intrycket av mer utrymme. Detta kallas ramlöst och ger skärmarna en premiumkänsla. Ljusstyrka och kontrast är hyfsade för en IPS-skärm.
Om du väljer en trippelskärm kommer tre av dessa bildskärmar att fungera mycket bra i din simuleringsplattformskonfiguration.
Fördelar
- 27-tums Full HD IPS-skärm
- 144 Hz uppdateringsfrekvens
- AMD FreeSync-teknik
- HDMI- och DisplayPort-anslutning
Nackdelar
- Inga inbyggda högtalare
- Kan inte justeras i höjd- eller sidled
ACER XV272U PBMIIPRZX skärm
Storlek: 27″ – Upplösning: 2560×1440 – 144 Hz – Svarstid: 1 ms
Total budget (3 skärmar): 600 – 1000 euro
Acer Nitro XV272U-skärmen är utmärkt för simracingspel. Med en enkel design är det en platt skärm med tunna kanter på tre sidor och en tjockare nedre ram. Stativet tar inte mycket plats. Kolonnen är tillverkad av metall och basen har en metallplatta under plastskalet.
Den här skärmen har en exceptionell responstid vid full uppdateringsfrekvens, vilket ger tydliga rörelser med nästan ingen oskärpa bakom snabbrörliga objekt.
Den har otroligt låg input lag och en hög uppdateringsfrekvens, så spelandet blir smidigt och responsivt.
Den stöder FreeSync och är kompatibel med G-SYNC. Ergonomin är utmärkt och gör det lätt att placera skärmen i en bekväm betraktarposition.
Den är inte särskilt väl lämpad för mörka rum eftersom den har ett lågt kontrastförhållande som gör att svart ser grått ut i mörker.
Om du letar efter en 1440p-skärm med hög uppdateringsfrekvens till ett mycket rimligt pris ärAcer XV272U ett utmärkt val.
Fördelar
- Stor, högupplöst skärm
- 144 Hz uppdateringsfrekvens och exceptionella svarstider
- Mycket låg inträdesfördröjning
- VRR-kompatibel
- Hög SDR maximal ljusstyrka
Nackdelar
- Dåligt kontrastförhållande
De bästa böjda ultrabreda skärmarna
Nu ska vi presentera två ultrabreda böjda skärmar som vi anser är de bästa i den här serien för racingsimulerande spelare idag.
ASUS ROG Strix XG49VQ-skärm
Storlek: 49″ – Upplösning: 3840 x 1080 – 144 Hz – Svarstid: 4 ms
Budget: 600 – 1000 euro
ASUS ROG Strix XG49VQ har en rad olika funktioner som samlats i en extraordinär design.
Själva panelen är en 49-tums böjd skärm med upplösningen 3840×1080 som arbetar i 32:9-format. För att hantera och förbättra bildkvaliteten har den DisplayHDR 400 (som kan manipuleras via olika förinställningar för att hitta rätt inställningar för olika medier och spel) och Shadow Boost för att förbättra detaljerna i mörkare områden utan att överexponera bilderna.
När det sedan gäller den hastighet som krävs av spelskärmar erbjuder XG49VQ FreeSync 2, en uppdateringsfrekvens på 144 Hz och en svarstid på 4 ms. För dina spelriggar (och eventuellt dina konsoler) finns en DisplayPort och två HDMI-utgångar, och på andra ställen finns ett 3,5 mm ljuduttag och tre USB-portar för dina andra prylar. Den har också högtalare, men ingen köper egentligen spelmonitorer för högtalarnas skull.
Enligt vår mening ärASUS ROG Strix XG49VQ ett fantastiskt alternativ om du vill ha en uppslukande upplevelse i kombination med en smidig skärm.
Fördelar
- 144 Hz uppdateringsfrekvens kompatibel med FreeSync
- Mycket bra svartbalans
- Intuitiv OSD-meny
- VA-panel
- Inbyggda högtalare av god kvalitet
- Mycket stabil tack vare sitt stöd
- Bra betraktningsvinklar
Nackdelar
- Stor storlek
- HDR utan verklig effekt
skärm för SAMSUNG ODYSSEY G9
Storlek: 49″ – Upplösning: 5120 x 1440 – 244 Hz – Svarstid: 1 ms
Budget: 1 000 euro – 1 300 euro
Samsung Odyssey G9 är SimRacing-communityts älskling. Den har en av de mest fokuserade ultrabreda skärmarna på 49 ” med ett bildförhållande på 32:9. Den har en VA-panel med fullt HDR-stöd , samt några av de viktigaste tekniska specifikationerna vi letar efter i en gamingmonitor.
Svarstiden är bara 1 ms, vilket är perfekt, och den har en uppdateringsfrekvens på 240 Hz samt kompatibilitet med Nvidia G-Synch. Den ultrabreda böjda skärmen omsluter dig och gör att du verkligen kan fördjupa dig i simulerad racing. Från cockpiten har du en fantastisk utsikt över allt som händer runt omkring dig.
Förutom de livfulla bilderna som den ger oss, vi leker med färger som sticker ut, har den en ljusstyrka på 1000 nits. Du kommer inte att ha några problem med att kontrollera den i ett ljust rum. Panelens 10-bitars QLED-teknik, i kombination med HDR 1000 , förbättrar skärmens kvalitet avsevärt.
Detta är utan tvekan den bästa böjda ultrabreda skärmen för SimRacing som finns tillgänglig idag.
Fördelar
- 240 Hz uppdateringsfrekvens.
- Stöd för NVIDIA G-SYNC och Free Sync.
- Optimal uppslukande upplevelse
- QLED och HDR 1000 ger extra djup och detaljrikedom
Nackdelar
- Pris
- Den är tung
- Bildförhållandet 32:9 kan förvränga vissa 3D-spel.
Hur väljer jag en skärm för simracing?
Det finns ett antal viktiga faktorer att ta hänsyn till när man väljer en sim-racingskärm, inklusive :
Storlek och upplösning: de flesta anser att 27″-34″ är den bästa storleken för spel. Större skärmar har dock en högre prisklass än mindre. Du behöver också tänka på att skaffa ett skärmstativ som är rätt för din storlek. En annan viktig faktor vid köp av en skärm för simulering är upplösningen. Du kan välja mellan upplösningarna 1080p, 1440p och 4k. En högre upplösning ger bättre spelgrafik och ökar din övergripande simuleringsprestanda. 24-tumsskärmar med 1080p-upplösning är de vanligaste bildskärmarna och fungerar med nästan alla spelkonfigurationer. 27-tums- och 4k-modellerna är de minst vanliga, men de erbjuder den bästa funktionaliteten.
Uppdateringsfrekvens: en hög uppdateringsfrekvens gör att information kan skickas till dig oftare och i allmänhet blir bilderna på skärmen mycket jämnare. Medan 60 Hz är en vanlig uppdateringsfrekvens för en skärm som inte används för spel, kan en uppgradering till 144 Hz eller 240 Hz ge dig en rejäl konkurrensfördel när du kör bil, förutsatt att du har precisionen att dra nytta av det.
G-Sync / Free-Sync: dessa funktioner eliminerar eventuella problem med screen tearing för att minimera distraktioner i din spelupplevelse. Dessa två funktioner synkroniserar bildfrekvensen i ditt spel, minimerar eventuell fördröjning och bibehåller din anpassade uppdateringsfrekvens. FreeSync är ett bättre alternativ för personer som vill ha en något billigare spelskärm. Du måste se till att din spelinstallation stöder G-Sync och FreeSync.
Svarsfrekvens: detta är ett värde i millisekunder som anger hur snabbt en skärm kan uppdatera en pixel från grått till grått. Idag är en svarstid på mer än 1 ms en besvikelse för spelskärmar som används för sim-racing.
Paneltyp: Du måste välja mellan en TN- eller IPS-panel, beroende på din simuleringskonfiguration och budget. TN-paneler ger mer värde när det gäller användning och hastighet, medan IPS-paneler ger en jämnare visuell upplevelse. TN-paneler har lägre latens och högre uppdateringsfrekvens än IPS-paneler och ligger i en överkomlig prisklass. IPS-paneler prioriterar bättre färgåtergivning och bättre betraktningsvinklar, men de är dyrare.
Pris: Budgeten är en annan avgörande faktor. Om du är nybörjare på spel bör du välja lågbudgetskärmar. Skärmar i toppklass är bättre lämpade för professionella spelare eftersom de är dyrare. Du måste bestämma vilka funktioner du vill ha innan du köper din spelmonitor. Du bör leta efter de funktioner som är viktigast för dig och se vilken modell som passar din budget.
Enkel, trippel eller ultrabred böjd skärm?
I allmänhet har förare av racingsimuleringar 3 alternativ när det gäller att välja skärmar för SimRacing: en enda skärm, en konfiguration med tre skär mar eller en ultrabred böjd skärm.
En enkel skärm kan ge all information som behövs för tävlingssimulering, men kan vara begränsad i aspekter som synfältet, som är mindre i den virtuella världen. Fördelarna med en enda skärm är att det totala utrymmet för din simuleringsplattform minskar och att det är relativt enkelt att konfigurera racingspel som Assetto Corsa Competizione eller iRacing.
Med en trippelskärmskonfiguration får du i princip tre gånger så mycket information tillgänglig. Om trippelskärmen konfigureras korrekt kan den erbjuda en upplevelse som ger dig känslan av att befinna dig i den virtuella bilen. Trippeldisplayer är dock ofta komplicerade att installera och kräver särskilda simuleringsplattformar och utrymme för effektiv användning. Om du har utrymme och kapacitet att ägna denna tid åt simuleringsracing kan de vara en mycket bra konfiguration för din simuleringsplattform.
Ultrabreda böjda skärmar ger en bättre upplevelse än en stor skärm i 16:9-format för racingsimuleringar. I princip har du en bredare skärm, vilket innebär att ditt FOV (synfält) kan vara mycket bredare.
I simuleringsracing kan du förbättra användningen av synen, vilket gör körningen renare och mer exakt, och du får också fler pixlar.
I ett nötskal – slutsats
Valet av sim-racingskärm kan helt påverka din sim-racingupplevelse , eftersom det helt beror på din virtuella uppfattning. Att välja rätt skärm är avgörande för att förbättra den.
Som alltid finns det ett antal alternativ på marknaden som du kan överväga för dig själv. Om du nöjer dig med ett lågprisalternativ med enkel G-Sync- och FreeSync-kompatibilitet, eller om du vill ha ett premiumalternativ med ultrasnabba uppdateringsfrekvenser, beror på din prioritering, dina preferenser och naturligtvis din budget.
Vi hoppas att den här artikeln kommer att göra det lättare för dig att fatta ditt beslut och välja den bästa Sim-racing-skärmen för dig.
0 kommentarer