Videospel har funnits länge nu, och under årens lopp har de genomgått en rad förändringar och genomgått en stor utveckling som verkar ha nått sin kulmen idag med den virtuella verkligheten. Så det är naturligt att det gradvis tar sig in i alla typer av spel, och Sim-racing-sektorn är inget undantag.
Virtual reality är ett fascinerande sätt att resa med hjälp av teknikens möjligheter. Med ett headset och ett rörelsespårningssystem kan du utforska ett virtuellt utrymme som om du vore där, eller spela ett spel som om du vore där.
Om du vill ta din simulerade racingupplevelse till nästa nivå finns det inget bättre komplement till din utrustning än ett VR-headset. Det finns många alternativ, men vissa är mycket bättre än andra.
I den här artikeln går vi igenom de aspekter du behöver tänka på när du väljer ett VR-headset, och vi presenterar också vårt urval av de 5 bästa VR-headseten för Sim-racing.
De bästa VR-headseten för Sim Racing i överblick
#1 : HTC Vive Pro
⭐ Poäng: 9.6/10
✅ Bästa bildkvalitet och komfort
”Vi älskar den höga upplösningen, 3D-ljudet och den exceptionella komforten.”
#Nr 2: Oculus Quest 2
⭐ Poäng: 9,5/10
✅ Bästa upplösning och jämnhet
”Vi älskar dess autonomi, låga vikt och utmärkta visuella prestanda.”
De 5 bästa VR-headseten för simracing
Vi har beslutat att presentera vårt urval av de 5 bästa VR-headseten för Sim-racing, rangordnade efter preferens.
HTC VIVE Pro
Till att börja med presenterar vi VR-headsetet HTC VIVE Pro , som är vår absoluta favoritmodell och det bästa alternativet i vårt urval.
Detta futuristiska VR-headset erbjuder en bildkvalitet på 2880 x 1600 px, som du kan njuta av med total klarhet på dess 3,5-tumsskärm.
Den har ettsynfält på 110º , vilket innebär att du kan se allt som händer runt omkring dig genom att knappt vrida på huvudet. En annan av dess kvaliteter är att den innehåller hörlurar som kan projicera ljud i 3D.
Den har även externa sensorer för Steam VR-tracking, G-Sensor gyro och närhet.
HTC VIVE Pro-headsetet har ett lättanvänt justeringshjul för utmärkt passform och komfort. Det har också en ventilerad yta för att förhindra överdriven svettning.
Denna modell är avsedd för erfarna spelare eller proffs. Det är ett bra alternativ om du letar efter en enhet som kommer att fungera i några år, för att spela videospel eller andra virtual reality-applikationer. Glöm inte att du behöver minst en dator med operativsystemet Windows 10 och 4 GB RAM-minne.
Fördelar
- Utmärkt display och material.
- Inbyggda högtalare och mikrofon.
- Utmärkta sensorer för rörelseföljning.
Nackdelar
- Högt pris.
- För PC krävs något högre minimikrav.
Oculus Quest 2
Oculus är det företag som var först med att introducera virtuell verklighet på konsumentmarknaden och som efter att ha förvärvats av Facebook fortsätter att investera för att förbättra och utveckla. Le Oculus Quest 2 headset är moderniseringen av dess första fristående modell. L’Oculus Quest 2 kan anslutas till datorn via Oculus Link och vidarebefordras till högfrekvensheadsetet för användning som andra avancerade headset.
Bärbarheten är den stora styrkan hos detta VR-headset, för att inte tala om skärmen, dess upplösning på 1832 x 1920 per öga, dess uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz och ett genomsnittligt synfält på 100º. Allt detta gör att headsetet garanterat ger en mycket naturlig virtual reality-upplevelse.
Oculus Quest 2 är lätt och väger bara 600 gram, vilket gör den till en av de mest bekväma VR-headseten för simracing. Dessutom behöver den inga externa sensorer, kablar eller andra tillbehör som stör våra rörelser. För att spela iRacing, Project Cars eller Assetto Corsa behöver vi helt enkelt ansluta den till datorn med USB-C-kabeln.
Fördelar
- Lätt och bekväm.
- Utmärkt värde för pengarna.
- Hög bildkvalitet.
Nackdelar
- Dålig upplösning vid avlägsna punkter.
- Inte den bästa prestandan på marknaden
Sony – Playstation VR
Detta alternativ Sony tillval 3D-ljudfunktioner och ett synfält på 100°. Därför är det en perfekt enhet om du vill ge dig in i den virtuella verklighetens värld, särskilt för PlayStation. Den innehåller också ett gränssnitt för anslutning via HDMI- och USB-kabel.
Den har två linser och 3D-djupsensorer, så den registrerar hjälmens position var du än befinner dig och vilka rörelser du än gör. Allt du behöver göra är att använda PlayStation Camera, som följer LED-lamporna i hela hjälmen.
Den har en 360° vy för total inlevelse och har ett högprecisions 3-axligt gyroskop och en 3-axlig accelerometer.
Med den 5,7 tum stora OLED-skärmen kan du njuta av hyperrealistiska 3D-miljöer. Sist men inte minst har den en uppspelningskapacitet på 120 bilder per sekund. Det är just denna kombination som gör att du kan njuta av dina racingvideospel med bästa bildkvalitet och utan fördröjning.
Den har en inbyggd mikrofon så att du kan organisera dina onlinespel med vänner, och du kan också projicera enhetens bild på TV-skärmen.
Det anses vara en mycket bra enhet, även om den inte har alla fördelar med ett PC VR-headset. Det garanterar en utmärkt spelupplevelse och är kompatibelt med många spel.
Fördelar
- Uppslukande VR-upplevelse.
- Fungerar med applikationer och spel som inte är VR.
- Stöder rörelsekontroll.
- Mycket lätt att installera.
Nackdelar
- Det höga priset.
- Du kan bara använda den med din PlayStation-konsol.
- Den väger mer än 2 kg.
HP Reverb G2
HP:s HP VR-headset anses ha som prioritet att erbjuda en flytande och trogen bild. Le HP Reverb G2 är inget undantag, med två LCD-paneler med en upplösning på 2160 × 2160, vilket ger en total upplösning på 4320 × 2160.
Den har också en upplösning på 2160 x 2160 per öga, med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz och ett synfält på upp till 114º.
HP Reverb G2 har 4 kameror inbyggda i headsetet som spårar våra rörelser utan behov av externa sensorer. Detta VR-headset är helt kompatibelt med SteamVR och Windows Mixed Reality, så att du kan få ut mesta möjliga av dina simuleringsspel.
HP och Valve har samarbetat för att ta G2 in-ear-högtalarna upp till en nivå som liknar Valve index. Resultatet är en kraftfull display och utmärkt ljudkvalitet.
Headsetet kan också justeras för att passa alla huvudstorlekar och former, och behöver bara en USB 3.0-kabel och en HDMI-anslutning för att fungera.
Fördelar
- 4K-upplösning.
- Oberoende, utan externa sensorer eller basstationer.
- Lätt att installera.
Nackdelar
- Skärmens uppdateringsfrekvens kunde vara bättre.
Oculus Rift S PC-driven VR
Vi har valt att inkludera Oculus Rift S headset till vårt urval för dess otroliga precision.
Denna modell har ett detekteringssystem så att du kan röra dig genom rymden i alla riktningar. Den har inga externa sensorer och dess konfiguration är en av de enklaste på marknaden.
Designen är helt ergonomisk tack vare HALO-designen, som är utformad för att optimera upplevelsen när det gäller hastighet. För att justera den behöver du bara vrida på justeringshjulet, vilket är perfekt för spelsessioner där du tenderar att göra plötsliga rörelser.
Oculus Rift S inkluderar Oculus Touch-kontroller så att du kan optimera din spelupplevelse. Den innehåller även andra tillbehör, t.ex. integrerade högtalare och sensorsystem.
Den nya generationens skärm ger den skarpaste och ljusaste bilden, och denna modell garanterar också en minskad rutnätseffekt vid läsning.
Enligt vår mening är Oculus Rift S-headsetet ett av de bästa alternativen för dem med en medelbudget som letar efter något mångsidigt, som inte bara passar för sim-racing utan också för alla typer av virtual reality-spel.
Fördelar
- Mycket god bildkvalitet.
- Mycket bekväm.
- Utmärkt värde för pengarna.
Nackdelar
- Du måste optimera din dator för Oculus med Windows 10 och ha minst 8 GB RAM-minne.
- Kontrollerna kräver batterier.
Vad behöver jag tänka på när jag väljer ett VR-headset?
Det finns många saker att tänka på när du ska köpa ett virtual reality-headset. För att hjälpa dig på vägen finns här en lista över alla funktioner du behöver tänka på så att du kan göra ett köp du inte kommer att ångra.
Rörelseomfång och frihetsgrader (DoF)
Detta är två viktiga faktorer att ta hänsyn till när du köper ett VR-headset. Rörelseomfånget är i allmänhet 360°, vilket innebär att du kan se dig omkring medan du spelar.
DoF avser i huvudsak antalet typer av rörelser som du kan utföra. Tre DoF är ganska standard, så att du kan titta upp och ner och åt vänster och höger när du står eller sitter på samma plats. Om du rör dig i rummet kommer dessa rörelser inte att spåras och därmed inte påverka din spelupplevelse.
Vissa VR-headset i toppklass har sex DoF, vilket gör att du kan röra dig i det fysiska rummet och spåra dina rörelser. Detta är mindre viktigt för Sim-racing, eftersom du normalt kommer att sitta i bilen hela tiden. Så du behöver inte nödvändigtvis spendera mer pengar på tre extra DoF som du inte kommer att få full nytta av.
Synfält (FOV)
FOV är en av de viktigaste funktionerna i ett VR-headset för simracing, graderna av synfält är avgörande för att få den bästa racingsimulatorupplevelsen. En bredare FOV gör att vi kan se mer in i cockpit, medan en mindre FOV gör att vi måste röra mer på huvudet för att titta i backspegeln.
Dessutom är en bredare FOV mer naturlig, eftersom den liknar synfältet i våra ögon. Vi rekommenderar därför att du väljer en bredare FOV för att få en bättre spelupplevelse.
Skärm och ljud
Denna faktor är lite svår att bedöma för spelare som inte är särskilt tekniskt kunniga. För att förenkla valet av skärm bör du hålla ett öga på upplösningen för varje skärm (per öga) och den uppdateringsfrekvens som erbjuds. När det gäller ljud kan du hitta VR-headset med inbyggda högtalare och vissa kan också innehålla en mikrofon. Välj den konfiguration som passar dig bäst.
Kompatibilitet
Kompatibilitet avser inte bara din plattform utan även de spel du vill köra. De flesta VR-headseten på marknaden fungerar smidigt under Windows, men när det gäller spel bör du alltid gå till varumärkets officiella webbplats, eftersom inte alla simracingspel är kompatibla med virtual reality.
Kontrollera alltid i förväg så att du inte slösar pengar på ett VR-headset som du inte kommer att kunna använda fullt ut.
Komfort och ergonomi
När du väljer ett VR-headset för simracing behöver du något som är lätt och bekvämt så att du glömmer att du har det på dig, för att få en mer uppslukande känsla. Leta efter fullt justerbara headset för virtuell verklighet så att du slipper spänna nacken när du kör bil.
Pris
De bästa VR-headseten är definitivt mycket bättre för racingsimuleringar, medan de billigare tenderar att begränsa upplevelsen och känslan av inlevelse. Men priset på VR-headset för simracing varierar kraftigt, och även om de bästa i allmänhet är dyrast, kan du hitta kvalitetsmodeller och märken till mer tillgängliga priser.
I korthet / Slutsats
Vi hoppas att du har hittat en VR-headsetmodell för Sim-racing som passar dig i vårt modellurval.
Som vi just har sett finns det flera bra alternativ med olika funktioner, men det finns några viktiga faktorer att tänka på innan du gör ditt val.
Priset är inte alltid viktigt, men det kan vara en avgörande faktor. Därför rekommenderar vi att du tar dig tid att testa de olika headseten som finns tillgängliga, särskilt om du kommer att spendera mycket pengar.
0 kommentarer