Välj en sida

De 5 bästa rattarna för Forza Horizon 5

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Forza Horizon är en av de mest populära videospelssagorna i världen och har varit det i över 10 år på Xbox- och PC-plattformarna. Det publiceras av Microsoft och utvecklas av Playground Games och Turn 10 Studios, och det är mer av ett arkadspel, eller till och med ett lite sim-arkadspel.

Grundprincipen är ganska enkel: du har dussintals bilar att välja mellan i en öppen miljö där du kan tävla, ta promenader, beundra naturen och landskapen och i stort sett göra vad som helst. I själva verket är det, enligt min mening, den främsta försäljningsargumentet för denna sim-racingtitel: du gör vad du vill i spelet, lyssnar på ett bra soundtrack och anpassar dina bilar samtidigt.

Det senaste opuset är Forza Horizon 5, som släpps 2021 på Xbox och PC. Den miljö som du kommer att arbeta i är Mexiko och dess olika landskap (kusten, bergen, öknen etc.). Och för att spela det med inlevelse, även om Forza Horizon 5 är en arkadtitel, är det att föredra att ha riggsim-racing, eftersom det är fantastiskt bra stöd.

I den här artikeln ska jag presentera dig för de bästa rattarna, med Direct Drive-baser också, som du kan använda på Forza Horizon 5.

#1 : Fanatec Forza Motorsport

⭐ Betyg: 9.9/10

fanatec gt dd pro

✅ Direct Drive på Xbox

“Vi gillar den för att den ger mycket valuta för pengarna och är perfekt för medelstora budgetar.”

#2 : Fanatec CSL WRC

⭐ Betyg : 9.7/10

thrustmaster tgt2 recension

✅ Utformad för professionella användare

“Vi älskar den ultrarealistiska körupplevelsen”.

#3 : Moza R5

⭐ Poäng: 9.6/10

thrustmaster-t248-avis

✅ Ett utmärkt PC-paket

“Vi älskar den för desssoliditet och hållbarhet.”

#1 Fanatec Forza Motorsport Bundle

Kompatibilitet: Xbox och PC

mclaren gt3 v2

Det här är en officiellt licensierad Forza Motorsport-ratt, du vet, simuleringsutgåvan av Forza-sagan. Jag tycker att den här ratten är estetiskt mycket vacker, minimalistisk och sober, och den kommer att passa bra med alla simracinguppsättningar.

Med en diameter på 33 cm och en platt botten är den här ratten perfekt för alla tävlingar i Forza Horizon 5, och jag skulle till och med säga att den är overkill för den här titeln. Strukturen är i borstad aluminium, med läder runt om. På baksidan av ratten finns ClubSport Universal Button Hub, som innehåller alla Xbox-kontroller, en liten LED-skärm och 2 paddlar, förutom QR1 i sin grundkonfiguration. Detta nav är mycket likt de som används i GT-racing, men också vid ratten på en Audi R8.

Ergonomin är utmärkt, med knapparna mycket nära händerna. Dessutom gör rattens diameter på 33 cm att den är nästan lika lätt att greppa som en bilratt. Priset är för närvarande €680 på Fanatecs webbplats, med CSL DD 5nm-bas och CSL-pedalbord. För Forza Horizon 5 är det fortfarande ett överdrivet alternativ, men om du sim-racerar andra titlar är det definitivt möjligt.

#2 Fanatec CSL WRC Bundle

Kompatibilitet: Xbox och PC

mclaren gt3 v2

Näst på tur är en billig ratt från Fanatec: CSL Elite WRC. Hjulet är en officiell WRC-licens, med en design som jag verkligen gillar. Strukturen är i borstad aluminium, med alcantara runt ratten. Med en diameter på 30 cm är den här ratten perfekt för att köra på vägarna i Forza Horizon 5, men kan också hjälpa dig att sätta utmärkta tider på alla spelets tävlingar.

När det gäller kontroller finns alla Xbox-knappar, med 2 mycket stora paddlar på baksidan, i ljusorange. Ergonomin hos denna WRC-ratt är mycket bra, eftersom knapparna sitter på sidorna av frontplattan.

Som bas föreslår jag att du kopplar ihop den med en CSL DD med 5 eller 8 nm vridmoment för att få en utmärkt racingkänsla och realistisk, uppslukande kraftåterkoppling. 5nm CSL WRC-paketet säljs för närvarande för cirka 480 euro på Fanatecs webbplats. Jag skulle säga att priset är rätt för en kvalitetsprodukt.

#3 Moza R5 Bundle

Kompatibilitet: PC

mclaren gt3 v2

Jag tittar nu på ett alternativ från Moza Racing, R5-paketet. I sortimentet ingår Moza ES, en instegsratt med aluminiumram och läderklädsel. Diametern här är 28 cm, vilket är lite mindre än Fanatec-svänghjulen som jag presenterade ovan.

Designen är sober och kombinerar Gun Metal-färgen på en stor del av produkten. Reglagen är utspridda längs sidorna av ratten, vilket gör dem lätta att nå mitt under ett lopp, särskilt de stora knapparna längst ned. Längst bak finns två väl tilltagna paddlar för växling. De är dock inte magnetiska, men det kommer inte att påverka din prestanda på Forza Horizon 5. Ergonomin i ES är ganska bra, även om ratten är relativt liten.

När det gäller basmodellen skulle jag rekommendera R5 eller R9, som utvecklar 5,5 respektive 9 nm vridmoment. När det gäller plattformen är standardversionen av ES endast kompatibel med PC-datorer, som R5 och R9. Det finns dock en Xbox-specifik version som är praktiskt taget likadan, men som använder mindre premiummaterial.

Och slutligen, priset. Enbart Moza ES-ratten säljs för 150 euro, och det kompletta paketet med R5 för cirka 500 euro. Ärligt talat är priset perfekt, men varumärkets ekosystem begränsar användningen av sina produkter endast till PC, med undantag för R3-paketet, som är Xbox-kompatibelt.

#4 Moza R9 Bundle

Kompatibilitet: PC

mclaren gt3 v2

Mozas andra bidrag är Moza R9-paketet med CS V2P-ratten. Ratten har en diameter på 33 cm, är helt rund och har en struktur av aluminiumlegering med läder runt om. Det är en mycket snygg ratt, och den grå färgen Gun Metal används på frontplattan.

Reglagen är väl tilltagna, med knappar på sidorna av ratten och en slags bakplatta på baksidan. Det ser väldigt racingaktigt ut, liksom RevLED med 3 färger. Baktill finns två stora magnetiska paddlar som underlättar växlingarna, även om jag gärna hade haft fler. Men det här är ju Forza Horizon 5, så du behöver egentligen inte mer än 2 pallar.

Som bas skulle jag föreslå en Moza R9 med den här ratten och Forza Horizon 5, vilket är mer än tillräckligt för racing eller cruising i en Ferrari-cabriolet.

Låt oss avsluta med priset. CS V2P säljs för 299 euro och 730 euro med R5-basen inkluderad, vilket inte är så dyrt, särskilt inte när man tänker på Fanatecs katalog och dess officiella Porsche- och andra licensierade rattar, som ibland är skandalöst dyra.

#5 Logitech G923 et Thrustmaster T248

Kompatibilitet: Xbox och PC

logitech g923
thrustmaster t248

Dessa är kompletta paket med bas, ratt och pedaler. Jag valde G923 av den enkla anledningen att den inte är särskilt dyr, att den är helt ny och att den dessutom är Xbox-kompatibel.

När det gäller ratten är den vacker, enkel och förstklassig. Strukturen är av aluminium och vi har läder runt hela ratten. Kontrollerna är väl fördelade på ratten, med två paddlar på baksidan som inte heller är magnetiska, med tanke på priset på paketet.

Basmotorn utvecklar strax under 3nm vridmoment, vilket är anständigt för Forza Horizon 5. Dessutom levereras det här paketet med ett pedalbord, så att du kan spela spelet direkt utan att behöva lägga till något i din installation. Priset på Logitechs webbplats är 430 euro, men du kan enkelt hitta den för cirka 300 euro på Amazon eller någon annan online-återförsäljare.

För T248 är det praktiskt taget samma sak, bara med en mycket mindre premium byggkvalitet än G923. Thrustmasters paket är tillverkat helt i plast, men basen är lite kraftfullare när det gäller vridmoment (i intervallet 4,2 nm) och något bättre när det gäller känsla. Motorn drivs med ett remdriftsystem, en teknik som Thrustmaster behärskar väl.

Och slutligen, priset. T248 marknadsförs till 400 euro på tillverkarens webbplats, men kan hittas för mycket mindre på Amazon och på andra håll, även i intervallet 300 euro. Enligt min mening är dessa två paket (G923 och T248) perfekta för förare som vill ha kul med Forza Horizon 5 på en budget. Om du letar efter en bra ratt för sim-racing när du är ny på Forza Horizon, plocka bara upp de som anges ovan. Notan blir dock högre eftersom du måste köpa en Direct Drive-bas och en pedalboard också.

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport

Den bästa ratten för Forza i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

De bästa Fanatec-paketen

De bästa Fanatec-paketen

Sim-raceurer världen över har ställts inför samma problem: vad ska man köpa för att börja shoppa? Detta är en mycket...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar