Välj en sida

Bas Fanatec CSL DD : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec CSL DD

Fördelar

 • Otroliga sensationer
 • Flytande, exakt kraftåterkoppling
 • Material av mycket god kvalitet
 • Bred kompatibilitet
 • Utmärkt värde för pengarna

Nackdelar

 • Något billig plastfinish

Vårt betyg: 9,5/10

Styrrattar har snabbt ersatt joysticks för alla fans av racingsimuleringar. Men under flera år utvecklade de största marknadsledarna, som Logitech och Thrustmaster, inte tekniken i sina produkter utan föredrog att hålla sig till det de hade.

Det är därför det tyska varumärket Fanatec har blivit en viktig aktör i världen av världen av Sim-racing. Företaget har utmanat sina konkurrenter genom att utveckla toppmoderna produkter med den senaste teknikenmen till överkomliga priser och blev en omedelbar succé.

Vi tog en närmare titt på en av märkets modeller som vi nyligen testade: Fanatec CSL Direct Drive rattbas. I denna artikel talar vi om huvudsakliga egenskaper av denna modell, kommer vi att berätta typ av spelare typ av spelare som vi rekommenderar Fördelar Fördelar nackdelar, hur mycket det kostar och var du kan köpa den.

fanatec csl dd image2

Egenskaper hos Fanatec CSL DD basenhet

Fanatec Clubsport Light direktdrivenmer allmänt känd som CSL DDär en modell i toppklass som revolutionerade simracingmarknaden när den kom ut, tack vare sin teknik och sitt oslagbara pris.

Vi har sammanställt en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Utgivningsdatum: 2021
 • Fanatec CSL Fanatec CSL Direct Drive är en svänghjulsbas i form av ett CNC-bearbetat fläktlöst aluminiumhus med plastpaneler fram och bak.
 • En enda knapp på CSL DD-basen, som gör att du kan välja supportplattform (Xbox eller PC).
 • Fanatec CSL DD är utrustad med en 100% specialanpassad motor utvecklad i Tyskland specifikt för simuleringsracing, med den patenterade och exklusiva patenterad och exklusiv FluxBarrier teknik, som optimerar motorns effektivitet och jämnhet.
 • Denna modell har också den första industrimotorn som har en motoraxel i kolfiberkompositmotoraxel i komposit högupplöst beröringsfri hall-positionssensor och en snabbkoppling i aluminium av fordonskvalitet. Styrområdet för CSL DD är därför oändligt.
 • CSL DD levererar 8 Nm maximalt vridmoment (5 Nm med standard 90 W strömförsörjning), vilket gör att den kan leverera konsekvent, linjär prestanda.
 • Fanatec CSL Direct Drive är kompatibel med följande plattformar Xbox och PC.
 • Basen är utrustad med Quick Release-system och är naturligtvis kompatibel med hela Fanatecs ekosystem.
 • När det gäller anslutningar finns följande portar på baksidan av Fanatec CSL DD-basen: 1 USB-port, 1 anslutning för vevpartiet, 2 anslutningar för växelspaken och en anslutning för handbromsen.
 • Mått: 38 x 29 x 25 cm (L x B x H)
 • Vikt: 6,85 kg

För vilken typ av person?

Den Fanatec CSL DD bas är idealisk för nybörjare som för regelbundna spelare. Enligt vår mening är det här en modell som för en gångs skull inte enbart är reserverad för de stora proffsen, tack vare sitt pris som är tillgängligt för en bredare publik.

Denna modell är är lämplig för attDenna modell är lämplig för alla typer av racing, eftersom alla hjul passar på basen.

Å andra sidan har Fanatec CSL DD utformats för utformad för vuxna spelareVarumärket självt rekommenderar inte denna produkt för barn.

fanatec csl dd image3

Fördelarna

Vi visste redan att Direct Drive skulle bli en verkligt positiv förändring för oss, men att testa Fanatec CSL DD gjorde det möjligt för oss att själva ta reda på vilka fördelarna fördelarna med denna grundläggande rattmodell.

fanatec csl dd låda fanatec csl dd innehåll fanatec csl dd

Först och främst måste vi säga att Direct Drive verkligen är crème de la crème. Fanatec CSL DD-basen ger oss här verkligt otroliga sensationer. Kraft och återkoppling är verkligen imponerande. Induktionsmotorn och avsaknaden av en fläkt garanterar utmärkt tillförlitlighet. Force feedback från den här modellen, som dessutom är tyst och inte värms upp ens under långa spelsessioner, ger oss en ren, flytande och exakt känsla som verkligen är värd en Direct Drive i toppklass.

Det måste sägas att den tyska tillverkaren har valt högkvalitativa material för utformningen av Fanatec CSL DD-basen. Allt från förpackningen till de material som används för att tillverka själva produkten, som aluminium och kolfiber, andas kvalitet i den här modellen. Direct Drive i sig är en hållbar och robust komponent, som kommer att ge denna bas en mycket längre livslängd än andra konkurrerande modeller.

fanatec csl dd snabbkoppling fanatec csl dd arriere

En annan av fördelarna med CSL DD-basen är dess full kompatibilitet med alla Fanatec Xbox One, Fanatec Series X/S och Fanatec PC rattar samt dess system för snabbkoppling vilket gör att du kan ändra hjulet för att passa nya utgåvor eller dina egna önskemål. Dessutom är basen kompatibel med PC och Xbox, samt med alla racingspel på marknaden. Du kommer inte att sakna valmöjligheter!

Slutligen är den stora fördelen med Fanatec CSL Direct Drive-basen dess pris. Äntligen erbjuder varumärket oss en Direct Drive till samma pris som konkurrenternas modeller med enkel rem. Det är en riktig lyx! Allt som allt, för en budget på mindre än 700 € kan du sätta ihop en komplett uppsättning med endast kvalitetstillbehör från Fanatec. Det är svårt att slå det på dagens marknad!

Dess nackdelar

Vad vårt test avslöjade om Fanatec CSL Direct Driveär att den har väldigt fånackdelarmen den har några.

Först och främst blev vi förvånade och lite besvikna över Fanatecs val av plastfinish. plastfinish de främre och bakre delarna av CSL DD-basen. Resultatet är ett lite billigt utseende som krockar med resten av de valda materialen. Vi skulle ha föredragit ett något mer sammanhängande val, men med tanke på priset för denna bas förstår vi att du måste göra några eftergifter.

Detta förklarar säkerligen det faktum att kraften i CSL DD är begränsad till 5 Nm. För att nå 8 Nm måste du investera i en boostersats, vilket innebär en extra budget (149,95 €). Power är en smaksak, och även om det kan vara lämpligt för nybörjare kan mer regelbundna spelare känna sig lite begränsade.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Fanatec CSL Direct Drive-basen säljs separat för 349,95 euro.

Om du vill unna dig en Fanatec-kit, inklusive CSL DD-basen (5 Nm), Boost Kit 180 Boost Kit 180 (8 Nm) och CSL DD-klämmakommer hela paketet att kosta dig 529,85 euro.

Modell CSL DDD 8 Nm finns också tillgänglig på Fanatecs webbplats, till ett pris av 499,95 euro.

Om du vill ha en komplett uppsättning bör du budgetera mellan 150 och 400 euro för ett Fanatec-hjul, 79,95 euro för CSL vevparti vevset (det mest grundläggande) och 59,95 € för en växelspak. ClubSport statiska växelspakspaddlar (de lägsta i sortimentet).

För en genomsnittlig budget på 700 € kan du sätta ihop en komplett uppsättning Sim-Racing-utrustning av högsta kvalitet.

fanatec csl dd 8nm

Slutsats

Efter att ha testat Fanatec CSL Direct Drivebas kan vi bara dra slutsatsen att denna modell är en verklig revolution på Sim-Racing-marknaden.

Man behöver bara räkna på det, och denna grund har långt fler fördelar än nackdelar!

Den CSL DD och lovar att förbli en av marknadsledarna under en lång tid framöver, långt före sina stora rivaler Logitech och Thrustmaster. Här ger Fanatec oss äntligen chansen att få tillgång till denna det allra bästa när det gäller kraft och kvalitet och allt till ett mer än rimligt pris.

Om du letar efter den bästa bästa kraftåterkopplingen till priset av en enda remotor, behöver du inte leta längre än till Fanatecs CSL direktdrivning från Fanatec är något för dig!

 

logitech g920 recension

Fanatec CSL DD

En fantastisk bas till ett rimligt pris

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar