Välj en sida

De bästa rattarna för PC

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

För alla spelare och fans av videospel är det viktigt att få en upplevelse som är så nära verkligheten som möjligt. Detta gäller i ännu högre grad när det handlar om simulerade racingspel, för det är bara att inse att inte ens det bästa tangentbordet kan slå precisionen hos en dedikerad racingratt, särskilt i de mer simuleringsbaserade titlarna som ofta är nästan ospelbara på en vanlig gamepad.

Att välja rätt modell för dig kan vara förvirrande, med ett så brett utbud av funktioner och prisklasser att välja mellan. Därför kommer vi i den här artikeln att berätta allt du behöver veta för att göra rätt val och köpa den bästa PC-ratten. Först berättar vi vad du behöver tänka på när du gör ditt köp, och sedan presenterar vi vårt urval av de bästa PC-rattarna i olika prisklasser.

De bästa PC-rattena i överblick

 

Saker att tänka på när du köper en PC-ratt

Om du vill ha en riktigt realistisk spelupplevelse föreslår vi att du harföljande rekommendationer i åtankenär du väljer din PC-ratt.

Kraftens återkomst

Detta är en av de viktigaste aspekterna av en PC-ratt, men inte alla modeller är utrustade med en sådan. Med force feedback känner du varje ojämnhet i vägen, märker när bilen tappar greppet i kurvorna och studerar varje del av banan för att optimera din tävlingsinriktade körning. Force feedback är det element som ger dig den mest realistiska och uppslukande spelupplevelsen.

Rattens storlek

Det är stor skillnad mellan storleken på de billigaste skyttlarna på marknaden och de i mellanklassen. De mest grundläggande fjäderbollar är i allmänhet mindre, vilket på lång sikt kommer att påverka både ditt spel och din posturala komfort.

Om du har råd rekommenderar vi att du väljer en ratt med mått som liknar en riktig ratt. Om du vill njuta av dina favoritspel fullt ut ska du se till att rattens diameter är minst 27 cm.

Rotationsvinkeln

Tycker du om att sladda in i kurvor och ta dig ur dem med full nytta av motorns acceleration? Rattens rotationsvinkel kan hjälpa dig att kapa flera tiondelar av varje varv. PC-svänghjul kan ha rotationsvinklar från 180 till 1080 grader. För den mest realistiska upplevelsen rekommenderar vi en ratt med en rotationsvinkel på 900 grader eller mer, vilket gör att du kan göra mer än två varv på ratten och klämma dig igenom de mest oåtkomliga luckorna för att köra om dina rivaler.

Material

Adrenalinet som alstras under loppet kan orsaka stötar eller skador på ratten i spel som kräver mer aggressiv körning.

Detta är den främsta anledningen till att du bör välja ett PC-hjul som är tillverkat av slitstarka material som aluminium eller rostfritt stål.

För ökad komfort, ergonomi och realism är en läderklädd ratt det perfekta valet. Plastkomponenter bör undvikas så långt det är möjligt, även om det finns allt fler högkvalitativa PC-rattar i plast som är mycket starka och hållbara.

Kompatibilitet

Det är viktigt att titta på rattens kompatibilitet med datorn, men också med de spel du kommer att använda. Titta på enhetens tekniska specifikationer för att se om den är kompatibel med de videospel du använder, eller om du kan ansluta den till din PlayStation- eller Xbox-konsol samt din dator.

Pris

Det är viktigt att fastställa vad din maximala budget för din ratt kommer att vara, så att du vet vilket modellsortiment du ska välja. Beroende på dina behov och vilka funktioner du letar efter är det inte nödvändigtvis nödvändigt att köpa den dyraste modellen av ratt.

De bästa billiga PC-ratten (nybörjarnivå)

Här har vi valt ut tre av våra favorit PC-rattar iinstegskategorin.

Hori Racing Wheel Apex

hori racing hjul apex

Hori Apex-ratten har länge varit en av de billigaste modellerna på marknaden. Den är också en av de mest prisvärda, med tanke på att den är officiellt licensierad av Sony.

Den största fördelen med den här modellen är att den är trådlös, vilket är mycket praktiskt om du vill slippa kablar helt och hållet, eller om du inte har en fast plats för PC-spel. Efter varje spel kan du lägga undan den utan att kablarna trasslar in sig.

När det gäller batteritid klarar den upp till 15 timmars spel på en laddning. Det finns en annan version med kabel om du inte vill oroa dig för batteriet.

Den har vibrationer med TouchSense-teknik, vilket ger dig en mycket realistisk känsla när du kör. Dess rotationsvinkel varierar mellan 180 och 270°.

Hori Apex-ratten har också en pedalenhet med två pedaler och nedfällbara fotstöd, så att den tar upp så lite plats som möjligt när den inte används.

Ratten har alla knappar som du hittar på PlayStation, plus paddlar för att hantera växlingarna. Hjulet har en gummibeläggning för extra grepp och en diameter på 28 cm.

Det är viktigt att komma ihåg att rattinfästningssystemet kombinerar sugkoppar och klämmor så att det får maximal stabilitet och du bara behöver koncentrera dig på att köra.

Sist men inte minst är den kompatibel med PC och konsolerna PlayStation 3 och 4.

Fördelar

 • Valuta för pengarna.
 • Vacker design.
 • Bra fästsystem.

Nackdelar

 • Lättviktigt vevparti.
 • Fungerar endast på Windows 7, 8 och 8.1.

Thrustmaster T150 – TMX Pro

THRUSTMASTER T150 TMX

Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback är förmodligen den bästa instegsratten du kan hitta på marknaden idag.

TMX är utformad för att vara kompatibel med Xbox One och PC, medan T150 är tillgänglig för PlayStation 4, PlayStation 3 och PC.

Denna modell är perfekt för nybörjare, men är också idealisk för mer regelbundna spelare.

Thrustmaster-ratten TMX-T150 är 28 cm i diameter, har ett rotations- och vridområde på 270° till 900° och har stora sekventiella paddlar i metall.

Denna modell är utrustad med en borstlös motor med ett brett utbud av effektinställningar. Den har också ett unikt remskivsystem som kanaliserar motorljudet samtidigt som det ger en mjuk känsla.

Den har också en bred pedaluppsättning med två pedaler, där vinkeln på varje pedal kan ställas in i tre olika vinklar.

Thrustmaster TMX-T150 är lika övertygande på PC som på konsol, och lovar att leverera otroliga sensationer under racing och långa spelsessioner.

Fördelar

 • Priset.
 • Hans kraftfulla comeback.
 • Ratten är mycket realistisk.

Nackdelar

 • Hjulet är inte avtagbart
 • Motorn är lite högljudd

Logitech G29 – G920

LOGITECH G29 G920

Logitech Driving Force G290-G29 är utan tvekan en utmärkt modell och mycket populär bland nybörjare.

Den är tillverkad av anodiserat aluminium och har växelpaddlar och en pedalenhet som är både robust och bekväm, för en mer komplett simuleringsupplevelse. Den använder också ett enkelt växelsystem som inte innehåller några remmar av något slag för att förenkla användningen.

Logitech G920-G29 har force feedback med dubbla motorer och ett spiralformigt växelsystem för smidig, tyst styrning och den mest realistiska körupplevelsen. Detta gör att du kan känna däcken i varje kurva och simulera effekterna av vibrationer på ett mycket realistiskt sätt, så att du kan reagera med precision.

Dessutom har den en rotationsvinkel på 900 grader och en panel med 14 knappar som optimerar dess funktion specifikt för PlayStation i fallet med G29 och för Xbox i fallet med G920.

Logitech G920-G29 är fortfarande den modell som vi anser ger mest valuta för pengarna, med funktioner som garanterar en mycket realistisk körupplevelse.

Fördelar

 • Bra valuta för pengarna.
 • Bra design och ergonomi.
 • Mycket bra pedaler ingår.

Nackdelar

 • Bra valuta för pengarna.
 • Bra design och ergonomi.
 • Mycket bra pedaler ingår.

De bästa PC-ratten i mellanklassen

Här presenterar vi tre modeller som vi anser är de bästa PC-rattarna i mellanklassen.

Fanatec Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

ClubSport Formula V2. 5-ratten har en diameter på 27 cm och är klädd med en 5 mm kolfiberplatta. Den har två justerbara magnetiska metallpaddlar för växling.

Den har också två vibrationsmotorer inbyggda i handtagen, som kan styras via hjulinställningsmenyn (SHO) eller i spelet via Fanatec SDK, samt en OLED-display, en varvräknare med 9 centrala lysdioder för telemetri och två LED-balkar.

Fanatec Formula V2.5-ratten har QuickRelease-system och är naturligtvis kompatibel med PC, men även med PlayStation 5 och PlayStation 4. Fanatec erbjuder en nästan identisk version, Formula V2.5x, för Xbox-kompatibilitet.

Denna rattmodell från Fanatecs ClubSport-sortiment ger gott om utrymme för anpassning och är tillverkad av högkvalitativa material som kan hålla en livstid av simulerad racing. Även om det kanske är lite för mycket för unga nybörjare, tycker vi att Fanatecs Formula V2. 5 är ett riktigt bra hjul som ger en otrolig spelkänsla.

Och om du är ett riktigt F1-fan är Fanatec ClubSport Formula V2. 5-ratten precis rätt för dig, så tveka inte längre!

Fördelar

 • Dess rotationsvinkel är obegränsad.
 • Dess OLED-skärm.

Nackdelar

 • Det kan vara lite svårt för nybörjare att få grepp om.

Logitech G923

logitech g923

Logitech G923 Trueforce är Logitechs senaste ratt, med större kompatibilitet än tidigare modeller och ett nytt återkopplingssystem som ger mer verklighetstrogna och realistiska simuleringar.

Ratten Logitech G923 har en diameter på 28 cm och är tillverkad av polerad metall med läderöverdrag. Den har två roterande stålpaddlar baktill på ratten för växling.

Logitech G923 har en rotationsvinkel på 900°, motsvarande två och ett halvt varv, vilket ger dig bättre kontroll över fordonet.

Den här ratten har Trueforce, nästa generations force feedback-system. Det nya systemet för påtvingad feedback förbättrar feedbackfrekvensen och kopplas direkt till spelets fysik- och simuleringsmotorer för att förbättra verklighetstrogenheten och öka nivån av realism i simuleringen jämfört med tidigare generationer.

Den har closed loop-motorstyrning som, tack vare ny firmware, gör motorns vridmoment mer exakt. På så sätt justerar motorn spänningen mer exakt för att matcha den fysik som avges av videospel, vilket garanterar millimeterprecision.

Ratten Logitech G923 har ett pedalsystem med 3 pedaler, som omfattar gaspedal, koppling och broms med ett progressivt fjädersystem för en mer realistisk racingkänsla. Metallplattornas höjd och inbördes avstånd kan justeras.

Denna modell har också en dubbelkoppling som programmeras direkt från ratten tack vare Launch Control-funktionen, som finns tillgänglig med kompatibla spel.

Ratten har dessutom en integrerad LED-indikator. Den är direkt tillgänglig från vår utsiktspunkt så att vi snabbt kan se när vi har nått rätt varvtalspunkt och använda växlingen mer effektivt.

Ratten Logitech G923 har en ergonomisk design med tillgängliga reglage. Oavsett vilken spelplattform du använder den på har du alla kontroller du behöver, lättåtkomliga på en ratt som är liten som sina föregångare men känns bra. Den har en vridväljare för finjustering av alla inställningar och justeringar.

Fördelar

 • Utrustad med avancerad teknik.
 • Tillverkad av material av högsta kvalitet.
 • Med ett 3-pedalt vevparti med förbättrat bromssystem.

Nackdelar

 • TrueForce är inte kompatibelt med alla spel.
 • Ingen växelspak ingår.

Thrustmaster T300RS GT

thrustmaster-t300rs-gt-avis

Thrustmaster T300RS GT-ratten har ett löstagbart 28 cm hjul med en justerbar rotationsvinkel från 270° till 1080°.

Den har exakt och kraftfull kraftåterkoppling, framför allt tack vare den borstlösa motorn och det dubbla remsystemet. Känslorna under loppet är otroligt realistiska.

När det gäller konstruktion och design finns det nästan inget att klaga på: ratten är huvudsakligen tillverkad av svart metall, och finishen är riktigt ren.

Thrustmaster T300RS GT-ratten är extremt mångsidig och kan användas för rally, GT eller till och med F1-racing.

Den har också fördelen att vara utrustad med H.E.A.R.T (Halleffect Accurate Technology) och ett snabbt och enkelt system för rattbyte.

Förutom att vara PC-kompatibel har den här modellen också fördelen att vara PlayStation-licensierad, så den är kompatibel med PlayStation 4 och fungerar med PlayStation 5-spel.

Med Thrustmaster T300RS GT får du den bästa ratten i sin kategori till ett mycket rimligt pris.

Fördelar

 • Otroligt responsiv och kraftfull kraftåterkoppling.
 • Konstruktion och material av hög kvalitet.
 • Vacker design och finish.

Nackdelar

 • Handbromsen manövreras med en knapp.
 • Motorn värms upp lite.

De bästa avancerade PC-ratten

För de mer erfarna bland er har vi valt ut tre PC-rattar i toppklass, som alla är riktiga pärlor.

Thrustmaster T-GT 2

THRUSTMASTER T GT 2

Thrustmaster T-GT II har utformats speciellt för älskare av Gran Turismo-sagan och gör allt i sin makt för att göra den till en av de mest realistiska Sim- racinghjulen hittills.

Produkten har tillverkats med hänsyn till alla data som samlats in från de bästa eSport-spelarna som deltar i GT World Series.

Den har utformats och inspirerats helt av bilindustrin och innehåller innovativa tekniker som T-Turbo Power, T-LIN, T-40VE, T-M.C.E och T-DFB, som ger unika, realistiska förnimmelser i körsimulatorer.

Den nya generationens Brushless II-motor ger ännu snabbare prestanda och ännu mer spänning, så att du känner varje kurva och varje kant på banan.

Hjulets force feedback sker i realtid, utan några döda zoner. Resultatet är oöverträffad köreffektivitet.

Materialkvaliteten och “AEC-Q”-kvalificeringsteknikerna som används garanterar stor robusthet och hållbarhet för de mest krävande spelarna som vill njuta av mycket långa sessioner eller tävlingar.

Vevtalet är T3PA GT II, med en mer exakt och långvarig bromsfjäder än T3PAGT.

Ratten är klädd i läder och är av mycket hög kvalitet, så det ser ut som om du använder en professionell ratt från en riktig bil. Som alla Thrustmaster-rattarär ratten utbytbar, så du kan byta den när du vill.

Kort sagt, denna PC-kompatibla ratt är exceptionell ochen av de bästa i vår guide.

Fördelar

 • Inkluderar T-DFB-teknik.
 • Kraftfull, exakt kraftåterkoppling.

Nackdelar

 • Pedalerna kan vara tillverkade helt i metall, även om de är av hög kvalitet.

Thrustmaster TS-PC Racer

thrustmaster ts pc racer

Thrustmaster TS-PC RACER har allt som krävs för att bli den bästa ratten för PC och ger en perfekt körupplevelse för F1-spel tack vare rattens stil.

Denna modell är en Proto-ratt med metallbas och två breda, mockaklädda grepp för extra komfort under långa spelsessioner. Den har också 2 sekventiella paddlar i metall och polerad borstad aluminium.

Thrustmaster TS-PC RACER kännetecknas av sin borstlösa motor i industrikvalitet (40 watt FFB) och 2ᵉ generation, dess rotation på upp till 1080 grader och användningen av H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology), som ger 16-bitars upplösning.

Den här modellen har också en extern TURBO-strömförsörjning som levererar maximal effekt till svänghjulet, samt ett patenterat inbyggt MCE-kylsystem (Motor Cooling Embedded).

Ratten är robust och välbyggd och erbjuder en hög nivå av komfort och ergonomi för en otroligt realistisk racingupplevelse.

Om du har råd med denna lilla juvel inom Sim-racing, tveka inte och köp Thrustmaster TS-PC RACER-ratten– du kommer inte att bli besviken.

Fördelar

 • Kraftfull, flexibel och responsiv force feedback.
 • Hög tillverkningskvalitet.
 • Högsta komfort och ergonomi.

Nackdelar

 • Säljs utan vevparti.
 • Endast kompatibel med Windows.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Podium Racing Wheel F1 har inspirerats av Formel 1-hjul och skapats i samarbete med Sony, har en diameter på 27 cm och är tillverkad av metall och kolfiber. Den har två roterande aluminiumpaddlar av F1-typ med fiberförstärkning baktill.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 har ett Direct Drive-motoriserat force feedback-system som är både kraftfullt och exakt. Rotationsvinkeln varierar mellan 90° och 1080°.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 har 11 knappar med extremt tillförlitliga brytare, två vippbrytare, två 12-vägs multi-positionsbrytare med roterande kodarfunktion och en analog joystick för att titta runt i cockpiten eller mappa med någon annan axel.

Ergonomin i denna modell är utmärkt och erbjuder ett stort antal realtidsinställningar som också kan hanteras direkt från ratten, till exempel en 2,7-tums OLED-skärm för feedback i spelet.

Denna ratt är självklart kompatibel med PC, men även med PlayStation 4, PlayStation 5 och eventuellt Xbox One och Xbox Series, beroende på vilken Fanatec-rattbas du använder för spelet.

Enligt vår mening är Fanatec Podium Racing Wheel F1 överlägset vår favoritrattmodell och vi tycker att den är den bästa när det gäller prestanda på marknaden idag.

Fördelar

 • Högeffektiv motor och kraftåterkoppling.
 • Bred kompatibilitet.

Nackdelar

 • Det höga priset.

I korthet / Slutsats

Det är viktigt att du väljer ett hjul som du kan tänka dig att spela med i många år, inte bara några månader. Utvärdera vad du vill ha de närmaste åren och välj den bästa PC-rattmodellen för dig.

Att köpa en mellanklass- eller toppmodell är det mest logiska alternativet för spelare på mellannivå. Och om du är en simracing-expert rekommenderar vi att du väljer en ratt i toppklass.

Vi hoppas att du har funnit denna artikel användbar och att denna guide till de bästa PC-rattarna hjälper dig att välja den modell som bäst passar din smak och budget.

gt dd pro

Fanatec Ready2race-paket

Det bästa racingpaketet med simuleringar för PC 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar