Välj en sida

Thrustmaster T3PA vevparti : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Thrustmaster T3PA

Fördelar

 • Överkomligt pris
 • Komfort med metallpedaler och en rad olika justeringsmöjligheter för att hitta den perfekta spelpositionen
 • Möjlighet att lägga till motstånd i bromspedalen med den medföljande modden
 • Lätt och kompatibel med olika spel och plattformar

Nackdelar

 • Begränsad realism, särskilt när det gäller bromspedalen
 • En konstruktion som kan ge intryck av att vara “billig”.
 • Svårighetsgraden är konsekvent i spelet, med begränsat motstånd och behovet av att trycka hårt på bromspedalen för att stoppa bilen.

Mest Sim-racing spelare fokuserar på ratten och glömmer bort att pedalerna pedalerna är en viktig del av en bra fördjupning i loppet. Det finns många viktiga faktorer att ta hänsyn till när du vill köpa pedaler för tävlingssimulering, vilket är anledningen till att det inte alltid är ett lätt beslut att fatta.

Vi bestämde oss för att ta en titt påen av de mest populära vevstakarna på marknaden och en av de som används mest av racingfans som vill investera i sin första modell: Thrustmaster Thrustmaster T3PA.

I den här artikeln berättar vi allt som finns att veta om den här modellen och allt vi tyckte om den. Vi berättar för dig om huvudsakliga egenskaper av Thrustmaster T3PA, kommer vi att berätta vilken typ av typ av spelare bäst lämpad för, vad är dess fördelar Fördelar nackdelardess pris och var du kan få det.

thrustmaster t3pa

Funktioner i pedalbordet Thrustmaster T3PA

Thrustmaster T3PA Thrustmaster T3PA är en pedalbord med 3 pedalerPedaler botten av sortimentet från den amerikanska tillverkaren.

Här är en lista över de viktigaste egenskaperna hos denna modell:

 • Thrustmaster T3PA består av 3 pedalerpedaler, en intern metallinre struktur plastdelar och ett brett, strukturerat fotstöd.
 • De 3 pedalerna på denna modell är justerbara i avstånd (3 möjliga positioner) och lutning (2 möjliga lägen) och gaspedalen är också justerbar för höjd (2 möjliga lägen).
  • Thrustmasters T3PA pedalbord innehåller en koniskt stopp (mod) tillverkat av förtätat gummi av industrikvalitet som passar direkt under bromspedalen.
  • Tryckkraften på varje pedal är olika: för gaspedalen ca 2,5 kg, för bromspedalen ca 10 kg (utan modden installerad), för bromspedalen mellan 15 kg och 25 kg beroende på vad du föredrar (med modden installerad) och för kopplingspedalen ca 5 kg.
  • Thrustmaster T3PA pedalbordet är kompatibelt med Playstation 3 och 4 samt konsolerna Xbox One och PC.
  • Thrustmaster T3PA levereras inte med skruvar för montering i cockpit, men den är försedd med hål så att den kan skruvas fast på olika stöd (inklusive cockpit).
  • Mått: 24 cm x 36 cm x 42 cm (L x B x H)
  • Vikt: 3,46 kg

  För vilken typ av person?

  Pedalbordet Thrustmaster T3PA är perfekt för nybörjare till Sim-racing eller för dem med en begränsad budget för att investera i en komplett uppsättning utrustning.

  Enligt vår uppfattning är denna modell av pedalbord inte riktigt lämplig för erfarna spelare, eftersom dessa pedaler helt enkelt inte ger tillräckligt med känsla för att de ska kunna njuta.

  Detta pedalbord är perfekt för fans av spel som Gran Turismo som det är för fans av Sim Arcade på PlayStation eller Xbox. För dem som föredrar iRacing kan detta pedalbord verka lite lätt jämfört med en Load Cell.

  Fördelarna

  Tack vare vårt test upptäckte vi Thrustmaster T3PA pedalbord, som förvisso är en nybörjarmodell, men som ändå har ett antalfördelar.

  Enligt vår mening är den största fördelen med Thrustmaster T3PA dess pris. Detta pedalbord är ett mycket billigt alternativ och tillhör de billigaste pedalerna du kan hitta på marknaden. De är därför ofta förstahandsvalet för absoluta nybörjare inom simuleringsracing. Även om pedalbordet är billigt, har det några anständiga funktioner som gör det till mer än bara en uppsättning pedaler. Om du har en mycket snäv budget är detta ett bra ställe att börja på och ett bra sätt att fördjupa dig i racingsimuleringsspel.

  Vi blev positivt överraskade av Thrustmaster T3PA pedalbordets dess komfort. Trots sitt pris är pedalerna tillverkade av metall, vilket känns mycket bättre under fötterna än plast. Dessutom kan du justera både lutningen (2 möjliga positioner) och avståndet (3 möjliga positioner) mellan de 3 pedalerna, samt bromspedalens höjd, för att hitta din perfekta spelposition och maximera din komfort.

  För det andra gillade vi det faktum att vi kunde lägga till motstånd i bromspedalen av Thrustmaster T3PA. Även om den ursprungliga konfigurationen kan användas utan något motstånd på bromspedalen, kan du också använda den medföljande bromsmodulen (stop) för att lägga till lite motstånd. Det är en liten anordning av metall och gummi som kilas fast bakom bromspedalen och skruvas fast underifrån. Det tar bara några sekunder att montera och ta bort den, så det går snabbt att öka eller minska motståndet i bromspedalen.

  Slutligen har Thrustmaster T3PA också fördelen att vara mycket lätt att flytta runt, eftersom den är mycket lätt och erbjuder bred kompatibilitet. Pedalernas låga vikt i kombination med deras enkla utseende gör att T3PA-pedalerna passar mycket bra i alla konfigurationer. Denna modell är kompatibel med resten av Thrustmasters ekosystem (rattar, baser etc.), och du bör inte ha några problem med dess kompatibilitet med spel och plattformar, eftersom den kan användas med PlayStation 3 och 4, samt Xbox One och PC.

  Dess nackdelar

  Det säger sig självt att till det pris som Thrustmaster Thrustmaster T3PApedalbord, kunde denna modell inte vara perfekt, och detta test har verkligen avslöjat dess nackdelar.

  Först och främst måste vi erkänna att Thrustmaster T3PA pedalbord erbjuder begränsad begränsad realism. Så länge du kalibrerar dina pedaler korrekt i spelet, bör du inte ha några verkliga problem. Bristen på övergripande känsla med bromspedalen begränsar dock verkligen den realism du kan uppleva med T3PA, så det är en viktig punkt att tänka på när du bestämmer dig för att köpa denna modell av vevparti eller inte.

  För det andra fann vi att Thrustmasters T3PA-modell erbjöd en ganska billig ganska billig känsla. Pedalytorna är av metall, medan resten av konstruktionen är av hårdplast. Detta minskar kostnaden för pedalerna, men innebär att de saknar lite realism och ser mer ut som en leksak än en del av racingsimulatorn. Även om pedalerna känns bra när de används i spel med bromsmod, kan plasten och det faktum att detta är en nybörjarmodell kännas under fötterna. Om du är van vid Load Cell-pedaler, eller till och med grundläggande potentiometeralternativ, kommer du förmodligen att tycka att det är svårt att vänja sig.

  Slutligen fann vi att med Thrustmaster T3PA var det svårt att svårt att vara konsekvent under hela spelet. Utan motstånd kan du inte uppnå riktigt konsekventa inbromsningar. Trots den medföljande bromsmodulen som du kan justera, måste du verkligen trycka hårt på pedalen för att bilen ska stanna, vilket, även om det är perfekt för vissa förare, också bidrar till svårigheten att få konsistens vid inbromsning. Det krävs lite övning för att vänja sig vid den.

  thrustmaster t3pa förpackning

  Var kan du köpa den och för hur mycket?

  Pedalbordet Thrustmaster T3PA är tillgänglig för försäljning på den officiella Thrustmaster-webbplatsen.

  Du kan också hitta den till ett mer eller mindre dyrt pris, beroende på kampanjer, hos andra återförsäljare, t.ex. för närvarande på Amazon.co.uk

  Du kanske kan hitta Thrustmaster T3PA på begagnade webbplatser som Vinted eller Le Bon Coin, men se upp för eventuella bedrägerier och se till att kontrollera utrustningens skick innan du köper något.

  Slutsats

  Även om Thrustmaster T3PA pedalbord inte är den bästa modellen på marknaden, tycker vi att det är en mycket bra utgångspunkt för en mycket bra utgångspunkt för nybörjare eller de med en begränsad budget som vill uppleva verklig racingfördjupning.

  Även om realismen i detta pedalbord är något begränsad, tyckte vi att det var mycket bekvämt. bekväm särskilt tack vare dess 3 justerbara pedaler och dess breda fotstöd. Det är en modell som också är mycket kompatibel och ingår i flera intressanta paket från Thrustmaster.

  Om du är en mer erfaren simuleringspilot kommer du förmodligen att vilja ta det till nästa nivå med en annan modell. Men om du är ny inom simracing och letar efter utrustning som erbjuder bra valuta för pengarnaden Thrustmaster T3PA pedalbord bör inte göra dig besviken.

  opinionsbildare-thrustmaster-t3pa

  Thrustmaster T3PA

  Ett prisvärt vevparti för nybörjare

  Notez cet article

  Vous risquez également d’aimer…

  Moza SR-P : Tester & Åsikter

  Moza SR-P : Tester & Åsikter

  Moza SR-PFördelar Konstruktion helt i metall Bromspedal för lastcell Utmärkt byggkvalitet Justerbara pedaler Nackdelar...

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Pin It on Pinterest

  FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
  This is default text for notification bar