Välj en sida

Logitech rattar: Fokus på det billigaste Sim-racing varumärket

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Av alla tillbehör du behöver för att komma igång med SimRacing är rattarna hörnstenen i den professionella upplevelsen. Som med alla bilar är detta en av de viktigaste delarna av utrustningen för en verklig körsimuleringsupplevelse.

Logitech, som från början inte förutsågs ha någon framtid på marknaden för simracing, har slutligen blivit ett av de mest välrenommerade varumärkena, särskilt tack vare sitt utbud av produkter som säljs till priser som är tillgängliga för alla.

I den här artikeln tar vi en titt på Logitech rattar för att hjälpa dig att bestämma vilken som är rätt för dig. Du får veta mer om varumärkets historia, vad som gör Logitech så känt och vi berättar allt du behöver veta för att välja rätt Sim-racing-ratt.

Logitech-varumärkets historia

Fröna till Logitech såddes 1976 på Stanford University, där schweizaren Daniel Borel och italienaren Pierluigi Zappacosta studerade för sin masterexamen i mjukvaru- och datateknik.

Den 2 oktober 1981 grundade Borel och Zappacosta tillsammans med Giacomo Marini Logitech S.A., som öppnade sitt första kontor i den schweiziska staden Apples, i utkanten av Lausanne.

Efter att först ha fokuserat på programvara revolutionerade varumärket Logitech under 2000-talet hårdvaruvärlden med sina många modeller av mus, tangentbord, kamera och webbkamera.

I början av 2000-talet gjorde Logitech en stor satsning på spelenheter med lanseringen av Logitech GT Force ratt ar för PlayStation 2, vilket markerade utvecklingen av ett komplett sortiment av joysticks och tillbehör för spelkonsoler och datorer.

Denna produktserie var så framgångsrik att den skapade en egen identitet inom företaget, Logitech G, och placerade företaget i framkant när det gäller tangentbord, möss och tillbehör för spel och e-sport.

Än idag är rattarna i Logitech G-serien bland de mest populära på marknaden för simracing.

Varför köpa en Logitech-ratt?

Du kanske undrar varför recensenter och spelare rekommenderar Logitech framför andra konkurrerande märken. Det beror helt enkelt på att Logitech varen av de första tillverkarna som lanserade rattar till överkomliga priser, med funktioner som gör att du kan njuta av körglädjen i toppklass.

Logitech har under flera år haft rykte om sig i Sim-racingvärlden att vara den tillverkare som erbjuder de billigaste produkterna på marknaden . Och trots sina oslagbara priser snålar varumärket inte med kvaliteten på sina rattmodeller, eftersom du kan hitta dem utrustade med mycket kraftfull force feedback, till exempel.

Detta företag erbjuder spelprodukter under Logitech G-serien, som distribuerar allt från möss till hörlurar. Att köpa en Logitech G-ratt är en garanti för kvalitet när det gäller prestanda och materialens hållbarhet.

Hur väljer jag min Logitech-ratt?

När du är ute efter en simracingratt, oavsett vilket märke du väljer, finns det några saker att tänka på när du fattar ditt beslut.

Först och främst är det viktigt att definiera din budget. Beroende på vilket pris du vill investera i din ratt kan du välja modeller från den ena eller andra serien. Logitech rattar är mycket prisvärda jämfört med andra märken, även i den övre delen av sortimentet, så deras priser bör inte spränga banken.

Därefter behöver du veta mer eller mindre hur länge du planerar att leka med din ratt. Det är ingen idé att investera mycket pengar i en ratt om du bara kommer att använda den någon enstaka gång. Om du tror att du bara kommer att använda den ett litet tag kan det till och med vara bättre att överväga att köpa en instegsratt eller ingen ratt alls.

För att avgöra vilken typ av ratt som är bäst för dig måste du fundera på vilken typ av racing du gillar mest. Om du är ett stort GT-fan är det faktiskt bättre att ha en hjulmodell som är anpassad efter dina behov. Detsamma gäller om du föredrar Formel 1 eller rally. Vissa modeller av fjäderbrickor är mer lämpade för vissa typer av tävlingar, så tänk på detta innan du köper något.

Slutligen är det mycket viktigt att kontrollera att den fjäderboll du har valt är kompatibel med den plattform du använder för att spela. Alla rattmodeller fungerar inte på alla plattformar: vissa är endast kompatibla med PlayStation-konsoler, medan andra är kompatibla med Xbox-konsoler eller PC. Kontrollera att din ratt är kompatibel med din konsol eller dator för att undvika obehagliga överraskningar när du kommer fram.

Logitech-rattar för under 250 euro

Här presenterar vi Logitechs mest prisvärda rattar, eftersom de är i instegskategorin och kan köpas för mindre än 250 €.

Logitech G29

Logitech G29-ratten är idealisk för Sim-racing nybörjare eller medelmåttiga tack vare dess goda valuta för pengarna, som erbjuder några grundläggande funktioner i en Sim-racing-ratt till ett överkomligt pris.

Den har force feedback och är tillverkad av kvalitetsmaterial så att du kan spela den i arkadhallen eller med en simulator.

Den är kompatibel med alla de viktigaste plattformarna, förutom Xbox och vissa PC-spel, för vilka du behöver Logitech G290.

Här är de viktigaste egenskaperna hos G29-ratten:

Den är tillverkad av kvalitetsmaterial som garanterar lång hållbarhet. Ratten och pedalaxellagren är tillverkade av rostfritt stål, liksom växelpaddlarna, som förutom att de är mer hållbara och tillförlitliga ger en mer realistisk upplevelse än de som är tillverkade av plast. Ratten på G29 är klädd i handsytt läder, vilket ger den en mer realistisk och lyxig känsla.

Logitech G29-ratten får bra omdömen och betyg av sina köpare. Även om det inte är ett hjul av särskilt hög kvalitet för avancerade simulerare, är det ett hjul med mycket bra recensioner med tanke på dess utbud och prispunkt.

Den erbjuder en rotation på upp till 900°, dvs. upp till två och ett halvt varv, för större precision i banan. Ratten har utformats med antirullningsutrustning, inklusive kullager i rattstången ochen styrsensor med Halleffekt för att spåra hjulets rörelse.

Denna modell harrealistisk force feedback tack vare två motorer och ett spiralformigt växelsystem för smidig, tyst styrning och den mest realistiska körupplevelsen, så att du kan simulera bilens styrning och hjulrörelser.

Det är en liten, ergonomisk ratt med lättåtkomliga knappar. Du har alla knappar och reglage inom bekvämt räckhåll för handen och fingrarna, och de är små men tillräckligt ergonomiska för att ge en mycket realistisk känsla.

Logitech G29-ratten har en halvautomatisk växellåda med paddlar på ratten. Dessa är tillverkade av stål med en verkligt realistisk touch. Detta gör det möjligt för oss att göra en sportslig förändring.

Om vi till exempel letar efter en sekventiell eller H-formad växelspak behöver vi kompatibla tillbehör, som vi kan använda eftersom den här modellen har en kopplingsspak.

Ratten Logitech G29 säljs med en av de oberoende pedalerna. Den har ett oberoende vevparti med 3 pedaler: gas-, kopplings- och bromspedal med stållager och automatisk kalibrering. Bromspedalen är icke-linjär, vilket ger större realism under spelet. Vevtalet är också utrustat med en halkskyddsmatta.

Denna modell är kompatibel med PlayStation 5, PlayStation 4 och PC, samt med alla nästa generations spel på dessa plattformar.

Enligt vår mening erbjuder Logitech G29-ratten det bästa värdet för pengarna på marknaden.

Fördelar

 • Tillverkad av kvalitetsmaterial.
 • Utrustad med force feedback.
 • Utrustad med ett stabilt, halkfritt 3-pedaligt vevparti.

Nackdelar

 • Force feedback är lite obalanserad
 • Det finns en död zon i mitten

Logitech G920

Logitech G920-ratten är Xbox-versionen av G29 som vi just berättade om. De tekniska specifikationerna och tillverkningsspecifikationerna är därför i stort sett desamma.

Ratten G920 skiljer sig endast från G29 när det gäller estetik, med variationer i färg och i knapparna, som är specifika för Xbox.

Logitech G920 har 13 anpassningsbara knappar, inklusive LB och RB, View, Options och Xbox, samt LSB och RSB.

Precis som G29 har denna modell ett rotationsområde på upp till 900° och har utformats med antirollback-utrustning, inklusive kullager i rattstången ochen styrsensor med Halleffekt. Den är också utrustad meden dubbelmotor med kraftåterkoppling och spiralväxelsystem.

Så du kan njuta av alla funktioner i G29 som vi har sett tidigare, men på din Xbox, eftersom den är kompatibel medXbox Series X|S, Xbox One, men även PC och Mac, samt alla nästa generations spel på dessa plattformar.

Det är en perfekt ratt för medelgoda simracingförare eller nybörjare som vill sätta sig in i simracingvärlden.

Fördelar

 • Mycket bra ergonomi.
 • Tillverkad av kvalitetsmaterial.
 • Utrustad med force feedback och 3-pedalspedaler.

Nackdelar

 • Force feedback är lite obalanserad.
 • Det finns en död zon i mitten.

Logitech-rattar mellan 250 och 500 euro

I själva verket talar vi om en enda ratt här, eftersom Logitech inte har utvecklat några fler modeller i denna prisklass. Så här är Logitech G923, den enda Logitech-ratten som för närvarande säljs för mer än 250 euro .

Logitech G923 Trueforce

Logitech G923 Trueforce är den nya Logitech-ratten för den nya generationens rattar, med större kompatibilitet än tidigare modeller och ett nytt feedbacksystem som ger mer verklighetstrogen och realistisk simulering.

Ratten Logitech G923 har en diameter på 28 cm och är tillverkad av polerad metall med läderöverdrag. Den har två roterande stålpaddlar baktill på ratten för växling.

Logitech G923-hjulet kan roteras upp till 900°, motsvarande två och ett halvt varv, vilket ger dig bättre kontroll över fordonet.

Den här ratten har Trueforce, nästa generations force feedback-system. Det nya systemet för påtvingad feedback förbättrar feedbackfrekvensen och kopplas direkt till spelets fysik- och simuleringsmotorer för att förbättra verklighetstrogenheten och öka nivån av realism i simuleringen jämfört med tidigare generationer.

Den har closed loop-motorstyrning som, tack vare ny firmware, gör motorns vridmoment mer exakt. På så sätt justerar motorn spänningen mer exakt för att matcha den fysik som avges av videospel, vilket garanterar millimeterprecision.

Ratten Logitech G923 har ett pedalsystem med 3 pedaler, som omfattar gaspedal, koppling och broms med ett progressivt fjädersystem för en mer realistisk racingkänsla. Metallplattornas höjd och inbördes avstånd kan justeras.

Denna modell har också en dubbelkoppling som programmeras direkt från ratten tack vare Launch Control-funktionen, som finns tillgänglig med kompatibla spel.

Ratten har dessutom en integrerad LED-indikator. Den är direkt tillgänglig från vår utsiktspunkt så att vi snabbt kan se när vi har nått rätt varvtalspunkt och använda växlingen mer effektivt.

Ratten Logitech G923 har en ergonomisk design med tillgängliga reglage. Oavsett vilken spelplattform du använder den på har du alla kontroller du behöver, lättåtkomliga på en ratt som är liten som sina föregångare men känns bra. Den har en vridväljare för finjustering av alla inställningar och justeringar.

Logitech G923-ratten är kompatibel med PlayStation 4, PlayStation 5 och Xbox, samt PC och Mac.

Denna modell är mycket anpassningsbar på en PC med hjälp av simuleringsprogrammet G Hub. Logitech har utvecklat PC-programvara som gör att du helt kan anpassa rattinställningarna, känsligheten och det nya Trueforce-systemet.

Fördelar

 • Utrustad med avancerad teknik.
 • Tillverkad av material av högsta kvalitet.
 • Med ett 3-pedalt vevparti med förbättrat bromssystem.

Nackdelar

 • Återkopplingen av motoriseringen är lite ryckig.

Vilken Logitech-ratt ska jag köpa?

Nu när vi har gett dig en översikt över Logitechs olika rattmodeller och tillsammans har kommit fram till vilka parametrar du behöver ta hänsyn till för att avgöra vilken modell som passar dig bäst, är allt som återstår att göra det viktigaste av allt: välj din ratt.

Som vi nämnde tidigare beror detta främst på din personliga smak och budget .

För en start i simracingvärlden är rattarna G29 och G920 perfekta, de passar för mer eller mindre alla typer av racing och säljs till ett mycket överkomligt pris.

Logitechs ekosystem

Logitech erbjuder inte många tillbehör för simracing, till skillnad från märken som Thrustmaster eller Fanatec.

Du bör också vara medveten om att hjulen på Logitech rattar inte är utbytbara. Du kan alltid meka med något, men det sker på egen risk och du förlorar tillverkarens garanti.

För att komplettera din Logitech sim-racinguppsättning kan du lägga till ratten och pedalerna med den enda växelspaken som erbjuds av märket: Logitech Driving Force växelspaken.

Logitech Driving Force växelspak

Detta är växelspaken som Logitech har presenterat med G29- och G920-hjulen. Den är också kompatibel med Logitech G923-ratten, både PlayStation- och Xbox-versionerna.

Det är en av de billigaste växlarna på marknaden och vi har funnit att den fungerar mycket bra. Dessutom kan du modifiera och anpassa den med Mods för att göra den ännu bättre.

Logitech PS2- och PS3-rattar

Slutligen, för nostalgiker, presenterar vi de bästa Logitech-rattarna som är kompatibla med gamla konsoler.

Logitech G25 Racingratt

Logitech G25 var en av de första Logitech-ratten som tog simuleringsracing på allvar. Faktum är att många virtuella piloter har börjat med det.

Ratten väger 3 kg och har en diameter på 28 cm. Dessutom kan rotationsvinkeln variera från 200° till 900°, precis som i en riktig bil. Den handsydda metall- och läderbeklädnaden är mycket mer realistisk och tilltalande än den klassiska kombinationen av plast och gummi. Växlingspaddlarna är väl placerade och är inte i vägen. De är mycket känsliga, lätta och enkla att använda.

Denna modell är utrustad medett kraftfullt, tyst och smidigtforce feedback-system med dubbla motorer.

Logitech G25-ratten har en 3-pedalig vevstake i aluminium som väger 3,250 kg, vilket är av mycket hög kvalitet och även mycket stabilt. Den relativt höga vikten beror på de större och längre dimensionerna, som är bättre anpassade för stora fötter, och på det större antalet metalldelar.

Den stora fördelen med Logitech G25 är att den har en växellåda. Det är en fjärrkontroll, med möjlighet till sekventiell eller manuell hastighet i H, med sex hastigheter och en backväxel.

När det gäller monteringssystemet är Logitech G25-ratten utrustad med skruvkrokar för att säkerställa att komponenterna hänger säkert på bordet.

Det släpptes i mitten av 2006 för PlayStation 2 och PlayStation 3 och är även kompatibelt med Windows 7.

Fördelar

 • Kraftfull, flytande kraftåterkoppling.
 • Utrustad med pedaler och växelspak.
 • Tillverkad av kvalitetsmaterial.

Nackdelar

 • Begränsad kompatibilitet med nuvarande plattformar.

Logitech G27 Racingratt

Logitech G27 Racing Wheel är efterföljaren till G25 och överträffar naturligtvis den när det gäller kvalitet och funktionalitet. Den var så framgångsrik att den blev riktmärket i världen för små Sim-racingbilar så snart den släpptes.

Med en vikt på 3 kg och en diameter på 28 cm är Logitech G27-ratten en rejäl pjäs. Om vi dessutom lägger till ett läderfodral för ökad komfort, får vi en uppfattning om det grepp som denna Logitech-modell erbjuder.

Logitech G27 Racing Wheel är utrustad med en kraftfull kraftåterkopplingsmekanism med dubbla motorer som försiktigt och exakt simulerar traktionsförlust, bilens vikt och vägens ojämnhet, samt en exceptionellt spiralformigt växelsystem vilket praktiskt taget eliminerar buller.

Denna modell har också en växlingsindikator/takometer så att du vet när du ska växla för optimal vridmomentseffekt (endast för spel som stöder detta).

Logitech G27-ratten är utrustad meden 3-pedalig vevaxel som väger 3 kg och erbjuder en “accelerator-broms-palett”-trippel. Alla dessa pedaler är tillverkade av metall för maximal realism och soliditet. Om det fanns ett fel att hitta med detta vevparti, skulle det vara närheten mellan kopplingen och bromsen. Linjen är tunn på de stora fötterna och det kan hindra oss från att vara mer exakta när vi trycker på gaspedalen eller bromsen. Men hela paketet greppar bra, är stabilt och det finns ingen risk för att det glider under tävlingarna.

Denna modell har också fördelen att den säljs med en växelspak, vilket ger dig ett verkligt komplett paket. Växellådan är H-formad och erbjuder 6 växlar, med backväxel som aktiveras med en knapptryckning.

För att montera G27-ratten på ett skrivbord erbjuder Logitech ett klassiskt monteringssystem som liknar andra Logitech-rattar. Den består av två plaststöd som placeras under skrivbordet. Dessutom finns det två förankringspunkter under ratten. För att kunna använda dem måste du skära ett hål i bordet eller ha en lämplig cockpit.

Denna modell är kompatibel med PlayStation 2 och PlayStation 3 samt PC.

Även om G27-ratten inte längre är särskilt aktuell, med tanke på dess begränsade kompatibilitet med de senaste spelplattformarna, är det en modell som kan glädja retrogamers som vill njuta av de känslor av njutning som äldre spel ger.

Fördelar

 • Kraftfull, flytande kraftåterkoppling.
 • Utrustad med pedaler och växelspak.
 • Utrustad med indikatorer för hastighetsmätare/växelväxel

Nackdelar

 • Begränsad kompatibilitet på grund av ålder

I korthet – Slutsats

Som vi såg tillsammans i den här artikeln erbjuder Logitech-varumärket Sim-racing-hjul som har blivit ett måste tack vare deras pris, särskilt för mindre erfarna spelare.

Trots sitt låga pris erbjuder Logitechs rattar en mängd fördelar och de snålar inte med kvaliteten på de material som används i deras produkter.

Logitechs ekosystem är kanske inte lika omfattande som konkurrenternas, men det har inte hindrat varumärket från att upprätthålla sitt utmärkta rykte på simracingmarknaden.
Vi hoppas att denna guide har besvarat alla frågor du kan ha om Logitech och dess rattar. Om du är ute efter en ny modell innehåller den här artikeln all information du behöver för att fatta rätt beslut.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar