Välj en sida

De bästa rattarna för Xbox Series X / S

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Att spela racingsimuleringsvideospel med en ratt är en helt annan värld än att använda en joystick. Från force feedback och hjulvibrationer till mjuk rotation – din virtuella racingupplevelse med en kvalitetsracerratt blir så realistisk som möjligt. Men att bestämma sig för vilken Xbox Series X- eller Xbox Series S-ratt man ska köpa är inte alltid ett lätt val.

Därför kommer vi i den här artikeln att hjälpa dig att hitta den bästa ratten för din Xbox Series X/S. Vi berättar vilkakriterier och faktorer du bör ta hänsyn till när du väljer en bra ratt som passar dig, och presenterar vårt urval av de bästa Xbox Series X/S-rattarna , rankade efter pris.

 

De bästa Xbox Series X- och S-fälgarna i överblick

Hur väljer du rätt Xbox Series X/S-ratt för dig?

Sedan lanseringen av Xbox Series X i november 2020 har vi sett ett antal rattalternativ komma ut på marknaden. Varje modell har sina egna för- och nackdelar, vilket gör det svårare att göra rätt val.

Därför ska vi hjälpa dig att välja rätt ratt till Xbox Series X. Här följer några faktorer som du bör tänka på när du köper en ratt och dess tillbehör.

1. Storlek och rotation

Många konsolrattar försöker efterlikna designen och känslan hos en riktig ratt. Nybörjare kanske inte tar hänsyn till detta. Men om du är ute efter en nästan autentisk racingupplevelse är det bäst att välja sådana som efterliknar storleken och rotationen hos en riktig ratt.

Generellt gäller att billigare hjul är mindre och har en lägre rotationsgrad. De dyrare modellerna brukar ha samma rotationsomfång som en riktig ratt. Och de är i allmänhet nästan lika stora som de som används i riktiga bilar.

Glöm inte att mindre hjul kräver mindre rotation för ett visst antal krökar. Å andra sidan kräver större hjul mer rotation för samma grad av styrning.

2. Kraftens återkomst

Force feedback är i ropet nu. Vissa rattar erbjuder dock inte denna teknik. Med force feedback kan du uppleva terrängens ojämnheter eller jämnhet när du kör och känna terrängförändringarna genom ratten.

Om du har pengar över kan du välja rattar med inbyggd motor. Eller ännu bättre, du kan välja produkter som är utrustade med industrimotorer. Denna typ av motor efterliknar den verkliga racingupplevelsen.

3. Konstruktion och hållbarhet

Ingen vill köpa en produkt som inte håller länge. Detsamma gäller för Xbox Series X rattar. Produktens byggkvalitet avgör dess robusthet och hållbarhet. Det är att föredra att välja produkter som är tillverkade av 100% metall. Om hjulen dessutom är omgivna av handsytt läder får du ytterligare hållbarhet. De gör också ratten mer elegant.

Förutom att bedöma rattens konstruktion, glöm inte att även kontrollera tillbehören. Dessa inkluderar pedaler och växlar. Vissa märken lägger stor vikt vid rattens hållbarhet, men inte vid tillbehören.

4. Tillbehör

När vi talar om tillbehör menar vi pedaler, växelspakar och andra komponenter som medföljer ratten. Många rattar på marknaden har pedaler, men inte alla.

Generellt gäller att billiga rattar har sämre pedaler, medan pedaler i mellanklassen är mer robusta. De kan fortfarande vara tillverkade av plast men kan ha metallförstärkningar för att göra dem mer hållbara.

Om du är beredd att lägga ut pengar är en toppmodern kombination av ratt och pedalbord det bästa valet. Dessa tillverkas i allmänhet av mycket hållbara material och erbjuder ett brett utbud av anpassningsalternativ. De kan till och med erbjuda en mer realistisk racingupplevelse tack vare sensorteknik eller upphängd konstruktion.

Förutom pedalerna är växelspaken en sak att notera. När du väljer en måste du se till att den är kompatibel med din ratt och dina pedaler. Dessutom är dess hållbarhet och de känslor den ger viktiga faktorer att ta hänsyn till.

5. Budget

Detta är ytterligare en faktor att ta hänsyn till vid köp av alla typer av produkter. Om du har en begränsad budget bör du välja rattar som kan utföra de mest grundläggande uppgifterna. Men om du vill ha en så realistisk upplevelse som möjligt får du betala mer.

Vissa faktorer tenderar att öka inköpspriset för en ratt. Dessa inkluderar byggkvalitet, kraftåterkoppling och inkludering av tillbehör (t.ex. koppling, pedaler, växelspak). De dyraste rattarna är ofta kopior av riktiga racerbilar.

6. Kompatibilitet

Naturligtvis letar du efter en ratt som är kompatibel med Xbox Series X. Men det är alltid en bra idé att ha en modell som är kompatibel med andra plattformar, särskilt om du har datorer och flera spelkonsoler.

Naturligtvis fungerar inte en ratt på alla plattformar. Till exempel fungerar de flesta officiellt licensierade Xbox Series X-rattar inte med PlayStation-konsoler. Men många av dem fungerar med Windows 10.

Det är viktigt att notera att om du har köpt en ratt från ett märke kan det vara nödvändigt att köpa ett vevparti eller en växelspak från samma tillverkare. Ofta fungerar inte tillbehör från ett märke med en ratt från ett annat märke.

De bästa billiga Xbox Series X-ratten (instegsnivå)

Vi börjar här med att presentera våra favorit Xbox Series X-hjul i instegskategorin, som är mycket tillgängliga för nybörjare.

Hori Racing Wheel Overdrive

Hori racingratt

Hori Racing Wheel Overdrive är en officiellt licensierad Microsoft-ratt som erbjuder en av de mest prisvärda Xbox Series X-rattarna på marknaden.

Denna ratt med en diameter på 28 cm är estetiskt tilltalande och har en mycket behaglig känsla: beläggningen är halkfri och strukturerad.

Även om den har två analoga pedaler (gas och broms) har den också sekventiella paddelväxlar så att du kan spela så bekvämt du vill när som helst.

Ratten har justerbar känslighet, så du kan ställa in den så att den vrids 270 grader för mer exakt styrning, eller bara 180 grader för snabba reaktioner.

Gränssnittet har LED-indikatorer och programmerbara knappar. När det gäller ergonomi har den sugkoppar och gripklor, som uppskattas för sin stabilitet.

HORI Overdrive-ratten är en av de bästa rattarna för att komma igång med Sim-racing-spel, och kräver mindre investeringar än sina konkurrenter.

Fördelar

 • Ratt i full storlek.
 • Justerbar känslighet för rattrotation.
 • Hopfällbar pedalenhet.

Nackdelar

 • Ingen kraftåterkoppling.
 • Ej kompatibel med PC eller Xbox 360.

Thrustmaster Ferrari 458 Spider

ferrari 458 spider

Thrustmaster Ferrari 458 Spider-ratten är en verkligt häpnadsväckande modell för sitt pris.

Den är 28 cm i diameter och är en 7/10ᵉ kopia av hjulet på Ferrari 458 Spider.

Den har 2 handtag med gummitextur och 2 sekventiella upp- och nedväxlingspaddlar, alla klädda i aluminium.

Thrustmaster Ferrari 458 Spider har en rotationsvinkel på 240° och återgår automatiskt till mitten. Rattens riktning kan moduleras tack vare de 4 förinställningarna som ingår , vilket ger bättre precision i alla racingspel.

Rattens bas har en Bungee Cord-mekanism som ger linjärt motstånd oavsett rotationsvinkel, vilket gör styrningen bekvämare och mer intuitiv.

Modellen är fullt kontrollerbar med 9 actionknappar, en manettino, en d-pad, en Xbox-guideknapp och en LED för Kinect-parningsdetektering.

Thrustmaster Ferrari 458 Spider har en stor, justerbar pedalenhet med två pedaler och ett brett fotstöd. Bromspedalen har progressivt motstånd och lutningen på varje pedal är justerbar.

Denna Thrustmaster-ratt är naturligtvis kompatibel med Xbox Series X och Xbox One, och känns även igen på PC som en Xbox-kontroll.

Den här ratten riktar sig mer till allmänheten än till erfarna förare och har tyvärr inte force feedback eller vibrationer, men den ger ändå en bra känsla för den som vill prova simracing för första gången.

Fördelar

 • Vacker design.
 • Bra grepp och ergonomi.
 • Perfekt för nybörjare.

Nackdelar

 • Den har ingen force feedback.
 • Vevtalet saknar stabilitet.

Thrustmaster TMX

thrustmaster-tmx-avis

Thrustmaster TMX är den bäst säljande Xbox Series X-ratten, och det är ingen slump.

Dess Force Feedback-system, som byggts genom att kombinera ett växelsystem med ett rem- och trissystem, ger en realistisk känsla, särskilt tack vare svänghjulets motstånd, utöver kvaliteten på metallaxeln som gör att systemet kan rulla.

Thrusmaster TMX innehåller vevpartiet T3PA med 3 justerbara pedaler, också i metall, med den premiumkvalitet som tillverkaren har vant sig vid.

När det gäller ratten har den en rotationsvinkel på upp till 900º, en storlek baserad på riktiga rattar på 28 cm i diameter och den har också en gummibeläggning som ger dig känslan av att hålla en kvalitetsratt i handen.

TMX har också sekventiella växelpaddlar i metall, med en ergonomisk design som liknar racingbilar.

Och om du vill uppleva ännu mer realism under spelet kan du kombinera ratten med dess Thrustmaster TH8A växelspak och TSS Brake handbroms.

Fördelar

 • Kraftåterkoppling av hög kvalitet.
 • 900º rotationsvinkel.
 • Ratt och pedaler av hög kvalitet.

Nackdelar

 • Växelspak ingår ej.

De bästa Xbox Series X-ratten i mellanklassen

I mellanklasskategorin finns det ett antal Xbox Series X-kompatibla rattar som förtjänar din uppmärksamhet. Här presenterar vi ett urval av våra favoritmodeller, som vi anser vara de bästa.

Thrustmaster TX Racing Wheel i läderutförande

thrustmaster tx

Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition är en officiellt licensierad racingratt i Xbox GT-stil.

Den är 28 cm i diameter och tillverkad av handsytt läder för extra komfort när du springer.

Basen som ratten är ansluten till är helt oberoende, så du kan ta bort den för att ansluta andra från utvecklaren.

Det här är en modell som innehåller 2ᵉ generationens borstlösa servomotor, med industriella ambitioner för mer exakt och hållbar användning. Detta alternativ har en styrvinkel på 900° och inkluderar H.E.A.R.T.-tekniken, som använder magnetiska sensorer.

Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition inkluderar T3PA 3-pedal pedalbord, som kan konfigureras efter spelarens önskemål.

Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition har en Xbox Guide-knapp och styrs via ett bandsystem, inte via växlar.

Den har Quick Release-system så att du kan använda alla andra Thrustmaster-rattar med adapter.

Förutom att den är kompatibel med Xbox Series X/S kan du använda den här ratten på Xbox One och PC.

Fördelar

 • Mycket bra återgång i styrka.
 • Inkluderar en LED för Kinect-detektering.
 • Den är kompatibel med en mängd av tillverkarens tillbehör.

Nackdelar

 • Ett något högt pris

Thrustmaster T248

thrustmaster t248

Thrustmaster T248 är en officiellt licensierad Microsoft-racerratt som är utformad för racerförare som vill ha bättre prestanda och mer inlevelse i sina lopp.

Denna Thrustmaster-modell har en premiumdesign med läderklädsel på utsidan av ratten. Hjulet är 28 cm i diameter och roterar 900°. Den mångsidiga formen gör att den kan anpassas till alla spelstilar.

Thrustmaster T248 har upp till 25 actionknappar, inklusive 2 dual-action encoders.

Denna Thrustmaster-ratt har en interaktiv instrumentpanel med ett urval av över 20 olika displayer på rattskärmen.

Denna modell har mycket dynamisk kraftåterkoppling med två borstmotorer och justering i realtid (inklusive 3 förinställda lägen) via skärmen.

Ratten har två magnetiska växelpaddlar baktill, utrustade med den patenterade H.E.A.R.T.-tekniken. Dessa paddlar är exakta (12 bitar), responsiva och ger minimal reaktionstid vid växling.

Thrustmaster T248 innehåller pedalbordet T3PM , som är en toppmodell. Den använder samma magnetiska teknik som rattpaddlarna och erbjuder fyra val av bromstryck.

Denna Xbox Series X-kompatibla ratt är ett utmärkt val för nybörjare eller mer erfarna Sim-racing-spelare.

Fördelar

 • Mycket bra återgång i styrka.
 • De medföljande pedalerna är av mycket hög kvalitet.
 • Integrerad kontrollskärm (inställningar, telemetri).

Nackdelar

 • Paddlarna är lite högljudda.
 • Hjulet är inte avtagbart.

Logitech G923 True Force

logitech g923

Logitech G923 Trueforce är den nya Logitech-ratten för den nya generationens rattar, med större kompatibilitet än tidigare modeller och ett nytt feedbacksystem som ger mer verklighetstrogen och realistisk simulering.

Ratten Logitech G923 har en diameter på 28 cm och är tillverkad av polerad metall med läderöverdrag. Den har två roterande stålpaddlar baktill på ratten för växling.

Logitech G923-hjulet kan roteras upp till 900°, motsvarande två och ett halvt varv, vilket ger dig bättre kontroll över fordonet.

Den här ratten har Trueforce, nästa generations force feedback-system. Det nya systemet för påtvingad feedback förbättrar feedbackfrekvensen och kopplas direkt till spelets fysik- och simuleringsmotorer för att förbättra verklighetstrogenheten och öka nivån av realism i simuleringen jämfört med tidigare generationer.

Den har closed loop-motorstyrning som, tack vare ny firmware, gör motorns vridmoment mer exakt. På så sätt justerar motorn spänningen mer exakt för att matcha den fysik som avges av videospel, vilket garanterar millimeterprecision.

Ratten Logitech G923 har ett pedalsystem med 3 pedaler, som omfattar gaspedal, koppling och broms med ett progressivt fjädersystem för en mer realistisk racingkänsla. Metallplattornas höjd och inbördes avstånd kan justeras.

Denna modell har också en dubbelkoppling som programmeras direkt från ratten tack vare Launch Control-funktionen, som finns tillgänglig med kompatibla spel.

Ratten har dessutom en integrerad LED-indikator. Den är direkt tillgänglig från vår utsiktspunkt så att vi snabbt kan se när vi har nått rätt varvtalspunkt och använda växlingen mer effektivt.

Ratten Logitech G923 har en ergonomisk design med tillgängliga reglage. Oavsett vilken spelplattform du använder den på har du alla kontroller du behöver, lättåtkomliga på en ratt som är liten som sina föregångare men känns bra. Den har en vridväljare för finjustering av alla inställningar och justeringar.

Logitech G923-ratten är naturligtvis kompatibel med Xbox Series X, men även med Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 samt PC och Mac.

Denna modell är mycket anpassningsbar på en PC med hjälp av simuleringsprogrammet G Hub. Logitech har utvecklat PC-programvara som gör att du helt kan anpassa rattinställningarna, känsligheten och det nya Trueforce-systemet.

Fördelar

 • Utrustad med avancerad teknik.
 • Tillverkad av material av högsta kvalitet.
 • Med ett 3-pedalt vevparti med förbättrat bromssystem.

Nackdelar

 • Återkopplingen av motoriseringen är lite ryckig.

De bästa Xbox Series X/S rattarna i toppklass

I toppkategorin av Xbox Series X-rattar presenterar vi två modeller som vi anser är bland de bästa som finns på marknaden idag.

Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 tävlingsmod

thrustmaster sparco p310

Thrustmaster TS-XW Sparco P310-ratten har utvecklats i samarbete med Sparco och är, som namnet antyder, en replika i skala 1:1 av den ratt som ingår i Sparco P310. Den är klädd i svart mockaläder och mäter exakt 31 cm.

Ratten har en unik oval design med halvplatt formgivning och en robust frontplatta med sekventiella paddlarklädda i borstat aluminium. Resultatet är ett realistiskt och lyxigt utseende.

Den har en rotationsvinkel på 1080 grader och ett högkvalitativt force feedback-system tack vare en borstlös servomotor på 40 watt , som du kan använda för långa körningar tack vare det inbyggda motorkylningssystemet.

Omkopplarna som ingår är 9 actionknappar, 2 13-centimeters joysticks, en D-pad med intern pusher och 2 joysticks. Även om den kan användas för alla typer av racing, rekommenderas modellen för GT-titlar.

Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 är naturligtvis kompatibel med Xbox Series X, men även med Xbox One, PlayStation och PC.

Fördelar

 • Kraftfull, responsiv kraftåterkoppling.
 • Mycket god byggkvalitet.

Nackdelar

 • Inget system för snabbväxling av hjul.

Fanatec Forza Motorsport V2

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Forza Motorsport V2-ratten är en riktig pärla och en av våra absoluta favoriter!

Denna modell är huvudsakligen tillverkad avanodiserad aluminium och är klädd i slätt äkta läder med vita sömmar.

Rattens diameter är 33 cm som i en riktig racerbil och är utrustad med växelspakspaddlar samt anpassningsbara knappar. I teorin kan du placera hur många knappar som helst, var du vill.

Le Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 ratt är utrustad med DUAL HALL-teknik och har en sensor monterad på motorn och en andra sensor på axeln. Detta system, i kombination med den extremt kraftfulla borstlösa servomotorn, ger en av marknadens bästa kraftåterkopplingar, med en kombination av kraft, smidighet och flyt.

Rattens rotationsvinkel är 900° och kan justeras i inställningsmenyn i den medföljande programvaran Fanatec ClubSport.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 har en LED-display med 2 möjliga positioner, samt QuickRelease system som gör att du kan byta ratt på bara några sekunder.

Denna högkvalitativa produkt har utvecklats för att vara helt kompatibel med Xbox One, men fungerar mycket bra med PC, vilket är anledningen till att vi har tagit med den i vårt urval.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2-ratten, som förutom att garantera ett otroligt utförande med högkvalitativa material, är en modell som erbjuder verkligt fantastisk ergonomi och känsla under spelet!

Fördelar

 • Otroligt kraftfull och flytande force feedback.
 • Förstklassiga material och förstklassig byggkvalitet
 • Extremt realistisk känsla av ratten.

Nackdelar

 • Det höga priset.

I korthet / Slutsats

Som du kan se råder det ingen brist på högkvalitativa Xbox Series X-rattar på marknaden, trots att denna konsol fortfarande är relativt ny.

Vi hoppas att du har funnit denna artikel och vår recension användbara, och att denna guide till de bästa Xbox Series X-rattarna hjälper dig att välja den modell som bäst passar din smak och budget.

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

Den bästa ratten för Xbox Series X/S i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar