Välj en sida

De 5 bästa cockpitarna för Sim-racing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Vem älskar inte racingspel? Att spela med en ratt är fantastiskt för alla fans av racingsimuleringar. Men om du vill ha en verkligt realistisk upplevelse och en total inlevelse i spelet behöver du en cockpit.

Det låter enkelt, men det finns verkligen många alternativ på marknaden. Om du inte vet hur du ska välja kommer du att tycka att det är väldigt svårt att köpa den som är rätt för dig. Det är därför vi vill hjälpa dig.

I den här artikeln berättar vi vad som kännetecknar en bra cockpit, hur du väljer den bästa modellen för dig och presenteraren lista över de bästa simracing-sätena på marknaden idag.

 

Vårt urval av de 5 bästa cockpitarna för simracing

För att hjälpa dig att bestämma vilken modell du ska köpa har vi valt ut våra 5 favoritcockpits för simracing som finns på marknaden idag.

#1 Fanatec CSL Cockpit

 

Fanatec csl cockpit

För några år sedan gjorde den tyska tillverkaren av kringutrustning för simracing Fanatec mer eller mindre Direct Drive-baser tillgängliga för allmänheten med sina 5nm och 8nm CSL DD. Det var första gången på denna marknad som en tillverkare erbjöd högpresterande produkter till låga priser. Och det verkar som om Fanatec tar sig an cockpit- och chassisegmentet med sin helt nya CSL Cockpit.

Idén är ganska enkel: att erbjuda ett solitt, anpassningsbart chassi som kan anpassas till alla simracinginställningar till ett rimligt pris. Och det är vad vi har fått med CSL Cockpit. Produktens struktur är rörformad, med plattor i olika fogar. Fanatec har använt aluminium och stål för konstruktionsdelarna, vilket ger den en mycket hög styvhetsnivå, värdig att konkurrera med de stora namnen i segmentet (PlaySeat, Next Level Racing, etc.).

De olika delarna av CSL Cockpits är perforerade, vilket gör det möjligt att justera sätet, bottenfästet, kedjestagets och växlarens/handbromsens fästen. Tonvikten har legat på anpassning och justerbarhet, och du kan se detta i praktiskt taget varje del av chassit.

Fanatecs hela katalog av kringutrustning för simracing stöds också av CSL Cockpit. Vi pratar om kedjestag från CSL DD till Podium DD2, alla CSL- och ClubSport-vevar, plus växlar och handbromsar.

CSL Cockpit finns nu tillgänglig på Fanatecs webbplats för 400 euro. Sätet säljs separat (100 €), liksom ett monitorfäste (120 €) och ett shifterfäste (40 €).

Fördelar

 • Kvalitet på konstruktion
 • Anpassning och justerbarhet
 • Kompatibilitet med Fanatec-produkter
 • Överkomligt pris

Nackdelar

 • Ytterligare kostnader för huvudkontoret

#2 Le cockpit PLAYSEAT Evolution Alcantara

playseat evolution alcantara

Playseat Evolution Alcantara är förmodligen en av de mest kända och bäst säljande ratt- och pedalsätena i världen, och det av goda skäl. Playseat har kombinerat en bekväm sittplats med en utrymmesbesparande design och robust konstruktion.

Med sitt solida aluminiumchassi tål Playseat Evolution Alcantara cockpit alla typer av plötsliga rörelser, böjningar och inbromsningar. Det är en kopia av en cockpit, med ett fullt justerbart säte som till största delen är klätt i Alcantara . Detta material används vid konstruktion av lyxbilar och är mycket behagligt att ta på, vilket ger dig intrycket av att befinna dig i en riktig racerbil.

Denna modell är lämplig för både vuxna förare och barn över 8 år, med enkel justering så att du kan ändra position på några sekunder. Du kan justera både sätet och rattaxeln. Den är kompatibel med alla rattar och pedaler på marknaden.

Den är kompatibel med alla rattar och pedalbord från ledande varumärken som Fanatec, Logitech, Thrustmaster m.fl. samt med operativsystemen PC och Mac och konsolerna PlayStation, Xbox och Switch.

PlaySeat Evolution Alcantara cockpit är inte dyr för den kvalitet och de fördelar den erbjuder. Det är en modell som är utformad för spelare som vill börja med simracing eller körsimulatorer och som föredrar att börja i liten skala, beroende på sin budget.

Fördelar

 • Den är bekväm och robust.
 • Den är hopfällbar.
 • Kan anpassas till alla storlekar
 • Kardborreband och buntband för justering av kablar.

Nackdelar

 • Ryggstödet är inte justerbart.

#3 Le cockpit Next Level Racing F-GT

nästa nivå f gt

Next Level Racing F-GT cockpit är utan tvekan den mest sålda cockpiten från det prestigefyllda märket, och det är ingen överraskning att det är den enda “fasta” cockpit som kan ändra position mellan Formel och GT.

Det gör den tack vare att den kan justeras i alla riktningar, både vad gäller vinkel, djup och höjd.

Next Level Racing F-GT är i själva verket otroligt justerbar (hjulens, pedalernas och växelspakens position är helt justerbar), vilket innebär att du kan ha ett skjutbart säte med en komfortnivå och körrealism som är mycket lik den i en bil.

Denna modell är tillverkad av kolstål, laserskuren och robotsvetsad i matt svart för en finish av högsta kvalitet. Den innehåller också en Premium racingstol.

Denna simuleringssits används av tusentals människor runt om i världen, inklusive professionella piloter. Den användes även av Real Esport-teamet för världsmästerskapet i GTR Endurance eRacing, som de vann.

Konstruktionen av Next Level Racing F-GT är mycket solid, eftersom denna modell har utformats för att stödja direktdrivna hjul och pedaler i toppklass.

Denna modell är förborrad och kompatibel med i stort sett alla modeller från stora varumärken som Logitech, Thrustmaster, Fanatec m.fl.

Next Level Racing F-GT är en cockpit som ger mycket bra valuta för pengarna, enligt vår meningen av de bästa på marknaden för playseats i denna prisklass.

Fördelar

 • Både GT- och F1-positioner.
 • Högsta komfort och ergonomi.
 • Den ger utmärkt valuta för pengarna.

Nackdelar

 • Den är ganska skrymmande.

#4 Le cockpit Next Level Racing GT Ultimate V2

next level racing gt ultimate v2

Next Level Racing GT Ultimate V2 är en cockpit som är uppdelad i två delar. Å ena sidan har vi skålstolen och hela dess struktur, och å andra sidan har vi ratten och pedalstödet.

Vi kan justera både ryggstödet och själva sätet på samma sätt som vi skulle göra i en riktig bil. Den är tillverkad av glasfiber, har en stöddyna för ländryggen och en fyrpunktssele.

Sätet anpassar sig till varje spelares specifika behov. Den är konstruerad för att klara vikter på upp till 150 kg och ger den komfort du behöver för att sitta länge utan att bli trött i musklerna.

Konstruktionen är verkligen solid och fast och är avsedd för intensiv användning. Next Level Racing GT Ultimate V2 har fördelen att ratten och pedalerna kan justeras helt, precis som om vi satt i en riktig bil.

För att göra det ännu stabilare har vi dessutom inkluderat två skruvar för att fästa ihop skopan och Wheel Stand-strukturen så att de inte kan separeras vid något tillfälle.

Next Level Racing GT Ultimate V2 är kompatibel med den motoriserade rörelseplattformen Motion Platform V3, vilket ökar graden av inlevelse och realism, och tillbehör som monitorställ och tangentbordsstativ finns tillgängliga.

Denna cockpit är idealisk för dem som har varit i Sim-racing-världen ett tag och vill ta nästa steg i realism. Det är en riktigt intressant cockpit och mycket bra kvalitet.

Fördelar

 • Den innehåller ett stöd för en växelspak.
 • Den är hopfällbar.
 • Den innehåller ländryggsstöd och en ländryggskudde.

Nackdelar

 • Den tar upp mycket utrymme.

#5 Le cockpit Oplite GTR S3

thrustmaster-t150

Oplite GTR S3 cockpit har fått sitt namn från den berömda GTR-sloganen, som står för Gran Turismo Racer. Det är en förstklassig simulatorstol som har utformats av proffs, för proffs och entusiaster med passion för racing.

Om du letar efter en cockpit för simracing erbjuderOplite GTR S3 Ultimate Racing nästan allt: enkel montering, komfort, anpassningsförmåga, estetik och pris.

Det är ett skålat säte med ett skal av glasfiberförstärkt polyester och en finish i satinsvart. Den är klädd i svart mikrofiber med högdensitetsskum.

RattstödsplattanOplite GTR S3 cockpit kan justeras uppåt och nedåt (±30°) och lutas (±30°), liksom bottenfästet, som kan justeras framåt och bakåt och lutas.

Chassit har en aerodynamisk profil, vilket ökar säkerheten och stabiliteten under spel. Den är tillverkad av elegant stålrör och har en mycket tålig matt svart lackfinish. Den har också 8 halkfria glidskenor för utmärkt stabilitet.

Oplite GTR Cockpit S3 är kompatibel med alla produkter från Thrustmaster, Fanatec, Logitech och andra mindre kända märken.

Det är utan tvekan en utmärkt produkt i sin prisklass.

Fördelar

 • Bekväm: ett brett utbud av positions- och justeringsalternativ för sätet och pedalerna.
 • Den är solid, hållbar och stabil.
 • Utmärkt värde för pengarna.

Nackdelar

 • Den är ganska tung och skrymmande
 • Växelspak och skärmfäste ingår ej.

#6 Le Playseat Sensation PRO

playseat sensation pro

Playseat Sensation Pro är Playseats produkt i toppklass. Denna modell bryter mot den typiska strukturen hos märkets andra säten, eftersomden inte har någon central stång (förutom Playseat Challenge, som inte heller har någon, eftersom den kan fällas ner). Den är byggd med en mycket mer solid struktur än sina mindre bröder, vilket innebär ett mycket högre pris.

Sitsen är tillverkad av polyester i ett svart material av alcantara-typ, ramen är tillverkad av svartlackerat stål av industrikvalitet och ramen av ultrastarkt, mångsidigt stål med ett utmärkt kraft/vikt-förhållande.

Sätet kan justeras med hjälp av fyra bultar. Det gör detenkelt att justera sätets lutning, avståndet till pedalerna och ratten samt ändra skärmens vinkel.

Dessutom har den en hydraulisk justeringsanordning under sätets högra sida som gör det möjligt för användaren att göra olika justeringar.

Playseat Sensation PRO erbjuder enastående byggkvalitet, stabilitet ochotrolig komfort. Dessutom har den här modellen en utbytbar sits och ett skärmstöd för skärmar upp till 55 tum (böjda skärmar upp till 48 tum).

Den är kompatibel med PlayStation 3, 4 och 5, Xbox 360, One och Series S/X, Switch, PC och Mac, och är även kompatibel med alla rattar och pedaler.

Playseat Sensation Pro cockpit är toppmodellen från Playseat, så om du har råd får du inte missa den!

Fördelar

 • Dess design är extremt genomtänkt.
 • Material av hög kvalitet.
 • Hydraulisk justering av ratt och säte.
 • Monitorställ ingår.

Nackdelar

 • Priset är högt.
 • Den har inget stöd för tangentbord och är därför inte idealisk för PC-spelare.

Vad kännetecknar en bra cockpit?

Baserat på vår forskning och erfarenhet anser vi atten bra cockpit för simracing bör ha följande egenskaper :

Stabilitet

Alla förare är överens om att en racingsimulator i allmänhet är en mycket extrem upplevelse, med plötsliga förändringar och rörelser. Det är därför du måste hitta en stabil cockpit som kan stå emot alla dessa rörelser utan att röra sig, för att undvika olyckor.

Halkfri bas

Även om vissa cockpits har hjul på basen rekommenderar vi att du köper en cockpit med halkfri bas. På så sätt kan du förhindra att den glider med dina rörelser. Denna halkfria bas kan utrustas med låsbara hjul, metallfötter med gummispetsar eller en silikonbeläggning på den nedre delen av strukturen.

Bra passform för pedaler och ratt

Det är mycket viktigt att pedalerna och ratten sitter ordentligt fast i ramen för att undvika alla möjliga oväntade rörelser. Därför rekommenderar vi en universalram som du kan justera så mycket som behövs för att hålla resten av din utrustning på plats.

Fack för växelspak

Även om många Sim-racing cockpits inte inkluderar det, behöver du ett fack för växelspaken för entusiaster av manuell växling.

Hur väljer jag den bästa cockpiten för simracing?

När det gäller att välja den bästa cockpiten för simracing finns det ett antal faktorer som kan avgöra vilka som är bäst lämpade för dina behov, t.ex. din budget och din specifika situation. Här är de kriterier du bör tänka på när du köper en cockpit för att säkerställa att du får den bästa modellen:

Kompatibilitet

Det är ingen idé att köpa en supercockpit för F1 om den inte är kompatibel med din konsol, pedaler eller ratt, eftersom du inte kommer att kunna installera den. De flesta har universella justeringsfunktioner för att säkerställa att du kan anpassa den till din simuleringsutrustning. Kontrollera att den modell du är intresserad av är kompatibel med din utrustning.

Konstruktion och material

Du måste titta på ramarnas struktur, benen och utformningen av de ledade armarna för att se till att de är helt stabila.

Du måste också titta på dina preferenser när det gäller struktur, till exempel förekomsten av säten med skenor och specifika höjdjusteringar för din komfort. Å andra sidan rekommenderar vi att du köper Sim-racing cockpits tillverkade av mycket solida material som stål och aluminium. På så sätt klarar de både hög belastning och långa spelsessioner.

Ytterligare funktioner

Ytterligare funktioner och komponenter är mycket viktiga när du köper en cockpit. Vissa har till exempel vilstolar, höjdjusteringar och inbyggda spakstöd, bildskärmar och mycket mer.

En ytterligare funktion som många människor letar efter i sin cockpit är rörelsesimulatorn, så att du känner att du faktiskt är med i loppet. Tänk på att varje extra funktion ökar priset på cockpiten.

Tillgängligt utrymme

Även om en mycket sluten cockpit kan ge intrycket av att man faktiskt sitter i en bil, måste man ta hänsyn till det utrymme som finns tillgängligt för rörelse. De flesta är justerbara i höjdled, så att du kan anpassa utrymmet efter dina önskemål. Du måste också ta hänsyn till hur mycket utrymme du har tillgängligt för din cockpit hemma. På så sätt kan du köpa en struktur som verkligen fungerar för dig

Priser

Sim-racing cockpits finns i en mängd olika prisklasser, beroende på vilka funktioner de erbjuder. Till exempel varierar de billigaste utan stol från 140 € till 300 €, medan proffs utan stol kan kosta från 400 € till 600 €.

Modeller med stol är däremot dyrare och kan kosta mellan 350 och 800 euro beroende på märke, styrka och funktionalitet.

I ett nötskal

Som vi har sett finns Sim-racing-cockpits i alla former, storlekar och material, och det är inte lätt att välja när man inte vet var man ska börja. Så du kan spara mycket tid och pengar genom att veta vad du letar efter redan från början.

Vi hoppas att vår artikel om de bästa cockpitmodellerna för simracing och våra råd kommer att göra det lättare för dig att göra ditt val och hitta den cockpitmodell som passar just dig. Om du väljer en av cockpitmodellerna i vårt urvalkommer du inte att bli besviken!

Ditt innehåll hamnar här. Redigera eller ta bort denna text inline eller i modulen för innehållsinställningar. Du kan också utforma varje aspekt av detta innehåll i modulen Designinställningar och till och med tillämpa anpassad CSS på denna text i modulen Avancerade inställningar.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar