Välj en sida

Bas Fanatec DD2 : Test & Granskning

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec DD2

Fördelar

 • Bluffande förnimmelser av realism
 • Otroligt tydlig kraftåterföring
 • Bra design
 • Knapp för dödsknapp
 • 5 års garanti

Nackdelar

 • Förhållandevis högt pris
 • Reserverad för mycket erfarna spelare

Vårt betyg: 9.8/10

Fanatec har länge varit det ledande företaget inom utvecklingen av rattar och körsatser för simulerings- och videospel. Efter en lång period av utveckling lanserade företaget sin Podium-serien med två modeller, basenheten Fanatec DD1 bas och Fanatec DD2 basså att européerna äntligen har Sim-Racing-produkter i toppklass inom räckhåll.

Det är därför vi bestämde oss för att ta en titt på Fanatec Podium Direct Drive 2 bas och testa den åt dig.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt du behöver veta om Fanatec DD2-basen. Vi kommer att upprätta en lista över dess viktiga egenskapervi berättar för dig vilken typ av spelare är bäst lämpad för, vilka är dess fördelar och nackdelardess pris och var du kan köpa den.

Bas fanatec dd2

Fanatec DD2 basfunktioner

Fanatec Podium Fanatec Podium Direct Drive 2 bas är, som namnet antyder, den nya versionen av Podium DD1-basen.

Här är en lista över de viktigaste egenskaperna hos denna modell:

 • Utgivningsdatum: 2018
 • Fanatec DD2-basen är ett svart stycke stål, aluminium och kolfiber.
 • Denna modell har en motor av outrunner-typ motor speciellt utformad för direktdriven sim-racing.
 • DD2-basmotorn kan uppnå ett exceptionellt vridmoment på maximalt vridmoment på 25 Nm och inte mindre än 20 Nm även under intensiva tävlingsförhållanden.
 • Denna modell erbjuder oändlig rotation (data och kraft överförs trådlöst).
 • DD2 är utrustad med en OLED display med 2,7″ 256 × 64 upplösning som ger telemetri i realtid (kraftåterkoppling i realtid och motordata), t.ex. effektuttag, FFB-klippning osv.
 • Fanatecs DD2-bas är också utrustad med en Kill Switch med fjärrstyrd strömbrytare och snabbkoppling (QR) av fordonskvalitet.
 • Fanatecs DD2-bas är helt plug-and-play och kompatibel med hela Fanatecs ekosystem.
 • Fanatecs DD2-bas är kompatibel med PC och alla Xbox-system, inklusive Xbox One och Xbox Series X|S, när du använder en Xbox-kompatibel ratt.
 • Mått: 51 cm x 26 cm x 28 cm (L x B x H)
 • Vikt: 13 kg

För vilken typ av person?

Enligt vår uppfattning är DD2-basen från Fanatec en modell som är mer lämplig för proffs eller mycket mycket erfarna piloter.

För nybörjare eller de som inte är vana vid det kan DD2:s maximala vridmoment på 25 nm vara lite för plötsligt och våldsamt om du inte vet hur du ska hantera det.

Denna modell har utformats för vuxna inte för barn.

bas DD2 ansikte

Fördelarna

Efter vårt test av Fanatec Podium Direct Drive 2kunde vi upptäcka fördelarna med denna modell.

Den största fördelen med Fanatecs DD2-modell är helt klart det ökade hållmomentet på 5 Nm, vilket ger oss en exceptionell total på exceptionellt totalt 25 Nm. Under vårt experiment, även med maximal kraftstyrka reducerad till cirka 65-70%, kunde vi känna lojaliteten manifestera sig i högre grad. Force feedback är mycket tydligare och känslorna är verkligen fantastiska.

Dess känslighet är också överraskande från de allra första sekunderna, eftersom det går så smidigt. Tröghetskraften är perfekt synkroniserad, och detta är särskilt uppskattat i spel som Dirt Rally 2.0 när man kör över grusiga ytor. En känsla som tvingar dig att få ut det bästa av dig själv som förare.

Förutom ökat vridmoment har Fanatec DD2-basen också fördelen av en ny, mer förfinad intern elektronik. ny, mer förfinad intern elektronik. Det är detta som gör att basen klarar dessa högre nivåer av konstant vridmoment. Och det är en motor som accelererar snabbare. Detta gör att den interna drivmotorn kan reagera och ge ännu snabbare kraftåterkoppling än DD1.

Vi blev också övertygade av den framgångsrik design av Fanatec DD2-basen och dess material av mycket hög kvalitet. Tillverkaren har gjort ett mycket bra val med kolfibern, som ger modellen en hel del elegans. Den oklanderliga finishen gör den dessutom till en produkt i absolut toppklass och, enligt vår mening, en av de bästa baserna för fjäderbollar som finns på marknaden idag.

Fanatecs Podium Direct Drive 2 är utrustad med en OLED-skärm OLED-skärm på ena sidan av basen, vilket vi uppskattade mycket. Med den kan du justera parametrar som force feedback, känslighet och ABS utan att behöva gå via Fanalab (den medföljande programvaran för inställningar). Det är en mycket trevlig och praktisk funktion.

Programvaran Programvaran Fanalabär också en av de positiva aspekterna av Fanatecs DD2-bas. Det är verkligen mycket bra både på PC och för Xbox-spelare. Den erbjuder en mängd funktioner och alternativ som är logiskt ordnade i programgränssnittet så att du inte tappar bort dig. Det uppdateras mycket regelbundet, så det krävs mycket lite kunskap för att installera och använda det.

En annan av fördelarna med Fanatec Podium DD2 är dess Kill Switch-knapp som vi inte hade på DD1. Den tyska tillverkaren kunde tillhandahålla de lösningar som efterfrågades av sina användare, som var besvikna över att inte hitta det på den tidigare modellen. Kombinerat med snabbkopplingssystemet av fordonskvalitet (den Snabbkoppling), så att du kan montera allt utan komplikationer och utan behov av kablar.

Slutligen, med DD2-modellen från Fanatec, har förlängts till 5 år.vilket är en stor fördel. Vi anser att det med en bas av denna typ är nödvändigt att ha en tillräckligt lång garanti. För föregångaren, DD1-modellen, var garantin endast 3 år. Det är en riktig bonus att varumärket har valt att lägga till 2 extra år.

Dess nackdelar

Efter att ha berättat vad vi gillade med Fanatec Podium Direct Drive 2 basbase, kommer vi att berätta om de saker som inte fungerar till dess fördel.

Enligt vår mening är den största nackdelen med Fanatec DD2 dess höga pris. Med nästan 1 500 euro är detta en enorm budget som få människor har råd med. Dessutom är priset betydligt högre än för DD1, trots att den inte skiljer sig särskilt mycket från märkets tidigare modell.

Det är sant att vårt test av DD2 visade att denna bas, bortsett från några små detaljer, var nästan identisk med DD1. nästan samma som DD1. Det finns verkligen en ökning av vridmomentet, men vi tyckte inte att det nödvändigtvis var särskilt märkbart.

Du bör också komma ihåg att Fanatecs DD2-databas fortfarande bara är tillgänglig på varumärkets webbplats. Klicka här för att se om den för närvarande finns i lager.

Slutligen anser vi att en av de stora nackdelarna med Fanatec DD2-basen är att den är reserverad för mycket erfarna spelareeller rent av professionella. Förutom det höga priset kan inställningar som telemetri vara tidskrävande och komplicerade för den mest nybörjare bland dig. Dessutom kan vridmomentet på 25 Nm vara svårt att hantera och lite våldsamt för mindre erfarna förare.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Priset för Fanatec DD2 base är 1 499,95 euro på Fanatecs webbplats.

Varumärket Fanatec har exklusiva rättigheter till sina produkter, så tyvärr kan du inte hitta dem till försäljning någon annanstans.

dd2 bak

Slutsats

Efter att ha testat Fanatec DD2-basen har vi kommit fram till att denna modell erbjuder exceptionella körkänslor och verkligen överträffar de flesta av konkurrenterna.

Men vi fann också att DD2 inte hade mycket mer att erbjuda än sin lillebror, DD1. Visserligen erbjuder denna modell ett ökat vridmoment och även en mycket uppskattad Kill Switch-knapp, men för de flesta vanliga spelare som du och jag är DD1-basen mer än tillräcklig.

Det är upp till dig att avgöra om du är beredd att spendera mycket mer pengar för så liten skillnad mellan de två produkterna. För oss, även om vi älskade vår racingupplevelse med Fanatec DD2-basen, tyckte vi att de två modellerna erbjöd nästan samma upplevelse.

 

logitech g920 recension

Fanatec DD2

En bas som ger exceptionell körkänsla

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar