Välj en sida

De 5 bästa Fanatec-ratten för PS4

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec är en av de mest erkända tillverkarna av kringutrustning för spel inom racingsimuleringsvärlden. Deras fjäderbollar är eftertraktade av många spelare för sin kvalitet och innovativa prestanda.

Och nyligen, Fanatec har tagit ett stort steg framåt inom PlayStation-industrin genom att lansera racinghjul i toppklass för entusiaster på hög nivå, genom att exklusivt partnerskap med Sony Interactive Entertainmentvilket innebär att dessa hjul är helt kompatibla med PS4- och PS4 Pro-system.

Men det är inte alltid lätt att hitta rätt i deras katalog, eller att veta om deras hjul är kompatibla med alla spelplattformar.

I den här artikeln hjälper vi dig att välja den bästa PlayStation 4-kompatibla Fanatec-ratten för dig. Vi berättar vilka funktioner du behöver fokusera på för att köpa den bästa möjliga modellen, och naturligtvis ger vi dig vårt urval av de bästa PlayStation 4-kompatibla Fanatec-rattarna på marknaden idag.

Fanatec CSL Elite racingratt

fanatec csl elite

Tack vare ett partnerskap med Sony Interactive Entertainment Europe fungerar CSL Elite Racing Wheel perfekt med alla PS4- och PS4 Pro-konsoler. Ratten har fullt stöd i PS4-menyn och spelarna kan dra nytta av rattens avancerade funktioner under spelets gång.

Dess design är oklanderlig och mycket realistisk och mäter 30 cm i diameter. Klädseln är i läder medaluminium i den bakre delen. Växlingspaddlarna ger ett kraftfullt, realistiskt ljud tack vare Fanatecs Snapdome-teknik .

Denna ratt har Clubsport-teknik, vilket ger en otrolig känsla av återkoppling från den extra kraftfulla borstlösa servomotorn , som levererar upp till 6 Nm vridmoment till styraxeln. Denna teknik ger dig en mer realistisk returupplevelse med en 1080º sväng. Den är också utrustad med DirectSensor på styraxeln för att förhindra att styrvinkelmätningen påverkas av remdriften.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel har också en LED-display högst upp på ratten, där du kan se hastighet och växlar.

Denna ratt är naturligtvis kompatibel med PlayStation 4, men den är också kompatibel med PC.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel är därför ett utmärkt alternativ om du vill komma in i simracingvärlden på rätt sätt och med en relativt låg investering, och dra nytta av en av de mest prestigefyllda modellerna på marknaden.

Fördelar

 • Otroligt smidig kraftåterkoppling
 • Mycket realistiska förnimmelser
 • LED-displayer på ratten och snabbinställningar lagrade i 5 profiler

Nackdelar

 • Pedaler ingår ej

Fanatec ClubSport-ratt NASCAR V2

FANATEC NASCAR

Ratten ClubSport NASCAR V2-ratten från Fanatec är den officiellt licensierade officiell licens.

Denna 35 cm 3-ekrade ratt är speciellt utformad för körning i moderna NASCAR-fordon. Den är tillverkad avaluminium av fordonskvalitet och har handtag i äkta Alcantara.

De förinstallerade magnetiska växelpaddlarna är mycket taktila och ger föraren en snabb växling. “Klicket” ger dig ett stabilt magnetiskt motstånd vid varje växling så att du alltid känner dig positiv när du manövrerar runt banan.

Det finns också ett komplett utbud av knappar inbyggda i hubben så att alla kontroller alltid finns inom räckhåll. Knapparna på ratten är mycket justerbara och du kan placera dem var du vill. Om det inte är din grej och du bara vill köra, kan de enkelt tas bort för en helt ren och kompakt look.

Denna modell har en tresiffrig LED-display för inställning av menyfunktioner och telemetridata från kompatibla spel eller programvara från tredje part. Den kan monteras i två lägen: stående eller liggande.

ClubSport NASCAR V2-ratten är inte bara kompatibel med PlayStation 4 – den fungerar även på PC och Xbox.

Fördelar

 • Under officiell NASCAR-licens.
 • Design och ergonomi i toppklass.
 • Material av mycket god kvalitet.

Nackdelar

 • En modell som främst är avsedd för NASCAR-fans.

Fanatec Podium Ratt R300

r300 v2 fanatec

Fanatec gillar att kombinera produkter, och Podium R300 ratt ratt är ett bra exempel, som kombinerar 4 produkter: denPodium-fälg R300Podium Hub, Podium Advanced Paddle Module och ClubSport Button Cluster Pack.

Ratten på Podium R300 är klädd i högkvalitativt läder med guldsömmar. Den är tillverkad av äkta kolfiber och ger en solid och pålitlig ratt för spelare som spelar racingsimuleringar.

De anodiserade bultarna är dessutom borstade med guld för en elegant och exklusiv look.

Racerratten har en diameter på 30 cm, vilket gör den idealisk för många spelare. Ramkonstruktionen omger de elektriska komponenterna för att skydda dem och göra dem så lätta som möjligt. Den centrala kärnan är tillverkad av ett enda styckeanodiserat aluminium för extra hållbarhet.

Paddelmodulen ger en snabb växling som hanterar både små och stora svänghjul utan problem. Knappgrupperna kan riktas in och justeras på Podium Hub för att passa dina preferenser.

Fanatec Podium R300 är därför kompatibel med både PlayStation 4 och PC.

Denna ratt är mångsidig och fungerar mycket bra med många typer av fordon och racingspel.

Fördelar

 • Mångsidig ratt.
 • Högkvalitativa material och vacker finish.
 • Paddlarna har fyra olika lägen.

Nackdelar

 • Den är inte kompatibel med Xbox-konsoler.

Fanatec Podium Porsche 911 GT3 R Ratt i mocka

fanatec porsche 911

Porsche 911 GT R Porsche 911 GT3 R ratt i mocka är en replik replika (32 cm i diameter) av den riktiga Porsche 991 GT3 R ratt tillverkad av aluminium borstad och anodiserad aluminium och klädd i äkta ren mockaläder.

Den har 10 knappar, en 2-axlig analog stick, två 2-vägs vippbrytare, en 7-vägs funky switch och två mycket konfigurerbara 12-positionsbrytare som roterande encoders för flera ingångar i fingertopparna.

Den här modellen är utrustad med en anpassningsbar 2,7-tums OLED-display som ger föraren förbättrade visningsmöjligheter med ITM (Intelligent Telemetry Mode) som hjälper till på banan. Displayen kan växla mellan 5 olika speldatauppsättningar, som du kan ändra manuellt eller automatiskt beroende på vilket spel du spelar.

De är placerade i hjulet med omedelbar åtkomst till force feedback-inställningarna via setup-menyknappen.

Växlingspaddeln på ratten till Porsche 911 GT3 R Suede ger en exceptionell känsla vid varje växling.

Ratten har magnetiska Halleffektsensorer för snabba växlingar. Paddlarna har 4 olika lägen beroende på dina behov, vilket är bra att veta i alla situationer.

Porsche 911 GT3 R Suede-ratten är kompatibel med Xbox, PC och, naturligtvis, PlayStation 4.

Sammantaget är denna racerratt inte bara en hyllning till Porsche, den är också en utmärkt racerratt för Sim-racing-fans. Och om du är ett fan av bilföretaget Porsche, då är denna racingratt något för dig.

Fördelar

 • Lyxiga material.
 • Paddlarna har fyra olika lägen.
 • Otroliga sensationer och prestanda.

Nackdelar

 • Priset är lite högt.

Fanatec GT DD Pro

 

gt dd pro

FanatecGran TurismoDD Pro är den första officiellt licensierade Direct Drive-ratten för PlayStation 4. Den har designats med Gran TurismoSport och i samarbete med Polyphony Digital.

Säljs som ett paket, du får GT DD Pro bas själv, den Gran Turismo-ratten, en CSL pedaluppsättning utan koppling och DD desktop support. Till skillnad från CSL DD eller andra Fanatec-baser behöver du alltså inte leta efter kompatibla produkter. Du får allt på en gång redan från början.

Paketet Fanatec Gran Turismo DD finns tillgängligt på i 3versioner: proffsversionen för instegsnivå (5 Nm), proffsversionen (8 Nm) och premiumversionen.

Ratten 28 cm i diameter och är täckt med syntetiskt läder och är mycket lätt att hantera. Den har alla knappar på PlayStation och ännu mer, eftersom den innehåller fem funky brytare (4+1), en LED-remsa för revolutioner och en liten OLED-skärm för växlar eller annan information.

Ratten Fanatec GT DD Pro är också utrustad med två plastpaddlar med magnetiska sensorer, Standard Tuning meny, som gör att nybörjare snabbt kan komma igång utan att behöva oroa sig för inställningar, och QuickRelease-systemet.

Detta paket innehåller även CSL 2-pedaligt vevparti, tillverkat helt av metall och med hög hållfasthet.

För GT-fans, men inte bara, Fanatec GT DD Pro är en anmärkningsvärd ratt med praktiskt taget oslagbar valuta för pengarna.

Fördelar

 • Otroliga sensationer tack vare Direct Drive.
 • Material av mycket god kvalitet.
 • Fullt konfigurerbar.

Nackdelar

 • Priset på ytterligare alternativ är fortfarande högt.

 

FAQ: vanliga frågor om Fanatec PS4-rattar

 

Hur väljer jag min Fanatec ratt?

För att välja en kvalitetsratt som passar just dig är det viktigt att ha vissa kriterier i åtanke när du gör ditt köp. Här är de viktigaste faktorerna att tänka på när du bestämmer dig för att köpa en ratt eller inte.

Dess rotationsvinkel

I varje simulerat racingspel finns det en magisk rotationsgrad som definierar hjulets rotationsgrad. Allt under 900 graders rotation innebär att du måste vrida den fysiska ratten mer än vad simuleringsratten kräver i spelet. Det är mer som att spela ett arkadspel än att köra en uppslukande bil.

En stark comeback

Enkelt uttryckt är det den faktor som återskapar bilkörning i verkligheten. En ratt med liten eller ingen force feedback är inte tillfredsställande att köra, och du kommer automatiskt att hamna i underläge. Vi anser att force feedback är avgörande för att man ska kunna leva sig in i spelet!

Tillverkning av material

Det beror främst på dina personliga preferenser och erfarenheter. Om du har kört många bilar med läderrattar kommer du förmodligen att känna dig mer bekväm med en läderklädd ratt. Men ett tygklätt hjul kan faktiskt ge dig bättre grepp och göra att du kan spela längre utan att dina eventuellt svettiga händer stör. Detta kan också korrigeras genom att använda löparhandskar.

Utformning

Återigen är detta mycket baserat på personliga preferenser. Vi tycker att de flesta rattar är eleganta och sofistikerade att äga, men om du vill ha ett specifikt märke eller en logotyp i mitten av din ratt kan detta ibland öka priset på rattmodellen i fråga. Det finns i allmänhet två typer av hjul, vissa med racingutseende och andra som är mycket närmare de standardhjul som finns i bilar. Det är upp till dig att bestämma vad du gillar bäst!

Pris

Även om priset inte bör vara drivkraften bakom ditt köp, är det tydligt att ju högre priset på ratten är, desto mer sannolikt är det att den är av hög kvalitet. Men det gäller inte nödvändigtvis alla modeller! Vi rekommenderar därför att du jämför modeller till samma pris för att se vilken som erbjuder flest funktioner.

Detta är inte på något sätt en slutgiltig lista över saker att tänka på när du tittar på racingfälgar, men den täcker alla de viktigaste faktorerna att tänka på när du gör ditt köp.

 

I korthet – Slutsats

Att välja en Fanatec-ratt för PlayStation 4 är ingen lätt uppgift! Varje produkt som säljs av varumärket har ett brett utbud av tekniker, och det är viktigt att se vilken som är rätt för dig.

Om du helt enkelt letar efter en uppslukande ratt med bra intuition i sin design och funktionalitet, är en modell som Fanatec CSL Elite perfekt. Men om du letar efter ett helt nytt hjul som kommer att optimera ditt spel och dina resultat i Esports-tävlingar är Fanatec Podium F1 definitivt mer för dig.

Om du fortfarande tvekar bör du veta att alla modeller som valts ut i den här artikeln är av högsta kvalitet och inte kommer att göra dig besviken!

gt dd pro

Fanatec GT DD Pro

Den bästa Fanatec-ratten för PS4 i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar