Välj en sida

De 5 bästa Fanatec-rattarna för PC

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec är för närvarande ett av de mest specialiserade varumärkena på marknaden, med en katalog som innehåller alla typer av tillbehör för PC Sim-Racing-spelare. Inte bara rattar, utan även produkter som pedaler, växelspakar och specialutgåvor.

Funderar du på att köpa en Fanatec PC-ratt men vet inte vilken du ska välja? Då har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln ger vi dig några råd som hjälper dig att välja din Fanatec PC-ratt och vi presenterar också ett urval av de bästa Fanatec PC-rattarna.

Fanatec Clubsport BMW GT2 V2

fanatec-clubsport-bmw-gté

Fanatec ClubSport BMW GT2 V2-ratten är den officiellt licensierade BMW -versionen av originalratten som sitter på BMW-racerbilen med samma namn.

Ratten och handtagen är klädda i äkta italiensk Alcantara , och det finns två justerbara magnetiska växlingspaddlar i aluminium.

Denna modell har också en LED-display som visar telemetrifunktioner (beroende på spelet) och RevLEDs som visar motorvarvtalet (också beroende på spelet).

Fanatecs ClubSport BMW GT2 V2-ratt är därför kompatibel med PC, men den fungerar även med PlayStation 4 och PlayStation 5.

Den har QuickRelease-systemet och är kompatibel med alla tillbehör i Fanatecs ekosystem.

Känslan, komforten och stabiliteten gör att du känner dig som en riktig racerförare bakom ratten på Fanatec ClubSport BMW GT2 V2.

Fördelar

 • Material av hög kvalitet
 • Erbjuder mycket moderna och användbara funktioner

Nackdelar

 • Ej kompatibel med Xbox One eller Xbox Series X.

Fanatec ClubSport Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

ClubSport Formula V2. 5-ratten har en diameter på 27 cm och är klädd med en 5 mm kolfiberplatta. Den har två justerbara magnetiska metallpaddlar för växling.

Den har också två vibrationsmotorer inbyggda i handtagen, som kan styras via hjulinställningsmenyn (SHO) eller i spelet via Fanatec SDK, samt en OLED-display, en varvräknare med 9 centrala lysdioder för telemetri och två LED-balkar.

Fanatec Formula V2.5-ratten har QuickRelease-system och är naturligtvis kompatibel med PC, men även med PlayStation 5 och PlayStation 4. Fanatec erbjuder en nästan identisk version, Formula V2.5X, för Xbox-kompatibilitet.

Denna rattmodell från Fanatecs ClubSport-sortiment ger gott om utrymme för anpassning och är tillverkad av högkvalitativa material som kan hålla en livstid av simulerad racing. Även om det kanske är lite för mycket för unga nybörjare, tycker vi att Fanatecs Formula V2. 5 är ett riktigt bra hjul som ger en otrolig spelkänsla.

Och om du är ett riktigt F1-fan är Fanatec ClubSport Formula V2. 5-ratten precis rätt för dig, så tveka inte längre!

Fördelar

 • Dess rotationsvinkel är obegränsad.
 • Dess OLED-skärm.

Nackdelar

 • Det kan vara lite svårt för nybörjare att få grepp om.

Fanatec Podium Ratt R300

r300 v2 fanatec

Fanatec Podium R300-ratten är klädd i högkvalitativt läder med guldfärgade sömmar. Den är tillverkad av äkta kolfiber och ger en solid och pålitlig ratt för spelare som spelar racingsimuleringar.

De anodiserade bultarna är dessutom borstade med guld för en elegant och exklusiv look.

Racerratten har en diameter på 30 cm, vilket gör den idealisk för många spelare. Ramkonstruktionen omger de elektriska komponenterna för att skydda dem och göra dem så lätta som möjligt. Den centrala kärnan är tillverkad av ett enda styckeanodiserat aluminium för extra hållbarhet.

Paddelmodulen ger en snabb växling som hanterar både små och stora svänghjul utan problem. Knappgrupperna kan riktas in och justeras på Podium Hub för att passa dina preferenser.

Dess fulla funktionalitet garanteras på PC, vilket inte är fallet för PlayStation- eller Xbox-konsoler, där du behöver en rattbas som är kompatibel med plattformen i fråga för att kunna använda den.

Fanatec Podium R300 är mångsidig och fungerar mycket bra med många typer av fordon och racingspel. Denna ratt är perfekt för simuleringsracerförare som spelar på PC och gillar att vara både tävlingsinriktade och eleganta.

Fördelar

 • Mångsidig ratt.
 • Högkvalitativa material och vacker finish.
 • Paddlarna har fyra olika lägen.

Nackdelar

 • Den är inte kompatibel med Xbox-konsoler.

Fanatec ClubSport-ratt GT Forza Motorsport V2

Fanatec Forza

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 är den officiella Forza Motorsport-racerratten, tillverkad av autentiska, lyxiga material som ger den utseendet hos en riktig racerbil.

Denna modell är huvudsakligen tillverkad avanodiserad aluminium och klädd i slätt äkta läder med vita sömmar.

Ratten har en diameter på 33 cm, precis som i en riktig racerbil, och är utrustad med växlingspaddlar och anpassningsbara knappar. I teorin kan du placera hur många knappar som helst, var du vill.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2-ratten har DUAL HALL-teknik, med en sensor monterad på motorn och en andra sensor på axeln. Detta system, i kombination med den mycket kraftfulla borstlösa servomotorn, ger en av marknadens bästa kraftåterkopplingar och kombinerar kraft, jämnhet och flyt.

Rattens rotationsvinkel är 900° och kan justeras med hjälp av inställningsmenyn i den medföljande programvaran Fanatec ClubSport.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 har en LED-display med 2 möjliga positioner, samt QuickRelease-systemet som gör att du kan byta ratt på bara några sekunder.

Denna högkvalitativa produkt har utvecklats för att vara helt kompatibel med Xbox One, men den fungerar mycket bra med PC, vilket är anledningen till att vi har tagit med den i vårt urval.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2-ratten, som garanterar ett otroligt utförande med högkvalitativa material, är en modell som erbjuder verkligt fantastisk ergonomi och känsla under spelet!

 

Fördelar

 • Otroligt kraftfull och flytande force feedback.
 • Förstklassiga material och förstklassig byggkvalitet
 • Extremt realistisk känsla av ratten.

Nackdelar

 • Högt pris.
 • Svår konfiguration för nybörjare.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatecs Podium Racing Wheel F1 är en modell vars kvaliteter vi aldrig tröttnar på att berömma, och som är välkänd och mycket uppskattad i Sim-racing-gemenskapen.

Podium Racing Wheel F1 har en diameter på 27 cm och är tillverkad av metall och kolfiber. Den har två roterande aluminiumpaddlar av F1-typ med fiberförstärkning baktill.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 har ett Direct Drive-motoriserat force feedback-system som är både kraftfullt och exakt. Rotationsvinkeln varierar mellan 90° och 1080°.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 har 11 knappar med extremt tillförlitliga brytare, två vippbrytare, två 12-vägs multi-positionsbrytare med roterande kodarfunktion och en analog joystick för att titta runt i cockpiten eller mappa med någon annan axel.

Ergonomin i denna modell är utmärkt och erbjuder ett stort antal realtidsinställningar som också kan hanteras direkt från ratten, till exempel en 2,7-tums OLED-skärm för feedback i spelet.

Denna ratt är kompatibel med PC, men även med PlayStation 4 och PlayStation 5 (tack vare Fanatecs partnerskap med Sony) och eventuellt även med Xbox One och Xbox Series, beroende på vilken Fanatec-rattbas du använder för spel.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 är vår favoritmodell av rattar. Det är otroligt och, enligt vår mening, det bästa när det gäller prestanda på marknaden idag.

Fördelar

 • Direktdriven ratt.
 • Bästa tillgängliga kraftåterkoppling.
 • Utmärkt finish och ergonomi.

Nackdelar

 • Det höga priset.
 • Svårt att förstå för nybörjare.

FAQ: Vanliga frågor om Fanatec PC-rattar

Hur väljer jag min Fanatec PC-ratt?

Varumärket Fanatec har utvecklat ett antal rattar, och det är inte lätt att veta vilken modell som passar dig bäst, eller om den kommer att vara kompatibel med din dator.

Om du vill undvika krångel och få en verkligt realistisk spelupplevelse rekommenderar vi att du har följande aspekter i åtanke när du väljer din Fanatec PC-ratt.

Kraftens återkomst

Detta är en av de viktigaste aspekterna av en PC-ratt, men inte alla modeller är utrustade med en sådan. Med force feedback känner du varje ojämnhet i vägen, märker när bilen tappar greppet i kurvorna och studerar varje del av banan för att optimera din tävlingsinriktade körning. Force feedback är det element som ger dig den mest realistiska och uppslukande spelupplevelsen.

Rattens storlek

Det är stor skillnad mellan storleken på de billigaste skyttlarna på marknaden och de i mellanklassen. De mest grundläggande fjäderbollar är i allmänhet mindre, vilket på lång sikt kommer att påverka både ditt spel och din posturala komfort.

Om du har råd rekommenderar vi att du väljer en ratt med mått som liknar en riktig ratt. Om du vill njuta av dina favoritspel fullt ut ska du se till att rattens diameter är minst 27 cm.

Rotationsvinkeln

Tycker du om att sladda in i kurvor och ta dig ur dem med full nytta av motorns acceleration? Rattens rotationsvinkel kan hjälpa dig att kapa flera tiondelar av varje varv. PC-svänghjul kan ha rotationsvinklar från 180 till 1080 grader. För den mest realistiska upplevelsen rekommenderar vi en ratt med en rotationsvinkel på 900 grader eller mer, vilket gör att du kan göra mer än två varv på ratten och klämma dig igenom de mest oåtkomliga luckorna för att köra om dina rivaler.

Material

Adrenalinet som alstras under loppet kan orsaka stötar eller skador på ratten i spel som kräver mer aggressiv körning.

Detta är den främsta anledningen till att du bör välja ett PC-hjul som är tillverkat av slitstarka material som aluminium eller rostfritt stål.

För ökad komfort, ergonomi och realism är en läderklädd ratt det perfekta valet. Plastkomponenter bör undvikas så långt det är möjligt, även om det finns allt fler högkvalitativa PC-rattar i plast som är mycket starka och hållbara.

Kompatibilitet

Det är viktigt att titta på rattens kompatibilitet med datorn, men också med de spel du kommer att använda. Titta på enhetens tekniska specifikationer för att se om den är kompatibel med de videospel du använder, eller om du kan ansluta den till din PlayStation- eller Xbox-konsol samt din dator.

Pris

Det är viktigt att fastställa vad din maximala budget för din ratt kommer att vara, så att du vet vilket modellsortiment du ska välja. Beroende på dina behov och vilka funktioner du letar efter är det inte nödvändigtvis nödvändigt att köpa den dyraste modellen av ratt.

I korthet – Slutsats

För att välja den Fanatec PC-ratt som är rätt för dig måste du ha vissa kriterier i åtanke, som vi har sett tillsammans i den här artikeln. Vi vet att Fanatecs sortiment av rattar är mycket brett och att det inte alltid är lätt att hitta rätt.

Det är därför vi hoppas att ditt beslut kommer att bli mycket enklare tack vare de råd vi har gett dig i den här artikeln. Vi är säkra på att du, oavsett budget eller spelnivå, kommer att hitta en modell som passar dig perfekt i vårt urval av de bästa Fanatec PC-skyttlarna!

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

Det bästa Fanatec-paketet för PC i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar