Välj en sida

Thrustmaster ratt : Vilken ska man välja? Den ultimata guiden

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Simracingfantaster vet att för att prestera bra på banan behöver du en ratt av hög kvalitet. Bland de produkter som finns på marknaden är Thrustmaster rattar särskilt populära, särskilt hos dem som hoppas kunna få professionell utrustning till ett lägre pris. År efter år producerar de konkurrenskraftig utrustning för alla typer av plattformar, vilket ger innovation och nöje till alla spelare!

För att du ska få en bättre uppfattning om vad detta ikoniska varumärke har att erbjuda har vi sammanställt denna kompletta guide för dig. I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om Thrustmaster, varumärkets historia, vad som har skapat dess rykte och hur man väljer en Thrustmaster-ratt. Vi kommer också att ta en titt på tillverkarens olika fjäderbollsserier och presentera ett urval av de bästa fjäder bollarna efter serie.

Historien om varumärket Thrustmaster

Varumärket Thrustmaster grundades i USA 1990 och började med en kombination av ingenjörer och piloter från det amerikanska flygvapnet, flottan och NASA. Tack vare sitt tekniska kunnande började Thrustmaster utveckla produkter för flygsimulering och utforma spel, headset och styrenheter. Företagets huvudmål var och är att utveckla kringutrustning som erbjuder extremt exakt gameplay och en komplett upplevelse med optimal realism på flera plattformar.

Sedan starten har företagets produkter använts av såväl tv-spelsentusiaster som mer avslappnade spelare. För det marknadssegment som Thrustmaster betjänar är varumärket svårslaget när det gäller utrustningens realism och fördjupningsnivå.

Varför köpa en Thrustmaster-ratt?

Det som utmärker Thrustmaster-produkterna är att de distribueras till ett mycket överkomligt pris för köparna. Detta har fört varumärket närmare många spelare som är nya i Sim-racing-världen. Du behöver inte investera för mycket för att få en kvalitetsupplevelse.

Sedan början av 1990-talet, då företaget grundades, har det arbetat med varumärken som Sony, Ferrari, Sparco och Nintendo för att tillverka produkter för spelkonsoler. Av denna anledning är det ett företag med en prestige som delas lika med de mest synliga varumärkena på den kommersiella scenen.

Även om dess produkter också kan användas av erfarna spelare, anses det vara det bästa varumärket för nybörjare. Tack vare de material som används vid tillverkningen av de bästa modellerna får du en köpgaranti med en livslängd på flera år.

De avgörande aspekterna av Thrustmasters sim-racinghjul kan sammanfattas i deras övergripande mantra om hur man ska närma sig branschen som helhet. De vill alltid ge alla sina produkter samma nivå av omsorg och entusiasm, och detta är tydligt i alla deras rattprogram.

Passion, innovation och kvalitet är varumärkets tre ledord.

Det är denna passion för att skapa lösningar och varierande uppfinningar som verkligen skiljer dem från andra tillverkare i sektorn. Hur kan människor bli passionerade över det du säljer om du inte själv är passionerad över det? Det är deras filosofi när det gäller denna faktor och mer därtill.

När det gällerinnovation vill Thrustmaster aldrig ligga steget efter. Sedan starten har de förvärvat licenser från förstklassiga institutioner och förbättrat utbildningen av sin personal så att de ständigt kan leverera den senaste och bästa spelutrustningen. Varje produkt de lanserar är inte bara välgjord i sig, den är också alltmer innovativ.

Den sista delen av Thrustmasters mantra är att alltid använda de bästa materialen som finns på marknaden för att tillverka sin kvalitetsutrustning. Även produkter som är avsedda för dem med en mer blygsam budget är alltid genomtänkta och utformade med det allra bästa i åtanke, för att erbjuda spelarna robusta och hållbara produkter.

Hur väljer jag en Thrustmaster-ratt?

Med tanke på att priset inte är en viktig faktor när det gäller Thrustmaster rattar jämfört med andra tillverkare, kommer valet att bero på din speciella smak. Först och främst måste du fundera på vilken typ av spel du gillar att spela. Slutligen måste rattens stil vara kompatibel med utformningen av din installation eller cockpit.

Om du till exempel älskar F1-racing bör du leta efter en modell som imiterar designen på enmansrattar, antingen helt eller delvis. Om du gillar rally rekommenderar vi att du köper en version med ett hjul med rund omkrets.

En annan faktor är användningsfaktorn, eftersom vissa produkter huvudsakligen tillverkas av plast. Trots kvalitetsgarantin bör du komma ihåg att de inte är det bästa alternativet om du planerar att använda dem dagligen under några timmar. Om du väljer metall- eller aluminiumklädda modeller kan du vara säker på att de svarar med stor fasthet.

Thrustmasters ekosystem

Innan vi tar itu med de olika serierna från varumärket Thrustmaster vill vi prata med dig om deras ekosystem.

Detta gör att du kan ansluta praktiskt taget alla märkets perifera komponenter som pedaler, växelspakar, handbromsar etc. via en PC med en enda USB-anslutning.

Detta har uppenbara fördelar. Först och främst kan du ställa in bromskraften med ett enda program. För det andra minskar antalet fysiska USB-anslutningar som krävs, vilket är mycket viktigt av flera skäl.

Med dagens hårdvara är det lätt att överbelasta datorns USB-portar och orsaka slumpmässiga avbrott. Vissa äldre sim-racingspel fungerar inte heller bra med flera inmatningsenheter anslutna, och det kan vara ett verkligt problem att få dem att fungera. Med Thrustmasters ekosystem kan du enkelt ansluta dina delar för smidigare spel.

En annan av de specifika egenskaperna hos Thrustmaster-produkter som inte ingår i deras mantra “Passion, Innovation och Kvalitet” och som du hittar i alla deras produktserier är att Thrustmaster-ekosystemet erbjuder garantin att alla rattunderreden som de designar fungerar med alla Thrustmaster-produkter.

Det innebär att du kan mixa och matcha tillbehör från varumärkets olika sortiment utan att behöva oroa dig för kompatibilitetsproblem.

De olika rattarna från Thrustmaster

När du är ute efter att köpa en ratt eller någon annan Thrustmaster-produkt är det viktigt att notera att varumärket delar upp allt som har med racingsimulering att göra i tre huvudområden. Tänk på att det finns andra rattar och racingutrustning som är fristående och inte riktigt passar in i dessa produktserier, när du söker på deras webbplatser.

Det sätt på vilket Thrustmaster rattar separeras tar inte bara hänsyn till priset, utan ägnar också särskild uppmärksamhet åt de specifika licenser som de har köpt och arbetat med tillsammans med andra företag.

Det första produktsortimentet är det i särklass bredaste och mest varierande och omfattar deras huvudsakliga sortiment av produkter avsedda för användning med PlayStation- och Xbox-konsolerna. Det kallas i allmänhet för“huvudsortimentet“, på grund av antalet produkter som ingår. Eftersom de huvudsakligen utvecklas av Thrustmaster, kommer du att upptäcka att de material som används för dessa rattar gör dem mer prisvärda.

Några av de verkliga stjärnorna i deras sim-racing-sortiment finns i denna kategori, inklusive deras berömda tillägg som T3PA Pro-pedalbordet eller T-GT-simuleringsracinghjulet som många YouTubers använder.

Sedan har vi Sparco-serien med produkter som är utformade för rallysimulering. Som du säkert kan gissa har Sparco tillhandahållit licensen för tillverkning av dessa produkter. Hjulen i denna serie kan användas på en mängd olika fästen och stöd, vilket gör den till en flexibel serie med medelhög till hög prisnivå.

Slutligen har vi en av de mest kända Thrustmaster-produktserierna, Ferrari-serien! Som namnet antyder fokuserar modellerna i denna serie på Ferrari-design och har utvecklats i samarbete med den ikoniska biltillverkaren själv. Priser och konsoler/stöd varierar avsevärt från ett område till ett annat, vilket gör detta till ett utmärkt sortiment av produkter för nästan alla Sim-racing-spelare.

Det huvudsakliga Thrustmaster-sortimentet

En del av det som gör denna tillverkare så attraktiv för simuleringsförare är att den håller sig till anständiga priser som folk har råd med. Naturligtvis kan vissa av deras produkter vara dyrare än andra, men på det hela taget erbjuds rattmodellerna i huvudsortimentet ofta till ett överkomligt pris så att vem som helst kan prova dem.

T150 – TMX Kraftåterkoppling

T150 Force Feedback-ratten och TMX Force Feedback är en del av samma produktionslinje, de är bara kompatibla med olika plattformar.

Den första distribueras under en officiell Sony-licens för PlayStation 3, 4 och 5. Den andra distribueras under en officiell Microsoft-licens för Xbox One och Xbox Series X och S. Båda rattmodellerna kan användas på PC.

När det gäller design är stilen på ratten, basen och pedalerna exakt densamma. Båda modellerna är utrustade på samma sätt med ett blandat system av växlar och remmar, en 12-bitars optisk avläsning, ett mångsidigt monteringssystem för anpassning till alla ytor och ett mått på 28 cm, anpassat till alla typer av lopp.

Bland skillnaderna är den viktigaste att T150 har ett konfigurerbart rotationsområde mellan 270° och 1080°, medan TMX endast kan ställas in mellan 270° och 900°. Den har totalt 12 actionknappar och en styrknapp, vilket motsvarar 13 knappar och en D-pad i PlayStation-modellen.

Både T150 och TMX Force Feedback har ett brett pedalbord med två ped aler, där varje pedal kan justeras i tre vinklar.

Fördelar

 • Mycket bra återgång i styrka.
 • Mycket överkomligt pris.

Nackdelar

 • Pedalerna är lite lätta.

Thrustmaster T300 RS

Ratten Thrustmaster T300 RS har en diameter på 28 cm och en perfekt cirkulär design. De 3 centrala ekrarna är tillverkade av borstad metall för ökad stabilitet.

Som en officiellt licensierad Sony-modell är klassiska PlayStation-knappar som PS, Share och Option precis vid dina fingertoppar.

Huvuddelen av dess struktur är tillverkad av förstärkt stål och dess centrala ring är helt täckt av texturerat gummi för ett stadigt grepp.

Pedalerna och växelspakspaddlarna är också täckta av metall, vilket ger en extra touch av stabilitet.

Trots allt detta finns den sportiga stilen kvar, med utmärkta ytbehandlingar och en metallstruktur. Detta är utan tvekan vad som har gjort den så populär bland simracers.

Hjulbasen drivs av en borstlös industrimotor med ett högprecisions FFB-system. Mekanismen är utrustad med H.E.A.R.T-teknik, som använder magnetiska sensorer för att garantera maximal hållbarhet. Rotationsvinkeln kan ställas in mellan 270° och 1080°, och bearbetningen är 16-bitars.

Snabbkopplingsmekanismen gör att du kan använda basen med andra modeller från märket.

Thrustmaster T300 RS-ratten är kompatibel med PC och PlayStation-konsoler tack vare den officiella Sony-licensen.

Fördelar

 • Utmärkt avkastning på styrkan
 • Tyst motor

Nackdelar

 • De medföljande pedalerna kunde vara bättre.

Thrustmaster T-GT 2

Ratten Thrustmaster T-GT 2 har utformats av och för att få ut det mesta av Gran Turismo och Playstation. Det är en ratt i toppklass som har all den avancerade Thrustmaster-tekniken som finns i andra modeller, och den har också optimerats för full njutning av videospelet Gran Turismo.

Det löstagbara hjulet har en diameter på 28 cm och är klätt i läder. Den har en rotationsvinkel på 1080 grader, vilket ger en mångsidig åktur.

Förbättringarna ligger främst i realismen, tack vare force feedback och en mängd integrerade tekniker som T-TURBO (större känslighet för rörelser och bättre respons), T-MCE-tekniken (större precision och bättre ratteffekter) ochTFOC-algoritmen (optimal banstyrning).

Paketet innehåller pedaler tack vare ett högkvalitativt 3-pedalspedalset (T3PGT) som kompletterar ratten.

Thrustmaster T-GT 2 är kompatibel med PC och PlayStation 3, 4 och 5, samt med Thrustmasters ekosystem.

Fördelar

 • Inkluderar T-DFB-teknik.
 • Kraftfull, exakt kraftåterkoppling.

Nackdelar

 • Ett något högt pris

Sparco-serien från Thrustmaster

Sparco-serien med licensierade produkter som tillverkas av Thrustmaster är specialiserad på rallyspecifik sim-racingutrustning. Det finns naturligtvis inte lika många produkter i det här sortimentet som du hittar i huvudsortimentet, men det finns några racerhjul som är värda att känna till!

På grund av Thrustmaster-ekosystemet som spelar in kommer du inte att hitta Sparco racinghjul med en bas inkluderad. Du måste köpa hjulen, som sedan kan kopplas till alla Thrustmaster-baser som finns tillgängliga för närvarande.

TM Tävlingshjul SPARCO P310

Detta är en replika i skala 1:1 av ratten som ingår i Sparco P310, utvecklad i samarbete med Sparco. Den är klädd i svart mockaläder och mäter exakt 31 cm.

Ratten har en unik oval design med halvplatt formgivning och en robust frontplatta med sekventiella paddlarklädda i borstat aluminium. Resultatet är ett realistiskt och lyxigt utseende.

Den har en rotationsvinkel på 1080 grader och ett högkvalitativt force feedback-system tack vare en borstlös servomotor på 40 watt , som du kan använda för långa körningar tack vare det inbyggda motorkylningssystemet.

TM Competition Wheel SPARCO P310 är kompatibel med PlayStation, Xbox One och PC. Omkopplarna som ingår är 9 actionknappar, 2 13-centimeters joysticks, en D-pad med intern pusher och 2 joysticks. Även om den kan användas för alla typer av racing, rekommenderas modellen för GT-titlar.

Fördelar

 • Kraftfull, responsiv kraftåterkoppling.
 • Mycket god byggkvalitet.

Nackdelar

 • Inget system för snabbväxling av hjul.

Sparco Rallyhjul R383 Tillägg

Det är en ratt, också designad i samarbete med varumärket Sparco, som hyllar Sparco R383 i en designskala på 1:1. Även om det är lätt att anpassa till alla typer av racing, är det i praktiken bäst lämpat för GT- och rallyspel.

Själva hjulet är klätt i en mjuk och följsam mocka som ger utmärkt grepp utan att kännas obehagligt som andra greppvänliga material.

Den robusta frontplattan i svart borstad metall och knapparna i kolfiber ger en engagerande upplevelse i Sparco- och rallybilsracingens värld, vilket garanterar maximal fördjupning.

På kontrollbasen hittar du 9 actionknappar, en styrplatta och en touchknapp med en livslängd på 500 000 aktiveringar.

Sparco Rally Wheel R383 Add-On är kompatibel med alla spelplattformar (PC, Xbox och PlayStation) samt med hela Thrustmaster-ekosystemet.

Fördelar

 • Vacker design
 • Bred kompatibilitet

Nackdelar

 • Joysticken är något för känslig.

Thrustmaster-serien av Ferrari-licensierade rattar

Sist men inte minst har vi en av de mest emblematiska serierna i Thrustmasters arsenal: Ferrari-licensierade ratt ar! Vad kan vara coolare än att spela med en glänsande Ferrari-symbol i mitten av din ratt? Denna ikoniska svarta hingst symboliserar mer än bara skönhet, eftersom kvaliteten på dessa racingfälgar verkligen är imponerande.

TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge

TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge-ratten, som distribueras under officiell Ferrari-licens, är en replika av Ferrari 488 Challenge i skala 9:10. Modellen är endast kompatibel med Windows 7, 8 och 10.

Ratten är 32 cm i diameter, klädd ialcantara och utrustad med två växelpaddlar.

Basen innehåller totalt 15 LED-lampor för att katalogisera fordonets varvtal. Den kompletteras med 2 riktade knappsatser, 2 vridreglage, 8 åtgärdsknappar och totalt 25 konfigurerbara funktioner.

Den här modellen har all teknik från Thrustmasters toppklassrattar, inklusive Thrustmaster TS-PC servobas med 270º-1080º rotationsvinkel, ett kraftfullt force feedback-system med 40 watts effekt, ett externt Turbo-strömaggregat och ett inbyggt kylsystem .

Fördelar

 • Kraftfull, responsiv kraftåterkoppling.
 • Mycket bra ergonomi.

Nackdelar

 • Lite dyrt.

Thrustmaster Ferrari 599XX EVO

Denna Thrustmaster-ratt är en replika i skala 8/10 av den ratt som ingår i 599XX EVO och tillverkas under officiell Ferrari-licens. Den är kompatibel med alla Thrustmaster-baser som accepterar löstagbara modeller, och hjulkåpan är handsydd och tillverkad av alcantara.

Rattens struktur är identisk med fullständig fordonsstandard, vilket ger den en helt ny nivå aväkthet och realism. Denna ratt har egenskaper som polyuretanformning för en flexibel känsla och otrolig komfort, kombinerat med en inre “ring” helt i stål.

Den beröringskänsliga brytaren som sitter i ratten har använts mer än 10 000 000 gånger, väger 1,2 kg och har en diameter på 30 cm. Materialen som används vid tillverkningen av produkten ger dig intrycket av att stå framför en riktig racerbilsratt.

Du kan använda Thrustmaster Ferrari 599XX EVO på PC, PS4 och Xbox och enkelt para ihop den med en rattbas tack vare QuickRelease-systemet.

Fördelar

 • Otrolig Alcantara-textur
 • Bred kompatibilitet

Nackdelar

 • Ytskikten håller inte måttet

Vilken Thrustmaster-ratt ska jag köpa?

Nu när vi har pratat om de olika serierna och modellerna av Trustmaster rattar kommer den viktigaste frågan: vilken ratt ska du köpa?

Det beror helt på vilken typ av simuleringsracer du är och vilka typer av spel du spelar oftast.

Rallyentusiasterna bland er skulle till exempel göra klokt i att köpa TM Competition P310 för dess ergonomiska ovala form som passar perfekt för denna stil, medan F1-simracingentusiasterna bland er skulle göra klokt i att köpa Ferrari F1-ratten .

De som gillar att spela lite av alla typer av racing bör vända sig till Thrustmaster T150 eller TMX Force Feedback modeller, som kan anpassas till den konsol de väljer.

Om du är ett GT-fan och har råd med det, kan vi bara rekommendera Thrustmaster T-GT2 vars kvalitet och teknik är otrolig och vars force feedback vida överträffar alla andra Thrustmaster-produkter.

Som vi nämnde tidigare är det din personliga smak och budget som avgör vilken Thrustmaster-ratt du ska köpa.

I korthet – Slutsats

Som vi såg i den här artikeln är produkter från Thrustmaster ett måste på Sim-racing-marknaden, särskilt deras rattar.

Thrustmaster är särskilt uppskattat för sina överkomliga priser och kvalitetsmodeller, fördelade på tre serier där du garanterat kommer att hitta en ratt som passar dig.

Om du funderar på att köpa en Thrustmaster-ratt hoppas vi att vår omfattande guide har besvarat alla dina frågor och att du nu har en klarare uppfattning om vilken modell som är rätt för dig.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar