Välj en sida

Thrustmaster TMX Ratt : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

För fans av racingsimuleringsspel har ny teknik gjort underverk de senaste åren. Faktum är att många av oss har lagt våra gamla styrenheter åt sidan för att upptäcka magin med racing bakom ratten.

Även om flera märken redan erbjuder force feedback-hjul som är kompatibla med Xbox One, är de flesta av dessa i toppklass och därför ganska dyra.

Det är därför vi bestämde oss för att ta en titt på Thrustmaster TMX-ratten, officiellt licensierad av Microsoft, som är en intressant ratt i mellanklassen.

I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om det. Vi berättar om dess huvudsakliga egenskaper, dess fördelar och nackdelar, vilken typ av spelare den passar bäst för och slutligen berättar vi var du kan köpa den och till vilket pris.

Specifikationer för Thrustmaster TMX

thrustmaster tmx

TMX Force Feedback-ratten från Thrustmaster, mer känd som Thrustmaster TMX, är en mellanklassmodell som är utformad för användning med Microsoft-miljön.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

  • Thrustmaster TMX-ratten har en diameter på 28 cm och en rotations- och styramplitud på 270° till 900°, eller 2,5 varv.
  • TMX har stora sekventiella metallpaddlar som är mycket lika de som används i riktiga racerbilar. Deras ergonomiska design gör dem lätta att hålla i, med tydliga, flytande växlingar.
  • Detta svänghjul är utrustat med en borstlös motor som erbjuder ett brett utbud av effektinställningar. Den har också ett unikt remskivsystem som kanaliserar motorljudet samtidigt som det ger en mjuk känsla.
  • Thrustmaster TMX är en officiellt licensierad Xbox One- och Windows-ratt, men den fungerar även på Xbox Series X|S och Windows 10/8/7/Vista.
  • Thrustmaster TMX-ratten har en bred pedalenhet med två ped aler och en lutningsjustering i tre vinklar för varje pedal. Den är också kompatibel med pedalborden T-LCM, T3PA och T3PA-PRO (Thrustmaster 3 Pedals Add-on) och Thrustmaster TH8A-växellådan, som alla säljs separat.
  • Ratten är nätansluten och kan anslutas via USB.
  • Mått (bredd/höjd/djup): 33 x 30 x 32 cm
  • Rattvikt: 2,2 kg – Pedalvikt: 2,7 kg

För vilken typ av person?

Thrustmaster TMX-ratten har utformats för Xbox- och PC-användare.

Den är perfekt för både vuxna och barn som vill prova på simuleringsracing med ratt för första gången.

Men den är också lämplig för mer erfarna spelare som redan är bekanta med världen av simuleringsrattar och letar efter en solid, pålitlig modell att spela med.

Vevtalet kan lämna en del att önska för de mer erfarna bland er, men du kan byta ut det mot ett T3PA eller T3PA-PRO.

Thrustmaster TMX-ratten är kompatibel med ett stort antal spel och begränsar dig inte. Du kan spela alla dina favoritracer i F1, Rally eller GT.

Fördelarna

Efter vårt test av Thrustmaster TMX Force Feedback-ratten har vi sammanställt en lista över dess största fördelar.

Vi blev till en början övertygade av force feedback, som är mycket övertygande och ger enastående racingprestanda. Dess precision ger förnimmelser som är mycket nära den verkliga verkligheten. Dessutom är motorn tyst och konstant, så dess kraft förblir densamma oavsett hur länge din spelsession varar.

Vi gillade verkligen realismen i ratten på Thrustmasters TMX Force Feedback-ratt, som efterliknar designen hos en riktig bilratt. Dess diameter på 28 cm och ergonomiska design gör den lämplig för alla typer av racingspel, oavsett om det är F1, GT eller Rally.

Förutom att vara ergonomisk är Thrustmaster TMX-ratten också extremt bekväm. De gummibelagda handtagen optimerar komforten under körningen, men det stannar inte där. De två stora sekventiella växelpaddlarna, som sitter fast på ratten, är 13 cm höga och tillverkade helt i metall, vilket ger maximal körkomfort.

TMX Force Feedback-ratten från Thrustmaster har fördelen att ha en programvara som är utformad för att sömlöst anpassas till PC och Xbox One. Konsolen känner igen spelet automatiskt och alla Xbox One-orienterade racingspel som kan spelas med en ratt är kompatibla med den här modellen. Detta öppnar dörren till ett otroligt antal spel, alla med en mycket enkel rattkonfiguration.

Slutligen måste vi erkänna att Thrustmasters TMX-modell ger bra valuta för pengarna. Med tanke på force feedback, 900° rotation, utmärkt byggkvalitet, komfort, responsiv ratt och pedaler samt alla funktioner som denna ratt har att erbjuda, är priset mer än motiverat och, i slutändan, mycket rimligt.

Dess nackdelar

Medan Thrustmaster TMX Force Feed Back-hjulet överraskade oss positivt med sina många fördelar, fann vi också att det hade ett antal nackdelar.

Det första vi blev besvikna över med Thrustmasters TMX-ratt var dess grundläggandepedaler, som var lite för lätta.

thrustmaster tmx vevparti

Det finns inga justerbara aluminiumpedaler på denna modell, eftersom varumärket har valt att helt förlita sig på plast. Den låga vikten gör dem därför instabila, oavsett vilken typ av golv de placeras på. Om du inte vill att de ska glida av när du trycker hårt på dem, måste du hitta ett sätt att blockera eller fixera dem.

Vi tyckte att designen på Thrustmaster TMX-ratten var lite förenklad. Även om de material som används är av hög kvalitet är rattens design i sig ganska enkel och hela saken är i huvudsak tillverkad av plast. Det påminner snarare om en leksak för barn än om en ratt för en professionell pilot.

Till skillnad från andra Thrustmaster-modeller är ratten på TMX-ratteninte avtagbar. Du kommer alltså inte att kunna anpassa ratten och du kommer inte att kunna använda rattar från andra serier som erbjuds av tillverkaren. Detta kan också begränsa modellens livslängd.

Vårt test visade att Thrustmaster TMX tyvärr är lite högljudd. Eftersom den huvudsakligen är tillverkad av plast kommer du att höra en del irriterande ljud beroende på var du sätter händerna. I det långa loppet kan detta bli en riktig plåga.

Den sista lilla negativa punkten med Thrustmaster TMX är attden inte har något hörlursuttag. Det är lite synd, för det kan snabbt bli ett problem om du vill spela på natten eller med folk omkring dig, utan att störa någon med ljudet från spelet, utöver plastljudet från ratten.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Thrustmaster TMX-ratten är för närvarande tillgänglig för 229,99 € från varumärkets officiella webbplats.

Du kan också hitta den till försäljning hos olika återförsäljare, till priser från 180 € till 230 € beroende på kampanjer.

Den finns för närvarande som specialerbjudande på Amazon.co.uk.

Du kan också titta på second hand-webbplatser, där du regelbundet hittar fjäderbollar till attraktiva priser. Se dock upp för potentiella bedrägerier och kontrollera produktens villkor innan du bestämmer dig för att köpa den.

Slutsats

Vi tyckte att Thrustmaster TMX Force Feedback-ratten var en mycket bra instegsmodell , perfekt för att börja med Sim-racing, men också mycket lämplig för mer regelbundna spelare.

För en ratt som kostar mindre än 250 euro ger den utmärkt valuta för pengarna. Även om pedalbordet lämnar lite att önska har Thrustmaster TMX glatt oss med sin exakta, högpresterande force feedback, sin fantastiska design och den komfort som den erbjuder oss under loppet, oavsett hur lång spelsessionen är.

Denna ratt övertygar på både PC och konsol och lovar att ge dig långa spelsessioner med familj och vänner, samtotroliga känslor under racet. Tveka inte, köp den nu!

thrustmaster-tmx-avis

Thrustmaster TMX

En ratt som erbjuder fantastiska sensationer till ett utmärkt pris

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Test & omdöme

Moza ES : Test & omdöme

Moza ESFördelar Flera helt anpassningsbara kontroller Förstklassig finish och material Utmärkt ergonomi Nackdelar...

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2PFördelar Premiumratt av hög kvalitet Struktur av aluminiumlegering Trådlös anslutning till basstationen...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar