Välj en sida

De bästa rattarna för Sim-racing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Oavsett om du precis har börjat med bilracing online eller om du redan är en Sim-racing-expert, är chansen stor att du vill spela med en ratt, eller om du redan har en, att du vill uppgradera den vid något tillfälle.

Alla duktiga Sim-racingförare vet hur viktigt det är meden bra ratt. Känslorna du kan uppleva med dem är unika, och beroende på vilken typ av konfiguration du använder kan du uppleva mycket, mycket realistiska förnimmelser.

Under årens lopp har maskin- och programvaran i dessa maskiner förbättrats avsevärt, särskilt genom utvecklingen av Direct Drive-tekniken. Därför har det blivit ännu mer komplicerat att bestämma vilken ratt som är bäst för våra personliga behov och smaker.

Därför har vi beslutat att ge dig en guide till de bästa sim-racinghjulen på marknaden idag, för att göra ditt beslut enklare. I den här artikeln hittar du allt du behöver veta innan du köper en Sim-racing-ratt, vilka som är de viktigaste kriterierna att tänka på och vi kommer också att beskriva våra favoritmodeller efter kategori.

 

Fanatec Ready 2 Race Bundle
#1
9.6

Thrustmaster T300RS
#2
9.5

Logitech G29
#3
9.1

Hur väljer jag min ratt?

Det stora antalet valmöjligheter som finns när det gäller rattar för Sim-racing kan vara ganska avskräckande. Hur kan du veta vad som gör att en racingratt presterar objektivt?

Även om valet av utrustning beror mycket på den individuella smaken, finns det några viktiga faktorer som du definitivt bör tänka på innan du bestämmer dig för att köpa din simuleringsratt.

Pris: det är viktigt att fastställa vad din maximala budget för din ratt kommer att vara, så att du vet vilket modellutbud du ska välja. Glöm inte att den ratt du köper också kräver en konsol eller dator om du inte redan har en sådan, samt en skärm. Andra tillbehör kan också läggas till. Den totala budgeten kan därför snabbt bli betydande, vilket är anledningen till att du måste tänka noga innan du köper din ratt.

Funktioner: innan du köper en ratt är det viktigt att ta reda på vilka funktioner och egenskaper den har. Rotationsvinkeln, typen av force feedback, hastighetspaddlarna, vilken typ av teknik som är inbyggd, var knapparna på ratten är placerade, om pedaler ingår eller inte – all denna information hjälper dig att avgöra vilken modell som passar dig bäst. Ju fler funktioner en ratt har, desto dyrare är den naturligtvis.

Byggkvalitet: tänk på att i en Sim-racing-ratt är materialstyrkan mycket viktig, liksom känslan. Material som rostfritt stål, aluminium och läder är synonymt med kvalitet, särskilt om de används på ratten, växelspakspaddlarna och pedalerna. Plast är ett enklare material som bör undvikas, även om vissa plastrattar fortfarande kan erbjuda andra fördelar.

Design och storlek: Den mest rekommenderade diametern för en ratt är 27-28 cm, eftersom den passar måtten på en riktig ratt, så att du kan hålla den bekvämt och vrida den fritt. Rattens storlek och utformning beror främst på individuella preferenser. Det finns många olika typer av rattar för alla smaker, och vissa har till och med utformats i samarbete med stora biltillverkare.

Kompatibilitet: det är självklart viktigt att köpa ett hjul som fungerar med din spelplattform, vilket kanske inte är fallet för alla. Vissa hjul fungerar endast på PC, eller endast på konsol (Xbox eller PlayStation), och vissa fungerar med båda. Detsamma gäller för spel och de flesta Sim-Racing-tillbehör. För att undvika obehagliga överraskningar bör du kontrollera att den rattmodell du är intresserad av är kompatibel med all utrustning du kommer att använda.

De bästa simuleringshjulen för nybörjare

Här presenterar vi två modeller av instegsrattar, som vi anser är de bästa i sin klass just nu.

Logitech Driving Force G920, G29

Logitech Driving Force G290-G29 är utan tvekan en utmärkt modell och mycket populär bland nybörjare.

Den är tillverkad av anodiserat aluminium och har växelpaddlar och en pedalenhet som är både robust och bekväm, för en mer komplett simuleringsupplevelse. Den använder också ett enkelt växelsystem som inte innehåller några remmar av något slag för att förenkla användningen.

Logitech G920 Logitech G920 (för Xbox) och Logitech G29 (för Playstation) har en dubbelmotorig force feedback och ett spiralformigt växelsystem för smidig, tyst styrning och den mest realistiska körupplevelsen. Detta gör att du kan känna däcken i varje kurva och simulera effekterna av vibrationer på ett mycket realistiskt sätt, så att du kan reagera med precision.

Dessutom har den en rotationsvinkel på 900 grader och en panel med 14 knappar som optimerar dess funktion specifikt för PlayStation i fallet med G29 och för Xbox i fallet med G920.

Logitech G920-G29 är fortfarande den modell som vi anser ger mest valuta för pengarna, med funktioner som garanterar en mycket realistisk körupplevelse.

Fördelar

 • Bra valuta för pengarna
 • Framgångsrik design och ergonomi
 • Mycket bra pedaler ingår

Nackdelar

 • Något bullrig mekanism
 • En något abrupt återgång till kraft

Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback

Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback är förmodligen den bästa instegsratten du kan hitta på marknaden idag.

Thrustmaster TMX är utformad för att vara kompatibel med Xbox One och PC, medan Thrustmaster T150 finns tillgänglig för PlayStation 4, PlayStation 3 och PC.

Denna modell är perfekt för nybörjare, men är också idealisk för mer regelbundna spelare.

Thrustmaster-ratten TMX-T150 är 28 cm i diameter, har ett rotations- och vridområde på 270° till 900° och har stora sekventiella paddlar i metall.

Denna modell är utrustad med en borstlös motor med ett brett utbud av effektinställningar. Den har också ett unikt remskivsystem som kanaliserar motorljudet samtidigt som det ger en mjuk känsla.

Den har också en bred pedaluppsättning med två pedaler, där vinkeln på varje pedal kan ställas in i tre olika vinklar.

Thrustmaster TMX-T150 är lika övertygande på PC som på konsol, och lovar att leverera otroliga sensationer under racing och långa spelsessioner.

Fördelar

 • Pris
 • Hans kraftfulla comeback
 • Ratten är mycket realistisk

Nackdelar

 • Hjulet är inte avtagbart
 • Motorn är lite högljudd

De bästa simuleringshjulen i mellanklassen

Om du vill ta steget upp till nästa nivå med en ratt i mellanklassen har vi här våra två favoritmodeller i denna kategori.

Thrustmaster T300RS

Ratten Thrustmaster T300RS har en löstagbar 28 cm ratt med en justerbar rotationsvinkel från 270° till 1080°.

Den har exakt och kraftfull kraftåterkoppling, framför allt tack vare den borstlösa motorn och det dubbla remsystemet. Känslorna under loppet är otroligt realistiska.

När det gäller konstruktion och design finns det nästan inget att klaga på: ratten är huvudsakligen tillverkad av svart metall, och finishen är riktigt ren.

Thrustmaster T300RS-ratten är extremt mångsidig och kan användas för rally, GT eller till och med F1-racing.

Den har också fördelen att vara utrustad med H.E.A.R.T (Halleffect Accurate Technology) och ett snabbt och enkelt system för rattbyte.

Denna rattmodell har också fördelen att vara PlayStation-licensierad, vilket innebär att den är kompatibel med PlayStation 4 och PC samt fungerar med PlayStation 5-spel.

Med Thrustmaster T300RS har du den bästa ratten i sin kategori till ett pris som verkligen är mycket rimligt.

t300rs GT

Fördelar

 • Otroligt responsiv och kraftfull kraftåterkoppling
 • Kvalitet på konstruktion och material
 • Vacker design och finish

Nackdelar

 • Handbromsen manövreras med en knapp
 • Motorn värms upp lite

Fanatec CSL Elite racingratt

De som vet ett och annat om Sim-Racing vet redan att Fanatec är ett av de bästa märkena på marknaden. CSL Elite Racing Wheel är en del av serien med de lägsta priserna.

Dess design är oklanderlig och mycket realistisk och mäter 30 cm i diameter. Klädseln är i läder med aluminium i den bakre delen. Växlingspaddlarna ger ett kraftfullt, realistiskt ljud tack vare Fanatecs Snapdome-teknik.

Ratten har Clubsport-teknik och ger en otrolig känsla av återkoppling från den intelligenta servomotorn. Denna teknik ger dig en mer realistisk returupplevelse med en 1080º sväng. Den har också en LED-display högst upp på hjulet, där du kan se hastighet och växlar.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel är också kompatibel med PlayStation 4 och PC.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel är därför ett utmärkt alternativ om du vill komma in i simracingvärlden på rätt sätt och med en relativt låg investering, och dra nytta av en av de mest prestigefyllda modellerna på marknaden.

fanatec csl elite

Fördelar

 • Otroligt smidig kraftåterkoppling
 • Mycket realistiska förnimmelser
 • LED-displayer på ratten och snabbinställningar lagrade i 5 profiler

Nackdelar

 • Inga pedaler ingår
 • Ingen Xbox-kompatibilitet

CSL Elite är för närvarande slut i lager, men du kan använda länken nedan för att konfigurera din installation på den officiella Fanatec-webbplatsen

De bästa simuleringshjulen i toppklass

I denna prisklass hittar vi de så kallade toppratten, varav de flesta innehåller den nya Direct Drive-tekniken, den allra bästa i världen av sim-racing.

Thrustmaster TS-PC RACER

Thrustmaster Thrustmaster TS-PC RACER har allt som krävs för att bli den bästa ratten för PC och ger en perfekt körupplevelse för F1-spel tack vare rattens stil.

Denna modell är en Proto-ratt med metallbas och två breda, mockaklädda grepp för extra komfort under långa spelsessioner. Den har också 2 sekventiella paddlar i metall och polerad borstad aluminium.

Thrustmaster TS-PC RACER kännetecknas av sin borstlösa motor i industrikvalitet (40 watt FFB) och 2ᵉ generation, dess rotation på upp till 1080 grader och användningen av H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology), som ger 16-bitars upplösning.

Den här modellen har också en extern TURBO-strömförsörjning som levererar maximal effekt till svänghjulet, samt ett patenterat inbyggt MCE-kylsystem (Motor Cooling Embedded).

Ratten är robust och välbyggd, med en hög nivå av komfort och ergonomi som ger en otroligt realistisk racingupplevelse.

Om du har råd med denna lilla juvel inom Sim-racing, tveka inte och köp Thrustmaster TS-PC RACER-ratten– du kommer inte att bli besviken.

thrustmaster ts pc racer

Fördelar

 • Kraftfull, flexibel och responsiv force feedback
 • Hög tillverkningskvalitet
 • Högsta komfort och ergonomi

Nackdelar

 • Säljs utan vevparti
 • Kompatibel endast med Windows

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Den sista och bästa produkten på den här listan över de bästa Sim-racing-hjulen är naturligtvis i en klass för sig! Fanatec erbjuder det första Direct Drive-systemet för PlayStation 4, och de gör det med stil.

Inspirerad av Formel 1-hjul och skapad i samarbete med Sony Podium racinghjul F1 har en diameter på 27 cm och är tillverkad av metall och kolfiber. Den har två roterande aluminiumpaddlar av F1-typ med fiberförstärkning baktill.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 har ett Direct Drive-motoriserat force feedback-system som är både kraftfullt och exakt. Rotationsvinkeln varierar mellan 90° och 1080°.

Ergonomin i denna modell är utmärkt och erbjuder ett stort antal realtidsinställningar som också kan hanteras direkt från ratten, till exempel en 2,7-tums OLED-skärm för feedback i spelet.

Denna ratt är kompatibel med PC, PlayStation 4, PlayStation 5 och eventuellt även Xbox One och Xbox Series, beroende på vilken Fanatec-rattbas du använder för spel.

Enligt vår mening är Fanatec Podium Racing Wheel F1 en riktig pärla och det bästa när det gäller prestanda på marknaden idag.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fördelar

 • Direktdriven ratt
 • Bästa tillgängliga kraftåterkoppling
 • Utmärkt finish och ergonomi

Nackdelar

 • Pris
 • Svårt för nybörjare att förstå

I korthet – Slutsats

Enligt vår mening är Podium Racing Wheel F1, utrustad med Direct Drive-teknik, den bästa simracingratt som finns idag. Så ja, den är väldigt dyr, eftersom det är en toppmodell, men det är definitivt värt att spara ett tag för att ha råd med den. I samma kategori är Thrustmaster TS-PC RACER en annan ratt av högsta kvalitet som verkligen imponerade på oss.

För dem som har en något snävare budget är Thrustmaster T300RS och Fanatec CSL Elite Racing Wheels i mellanklassen en mycket bra kompromiss. Du kommer inte att bli besviken på deras funktionalitet och de otroliga sensationer de ger.

Men om du letar efter en effektiv och billig ratt rekommenderar vi Logitech G920-G29 eller Thrustmaster T150-TMX. Med dessa modeller får vi bra prestanda till ett mycket mer överkomligt pris.

Vi hoppas att du har funnit den här artikeln och vår recension användbara, och att den här guiden till de bästa sim-racinghjulen hjälper dig att välja den modell som bäst passar din smak och budget.

gt dd pro

Fanatec Ready2Race-paket

Den bästa Sim Racing-ratten i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar