Välj en sida

De 5 bästa Direct Drive rattarna

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

En Direct Drive-ratt är en av de bästa investeringar en blivande simuleringsförare kan göra, eftersom de är de mest högkvalitativa och realistiska racingrattarna på marknaden. Men att välja en DD-ratt är inte lätt när man inte vet var man ska börja.

Under de senaste åren har vi haft nöjet att upptäcka och testa några av de bästa modellerna av Direct Drive fjäderbollar, så i den här artikeln kommer vi att berätta allt du behöver veta om den här typen av fjäderbollar.

Vi förklarar vad en Direct Drive-ratt är och vilka fördelar den har, ger dig några råd om hur du väljer din DD-ratt och presenterar naturligtvis vårt urval av de 5 bästa Direct Drive-rattarna.

 

De bästa Direct Drive-hjulen i överblick

#1 : Fanatec GT DD PRO

⭐ Betyg: 9.9/10

fanatec gt dd pro

PS5, PS4 & PC

✅ Ett utmärkt paket med Direct Drive

“Vi älskar den för dess oslagbara erbjudande och förstklassiga kvalitet.”

#2 : Fanatec Forza Motorsport-paket

⭐ Betyg: 9.9/10

thrustmaster tgt2 recension

Xbox Series, Xbox One & PC

✅ Det bästa Direct Drive-paketet på Xbox

“Vi älskar den för dess byggkvalitet och pris”

#3: MOZA R21

⭐ Poäng: 9,5/10

thrustmaster tgt2 recension

PC

✅ Proffsens favoritbas med Direct Drive

“Vi älskar den för dess byggkvalitet och detaljerna i dess force feedback”

De 5 bästa Direct Drive-hjulen på marknaden

Vi har valt ut de 5 bästa Direct Drive-ratten på marknaden idag, rankade från billigast till dyrast.

Fanatec GT DD PRO

gt dd pro

PaketInspirerad av GT-rattar och speciellt utformad för simuleringsentusiaster, Fanatec GT DD Pro har en diameter på 28 cm och är täckt av syntetiskt läder, vilket gör den lätt att greppa. Den har alla knappar som en PlayStation-handkontroll och mer därtill, med fem funky brytare (4+1), en LED-remsa som indikerar varvtal och en OLED-skärm som visar utväxling och annan information.

Fanatec GT DD Pro har ett Direct Drive force feedback-system som garanterar exceptionell precision och kraft, för total inlevelse i racet.

Ratten har också två magnetiska plastpaddlar, menyn Standard Tuning, som gör det lättare för nybörjare att få grepp om ratten utan att behöva göra komplicerade konfigurationer, och QuickRelease-systemet.

Paketet innehåller också ett CSL-vevkedjepaket med två pedaler i metall för optimal styrka.

Denna ratt är kompatibel med PlayStation 4, PlayStation 5, PC och eventuellt även Xbox One och Xbox Series, beroende på vilken Fanatec-ratt du använder för spel.

Om du spelar på Xbox rekommenderar vi att du går direkt till Forza Motorport-paketet, som har praktiskt taget samma funktioner.

Fanatec GT DD Pro (och Fanatec Forza Motorsport Bundle) är en juvel i sortimentet av direktdrivna rattar, som återspeglar varumärkets excellens och expertis på dagens marknad.

Fördelar

 • Högeffektiv motor och kraftåterkoppling.
 • Den erbjuder bred kompatibilitet.
 • Finishen och ergonomin är utmärkt.

Nackdelar

 • Priset på ytterligare alternativ är fortfarande högt.

 

MOZA R21

moza r21

MOZA R21 är kanske det ultimata inom Direct Drive racinghjul. Även om denna modell är tillgänglig för amatörspelare används den främst av professionella F1-, sportbils- och touringcar-team.

Basmodellen har ett vridmoment på 21 Nm, vilket är långt över genomsnittet. MOZA R21-hjulbasens force feedback-upplösning är exceptionell, och detaljerna du upplever när du använder den liknar ingenting som ett kugghjul eller remdrivet hjul kan ge.

Även om detta är en självklarhet med Direct Drive-rattar, levererar MOZA R21 också mer detaljer än sina Direct Drive-motsvarigheter tack vare sin högpresterande motor.

Rotationsvinkeln är obegränsad, vilket är en verklig fördel jämfört med andra direktdrivna och remdrivna svänghjul.

Basen är endast endast kompatibel med PC-konfigurationer konfigurationer och är definitivt avsedd för mer avancerade simuleringsförare.

För kvaliteten på dess konstruktion och detaljerna i den force feedback du kan känna, är MOZA R21 verkligen värt det om du har budgeten för det. Det riktar sig till dem som har stor erfarenhet av racingsimuleringar och erbjuder en hög grad av realism.

Fördelar

 • Force feedback är mycket detaljerad.
 • Den erbjuder gott om vridmoment.
 • Den är ganska lätt.

Nackdelar

 • Priset är mycket högt.
 • Den är endast kompatibel med PC.

Le Fanatec Podium DD2

Fanatec dd2

Fanatec är ett av de största varumärkena inom Sim-racingutrustning och är kända för sina racinghjul. Deras flaggskepp inom Direct Drive, Fanatec Podium DD2, håller verkligen måttet på marknaden för direktdrivna racerrattar.

Fanatec anger ett maximalt vridmoment på 25 Nm och inte mindre än 20 Nm när motorn är igång, vilket ger en exceptionell nivå av styrka och detaljrikedom tack vare force feedback.

Förutom sina köregenskaper har Fanatec Podium DD2 en mängd användbara funktioner. I likhet med andra Fanatec-produkter har den en mångsidig OLED-display som visar information om rattjustering, force feedback-data, hjultemperatur, motordata med mera.

Den är också kompatibel med alla tidigare och framtida Fanatec-produkter och till skillnad från många DD-modeller är Podium DD2 också kompatibel med konsolerna Xbox Series X/S och Xbox One samt PC.

Fanatec Podium DD2 ger bra valuta för pengarna, även som den dyraste modellen i Podium-serien. Dess exceptionella övergripande kvalitet har gjort den oerhört populär som ett direktdrivet alternativ.

Fördelar

 • Basen är utrustad med en gummistötdämpare för rattväxling i full fart.
 • Den har ett otroligt vridmoment.
 • Den har en vacker design

Nackdelar

 • Den är inte kompatibel med PlayStation.
 • Det är lite dyrt.

Simucube 2 Pro

simucube 2 pro

Varumärket Simucube är mycket uppskattad bland simracingspelare och var en av de första att komma in på marknaden för direktdrivning. “Pro”-versionen är den andra modellen i den senaste Simucube 2-serien.

Simucube 2 Pro har en Direct Drive-motor med ett maximalt vridmoment på 25 Nm, vilket ger en otrolig force feedback med ökad känsla och responsivitet. Simucube har också arbetat hårt för att minska vridmomentsrippel, cogging och grain. Dessa ansträngningar har verkligen lönat sig, eftersom Pro 2 är särskilt smidig.

Denna modell är tillverkad av högkvalitativa material och har en anodiserad metallfinish. Den har ett snabbkopplingssystem samt en trådlös rattfunktion, som gör att användaren kan ansluta en ratt till basen utan några kablar.

Simucube 2 Pro är ett mycket raffinerat och konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för direktdrivning och är därför mycket populär bland seriösa simuleringsracerförare.

Fördelar

 • Den har ett otroligt vridmoment.
 • Fantastisk design.
 • Den är utrustad med ett QuickRelease-system.

Nackdelar

 • Den är endast kompatibel med PC.
 • Ganska tung.

SimXperience AccuForce Pro V2

Styrsystem AccuForce Pro V2

SimXperience AccuForce Pro V2 är ett av de mest prisvärda Direct Drive-rattalternativen på marknaden idag.

Till skillnad från många konkurrerande Direct Drive-svänghjul använder AccuForce Pro V2 inte en borstlös servomotor utan istället en hybridstegmotor med ett vridmoment på 13 Nm. Som ett resultat är kvaliteten på force feedback något mindre polerad än vissa av de mer avancerade alternativen, men den är fortfarande mycket flytande och förmedlar fortfarande utmärkta detaljnivåer.

Även om AccuForce Pro V2 är ett budgetalternativ har den en användbar funktion som många dyrare rattar inte har. Till skillnad från många Direct Drive-modeller, som måste ställas in för varje spel eller bil varje gång, stöds AccuForce Pro V2 av SimXperience Sim Commander 4-programvaran, vilket gör det enkelt att växla mellan rattinställningar för specifika spel och bilar.

Beroende på vilket alternativ som väljs harAccuForce Pro V2 enAlcantara-klädd ratt med justerbara kolfiberpaddlar och en knapplåda med 12 knappar utöver AccuForce-hornknappen i mitten av fälgen.

Vi tycker att SimXperience AccuForce Pro V2 Direct Drive-ratten är ett mycket ekonomiskt och övertygande alternativ.

Fördelar

 • Den är billigare än många andra modeller.
 • Den har en mycket bred rotationsvinkel.
 • Den erbjuder stora möjligheter till anpassning.

Nackdelar

 • Den är mindre kraftfull än de andra modellerna på vår lista.
 • Den är endast kompatibel med PC.
 • Den är ganska tung.

Vad är en Direct Drive-ratt?

Ett Direct Drive-svänghjul, även kallat direktdrivet svänghjul, är ett svänghjul där motorn är direkt ansluten till hjulaxeln. Detta ger enmycket mjukare och starkare kraftåterkoppling än de flesta kommersiellt tillgängliga simracinghjul, som använder ett system med remmar eller kugghjul för att koppla ihop motorn och hjulaxeln.

 

Fördelarna med Direct Drive-ratten

Den största fördelen med en direktdriven ratt är att den ger en mycket mer verklighetstrogen känsla än rattar med växellåda eller remdrift, eftersom de ger en mycket mer exakt simulering av styrkänslan. Även om en DD-ratt inte nödvändigtvis gör användaren till en snabbare förare, kommer den att göra dem mer konsekventa.

På grund av den återkopplingsnivå som dessa modeller erbjuder, Förarna kommer att kunna upptäcka understyrning, överstyrning och andra köregenskaper mycket enklare. Eftersom bilens beteende är mer förutsägbart kommer förarna att kunna undvika misstag lättare, så att de blir snabbare på lång sikt.

Med stor makt följer stort ansvar, och DD-svänghjulstillverkarna har varit tvungna att ta hänsyn till den avsevärda belastning som dessa svänghjulsbaser utsätts för när de utrustas med en direktdriven servomotor. Det kanske mest välkomna resultatet av denna teknik är att många komponenter som traditionellt tillverkats av billig plast eller metall har fått ersättas av avancerad keramik och mer hållbara metaller.

Vad ska jag leta efter i en Direct Drive-ratt?

Om du är ny i Direct Drive-världen kanske du undrar vad du ska tänka på när du köper en direktdriven ratt. Nedan har vi listat de faktorer som vi anser är de viktigaste att ta hänsyn till när man väljer ett Direct Drive-system:

Maximalt vridmoment

Vi talar här om det maximala vridmoment som servomotorn i ett DD-svänghjul kan producera vid ett givet ögonblick. Eftersom direktdrivna svänghjul är helt beroende av sina motorer för realistisk kraftåterkoppling, gäller att ju högre vridmoment, desto större återkoppling kan genereras. Om du planerar att köra särskilt skarpa kurvor vill du ha den kraftfullaste kraftåterkopplingen du kan få, och därmed det högsta möjliga maximala vridmomentet.

Rotationsvinkeln

Detta är en aspekt av ratten som ofta förbises. Generellt gäller att de flesta kugg- och remdrivna svänghjul har upp till 900° rotationsvinkel, vilket i regel är tillräckligt. Vissa simuleringsspel, t.ex. lastbilssimulatorer, kan dock kräva högre rotationsgrad, och många DD-hjul erbjuder mycket mer.

Anpassningsförmåga

Direct Drive-rattar är som sportbilar: de är otroliga maskiner, men körupplevelsen kräver lite tillvänjning. När du börjar spela med en DD-ratt kan du tycka att vridmomentet är för högt och obehagligt. Därför är det en bra idé att välja en modell där du kan justera vridmomentet så att det passar dina behov.

Kompatibilitet

Du måste absolut välja en Direct Drive-ratt som är kompatibel med det system och det spel du föredrar. De flesta rattar stöder PC-spel, men bara vissa kan användas på konsoler. Så var försiktig innan du köper något.

Du måste också kontrollera att den bas du väljer är kompatibel med den ratt du väljer.

Vikt

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är vikten. I regel väger de mest kraftfulla Sim-racing racinghjulen mer, eftersom kraftfulla servomotorer tenderar att vara tunga. Den verkliga anledningen till att vikten är viktig är dock att du måste tänka på hur du ska montera ratten i din racingutrustning.

Material

Precis som med alla andra rattar bör du välja en Direct Drive-ratt tillverkad av högkvalitativa material som stål och läder. Det är en stor investering, så det är viktigt att din ratt inte bara är kraftfull, utan också solid, bekväm och snygg.

Pris

Det första många tänker på när de köper en Sim-racingprodukt är priset. Men detta bör aldrig vara den avgörande faktorn för din utrustning, eftersom du absolut vill prioritera kvalitet. Priserna varierar dock kraftigt mellan olika märken och typer av utrustning. I synnerhet Direct Drive-rattar kan kosta från några hundra euro till flera tusen.

I korthet – Slutsats

Vårt urval av de bästa Direct Drive-bussarna innehåller alternativ för alla typer av spelare, oavsett om du föredrar konsoler eller har en begränsad budget.

För bästa racingupplevelse och force feedback rekommenderar vi Fanatec DD2, MOZA R21 och Fanatec GT DD PRO som förstahandsval. Om du aldrig har provat en Direct Drive-ratt tidigare rekommenderar vi att du provar SimXperience AccuForce Pro V2.

Om du är en erfaren simuleringsförare är det väl värt att investera i en Direct Drive-ratt. Den ultrarealistiska racingupplevelsen med en ratt som är direkt kopplad till motorn är absolut värd kostnaden.
Men om du är nybörjare rekommenderar vi att du börjar med en Sim-racing racer ratt som är billigare och lättare att lära sig innan du ger dig i kast med en Direct Drive-konfiguration!

gt dd pro

Fanatec GT DD Pro

Den bästa direktdrivna ratten i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar