Välj en sida

De 5 bästa Fanatec-rattarna för Xbox Series X/S

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Om du vill byta ut din Xbox Series X/S-kontroll mot en ratt finns det inget bättre märke att välja mellan än Fanatec . Men vilken är rätt för dig? Det är sant att Fanatec, marknadsledaren inom simracing, nu erbjuder ett antal rattmodeller som är kompatibla med Microsofts senaste konsol. Att göra ett val och vara säker på att inte göra ett misstag är därför inte lätt.

Därför har vi bestämt oss för att hjälpa dig att ta steget. I den här artikeln tar vi dig igenom ett urval av de 5 bästa Xbox Series X/S Fanatec-rattarna på marknaden och berättar sedan hur du väljer din Xbox Series X/S Fanatec-ratt och vilka viktiga saker du bör tänka på när du gör ditt köp.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 Ratt

Fanatec Forza

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 är den officiella Forza Motorsport-racerratten, tillverkad av autentiska, lyxiga material som ger den utseendet hos en riktig racerbil.

Denna modell är huvudsakligen tillverkad avanodiserad aluminium och klädd i slätt äkta läder med vita sömmar.

Ratten har en diameter på 33 cm, precis som i en riktig racerbil, och är utrustad med växlingspaddlar och anpassningsbara knappar. I teorin kan du placera hur många knappar som helst, var du vill.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2-ratten har DUAL HALL-teknik, med en sensor monterad på motorn och en andra sensor på axeln. Detta system, i kombination med den mycket kraftfulla borstlösa servomotorn, ger en av marknadens bästa kraftåterkopplingar och kombinerar kraft, jämnhet och flyt.

Rattens rotationsvinkel är 900° och kan justeras med hjälp av inställningsmenyn i den medföljande programvaran Fanatec ClubSport.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 har en LED-display med 2 möjliga positioner, samt QuickRelease-systemet som gör att du kan byta ratt på bara några sekunder.

Denna högkvalitativa produkt har utvecklats för att vara helt kompatibel med Xbox One, men den fungerar mycket bra med PC, vilket är anledningen till att vi har tagit med den i vårt urval.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2-ratten, som garanterar ett otroligt utförande med högkvalitativa material, är en modell som erbjuder verkligt fantastisk ergonomi och känsla under spelet!

Fördelar

 • Otroligt kraftfull och flytande force feedback.
 • Förstklassiga material och förstklassig byggkvalitet
 • Extremt realistisk känsla av ratten.

Nackdelar

 • Det höga priset.
 • Konfigurationen är svår för nybörjare.

Fanatec Podium-ratt Porsche 911 GT3 R

fanatec porsche 911

Le Fanatec Podium Porsche 911 GT3 R ratt är en kopia i naturlig storlek (32 cm i diameter) av den äkta Porsche 991 GT3 R-ratten i borstad och anodiserad aluminium , som finns i två versioner: en modell klädd i rent mockaläder och den andra i slätt läder i toppklass.

Den har 10 knappar, en 2-axlig analog stick, två 2-vägs vippbrytare, en 7-vägs funky switch och två mycket konfigurerbara 12-positionsbrytare som roterande encoders för flera ingångar i fingertopparna.

Fanatec Podium Porsche 911 GT3 R är utrustad med en anpassningsbar 2,7-tums OLED-skärm som ger förarna förbättrade visningsmöjligheter med ITM (Intelligent Telemetry Mode) som hjälper till på banan. Displayen kan växla mellan 5 olika speldatauppsättningar, som du kan ändra manuellt eller automatiskt beroende på vilket spel du spelar.

De är placerade i hjulet med omedelbar åtkomst till force feedback-inställningarna via setup-menyknappen.

Växlingspaddeln på Fanatec Podium Porsche 911 GT3 R-ratten ger en exceptionell känsla vid varje växling.

Ratten har magnetiska Halleffektsensorer för snabba växlingar. Paddlarna har 4 olika lägen beroende på dina behov, vilket är bra att veta i alla situationer.

Fanatec Podium Porsche 911 GT3 R-ratten är kompatibel med Xbox Series X/S samt Xbox One, PC och PlayStation 4.

Sammantaget är denna racerratt inte bara en hyllning till Porsche, den är också en utmärkt racerratt för Sim-racing-fans. Och om du är ett fan av bilföretaget Porsche, då är denna racingratt något för dig.

Fördelar

 • Lyxiga material.
 • Paddlarna har fyra olika lägen.
 • Otroliga sensationer och prestanda.

Nackdelar

 • Den är inte kompatibel med Xbox One.
 • Priset är lite högt.

Fanatec ClubSport ratt Formula V2.5X

fanatec clubsport formula v 2 5

Fanatec ClubSport Formula V2.5X-ratten är officiellt licensierad för Xbox Series X/S och Xbox One.

Den har en diameter på 27 cm och är täckt med en 5 mm kolfiberplatta. Den har två justerbara magnetiska metallpaddlar för växling.

Den har också två vibrationsmotorer inbyggda i handtagen, som kan styras via hjulinställningsmenyn (SHO) eller i spelet via Fanatec SDK.

Ratten har 11 knappar, en Funky switch för att ändra inställningar, vippbrytare och en analog joystick, samt en OLED-display, avancerade RevLEDS och två FlagLEDS för att indikera eventuella problem med däcken, bränslenivån eller radiomeddelanden. Otroligt nog kan över 50 spelfunktioner justeras live.

Fanatec Formula V2.5X-ratten är kompatibel med Xbox Series X/S, samt Xbox One, PC, PlayStation 4 och PlayStation 5. Dessutom är denna modell utrustad med QuickRelease-systemet, så att du kan byta hjul på bara några sekunder.

Denna ratt är fullspäckad med funktioner och är perfekt för F1-fanatiker.

Fördelar

 • Mycket god kvalitet på material och utförande.
 • Dess rotationsvinkel är obegränsad.
 • Dess OLED-skärm, RevLEDS och FlagLEDS.

Nackdelar

 • Svårt att få grepp om för nybörjare.

Fanatec ClubSport NASCAR V2-ratt

FANATEC NASCAR

ClubSport NASCAR V2-ratten från Fanatec är den officiellt licensierade NASCAR-ratten.

Denna 35 cm 3-ekrade ratt är speciellt utformad för körning i moderna NASCAR-fordon. Den är tillverkad avaluminium av fordonskvalitet och har handtag i äkta Alcantara.

De förinstallerade magnetiska växelpaddlarna är mycket taktila och ger föraren en snabb växling. “Klicket” ger dig ett stabilt magnetiskt motstånd vid varje växling så att du alltid känner dig positiv när du manövrerar runt banan.

Det finns också ett komplett utbud av knappar inbyggda i hubben så att alla kontroller alltid finns inom räckhåll. Knapparna på ratten är mycket justerbara och du kan placera dem var du vill. Om det inte är din grej och du bara vill köra, kan de enkelt tas bort för en helt ren och kompakt look.

Denna modell har en tresiffrig LED-display för inställning av menyfunktioner och telemetridata från kompatibla spel eller programvara från tredje part. Den kan monteras i två lägen: stående eller liggande.

Fanatec ClubSport NASCAR V2-ratten är inte bara kompatibel med Xbox Series X/S, du kan också använda den med Xbox One, PlayStation 4 eller PC.

Fördelar

 • Under officiell NASCAR-licens.
 • Design och ergonomi i toppklass.
 • Material av mycket god kvalitet.

Nackdelar

 • En modell som främst är avsedd för NASCAR-fans.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1 är en riktig pärla och en av våra absoluta favoriter!

Den har en rotationsgrad som kan ställas in mellan 90° och 1080° och har justerbar ABS-vibration . Den är byggd av en kombination avaluminium och kolfiber , och rattkransen mäter 27 cm, vilket gör den kompakt och stabil under körning.

Denna handratt är utrustad med ett direktdrivet motoriserat force feedback-system och innehåller två roterande paddlar av F1-typ.

Ergonomin hos Fanatec Podium Racing Wheel F1 är utmärkt och erbjuder ett stort antal realtidsinställningar som också kan hanteras direkt från ratten, till exempel en 2,7-tums OLED-skärm för feedback i spelet.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 är verkligen en av våra favoritrattar och överlägset en av de bäst sålda på marknaden.

Även om Fanatec Podium Racing Wheel F1 distribueras under en officiell F1- och PlayStation-licens, är den kompatibel med Xbox Series X/S samt Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 och PC.

Fördelar

 • Dess motor och kraftåterkoppling är mycket effektiva.
 • Många olika inställningar tillgängliga.
 • Bred kompatibilitet.

Nackdelar

 • Det höga priset.

FAQ: vanliga frågor om Xbox Series S/X Fanatex rattar

Hur väljer jag min Xbox Series X/S Fanatec-ratt?

Det stora antalet valmöjligheter som finns när det gäller rattar för Sim-racing kan vara ganska avskräckande. Hur kan du veta vad som gör att en racingratt presterar objektivt?

Även om valet av utrustning beror mycket på den individuella smaken, finns det några viktiga saker du definitivt bör tänka på innan du bestämmer dig för att köpa din Xbox Series X/S Fanatec-ratt.

Dess rotationsvinkel

I varje simulerat racingspel finns det en magisk rotationsgrad som definierar hjulets rotationsgrad. Allt under 900 graders rotation innebär att du måste vrida den fysiska ratten mer än vad simuleringsratten kräver i spelet. Det är mer som att spela ett arkadspel än att köra en uppslukande bil.

En stark comeback

Enkelt uttryckt är det den faktor som återskapar bilkörning i verkligheten. En ratt med liten eller ingen force feedback är inte tillfredsställande att köra, och du kommer automatiskt att hamna i underläge. Vi anser att force feedback är avgörande för att man ska kunna leva sig in i spelet!

Tillverkningskvalitet

Tänk på att i en Sim-racingratt är materialets hållfasthet mycket viktigt, liksom känslan. Material som rostfritt stål, aluminium och läder är synonymt med kvalitet, särskilt om de används på ratten, växelspakspaddlarna och pedalerna. Plast är ett enklare material som bör undvikas, även om vissa plastrattar fortfarande kan erbjuda andra fördelar.

Utformning och storlek

Den mest rekommenderade diametern för en ratt är 27-28 centimeter, eftersom den passar måtten på en riktig ratt, så att du kan hålla den bekvämt och vrida den fritt. Rattens storlek och utformning beror främst på individuella preferenser. Det finns många olika typer av rattar för alla smaker, och vissa har till och med utformats i samarbete med stora biltillverkare.

Kompatibilitet

För att undvika obehagliga överraskningar är det viktigt att kontrollera att den rattmodell du är intresserad av är kompatibel inte bara med Xbox Series X/S utan också med all utrustning du kommer att använda. Alla Fanatecs rattmodeller fungerar inte med Xbox-konsoler.

Pris

De flesta Fanatec-rattarna är utbytbara, vilket gör din racingupplevelse ännu mer varierad och mångsidig. De ligger alla mer eller mindre i samma prisklass, med undantag för de som är utrustade med Direct Drive Force Feedback-system. Fanatec är känt för att vara dyrare än andra konkurrerande märken, så kontrollera att den modell du är intresserad av passar din budget.

 

I korthet – Slutsats

Efter att ha läst denna artikel hoppas vi att det kommer att bli mycket lättare för dig att välja vilken Fanatec-ratt som är kompatibel med Xbox Series X/S.

Glöm inte att ta till dig alla våra råd om vilka faktorer du bör tänka på när du gör ditt köp, så att du inte blir besviken om den modell du har valt inte lever upp till dina förväntningar.

Men om du bestämmer dig för att köpa en av Fanatec-skyttlarna i vårt urval kan du vara säker på att du inte tar några risker!

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

Den bästa Fanatec-ratten för Xbox Series X/S i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar