Välj en sida

Fanatec McLaren GT3 V2 Ratt : Tester & Åsikter

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec McLaren GT3 V2

Fördelar

 • verklighetstrogen design i naturlig storlek
 • Många förbättringar jämfört med den tidigare versionen (växlingsmekanism, paddlar med dubbelkoppling, OLED-skärm, roterande väljare)
 • Lätthet som ger hjulet en viss livlighet
 • Bra valuta för pengarna

Nackdelar

 • Liknande utseende som den tidigare versionen
 • Snabbkoppling i plast

Bland tillverkarna av sportbilar i toppklass, McLaren verkligen det märke som har flest fans bland Sim-RacingInte minst tack vare dess känsla för detaljer. Och när det gäller tillbehör för tävlingssimulering är tillverkaren Fanatecär synonymt med kvalitet och har varit marknadsledande mot sina konkurrenter i flera år nu.

Så när dessa två fantastiska varumärken bestämde sig för att gå samman för att skapa en Sim-Racing-hjul, kunde det bara bli en bra sak. Efter en första version av CSL Elite McLaren GT3är de två tillverkarna tillbaka med en andra, förbättrad version som vi har testat för dig: Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 ratt.

I den här artikeln berättar vi allt vi har lärt oss om den här modellen från vårt test. Vi kommer att upprätta en lista över dess viktiga egenskapervi berättar för dig typ av spelare typ av spelare det är, vad dess fördelar Fördelar nackdelar, hur mycket det kostar och var du kan få tag på den.

FANATEC csl slite mclaren GT3 V2 recension

Funktioner hos Fanatec McLaren GT3 V2-ratten

CSL Elite CSL Elite Ratt McLaren GT3 V2 ratten från Fanatec, mer känd som Mclaren GT3 V2, är resultatet av ett samarbete mellan den tyska tillverkaren och bilmärket McLarenprecis som den tidigare versionen.

Här är en lista över de viktigaste egenskaperna hos denna modell:

 • Utgivningsår: 2021
 • Fanatec McLaren GT3 V2-ratten är en kopia i naturlig storlek kopia i naturlig storlek replik av McLaren 650S GT3 ratt och är licensierad av McLaren Automotive Limited.
 • Hjulet är 30 cm diameter med gummi gummi (som det ursprungliga GT3-hjulet).
 • McLaren GT3 V2 är utrustad med två analoga paddlar i aluminium med förstärkt bikakemönster, som stöder fyra omkopplingsbara lägen: läge för kopplingspunkt (standard/avancerat), läge för koppling/handbroms, läge för broms/accelerator (möjliggör körning utan anslutna pedaler) och mappbart axelläge.
 • Denna modell från Fanatec har en OLED 1″ skärm med 128 x 64 upplösning i vitt, samt en LED-indikator för Xbox-läge.
 • CSL Elite McLaren GT3 V2-ratten har också två 2-vägs vippbrytare, två 12-vägs brytare, en 7-vägs FunkySwitch™, två tryckknappar med hög kant och lasergraverade bokstäver P och N, sju standardknappar med utbytbara knapplock samt en knapp för inställningsmenyn.
 • Denna modell är officiellt licensierad för Xbox One och Xbox Series X|S men är även kompatibel med Windows, PlayStation 4 och PlayStation 5 (beroende på vilken bas som används).
 • Fanatec McLaren GT3 V2 är utrustad med QR1 Lite Wheel-Side-systemet, men detta kan uppgraderas till QR1 Wheel-Side ClubSport-systemet, som säljs separat. Den är kompatibel med databaserna Fanatec CSL, ClubSport och Podium.
 • Mått: 38 cm x 36 cm x 19 cm (L x B x H)
 • Vikt: 1,09 kg

För vilken typ av person?

Enligt vår uppfattning är Fanatec McLaren GT3 V2 är perfekt för för nybörjare som vill lära sig om Sim-Racing och letar efter sitt första hjul att köpa.

Denna modell kommer också att tilltala mer regelbundna spelare som är GT-fans fans eller helt enkelt entusiaster av McLaren.

Dessutom, medan Fanatec McLaren GT3 V2-ratten har utformats främst för GT-racingspel, är den också mycket väl lämpad för är också perfekt lämpad för F1.

 

Fördelarna

Vi hade möjlighet att testa CSL Elite McLaren GT3 V2 från Fanatec, och detta gjorde det möjligt för oss att upptäcka fördelarna med fördelarna med denna modell, som verkar vara en stor framgång.

En av de största fördelarna med Fanatecs McLaren GT3 V2-ratt är onekligen dess vackra design vackra design. Här har vi en detaljerad reproduktion i naturlig storlek av den ratt som används i McLaren GT3-racerbilarna. Fanatec har inte tagit några friheter med designen av hjulet, och i slutändan är det vad som ger det dess charm. Den övergripande formen, liksom storleken på reglage, paddlar och urtavlor, baseras på McLarens ursprungliga CAD-data. Att ha en lyxig ratt som denna hemma är något alldeles extra!

Vi var också imponerade av de många många förbättringar som Fanatec har tagit med sig till denna andra version av McLaren GT3. Le mekanism för växling av växel har förnyats helt och hållet och ger oss magnetiskt motstånd för förbättrad taktil feedback. Känslan är verkligen realistisk och till och med bättre än den i en klassisk sportbil. De dubbla kopplingspaddlarna från McLaren GT3 V2 på Fanatec-ratten är också en riktig hit för oss!

csl elite mclaren GT3 V2 fördelar

När det gäller ergonomiFanatec McLaren GT3 V2-ratten har många fler fördelar än sin föregångare. Detta hjul är utrustat med en ny OLED-skärm som visar den normala körhastigheten och den växel som valts vid växling. Det är en riktig bonus som hjälper oss att förbättra vår prestanda under loppet. Som är nya vridbara väljare som också gör att du kan göra finjusteringar under spelets gång, vilket ger dig större kontroll över ditt fordon.

Vi uppskattade också verkligen lättheten av Fanatec McLaren GT3 V2-modellen. Vi tyckte att denna lätthet gav hjulet en viss livlighet och gav oss en bra känsla för hjulet. kraften i force feedbackger oss en fartfylld racingupplevelse med hög energi.

Slutligen tyckte vi att Fanatecs CSL Elite McLaren GT3 V2-ratt erbjuder bra värde för pengarna. Denna modell är inte dyr om vi tar hänsyn till alla fördelar den erbjuder och jämför den med andra rattar på marknaden idag. Mycket bra förbättringar har gjorts av elektroniken, vilket garanterar större hållbarhet vid ratten. Dessutom kan den uppgraderas med ett QR1 Wheel-Side ClubSport-system och är kompatibel med hela Fanatecs ekosystem. Det bör alltså ge dig fantastiska spelsessioner under en lång tid framöver.

 

Dess nackdelar

Efter vårt test av CSL Elite McLaren GT3 V2 från Fanatec, kunde vi också se vad nackdelar av denna modell.

För det första blev vi förvånade och ganska besvikna över att upptäcka att när det gäller estetikFanatecs McLaren GT3 V2 var praktiskt taget oskiljbar praktiskt taget ingen skillnad från V1. Visserligen talar vi här om en identisk kopia av McLarens ursprungliga 650S GT3-ratt, men vi tyckte ändå att det var lite synd att Fanatec inte tog sig någon form av frihet här och inte heller gjorde några designförbättringar.

Fanatecs McLaren GT3 V2-ratt levereras med en snabbkopplingsadapter (QuickRelease) adapter, som inte är inte konstruerad för det höga vridmoment som direktdrivna kedjestag som Podiums baser är kapabla till. Om du har en Podium DD1- eller DD2-kedjestag fungerar McLaren GT3 V2-hjulet med dessa kedjestag, men du måste investera i en av Fanatecs ClubSport snabbkopplingsadaptrar i aluminium (QR1 hjul-sida) för att få full återkopplingseffekt. Du måste därför lägga till 99,95 euro i din budget.

 

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Fanatecs CSL Elite-ratt McLaren GT3 V2 är tillgänglig för försäljning för 199,95 euro på Fanatecs officiella webbplats.

Fanatec har valt att sälja sina produkter exklusivt på sin hemsida, så tyvärr kan du inte köpa dem nya någon annanstans.

McLaren GT3 V2 är kanske inte så gammal, men du kan fortfarande hitta den begagnad på webbplatser som Le Bon Coin eller Vinted. Men var noga med skicket innan du köper för att undvika att bli lurad.

fanatec mclaren gt3 recension

Vår åsikt om McLaren GT3 V2 från Fanatec

Efter att själva ha testat ratten Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 kan vi bara konstatera att märket med denna modell erbjuder oss en ratt i toppklass till ett mer än rimligt pris. Bevisen är ovedersägliga och det är uppenbart att detta hjul har långt fler fördelar än nackdelar!

McLaren GT3 V2 McLaren GT3 V2 från Fanatec ser verkligen inte mycket annorlunda ut än den första versionen vid första anblicken, men den tyska tillverkaren har gått långt för att göra de nödvändiga ändringarna och ge oss massor av funktioner tillgängliga för dina fingrar. Den ny integrerad teknik ochergonomi har omarbetats för denna andra version, vilket gör den till en verkligt en högt flygande ratt.

Ratten Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 ratt är verkligen ett utmärkt val om du letar efter en toppmodell, men inte vill göra av med hela banken. Vi garanterar att du inte kommer att ångra din investering!

mclaren gt3 v2

Fanatec McLaren GT3 V2

En ratt i toppklass som ger utmärkt valuta för pengarna

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Test & omdöme

Moza ES : Test & omdöme

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

Moza FSR : Test & Granskning

Moza FSR : Test & Granskning

Moza FSRFördelar 4,3-tums skärm Finish i kolfiber Många beställningar Nackdelar Något högt pris och vikt Ej kompatibel...

Moza KS : Test & Granskning

Moza KS : Test & Granskning

Moza KSAvantages Volant prémium pour la Formula Structure en métal 4 palettes à l’arrière magnétiques Inconvénients...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar