Välj en sida

De bästa rattarna för Xbox One

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Många Sim-racing-fans beklagar sig över att Xbox One-rattar är så sällsynta på marknaden. Det måste sägas att modeller som är kompatibla med plattformarna från den gröna jätten Microsoft i allmänhet lyser med sin frånvaro. Och ändå, när det gäller spel, är spelarna mer än bortskämda med val på denna plattform, som erbjuder de bästa titlarna för tillfället.

Oavsett om du är ett Forza-fan eller föredrar Project Cars 2 eller F1 2022 är Xbox det perfekta mediet för konsolracing.

Så hur väljer du den bästa Xbox One-ratten? I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta för att besvara den frågan. Vi hjälper dig att bestämma vilken modell som är rätt för dig och förklarar sedan de viktigaste kriterierna för att välja rätt ratt. Och naturligtvis kommer vi att ge dig ett urval av de bästa Xbox One-rattarna som du kan hitta på marknaden idag.

 

De bästa Xbox One-rattarna i överblick

 

Hur bestämmer du vilken Xbox One-ratt som är rätt för dig?

För att bestämma vilken modell av Xbox One-ratt som är rätt för dig finns det vissa kriterier du måste ta hänsyn till, som vi kommer att gå igenom här.

Vilken typ av spelare du är

Om du är nybörjare eller expert, och hur mycket tid du spenderar på att spela, hjälper dig att bestämma vilken modell av fjäderboll som är rätt för dig.

Din spelplattform

Du måste se till att den modell du köper är perfekt kompatibel med din konsol eller simuleringsplattform. Det bästa är att välja en modell med bred kompatibilitet om du vill kunna använda den på flera plattformar (Xbox, PlayStation, PC etc.).

Din budget

Vad du köper måste passa ihop med hur mycket pengar du har. De billigaste modellerna kan kosta mellan 150 och 300 euro, medan mer professionella modeller kan kosta mellan 550 och 700 euro, eller ännu mer. Definiera din budget för att avgöra vilken kategori av ratt du kan välja.

Typ av tävlingar du vill spela

Vilken typ av racing du vill spela är också en viktig faktor att ta hänsyn till. Om du är ett F1-fan kommer du att vilja ha en ratt med F1-design, men om du föredrar GT-stilen kommer du att vilja ha en GT-ratt. Därför bör rattens form och vissa ytterligare komponenter variera beroende på vilken typ av tävlingar du ska spela.

Vad bör du leta efter i en bra Sim-racingratt för Xbox One?

Även om budgeten är ett av de första kraven för spelare och förare som behöver köpa en Sim-racing-ratt, finns det andra viktiga faktorer som måste beaktas. Enligt vår uppfattning är de viktigaste följande:

 • Modellens storlek och vikt bör motsvara en riktig ratt för ökad realism.

 • Kvaliteten på material och utförande måste säkerställa att din ratt håller länge och är bekväm att spela med.
 • Rattens rotationsvinkel bör vara så stor som möjligt. Dessutom måste den ha ett visst motstånd, precis som en riktig ratt.

 • Ratten måste vara utrustad med force feedback. En ratt med liten eller ingen force feedback kommer inte nödvändigtvis att vara tillfredsställande att köra, och du riskerar att hamna i underläge. För total inlevelse i spelet är force feedback ett måste!

 • Det är viktigt att din rattmodell är kompatibel med framtida uppdateringar av den inbyggda programvaran. På så sätt kan du vara säker på att den är kompatibel med varumärkets kommande spelkonsoler.

 • Installation och konfiguration bör vara enkel, särskilt om du är nybörjare.

 • Det är en verklig bonus att ratten erbjuder kompatibilitet med ytterligare tillbehör. Detta säkerställer att du kan lägga till en växelspak och att den fästs på basen utan några större problem.

De bästa billiga Xbox One-ratten (instegsnivå)

Här presenterar vi ett urval av tre Xbox One-rattar som faller inom kategorin instegsnivå och som enligt vår mening för närvarande är de bästa på marknaden i denna kategori.

Thrustmaster TMX Force Feedback

thrustmaster-tmx-avis

Thrustmaster TMX Force Feedback är förmodligen den bästa instegsratten du kan hitta på marknaden idag.

Denna modell är perfekt för nybörjare, men är också idealisk för mer regelbundna spelare.

Thrustmaster TMX-ratten är 28 cm i diameter, har ett rotations- och vridområde på 270° till 900° och har stora sekventiella paddlar i metall.

Denna Thrustmaster-modell är utrustad med en borstlös motor med många effektinställningar. Den har också ett unikt remskivsystem som kanaliserar motorljudet samtidigt som det ger en mjuk känsla.

Den har också en bred pedaluppsättning med två pedaler, där vinkeln på varje pedal kan ställas in i tre olika vinklar.

Thrustmaster TMX är naturligtvis kompatibel med Xbox One, men den är också mycket övertygande på PC.

Det är en ratt som lovar att ge dig otroliga sensationer under racing och långa spelsessioner.

Fördelar

 • Den ger bra valuta för pengarna.
 • Hans kraftfulla comeback.
 • Ratten är mycket realistisk.

Nackdelar

 • Hjulet är inte avtagbart
 • Motorn är lite högljudd

Logitech Driving Force G920

logitech g920 recension

Ratten Logitech Driving Force G920 är utan tvekan en utmärkt modell och mycket populär bland nybörjare.

Den är tillverkad av anodiserat aluminium och har växelpaddlar ochen pedalenhet som är både robust och bekväm, för en mer komplett simuleringsupplevelse. Den använder också ett enkelt växelsystem som inte innehåller några remmar av något slag för att förenkla användningen.

Logitech G920 har en dubbelmotor med force feedback och spiralformad utväxling för smidig, tyst styrning och den mest realistiska körupplevelsen. Detta gör att du kan känna däcken i varje kurva och simulera effekterna av vibrationer på ett mycket realistiskt sätt, så att du kan reagera med precision.

Den har också en rotationsvinkel på 900 grader och en 14-knappspanel som optimerar dess funktion specifikt för Xbox.

Logitech G920-ratten är fortfarande den modell som vi anser ger bäst valuta för pengarna i det här sortimentet, med funktioner som garanterar en mycket realistisk körupplevelse.

Fördelar

 • Bra valuta för pengarna
 • Framgångsrik design och ergonomi
 • Mycket bra pedaler ingår

Nackdelar

 • Något bullrig mekanism
 • En något abrupt återgång till kraft

Thrustmaster Ferrari 458 Spider

ferrari 458 spider

Thrustmaster Ferrari 458 Spider-ratten är en verkligt häpnadsväckande modell för sitt pris.

Den är 28 cm i diameter och är en 7/10ᵉ kopia av hjulet på Ferrari 458 Spider.

Den har 2 handtag med gummitextur och 2 sekventiella upp- och nedväxlingspaddlar, alla klädda i aluminium.

Thrustmaster Ferrari 458 Spider har en rotationsvinkel på 240° och återgår automatiskt till mitten. Rattens riktning kan moduleras tack vare de 4 förinställningarna som ingår , vilket ger bättre precision i alla racingspel.

Rattens bas har en Bungee Cord-mekanism som ger linjärt motstånd oavsett rotationsvinkel, vilket gör styrningen bekvämare och mer intuitiv.

Modellen är fullt kontrollerbar med 9 actionknappar, en manettino, en d-pad, en Xbox-guideknapp och en LED för Kinect-parningsdetektering.

Thrustmaster Ferrari 458 Spider har en stor, justerbar pedalenhet med två pedaler och ett brett fotstöd. Bromspedalen har progressivt motstånd och lutningen på varje pedal är justerbar.

Denna Thrustmaster-ratt är kompatibel med konsolerna Xbox One och Series X och kan även användas på PC som en Xbox-kontroll.

Den här ratten riktar sig mer till allmänheten än till erfarna förare och har tyvärr inte force feedback eller vibrationer, men den ger ändå en bra känsla för den som vill prova simracing för första gången.

Fördelar

 • Vacker design.
 • Bra grepp och ergonomi.
 • Perfekt för nybörjare.

Nackdelar

 • Den har ingen force feedback.
 • Vevtalet saknar stabilitet.

De bästa Xbox One-ratten i mellanklassen

Nu tar vi det till nästa nivå med våra tre favoritrattar för Xbox One i mellanklasskategorin.

Thrustmaster T248

thrustmaster-t248-avis

Thrustmaster T248 är en officiellt licensierad Microsoft-racerratt som är utformad för racerförare som vill ha bättre prestanda och mer inlevelse i sina lopp.

Denna Thrustmaster-modell har en premiumdesign med läderklädsel på utsidan av ratten. Hjulet är 28 cm i diameter och roterar 900°. Den mångsidiga formen gör att den kan anpassas till alla spelstilar.

Thrustmaster T248 har upp till 25 actionknappar, inklusive 2 dual-action encoders.

Denna Thrustmaster-ratt har en interaktiv instrumentpanel med ett urval av över 20 olika displayer på rattskärmen.

Denna modell har mycket dynamisk kraftåterkoppling med två borstmotorer och justering i realtid (inklusive 3 förinställda lägen) via skärmen.

Ratten har två magnetiska växelpaddlar baktill, utrustade med den patenterade H.E.A.R.T.-tekniken. Dessa paddlar är exakta (12 bitar), responsiva och ger minimal reaktionstid vid växling.

Thrustmaster T248 innehåller pedalbordet T3PM , som är en toppmodell. Den använder samma magnetiska teknik som rattpaddlarna och erbjuder fyra val av bromstryck.

Det är en av de mest kompletta versionerna av ratten som finns för Xbox One, utan tvekan av högsta kvalitet, och en av de rattar som valts av proffs inom simracing-sektorn.

Fördelar

 • Mycket bra återgång i styrka.
 • De medföljande pedalerna är av mycket hög kvalitet.
 • Integrerad kontrollskärm (inställningar, telemetri).

Nackdelar

 • Paddlarna är lite högljudda.
 • Hjulet är inte avtagbart.

Thrustmaster TX Racing Wheel i läderutförande

thrustmaster tx

Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition är en officiellt licensierad racingratt i Xbox GT-stil.

Den är 28 cm i diameter och tillverkad av handsytt läder för extra komfort när du springer.

Basen som ratten är ansluten till är helt oberoende, så du kan ta bort den för att ansluta andra från utvecklaren.

Det här är en modell som innehåller 2ᵉ generationens borstlösa servomotor, med industriella ambitioner för mer exakt och hållbar användning. Detta alternativ har en styrvinkel på 900° och inkluderar H.E.A.R.T.-tekniken, som använder magnetiska sensorer.

Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition inkluderar T3PA 3-pedal pedalbord, som kan konfigureras efter spelarens önskemål.

Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition har en Xbox Guide-knapp och styrs via ett bandsystem, inte via växlar.

Den har Quick Release-system så att du kan använda alla andra Thrustmaster-rattar med adapter.

Förutom att vara kompatibel med Xbox One kan du använda denna ratt på Xbox Series XS och PC.

Fördelar

 • Mycket bra återgång i styrka.
 • Inkluderar en LED för Kinect-detektering.
 • Den är kompatibel med en mängd av tillverkarens tillbehör.

Nackdelar

 • Ett något högt pris

Logitech G923 True Force

logitech g923

Logitech G923 Trueforce är den nya Logitech-ratten för den nya generationens rattar, med större kompatibilitet än tidigare modeller och ett nytt feedbacksystem som ger mer verklighetstrogen och realistisk simulering.

Ratten Logitech G923 har en diameter på 28 cm och är tillverkad av polerad metall med läderöverdrag. Den har två roterande stålpaddlar baktill på ratten för växling.

Logitech G923-hjulet kan roteras upp till 900°, motsvarande två och ett halvt varv, vilket ger dig bättre kontroll över fordonet.

Den här ratten har Trueforce, nästa generations force feedback-system. Det nya systemet för påtvingad feedback förbättrar feedbackfrekvensen och kopplas direkt till spelets fysik- och simuleringsmotorer för att förbättra verklighetstrogenheten och öka nivån av realism i simuleringen jämfört med tidigare generationer.

Den har closed loop-motorstyrning som, tack vare ny firmware, gör motorns vridmoment mer exakt. På så sätt justerar motorn spänningen mer exakt för att matcha den fysik som avges av videospel, vilket garanterar millimeterprecision.

Ratten Logitech G923 har ett pedalsystem med 3 pedaler, som omfattar gaspedal, koppling och broms med ett progressivt fjädersystem för en mer realistisk racingkänsla. Metallplattornas höjd och inbördes avstånd kan justeras.

Denna modell har också en dubbelkoppling som programmeras direkt från ratten tack vare Launch Control-funktionen, som finns tillgänglig med kompatibla spel.

Ratten har dessutom en integrerad LED-indikator. Den är direkt tillgänglig från vår utsiktspunkt så att vi snabbt kan se när vi har nått rätt varvtalspunkt och använda växlingen mer effektivt.

Ratten Logitech G923 har en ergonomisk design med tillgängliga reglage. Oavsett vilken spelplattform du använder den på har du alla kontroller du behöver, lättåtkomliga på en ratt som är liten som sina föregångare men känns bra. Den har en vridväljare för finjustering av alla inställningar och justeringar.

Logitech G923-ratten är naturligtvis kompatibel med Xbox One, men även med PlayStation 4, PlayStation 5, PC och Mac.

Denna modell är mycket anpassningsbar på en PC med hjälp av simuleringsprogrammet G Hub. Logitech har utvecklat PC-programvara som gör att du helt kan anpassa rattinställningarna, känsligheten och det nya Trueforce-systemet.

Fördelar

 • Utrustad med avancerad teknik.
 • Tillverkad av material av högsta kvalitet.
 • Med ett 3-pedalt vevparti med förbättrat bromssystem.

Nackdelar

 • Återkopplingen av motoriseringen är lite ryckig.

De bästa Xbox One-rattarna i toppklass

I denna prisklass erbjuder vi dig ett urval av de bästa så kallade toppmoderna rattarna som är kompatibla med Xbox One.

Fanatec för Forza Motorsport

Fanatec Forza

Fanatec ClubSport Racing Wheel GT Forza Motorsport är monterad på Fanatec ClubSport Wheel Base V2.5.

Ratten har en diameter på 33 cm och är tillverkad av aluminium klädd i mjukt läder med namnet på Xbox One-sagan broderat i mitten.

Den har 16 knappar integrerade i toppen av hubben, 4 knappzoner med 3 knappar i varje zon (totalt 12 knappar), en FunkySwitch med en pad med en metallknapp, 4 riktningar, dubbelriktad rotation och pulsering.

Fanatec Forza Motorsport har en borstlös servomotor med enkel remdrift. Rotationsvinkeln är 1080° och kan justeras med programvara.

Denna ratt ger en exceptionell spelkänsla tack vare de inbyggda teknikerna, som DirectSensor och DUAL HALL-teknik.

Dessutom simulerar Fanatec Forza Motorsport ABS-vibrationer i ratten och på pedalerna (beroende på modell).

Denna modell har också ett kylsystem med två stora fläktar (på vänster och bakre sida) och en enorm kylfläns på motorn, samt en LED-display för telemetrifunktioner.

Fanatec Forza Motorsport-ratten har Quick Release-systemet för byte av ratt på en sekund. Den är utformad för Xbox One, men kan även användas på PC och med Xbox Series X/S.

Fanatec Forza Motorsport erbjuder det allra bästa när det gäller känsla och ergonomi för fans av Sim-racing och Forza-spelet i synnerhet.

Fördelar

 • En otroligt smidig och kraftfull återgång av kraft.
 • Material och utförande av hög kvalitet.
 • Otroliga sensationer på alla nivåer.

Nackdelar

 • Priset är högt.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Trots det faktum att ratten Fanatec Podium Racing Wheel F1 distribueras under en officiell F1- och PlayStation-licensDen är kompatibel med Xbox One (samt Xbox Series X och S, PlayStation 4, PlayStation 5 och PC) och är en av våra stora favoriter!

Den har en rotationsgrad som kan ställas in mellan 90° och 1080° och har justerbar ABS-vibration . Den är byggd av en kombination avaluminium och kolfiber , och rattkransen mäter 27 cm, vilket gör den kompakt och stabil under körning.

Denna handratt är utrustad med ett direktdrivet motoriserat force feedback-system och innehåller två roterande paddlar av F1-typ.

Ergonomin hos Fanatec Podium Racing Wheel F1 är utmärkt och erbjuder ett stort antal realtidsinställningar som också kan hanteras direkt från ratten, till exempel en 2,7-tums OLED-skärm för feedback i spelet.

Enligt vår mening är Fanatec Podium Racing Wheel F1 en riktig pärla och en av de bästa Xbox One-hjulen på marknaden.

Fördelar

 • Högeffektiv motor och kraftåterkoppling.
 • Många olika inställningar tillgängliga.
 • Bred kompatibilitet.

Nackdelar

 • Det höga priset.

Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 tävlingsmod

thrustmaster sparco p310

Thrustmaster TS-XW Sparco P310-ratten har utvecklats i samarbete med Sparco och är, som namnet antyder, en replika i skala 1:1 av den ratt som ingår i Sparco P310. Den är klädd i svart mockaläder och mäter exakt 31 cm.

Ratten har en unik oval design med halvplatt formgivning och en robust frontplatta med sekventiella paddlarklädda i borstat aluminium. Resultatet är ett realistiskt och lyxigt utseende.

Den har en rotationsvinkel på 1080 grader och ett högkvalitativt force feedback-system tack vare en borstlös servomotor på 40 watt , som du kan använda för långa körningar tack vare det inbyggda motorkylningssystemet.

Omkopplarna som ingår är 9 actionknappar, 2 13-centimeters joysticks, en D-pad med intern pusher och 2 joysticks. Även om den kan användas för alla typer av racing, rekommenderas modellen för GT-titlar.

Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 är naturligtvis kompatibel med Xbox One, men även med PlayStation och PC.

Fördelar

 • Kraftfull, responsiv kraftåterkoppling.
 • Mycket god byggkvalitet.

Nackdelar

 • Inget system för snabbväxling av hjul.

I korthet / Slutsats

Xbox One erbjuder ett brett urval av de bästa racingspelen för konsolsimracingfans. Som du kommer att ha upptäckt i den här artikeln finns det också några lika utmärkta Xbox One-hjul att kombinera med dem om du vill få den fulla upplevelsen.
Vi hoppas att vårt urval av de 9 bästa Xbox One-ratten och våra råd hjälper dig att hitta den som är rätt för dig!

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

Den bästa ratten för Xbox One i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

De bästa Fanatec-paketen

De bästa Fanatec-paketen

Sim-raceurer världen över har ställts inför samma problem: vad ska man köpa för att börja shoppa? Detta är en mycket...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar