Välj en sida

De 9 bästa rattarna för PlayStation 5

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Om du gillar simulatorer eller körspel till PlayStation 5 och funderar på att köpa en ratt ska du inte vänta längre och sluta använda din traditionella handkontroll. Med en PlayStation 5-ratt kan du börja njuta av spänningen som kommer med att spela dessa spel så realistiskt som möjligt.

Så i den här artikeln har vi bestämt oss för att berätta om de bästa Sim-racing-hjulen för PlayStation 5 som vi kan hitta på 2024, alltid med tanke på valuta för pengarna och de viktigaste funktionerna som ett hjul ska ha.

Vi berättar hur du väljer en ratt som passar dig, och vilka faktorer du behöver ta hänsyn till innan du bestämmer dig för vilken modell du ska köpa.

De bästa PS5-rattarna i överblick

 

De bästa billiga PlayStation 5-rattarna (instegsnivå)

Vi har valt ut två av de bästa Sim-racing-rattarna i instegskategorin som är kompatibla med PlayStation 5.

Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2

mclaren gt3 v2

Denna ratt är en kopia replika av ratten McLaren 650S GT3 och är under officiell McLaren-licens.

Ratten har en diameter på 30 cm, handtag i formgjutet gummi och två analoga paddlar i aluminium.

Denna modell har också en OLED-skärm, en LED-indikator för Xbox-läge och QuickRelease-systemet.

Denna Fanatec-ratt är officiellt licensierad för Xbox One och Xbox Series X|S, men den är också kompatibel med Windows, PlayStation 4 och, naturligtvis, PlayStation 5 (beroende på vilken bas som används).

Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2-ratten är ett riktigt bra val om du letar efter en modell med förstklassiga egenskaper, men utan att det kostar skjortan. Vi garanterar att du inte kommer att ångra din investering!

Fördelar

 • Utmärkt värde för pengarna.
 • Finish och design av högsta kvalitet.

Nackdelar

 • QuickRelease-systemet är inte kompatibelt med Fanatec DD-baser.

Logitech G29

logitech g29

Logitech G29, även känd som Logitech G29 Driving Force, förtjänar att nämnas som en av de bästa instegsrattarna till PlayStation 5 tack vare sitt utmärkta pris och imponerande force-feedback.

Den är tillverkad av anodiserad aluminium och har växelpaddlar och en pedalenhet som är både robust och bekväm, för en mer komplett simuleringsupplevelse. Den använder också ett enkelt växelsystem som inte innehåller några remmar av något slag för att förenkla användningen.

Den har också en rotationsvinkel på 900 grader och en 14-knappspanel som optimerar dess funktion specifikt för PlayStation. I

Denna Logitech-ratt har realistisk kraftåterkoppling tack vare två motorer och ett spiralformigt växelsystem , samt en styrsensor med Halleffekt.

Logitech G29 Driving Force är en utmärkt utrustning för den nya generationens konsoler, eftersom den inte kostar lika mycket som de flesta andra modeller på marknaden men erbjuder utmärkt force feedback och andra fördelar.

Om du är ny i Sim-racing-världen vill du förmodligen ha ett startpaket som innehåller både pedaler och ratt. Så varsågod och köp din Logitech G29!

Fördelar

 • Tillverkad av kvalitetsmaterial.
 • Utrustad med force feedback.
 • Utrustad med ett stabilt, halkfritt 3-pedaligt vevparti.

Nackdelar

 • Force feedback är lite obalanserad.
 • Det finns en död zon i mitten.

Thrustmaster T248

thrustmaster-t248-avis

Thrustmaster T248 har en premiumdesign med läderklädsel på utsidan av ratten. Hjulet är 28 cm i diameter och roterar 900°. Den mångsidiga formen gör att den kan anpassas till alla spelstilar.

Ratten har upp till 25 åtgärdsknappar, inklusive 2 dubbelverkande kodare.

Thrustmaster T248 har också en interaktiv instrumentpanel med ett urval av över 20 olika displayer på rattskärmen.

Denna modell har mycket dynamisk kraftåterkoppling med två borstmotorer och justering i realtid (inklusive 3 förinställda lägen) via skärmen. Den är kompatibel med alla spel. Ratten har också två magnetiska växelpaddlar baktill, utrustade med den patenterade H.E.A.R.T.-tekniken. Dessa paddlar är exakta (12 bitar), responsiva och ger minimal reaktionstid vid växling.

Tillsammans med ratten ingår det trepedaliga T3PM-vevtalet, som erbjuder hög precision och ger verklig njutning och otroliga känslor under tävlingarna.

Thrustmaster T248 är officiellt licensierad för PlayStation 5, men är även kompatibel med PlayStation 4 och PC.

Fördelar

 • Mycket bra återgång i styrka.
 • Integrerad kontrollskärm.
 • Mycket bra kvalitet T3PM vevparti.

Nackdelar

 • Paddlarna är lite högljudda.

De bästa PlayStation 5-rattarna i mellanklassen

I den här kategorin har vi valt ut våra två favoritrattar i mellanklassen som är kompatibla med PlayStation 5.

Logitech G923

logitech g923

Logitech Logitech G923 är en uppdaterad version av Logitechs flaggskeppsmodell, G29. Det är officiellt godkänd av Sony för användning med PlayStation 5 och PlayStation 4, och är även kompatibel med andra konsoler och PC.

Logitech G923-ratten har en diameter på 28 cm och de fordonsliknande lädersömmarna på ratten och den högkvalitativa borstade metallen på ratten och accenterna ger denna ratt ett klassiskt utseende och en känsla av hög kvalitet.

Logitech G923-hjulet kan rotera upp till 900° och är utrustat medTrueforce, en ny generation av force feedback-system, samt closed loop-motorstyrning som, tack vare ny firmware, gör motorns vridmoment mer exakt.

Den har också en 24-punkts valratt för justering av dragkraft, vridmoment och bromskraft, progressiva bromspedaler med fjädrar som efterliknar tryckkänsliga bromssystem för mer exakt kontroll och en integrerad varvtalsindikator för visning av varvtal i spel som stöds, t.ex. Gran Turismo 7.

Denna rattmodell har också en inbyggd LED-indikator så att vi snabbt kan se när vi har nått rätt varvtalspunkt och använda växlingen mer effektivt.

Logitech G923 levereras också med en G-Hub och inbyggt minne så att du kan anpassa och finjustera ett antal aspekter av din ratt från en PC och överföra dessa inställningar till din PlayStation 5 för ännu mer exakt kontroll i racingspel.

Logitechs senaste och bästa ratt, G923 , är en investering du inte kommer att ångra!

Fördelar

 • Utrustad med avancerad teknik.
 • Tillverkad av material av högsta kvalitet.
 • Med ett 3-pedalt vevparti med förbättrat bromssystem.

Nackdelar

 • Valuta för pengarna är inte optimal jämfört med konkurrenterna.
 • Återkopplingen av motoriseringen är lite ryckig.

Fanatec Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

Ratten ClubSport Formel V2.5 Ratten har en diameter på 27 cm i diameter och täcks av en 5 mm kolfiberplåt. Den har två justerbara magnetiska metallpaddlar för växling.

Den har också två vibrationsmotorer inbyggda i handtagen, som kan styras via hjulinställningsmenyn (SHO) eller i spelet via Fanatec SDK, samt en OLED-display, en varvräknare med 9 centrala lysdioder för telemetri och två LED-balkar.

Fanatec Formula V2.5-ratten har QuickRelease-system och är kompatibel med PlayStation 5, naturligtvis, men även med PC och PlayStation 4. Fanatec erbjuder en nästan identisk version, Formula V2.5x, för Xbox-kompatibilitet.

Denna rattmodell från Fanatecs ClubSport-sortiment ger gott om utrymme för anpassning och är tillverkad av högkvalitativa material som kan hålla en livstid av simulerad racing. Även om det kanske är lite för mycket för unga nybörjare, tycker vi att Fanatecs Formula V2. 5 är ett riktigt bra hjul som ger en otrolig spelkänsla.

Och om du är ett riktigt F1-fan är Fanatec ClubSport Formula V2. 5-ratten precis rätt för dig, så tveka inte längre!

Fördelar

 • Dess rotationsvinkel är obegränsad.
 • Dess OLED-skärm.

Nackdelar

 • Det kan vara lite svårt för nybörjare att få grepp om.

Thrustmaster T300RS GT

thrustmaster-t300rs-gt-avis

Thrustmaster Thrustmaster T300 RS GT ratt ratt är en modell som distribueras specifikt för GT SIMULATORMen den kan också anpassas till andra löpstilar. Den har totalt 13 knappar, som kompletteras av en manuell växelspak och en D-pad till vänster om ratten.

Thrustmaster T300RS GT är 28 cm i diameter och har en förstärkt, texturerad gummibeläggning över hela ytan. I mitten av ratten finns den officiella GT-logotypen. Växlingspaddlarna är 13 cm höga, vilket ger dig en mer intuitiv åtkomst.

En T3PAGT 3-pedals vevaxel ingår i denna ratt, men är också kompatibel med modellen T-LCM Pedals. Pedalbordet som medföljer denna utgåva skiljer sig från resten när det gäller design och har flera nivåer av konfiguration. Bromspedalen har progressivt motstånd för ökad realism och innehåller den koniska gummibroms-modulen.

Den här modellen har patenterad HallEffect AccuRate Technology (H.E.A.R.T) med en beröringsfri magnetisk sensor och QuickRelease för snabba och enkla rattbyten.

Thrustmaster T300RS GT-ratten har ett Tact Switch-system som kan aktiveras upp till 10 miljoner gånger eller mer.

Om du är ett Gran Turismo-fan tror vi att Thrustmaster T300RS GT är Sim-racing-ratten för dig!

Fördelar

 • Reaktiv, kraftfull kraftåterkoppling.
 • Kvalitetsdesign och tillverkning.
 • De medföljande pedalerna är av högsta kvalitet.

Nackdelar

 • Ingen växelspak ingår.
 • Avståndet mellan ratten och växlingspaddlarna kan vara ett problem.

De bästa PlayStation 5-rattarna i toppklass

I toppkategorin presenterar vi två PlayStation 5-kompatibla rattar som vi anser är de bästa på marknaden idag.

Thrustmaster T-GT 2

thrustmaster tgt2 recension

Thrustmaster Thrustmaster T-GT II för PlayStation 5 har utformats speciellt för fans av Gran Turismo-sagan och gör allt i sin makt för att göra den till en av de mest realistiska Sim-racingsbilarna hittills.

Produkten har tillverkats med hänsyn till alla data som samlats in från de bästa eSport-spelarna som deltar i GT World Series.

Den har utformats och inspirerats helt av bilindustrin och innehåller innovativa tekniker som T-Turbo Power, T-LIN, T-40VE, T-M.C.E och T-DFB, som ger unika, realistiska förnimmelser i körsimulatorer.

Den nya generationens Brushless II-motor ger ännu snabbare prestanda och ännu mer spänning, så att du känner varje kurva och varje kant på banan.

Hjulets force feedback sker i realtid, utan några döda zoner. Resultatet är oöverträffad köreffektivitet.

Materialkvaliteten och “AEC-Q”-kvalificeringsteknikerna som används garanterar stor robusthet och hållbarhet för de mest krävande spelarna som vill njuta av mycket långa sessioner eller tävlingar.

Vevtalet är T3PA GT II, med en mer exakt och långvarig bromsfjäder än T3PAGT.

Ratten är klädd i läder och är avmycket hög kvalitet, så det ser ut som om du använder en professionell ratt från en riktig bil. Som alla Thrustmaster-rattarär ratten utbytbar, så du kan byta den när du vill.

Sammanfattningsvis är denna ratt för PlayStation 5 exceptionell ochen av de bästa i vår guide, men det bör påpekas att priset kan vara överdrivet om du framför allt är ny i Sim-racing-världen. Om du har råd kan du naturligtvis få en av de bästa simuleringsupplevelserna hemma.

Fördelar

 • Inkluderar T-DFB-teknik.
 • Kraftfull, exakt kraftåterkoppling.

  Nackdelar

  • Pedalerna kan vara tillverkade helt i metall, även om de är av hög kvalitet.

  Fanatec Podium F1 racingratt

  Fanatec Podium Racing Wheel F1

  Fanatec Podium F1 tar äkthet och lyx till en helt ny nivå, och är utan tvekan en av de mest fantastiska hjulen som finns för PlayStation 5 eller någon annan konsol för den delen.

  Denna Fanatec-ratt distribueras under en officiell F1- och PlayStation-licens och är naturligtvis kompatibel med Play Station 5 och PlayStation 4, samt PC, Xbox One och Xbox Series X och S.

  Den har en rotationsgrad som kan ställas in mellan 90° och 1080° och har justerbar ABS-vibration . Den är byggd av en kombination av aluminium och kolfiber, och rattkransen mäter 27 cm, vilket gör den kompakt och stabil under körning.

  Fanatec Podium Racing Wheel F1 är utrustad med ett direktdrivet motoriserat force feedback-system. Direktdrivna hjul kringgår standardhjulens remmar och kugghjul för en bokstavligen direkt anslutning mellan hjulet och drivmotorn – vilket möjliggör mer exakt och autentisk styrning än någonsin tidigare.

  Podium Racing Wheel F1 har en diameter på 27 cm och är tillverkad av metall och kolfiber. Den innehåller två vridbara paddlar i F1-stil och erbjuder plug-and-play-funktionalitet och trådlös anslutning med låg latens, revLEDs för varvtalsregistrering heads-up, en OLED-display, flerlägesbrytare och en lista med andra otroliga funktioner.

  De som har råd med Fanatec Podium Racing Wheel F1 kommer att imponeras av den otroliga upplevelsen som erbjuds av denna modell, som vi anser är en av de bästa på marknaden idag!

  Fördelar

  • Direktdriven ratt.
  • Bästa tillgängliga kraftåterkoppling.
  • Utmärkt finish och ergonomi.

  Nackdelar

  • Det höga priset.
  • Svårt att förstå för nybörjare.

  Fanatec Gran Turismo DD Pro

  Fanatec-GT-DD-Pro

  Fanatec Gran Turismo DD Pro är designad i samband med Gran Turismo Sport och i samarbete med Polyphony Digital, och är den första officiellt licensierade Direct Drive-ratten för PlayStation 5.

  En av de första sakerna du behöver veta om Fanatec Gran Turismo DD Pro är att den säljs, som standard, som ett paket. Du får själva GT DD Pro-basen, Gran Turismo-hjulet, en uppsättning CSL-kopplingsfria pedaler och DD-skrivbordsstativet. Till skillnad från CSL DD eller andra Fanatec-baser behöver du alltså inte leta efter kompatibla produkter. Du får allt på en gång redan från början.

  Fanatec Gran Turismo DD-paketet finns i 3 versioner: proffsversionen för instegsnivå (5Nm), proffsversionen (8Nm) och premiumversionen.

  Ratten är 28 cm i diameter, klädd i syntetiskt läder och mycket lätt att greppa. Den har alla knappar som PlayStation-handkontrollen har och till och med mer, eftersom den har fem funky brytare (4+1), en LED-remsa för varvtal och en liten OLED-skärm för växlar eller annan information.

  Fanatec GT DD Pro-ratten är också utrustad med två plastpaddlar med magnetiska sensorer, Standard Tuning-menyn som gör att nybörjare snabbt kan komma igång utan att behöva oroa sig för inställningar, och QuickRelease-systemet.

  Detta paket innehåller även CSL 2-pedals vevparti, tillverkat helt i metall och med bra motstånd.

  För GT-fans, men inte bara GT-fans, är Fanatec GT DD Pro en anmärkningsvärd ratt med praktiskt taget oslagbar valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Otroliga sensationer tack vare Direct Drive.
  • Material av mycket god kvalitet.
  • Fullt konfigurerbar.

  Nackdelar

  • Priset på ytterligare alternativ är fortfarande högt.

  Hur bestämmer du vilken PlayStation 5-ratt som är rätt för dig?

  För att bestämma vilken PlayStation 5-kompatibel ratt som är rätt för dig finns det några saker du behöver tänka på, och vi kommer att berätta om dem här.

  Vilken typ av simracer är du?

  Om du vill tävla med andra simracers i en elit- eller professionell stil bör du skaffa en ratt i toppklass. Om du fortfarande är nybörjare och vill förbättra din PlayStation 5-kontroll kan du nöja dig med ett mellanklass- eller instegshjul.

  Din budget

  Det pris du investerar i din ratt kommer huvudsakligen att avgöra vilken kategori du kan välja. De dyraste skyttelventilerna är inte nödvändigtvis de bästa, och därför rekommenderar vi alltid att man jämför de funktioner som erbjuds av olika modeller till samma pris.

  Din spelplattform

  Vissa modeller kan också anslutas till en Xbox- eller PC-konsol. Om du också är van vid att spela på den här typen av plattformar rekommenderar vi att du väljer en rattmodell som är kompatibel med alla plattformar du har hemma.

  Dina favoritracingstilar

  Vilken löpstil som tilltalar dig är också en avgörande faktor. Om F1-simulatorer är din grej kommer knapparnas design och layout att göra det möjligt för dig att ge ditt bästa i dessa lopp. Detsamma gäller för GT, NASCAR, rally och andra spel. Helst ska du välja en ratt som passar din smak.

   

  Vad ska du leta efter i en bra Sim-racing-ratt till PlayStation 5?

  Här är några faktorer som du bör tänka på när du vill köpa en PlayStation 5-ratt:

  Fördjupning

  Det är viktigt att den rattmodell du väljer ger den mest realistiska känslan. Om vi väljer en modell med Force Feedback-systemet kommer realismen att garanteras tack vare motorn, som perfekt simulerar körningen av en riktig bil. Andra funktioner och tillbehör kan ge dig ännu bättre inlevelse i spelet (LED-skärm, växellåda, pedaler etc.).

  Rotationsvinkeln

  Med hjulrotation avses den vinkel i vilken hjulet kan rotera i båda riktningarna. Generellt gäller att ju högre rotation, desto bättre för dig. Med en högre grad av rotation får du större frihet att utföra dina svängar och drift.

  System för kraftåterkoppling

  Force feedback och vibrationer är de viktigaste aspekterna av din ratt för att göra körupplevelsen så realistisk som möjligt. Även om många rattenheter har kraft- och vibrationsåterkoppling är många ganska mediokra eller praktiskt taget obefintliga.

  I korthet / Slutsats

  Oavsett vilken av de modeller vi har presenterat i den här artikeln du väljer, kommer du alltid att få mer känsla och inlevelse än med din traditionella PlayStation-manual.
  Vi hoppas att du har haft nytta av den här artikeln och vår recension, och att vår guide till de bästa PlayStation 5-rattarna hjälper dig att välja den modell som bäst passar din smak och budget.

  gt dd pro

  Fanatec GT DD Pro

  Den bästa ratten för PS5 i 2024

  Notez cet article

  Vous risquez également d’aimer…

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Pin It on Pinterest

  FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
  This is default text for notification bar