Välj en sida

Thrustmaster T300RS GT : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

För inte så länge sedan var det enda sättet att sätta sig in i en racerförares situation att använda en handkontroll och ett spel med cockpitvy. Med de framsteg vi har gjort under de senaste åren är den spelupplevelse vi erbjuder idag helt annorlunda.

Det enkla faktum att du har en ratt revolutionerar de känslor du upplever och gör dig helt uppslukad av racet. men vilken ratt ska jag köpa ? Det är inte lätt att hitta rätt bland alla modeller som finns på marknaden.

Det franska varumärket Thrustmaster, som är ledande inom Sim-racingutrustning, erbjuder rattar som revolutionerar spelet mer och mer. Vi tog en närmare titt på dess Thrustmaster T300RS GT-ratt, som vi testade för dig och bestämde oss för att berätta allt om idag.

I den här artikeln listar vi de viktigaste egenskaperna hos den här modellen, berättar om dess fördelar och nackdelar, berättar vem vi skulle rekommendera den till och var du kan köpa den och till vilket pris.

Specifikationer för Thrustmaster T300RS GT

t300rs gt ratt

Thrustmaster T300RS GT Edition-ratten är en force feedback-modell i toppklass som bygger på varumärkets tidigare modell, som anses vara dess lillebror, T300RS.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Thrustmaster T300RS GT-ratten med en diameter på 28 cm har en förstärkt, strukturerad gummibeläggning över hela ytan. I mitten av ratten finns den officiella GT-logotypen.
 • Denna modell är fullt utrustad för körning. Den har en multiriktad tvärbalk, 13 åtgärdsknappar och officiella PlayStation-knappar.
 • Två stora, fasta 13 cm sekventiella växlingspaddlar i metall är placerade på ratten.
 • Thrustmaster T300RS GT har en 25-watts borstlös motor för responsiv, realistisk force feedback.
 • Den har ett dubbelt bältesystem för smidiga spelsessioner utan döda zoner.
 • Denna modell har patenterad HallEffect AccuRate Technology (H.E.A.R.T) med en beröringsfri magnetisk sensor. Denna teknik gör det möjligt för motorn att använda 16 bitars upplösning, dvs. cirka 65536 värden på styraxeln.
 • Thrustmaster T300RS GT Edition är utrustad med Thrustmaster Quick Release-systemet, för snabba och enkla rattbyten som gör att du kan utnyttja olika racingvärldar.
 • Denna modell ärofficiellt licensierad av PlayStation och Gran Turismo. Ratten är kompatibel med PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 3 och PC.
 • A T3PA GT vevparti med 3 pedaler ingår i den här ratten, men den är också kompatibel med T-LCM-pedalerna och Thrustmaster TH8A och TSS Handbrake växelspakar och handbromsar, som säljs separat.
 • Thrustmaster T300RS GT-ratten har ett Tact Switch-system som kan aktiveras upp till 10 miljoner gånger eller mer.
 • Den är trådbunden och ansluts via USB.
 • Mått (bredd / höjd / djup): 35 x 32 x 45 cm
 • Rattens vikt: 4,5 kg – Vevtalets vikt: 4 kg

För vilken typ av person?

Denna modell är officiellt licensierad av PlayStation och Gran Turismo, men är inte exklusivt reserverad för GT-entusiaster eller ägare av en PlayStation-konsol.

De som föredrar F1 eller iRacing kommer också att kunna njuta av de otroliga känslorna som Thrustmaster T300RS GT ger.

Dessutom är det en ratt som passar hela familjen, både vuxna och barn, män och kvinnor.

Fördelarna

Denna GT-utgåva av Thrustmasters T300RS-ratt ger en fantastisk spelupplevelse tack vare ett antal fördelar.

Först och främst gillade vi de responsiva och kraftfulla force feedback-effekterna som gör Thrustmaster T300RS GT till ett riktmärke när det gäller känsla. Tack vare den nya H.E.A.R.T-tekniken och magnetiska sensorer är denna ratt, vars force feedback tillhandahålls av en borstlös motor och ett beprövat dubbelremssystem, hyperreaktiv, latensfri, realistisk och tyst.

För det andra var vi mycket nöjda med designen på denna Thrustmaster-ratt, liksom med dess byggkvalitet. Tillverkad av metall med en förstärkt gummibeläggning, denna modell är extremt slitstark och robust. Du riskerar inte att skada den snabbt eller att repor uppstår snabbt.

Vad vi också gillade särskilt med Thrustmaster T300RS GT-ratten var pedalenheten som medföljer den.

t300rs gt-vevkedja

Varumärket har tydligt förstått att den som medföljde T300RS inte var tillräcklig och har vidtagit åtgärder för att avhjälpa situationen. Den här gången har vi förmånen att få en variant av T3PA, en trepedalig vevstake som är robust och mycket bekväm. För ökad realism är den inre strukturen helt tillverkad av metall och pedalerna kan enkelt justeras för att passa din kroppsform.

Thrustmaster T300RS GT-ratten haren ny mekanism med dubbla bälten som gör att rattens vinkel kan justeras från 270° till 1080° (tre hela varv ), och det är en verklig tillgång. Det är en extra funktion som gör att du kan njuta av ännu mer realism under spelet.

En annan fördel med T300RS GT är att den är kompatibel med PlayStation 5, PlayStation 4 och PlayStation 3, samt PC, där en fullständig förare gör att du snabbt och enkelt kan göra nödvändiga justeringar. Dessutom har denna modell Quick Release-systemet, som gör att du kan byta hjul på bara några sekunder, och är helt kompatibel med alla Thrustmaster-hjul. Det gör det enkelt att anpassa ratten till din typ av racing, oavsett om det är GT, F1 eller rally.

Dess nackdelar

Bortsett från att Thrustmaster T300RS GT-ratten inte erbjuder några betydande förändringar jämfört med T300RS som föregick den, avslöjade vårt test också ett antal andra negativa punkter.

Först och främst, även om det inte är ett nödvändigt kriterium, tyckte vi att det var synd att Thrustmaster inte inkluderade en växelspak med denna rattmodell. Med tanke på priset för T300RS GT hade vi uppskattat om det hade ingått en sådan och vi hade inte behövt lägga till kostnaden för en hävstång i vår budget.

För det andra tyckte vi att avståndet mellan paddlarna och ratten var lite för långt. Detta kan vara ganska pinsamt för vissa människor. Dessutom är de med nödvändighet rörliga, eftersom det inte finns någon mekanism för att göra dem fasta.

När det gäller pedalerna har vi ett problem med att bromspedalen inte är justerbar. Eftersom den använder Conical Rubber Brake-teknik kan den tyvärr inte förskjutas i sidled. Detta kan utgöra ett problem för ägare av en cockpit med centralstyrning, som inte kommer att ha något annat val än att avstå från kopplingspedalen och konfigurera bromsen på vänster pedal.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Precis som i stort sett alla Thrustmasters rattar finns T300RS GT tillgänglig på Thrustmasters officiella webbplats. Priset ligger för närvarande på 399,99 euro.

Vi rekommenderar dock att du beställer den från Amazon.co.uk för snabbare leverans. Dessutom är den ibland föremål för specialerbjudanden.

På begagnatsajter kan du köpa din spelutrustning till mycket lägre priser. Men se upp för eventuella bedrägerier och var noga med rattets skick innan du bestämmer dig för att köpa.

Slutsats

Vi blev verkligen inte besvikna på prestandan hos Thrustmaster T300RS GT-ratten. Märket har inte gjort några större förändringar av sin tidigare modell, T300RS, men de flesta av de detaljer som saknades har korrigerats.

När den kom ut var T300RS GT en av de bästa PlayStation 4-hjulen på marknaden, och det är inte så konstigt. Dess kraft, precision och robusthet, i kombination med dess stabila, bekväma vevparti, ger en imponerande realistisk känsla. Den kraftåterkoppling och de vibrationer som känns med denna ratt ger dig verkligen intrycket av att köra en riktig racerbil.

Efter detta test anser vi att T300RS GT-ratten är bland de bästa i sin klass. Om du letar efter en kvalitetsratt i mellanklassen kan vi inte nog rekommendera den här modellen från Thrustmaster!

thrustmaster-t300rs-gt-avis

Thrustmaster T300RS GT

En robust och exakt ratt i mellanklassen

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Test & omdöme

Moza ES : Test & omdöme

Moza ESFördelar Flera helt anpassningsbara kontroller Förstklassig finish och material Utmärkt ergonomi Nackdelar...

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2PFördelar Premiumratt av hög kvalitet Struktur av aluminiumlegering Trådlös anslutning till basstationen...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar