Välj en sida

De 5 bästa Fanatec-ratten för Xbox One

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Det finns flera typer av Xbox One-ratt tillverkade av Fanatec som du kan hitta på marknaden idag. Och det gör det inte lättare att välja vilken modell man ska köpa.

Även om Fanatec är känt för sina högkvalitativa produkter, är det fortfarande svårt att bestämma vilken modell som är rätt för dig.

Det är därför vi har bestämt oss för att hjälpa dig att göra detta val, som verkligen kan verka komplicerat.

I den här artikeln tar vi en titt på vårt urval av våra 5 favorit Xbox One Fanatec-rattar och berättar sedan hur du väljer din Xbox One Fanatec-ratt och vad du behöver tänka på när du gör ditt köp.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2

Fanatec Forza

Fanatec ClubSport Racing Wheel GT Forza Motorsport V2 är monterad på Fanatec ClubSport Wheel Base V2.5.

Ratten har en diameter på 33 cm och är tillverkad av aluminium klädd i mjukt läder med namnet på Xbox One-sagan broderat i mitten.

Den har 16 knappar integrerade i toppen av hubben, 4 knappzoner med 3 knappar i varje zon (totalt 12 knappar), en FunkySwitch med en pad med en metallknapp, 4 riktningar, dubbelriktad rotation och pulsering.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 har en borstlös servomotor med enkel remdrift. Rotationsvinkeln är 1080° och kan justeras med programvara.

Denna ratt ger en exceptionell spelkänsla tack vare de inbyggda teknikerna, som DirectSensor och DUAL HALL-teknik.

Dessutom simulerar Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 ABS-vibrationer i ratten och på pedalerna (beroende på modell).

Denna modell har också ett kylsystem med två stora fläktar (på vänster och bakre sida) och en enorm kylfläns på motorn, samt en LED-display för telemetrifunktioner.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2-ratten har Quick Release-system för byte av ratt på en sekund. Den är utformad för Xbox One, men kan även användas på PC och med Xbox Series X/S.

Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 erbjuder det allra bästa när det gäller känsla och ergonomi för fans av Sim-racing och Forza-spelet i synnerhet.

Fördelar

 • En otroligt smidig och kraftfull återgång av kraft.
 • Material och utförande av hög kvalitet.
 • Otroliga sensationer på alla nivåer.

Nackdelar

 • Priset är högt.

Fanatec Podium racingratt Formula V2.5X

fanatec clubsport formula v 2 5

Fanatec ClubSport Formula V2.5X-ratten är officiellt licensierad för Xbox One och Xbox Series X/S.

Den har en diameter på 27 cm och är täckt med en 5 mm kolfiberplatta. Den har två justerbara magnetiska metallpaddlar för växling.

Den har också två vibrationsmotorer inbyggda i handtagen, som kan styras via hjulinställningsmenyn (SHO) eller i spelet via Fanatec SDK.

Ratten har 11 knappar, en Funky switch för att ändra inställningar, vippbrytare och en analog joystick, samt en OLED-display, avancerade RevLEDS och två FlagLEDS för att indikera eventuella problem med däcken, bränslenivån eller radiomeddelanden. Otroligt nog kan över 50 spelfunktioner justeras live.

Fanatec Formula V2.5X-ratten är kompatibel med Xbox One, samt Xbox Series X/S, PC, PlayStation 4 och PlayStation 5. Dessutom är denna modell utrustad med QuickRelease-systemet, så att du kan byta hjul på bara några sekunder.

Denna ratt är fullspäckad med funktioner och är perfekt för F1-fanatiker.

Fördelar

 • Mycket god kvalitet på material och utförande.
 • Dess rotationsvinkel är obegränsad.
 • Dess OLED-skärm, RevLEDS och FlagLEDS.

Nackdelar

 • Svårt att få grepp om för nybörjare.

Fanatec ClubSport NASCAR V2-ratt

FANATEC NASCAR

ClubSport NASCAR V2-ratten från Fanatec är den officiellt licensierade NASCAR-ratten.

Denna 35 cm 3-ekrade ratt är speciellt utformad för körning i moderna NASCAR-fordon. Den är tillverkad avaluminium av fordonskvalitet och har handtag i äkta Alcantara.

De förinstallerade magnetiska växelpaddlarna är mycket taktila och ger föraren en snabb växling. “Klicket” ger dig ett stabilt magnetiskt motstånd vid varje växling så att du alltid känner dig positiv när du manövrerar runt banan.

Det finns också ett komplett utbud av knappar inbyggda i hubben så att alla kontroller alltid finns inom räckhåll. Knapparna på ratten är mycket justerbara och du kan placera dem var du vill. Om det inte är din grej och du bara vill köra, kan de enkelt tas bort för en helt ren och kompakt look.

Denna modell har en tresiffrig LED-display för inställning av menyfunktioner och telemetridata från kompatibla spel eller programvara från tredje part. Den kan monteras i två lägen: stående eller liggande.

ClubSport NASCAR V2-ratten är inte bara kompatibel med Xbox One, du kan även använda den med Xbox Series X/S, PlayStation 4 eller PC.

Fördelar

 • Under officiell NASCAR-licens.
 • Design och ergonomi i toppklass.
 • Material av mycket god kvalitet.

Nackdelar

 • En modell som främst är avsedd för NASCAR-fans.

Fanatec CSL Elite WRC-ratt

fanatec csl elite wrc

Fanatecs CSL Elite WRC-ratt är ett populärt val bland de mest krävande rallyfansen . Det är också den ratt som ofta används i WRC Esports-tävlingar runt om i världen.

Fanatec CSL Elite WRC-ratten har ekrar i borstad aluminium och är klädd i äkta Alcantara-läder. Den har en diameter på 30 cm, vilket gör den lämplig för många typer av fordon och idealisk för rallytävlingar. Orange sömmar på ratten ger färg, och denintegrerade 3-siffriga LED-displayen gör att du hela tiden kan se användbara data i kompatibla spel.

Paddlarna under ratten är också ljusorange för att ge ett slående visuellt intryck. De är lätta att ta bort och kan ersättas med andra växlingspaddlar för en bekvämare upplevelse när du spelar racingspel i olika stilar. Xbox-knapparnas layout kan också bytas ut mot de Racing Style-knappar som ingår.

Le Fanatec CSL Elite WRC är officiellt godkänd av Världsmästerskapet i rally (WRC) för kompatibilitet Xbox One naturligtvis, men även Xbox Series S | X och PlayStation 5, du behöver en PlayStation-licensierad rattbas för att använda den på Sonys konsol.

Denna modell har det nya QuickRelease-systemet för ännu snabbare rattbyten.

Överraskande nog är det enav de mest prisvärda fjäder bollar du kan köpa online med tanke på den kvalitet du får. Fanatec CSL Elite WRC är ett utmärkt köp, särskilt för rallyfans, men denna ratt fungerar också bra på andra racingsimulatorer.

Fördelar

 • Material och design i toppklass.
 • Realistisk storlek och proportion.
 • Nytt QuickRelease-system.

Nackdelar

 • Dess design påminner lite om en leksak.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Trots det faktum att ratten Fanatec Podium Racing Wheel F1 distribueras under en officiell F1- och PlayStation-licensDen är kompatibel med Xbox One (samt Xbox Series X och S, PlayStation 4, PlayStation 5 och PC) och är en av våra absoluta favoriter!

Den har en rotationsgrad som kan ställas in mellan 90° och 1080° och har justerbar ABS-vibration . Den är byggd av en kombination avaluminium och kolfiber , och rattkransen mäter 27 cm, vilket gör den kompakt och stabil under körning.

Denna handratt är utrustad med ett direktdrivet motoriserat force feedback-system och innehåller två roterande paddlar av F1-typ.

Ergonomin hos Fanatec Podium Racing Wheel F1 är utmärkt och erbjuder ett stort antal realtidsinställningar som också kan hanteras direkt från ratten, till exempel en 2,7-tums OLED-skärm för feedback i spelet.

Enligt vår mening är Fanatec Podium Racing Wheel F1 en riktig pärla och en av de bästa Xbox One-hjulen på marknaden.

Fördelar

 • Högeffektiv motor och kraftåterkoppling.
 • Många olika inställningar tillgängliga.
 • Bred kompatibilitet.

Nackdelar

 • Det höga priset.

FAQ: vanliga frågor om Fanatec Xbox One-rattar

 

Hur väljer jag min Xbox One Fanatec-ratt?

För att välja den bästa Xbox One-ratten från Fanatec för dig rekommenderar vi att du tar hänsyn till följande aspekter, som hjälper dig att välja den modell som bäst passar dina behov och gör din spelupplevelse mer tillfredsställande:

Kraftens återkomst

Ett av de viktigaste elementen i rattar är force feedback. Med andra ord, det motstånd som ratten utövar vid kurvtagning. Ju mer realistisk force feedback, desto bättre blir spelets övergripande kvalitet och desto bättre känns det.

Rotationsvinkeln

Detta är vridkapaciteten för själva ratten. Rotationsgraden bör vara så stor som möjligt. Dessutom måste den ha ett visst motstånd, precis som en riktig ratt. För den mest realistiska upplevelsen rekommenderar vi en ratt med en rotationsvinkel på 900 grader eller mer.

Material och tillverkning

De material som används och rattens byggkvalitet är självklart viktiga. Ratten bör helst vara tillverkad av halkfria material som gummi eller läder och mekanismen bör vara tillverkad av metall för att garantera en lång livslängd.

Storlek och utformning

Beroende på vilken typ av spel du gillar att spela bör designen på din ratt passa perfekt. En ratt för F1 är inte samma sak som en ratt för rally, till exempel. Det bästa är att matcha storleken på din ratt med storleken på en riktig ratt för att få ett mer realistiskt utseende. Dessutom behöver du paddlar om du inte har en växelspak.

Kompatibilitet

Det är viktigt att titta på rattens kompatibilitet med Xbox One, men också med de spel du kommer att använda. Titta på enhetens tekniska specifikationer för att se om den är kompatibel med de videospel du använder, eller om du kan använda den med andra plattformar (PC, PlayStation…).

Pris

Det är viktigt att fastställa vad din maximala budget för din ratt kommer att vara, så att du vet vilket modellsortiment du ska välja. Du kanske också vill lägga till andra tillbehör, så den totala budgeten kan snabbt bli betydande, vilket är anledningen till att du måste tänka noga innan du köper din ratt.

 

I korthet – Slutsats

Om du vill köpa en Xbox One-kompatibel Fanatec-ratt kan du välja mellan ett brett utbud av modeller med olika design och funktioner.

Oavsett om du är F1- eller rallyfantast, om du har en mycket liten budget eller en obegränsad, om du är nybörjare i Sim-racingvärlden eller redan är en entusiast, hoppas vi att du hittar den Sim-racing du letar efter. I den här artikeln har du hittat den Xbox One-ratt från Fanatec som är rätt för dig.

Och framför allt, glöm inte våra råd när du gör ditt köp för att undvika obehagliga överraskningar!

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

Den bästa Fanatec-ratten för Xbox One i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar