Välj en sida

Fanatec Podium Racing Wheel F1 : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fördelar

 • Mycket kraftfull och exakt motor
 • Otroligt realistiska förnimmelser
 • En mängd olika inställningar
 • Utmärkt finish
 • Bred kompatibilitet

Nackdelar

 • Förhållandevis högt pris Pedaler och växelspak ingår ej
 • Snabbkoppling lite stel

I världen av videospel, och i synnerhet Sim-racing, det tyska varumärket Fanatec fortsätter att ligga före alla sina konkurrenter när det gäller att utveckla ny teknik. Tillverkaren har också vunnit i popularitet genom att försöka göra alla sina produkter tillgängliga för en så bred publik som möjligt och genom att erbjuda produkter av högsta kvalitet till oslagbara priser.

Vi tog en titt på en av deras rattmodeller, den första som ger Direct Drive till konsoler: Fanatec Podium Racing Wheel F1.

I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om denna modell, lista dess viktiga funktionervi berättar för dig vilken typ av spelare den passar bäst, vilka är dess förmåner och nackdelar och vi berättar för dig var du kan köpa den och pris.

Egenskaper för Fanatec Podium Racing Wheel F1

Ratten Fanatec Podium Racing Hjul F1 är en toppen av sortimentet officiellt licensierad PlayStation.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Utgivningsdatum: 2019
 • Fanatec Podium Racing Wheel F1 är ett hjul med en diameter på hjul med en diameter på 27 cm hållbar konstruktion i metall och kolfiber.
 • Handtagen är i äkta Alcantara Tillverkad i Italien. Detta material är lätt att rengöra och ger ett sensationellt grepp.
 • Denna modell har två roterande aluminiumpaddlar av F1-typ med fiberförstärkning baktill.
 • Fanatec Podium Racing Wheel F1 är utrustad med en motoriserad motoriserad kraftåterkoppling med direktct.
 • Rotationsvinkeln för denna rattmodell är från 90° à 1080°.
 • Fanatec Podium Racing Wheel F1 har 11 knappar med extremt tillförlitliga brytare, två vippbrytare, två 12-vägs multi-positionsbrytare med roterande kodarfunktion och en analog joystick för att titta runt i cockpiten eller mappa med någon annan axel.
 • Den har också en 7-läges FunkySwitch för att ändra inställningar och två tumknappar som är lättåtkomliga under körning, utan att du behöver ta händerna från handtagen.
 • Fanatec Podium Racing Wheel har ett system för hastighets- och varvtalsindikering och en OLED-skärm display för att styra Podium-basen medan du är med i spelet.
 • Denna modell kan lagra upp till 5 olika profiler i rattens internminne.
 • Fanatec Podium Racing Wheel F1 är kompatibel med PC, PlayStation 4, PlayStation 5 och eventuellt Xbox One och Xbox Series.
 • Mått: 53,5 cm x 35 cm x 31 cm (L x B x H)
 • Vikt: 16 kg

För vilken typ av person?

Med ett pris på 1 799,95 € på Fanatecs webbplats, känner vi att Podium Racing Wheel F1 egentligen inte riktar sig till allmänhetenutan snarare för erfarna förareeller till och med proffssom är ute efter spänning i toppklass.

Med detta sagt kan den fortfarande vara ett bra val för nybörjare som kan nybörjare som har råd med deteftersom den anpassar sig till alla spelarprofiler och är plug-and-play.

Som namnet antyder är Podium Racing Wheel F1 självklart perfekt för seriösa fans av F1-spelspel, men det är klart mindre lämpat för Rally- eller GT-spel.

Fördelarna

Vi tog oss tid att testa Podium Racing Wheel F1 från Fanatecratten, vilket gjorde det möjligt för oss att upptäcka vilka fördelar med denna modell.

Först och främst gillade vi verkligen motorn på detta Podium Racing Wheel F1 vilket är särskilt effektivt. Dess force feedback är både mycket kraftfull och mycket exakt. De känslor som denna lilla pärla ger upphov till lämnar ingen oberörd. Allt är perfekt kalibrerat för att ge dig en så realistisk upplevelse som möjligt under dina lopp.

För det andra tyckte vi att Fanatec Podium Racing Wheel F1 var mycket prestandamen också ergonomisk. Detta hjul erbjuder ett stort antal realtidsinställningar som kan hanteras direkt från hjulet. De många knapparna på ratten är också mycket praktiska, liksom den HUB som har integrerats i denna modell. Även om denna Fanatec fjäderboll är dyr, är den lätt att använda och passar verkligen alla typer av spelare, oavsett om de är erfarna eller inte. Dessutom har den ett mycket bra grepp, vilket är riktigt behagligt.

Dessutom blev vi övertygade av de utmärkta finishen av Fanatecs Podium Racing Wheel F1, som är perfekt lämpade för professionell användning. Valet av material, som alcantara och kolfiber, gör denna ratt till en modell av mycket hög kvalitet med en verkligt vacker och mycket professionell design.

Slutligen har denna Podium Racing Wheel F1 den verkliga fördelen att vara en plug’n play-modell modell och erbjuder kompatibilitet. Den är enkel att installera på både konsoler och datorer. Dessutom kan du anpassa tillbehören efter dina önskemål, eftersom den är kompatibel med hela Fanatec-sortimentet (oavsett om det gäller vevstakar, växelspakar eller andra tillbehör), men inte bara det. Den kan också fungera med produkter från konkurrerande varumärken som Thrustmaster eller Logitech.

Dess nackdelar

Vi berättade för dig om fördelarna med Fanatec Podium Racing Wheel F1som vi kunde upptäcka under vårt test. Men den här modellen har också några nackdelar.

Uppenbarligen är en av de största bristerna hos Fanatec Podium Racing Wheel F1 dess pris. Det måste sägas att denna professionella utrustning är mycket dyr och, även om priset verkar mer än motiverat i ögonen på alla som har använt det, är det ändå mycket högt och knappast tänkbart för de flesta människor. En ratt som kostar nästan 1 800 euro är uppenbarligen inte något för alla.

Det bör också noteras att ratten till Fanatec Podium Racing Wheel F1 ratt inte innehåller pedaler eller växelspak.. Om du vill ha en komplett uppsättning utrustning måste du budgetera extra, utöver det redan höga priset för ratten. Allt som allt är det en ganska stor investering.

För det andra, om Fanatec Podium Racing Wheel F1 är utrustad med QuickRelease-systemsystemet, fann vi att dess mekanism mekanismen var lite stel och svår att använda. Du måste använda en hel del kraft för att ta bort hjulet från basen och ge det lite rörelse. Det är inte precis idealiskt, särskilt inte jämfört med andra modeller.

Slutligen var vi något besvikna över bristen på brist på dokumentation för användning i programvara. Med tanke på antalet möjliga inställningar tyckte vi att det var lite lätt och skulle ha uppskattat mer detaljerad information. Dessutom finns den inte tillgänglig på franska, vilket gör det ännu mer komplicerat om du inte talar ett främmande språk.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Fanatec Podium Racing Wheel F1 är tillgänglig för 1 799,95 € på Fanatecs officiella webbplats.

Observera att den tyska tillverkaren Fanatec inte har något partnerskap med någon återförsäljare. Därför kan alla produkter endast köpas på varumärkets officiella webbplats, eller eventuellt begagnat. Du hittar dem inte någon annanstans.

Slutsats

De som anser att Fanatec Podium Racing Wheel F1 som den bästa hjulet i F1-stil har helt rätt. Vårt test gjorde det möjligt för oss att upptäcka det allra bästa när det gäller känsla och prestanda.

Denna ratt kan vara mycket dyr, men priset är väl värt det. Tillverkaren Fanatec erbjuder oss en modell som är extremt kraftfullmen också exakt tack vare all ny integrerad teknik. Bakom ratten på denna modell kan du känna varje detalj på banan och de förnimmelser som den ger är otroligt realistiska och detaljerade.

Oavsett om det gäller design, ergonomi eller kompatibilitet är Podium Racing Wheel F1 från Fanatec verkligen det bästa på marknaden just nu..

Så tveka inte längre, om du har råd och investerar i detta hjul, garanterar vi att Fanatec Podium racingratt F1 inte kommer att göra dig besviken för en enda sekund!

logitech g920 recension

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Den bästa F1-ratten på marknaden när det gäller känsla och prestanda

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza RS V2 : Test & Recension

Moza RS V2 : Test & Recension

Moza RS V2Fördelar Struktur av aluminium och kolfiber Läderklädsel runt ratten En diameter på 32 cm Bakgrundsbelysta...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar