Välj en sida

De 5 bästa dynamiska simulatorerna (med ställdon)

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Att uppleva hyperrealistisk körning när man sitter i sitt sovrum kan verka svårt. Men idag, tack vare dynamiska körsimulatorer, är det mycket enklare än det verkar.

Vi har haft möjlighet att titta närmare på ett antal av dessa välkända enheter på marknaden, så idag har vi bestämt oss för att presentera vårt urval av de bästa dynamiska simulatormodellerna. I den här artikeln kommer vi också att ta en titt på vad en dynamisk simulator är, vilka typer du kan hitta på marknaden och hur du väljer rätt modell.

TRAKRACER TR160 MK4: Den bästa dynamiska simulatorn på marknaden

trakracer dynamisk simulator

Trak Racer TR160 MK4 är den ultimata dynamiska simulatorn i toppklass. Den är tillverkad av högkvalitativt svartanodiserat extruderat aluminium och ger maximal styrka och styvhet för ett ultra-realistiskt utseende.

Den är kompatibel med de flesta rattar, pedaler och växelspakar på marknaden och levereras med det uppgraderingsbara TR One hjulmonteringssystemet, så att du kan uppgradera endast vissa delar efter behov. Med Premium slide kit kan du snabbt och exakt justera sätespositionen.

Med över 30 valfria tillbehör är TR160 MK4 det perfekta valet om du letar efter den ultimata konfigurationen. Den kommer att ge dig körkänslor av oöverträffad naturtrogenhet.

Om din budget tillåter det bör Trak Racer TR160 MK4 vara högst upp på din lista! Detta är den dynamiska simulator som erbjuder den bästa prestandan och känslan på marknaden idag.

Fördelar

 • Struktur i extruderad aluminium av hög kvalitet för maximal styvhet
 • TR One evolutionärt hjulmonteringssystem
 • Över 30 tillbehör tillgängliga
 • Hyperrealistisk körkänsla

 

Nackdelar

 • Höga priser
 • Stort utrymme efter konfiguration

Prosimu T1000

prosimu t1000

Prosimus dynamiska simulatorer finns i versioner med 2, 3, 5 och till och med 7 rörelser (jacks) och är de bästa på marknaden för Sim Racing idag.

Föreställ dig att du sitter i förarsätet på racerbanan och känner varje kurva och acceleration med häpnadsväckande verklighet. Med Prosimu-simulatorer kan du känna reaktionerna från ditt fordon och vägen som om du faktiskt befann dig på banan.

Redan 2-motion-versionen är otroligt realistisk. Med den här versionen kommer du att kunna känna varje kurva och varje inbromsning på ett otroligt realistiskt sätt.

Om du är beredd att betala lite mer, erbjuder de högre versionerna en ännu mer fördjupad upplevelse. Du kommer att kunna känna varje överstyrning, varje förlust av grepp, varje grepp och varje överföring av massa från ditt fordon. Ett verkligt nöje för körentusiaster!

Prosimu-simulatorer är kompatibla med över 100 spel, inklusive naturligtvis de mest populära som används i sim-racing (Assetto Corsa, iRacing, Automobilista, Forza, Rfactor, etc.). Dessutom är de förkonfigurerade och plug and play, så att du kan börja spela direkt.

De är tillverkade av de finaste materialen och har utformats för att ge dig en oförglömlig simuleringsupplevelse, dag efter dag. Med en förstärkt metallstruktur kan du känna varje rörelse med otrolig precision, utan någon förvrängning eller förlust av fidelity.

Den dynamiska simulatorn ProSimu T1000 erbjuder utmärkt körkomfort tack vare det justerbara, lutande pedalstödet för en optimal körställning. Rattstödet är förborrat med justerbara armar för kompatibilitet med de flesta rattar på marknaden. Och för en ännu mer uppslukande körupplevelse kan du också välja till ett växellådsstöd / HOTAS.

Prosimu Chassis utlovar en ultrarealistisk simulering som placerar dig mitt i händelsernas centrum. Så är du redo för en unik upplevelse?

Fördelar

 • En oöverträffad känsla av realism
 • Robust metallram
 • Perfekt komfort och ergonomi

Nackdelar

 • Det höga priset

Rörelseplattform för racing på nästa nivå V3

 

next level racing motion v3

Denna Next Level Racing-modell är en dynamisk simulator utan cockpit. Det är en motoriserad rörlig plattform som är enkel att integrera i din cockpit.

Next Level Racing Motion Platform V3 kan bära vikter på upp till 130 kg och är helt kompakt och mycket kraftfull. Den kan accelerera upp till 360°. Skakningarna är mycket realistiska, snabba och helt i samklang med spelet.

Den innehåller programvara som utvecklats av samma märke (Next Level Racing Platform Manager), som är kompatibel med de bästa simulatorerna på marknaden, för både racing och flygning. Den har en lång lista över kompatibla spel. Det räcker med att titta på deras webbplats för att se att de ständigt uppdaterar listan.

Detta system har fått mycket beröm, eftersom det är enrörelseteknik som utvecklats av de bästa europeiska ingenjörerna. Det är också viktigt att notera att den, utöver alla sina tillbehör och funktioner, är kompatibel med GT Ultimate Cockpit.

Fördelar

 • Den är kompatibel med säten från samma märke.
 • Den kan integreras med cockpits från andra tillverkare.
 • Kompatibel med alla virtual reality-plattformar på marknaden.

Nackdelar

 • Priset är relativt högt

RSeat G1 1500 Cockpit för simulerad racing

 

RSeat G1 1500 Sim Racing Cockpit

RSeat G1 erbjuder det enda officiellt licensierade och FIA-godkända haptiksystemet som för närvarande finns på marknaden.

Med detta system kan du uppleva förnimmelser som din kropp skulle känna i verkligheten, tack vare en unik närvaroeffekt.

D-BOX 4250i Gen3 boxen är plug and play, enkel att konfigurera och använda, och dess 4 ställ don ger oöverträffad haptisk feedback med en enorm mängd detaljer och information. Den är extremt mångsidig och kan anpassas till en mängd olika motorsportdiscipliner: GT, rally, F1…

Med maximal realism och responsivitet ger D-BOX haptiska lösningar en mycket exakt känsla för rörelse, lutning, svängning, vibration, textur och många andra komplexa fenomen.

Rseat G1 är utrustad med en RSeat-skålstol i svart ekoläder (Alcantara-versionen finns som tillval) och är lämplig för användare från 1,27 m till över 2 m långa.

Den stöder alla Direct Drive-rattar samt Load Cell- eller hydrauliska vevpartier. Dessutom har den ett brett utbud av justeringar, inklusive reglage för att justera sätet och pedalerna.

Med RSeat G1 1500 kan alla tillbehör monteras på vänster eller höger sida av chassit, inklusive stöd för växelspak och handbroms, tangentbord och mus, surfplatta och knapplåda.

Fördelar

 • Dess haptiska system är officiellt licensierat och godkänt av FIA.
 • Många olika inställningar är möjliga.
 • Högsta komfort och ergonomi.

Nackdelar

 • Det höga priset

RSeat N1 M4A 1500 Dynamisk D-BOX

 

 RSeat N1 M4A 1500 Dynamisk D-BOX

RSeat N1 är en anpassningsbar lyxprodukt tillverkad av laserskuretlaserskuret kolstål och rör av kolstål.

Plattformen är utrustad med en racingsits i äkta Alcantara-material som passar användare med ett midjeomfång på upp till 106-112 cm. Sätet är monterat på glidskenor som möjliggör justering framåt och bakåt med 120 mm och kan bära en vikt på upp till 160 kg.

Pedalernas, sätets och rattens positioner är fullt justerbara. Sitsen och pedalplattan är monterade på glidskenor för att säkerställa att användaren kan köra i en bekväm hållning. Denna modell erbjuder sittplatserna Rallye och GT.

Rseat N1 finns i ett urval av pulverlackerade färgkombinationer i svart, vitt och silver. Plattformen kan utrustas med en rad olika tillbehör som t.ex. buttkickerfästen, högtalarfästen, fästen för hyllor och knapplådor, fästen för växelspakar och handbromsar med mera.

Rseat N1 är utrustad med D-BOX programvara, som endast är kompatibel med Windows PC, en D-BOX Kai-1P USB joystick och en D-BOX 4250i motion actuator kit (4 aktuatorer) med 1,5 tums lyft.

Dess maximala hastighet är 100 mm/sek och dess maximala acceleration är 1 g-kraft.

N1 är inte billig, men du får vad du betalar för med en högkvalitativ, fullt justerbar plattform.

Fördelar

 • Högsta komfort och ergonomi.
 • Många justeringar är möjliga.

Nackdelar

 • Inget stöd för ländryggen.
 • Högt pris.

RSeat RS1 M4A

 

RSeat RS1 M4A

RSeat RS1 M4A är en ny generation simulator med modulär design. Du kan uppgradera och bygga din RS1-simulator från den grundläggande plattformen till full motion.

RS1 M4A levereras med ett växelspakstöd och sätesreglage, samt följande tillbehör: Buttkicker-stöd, stöd för surfplatta, tangentbords- och musfack, högtalarstöd.

RSeat RS1 M4A är utrustad med “D-BOX”-systemet, som innehåller D-BOX-programvara som endast är kompatibel med Windows PC.

Dessutom har denna modell en D-BOX KAI-1P USB-styrenhet, ett D-BOX ™ 4250i rörelseaktuatorkit (4 aktuatorer) och en D-BOX RS1 CNC laserskuren adapterram i kolstål för att hålla aktuatorerna.

RS1 M4A finns i 2 färgkombinationer beroende på färgen på sitsen och ramen. Chassit finns i matt svart eller matt vit pulverlack.

RS1-sitsenheten kan lutas 4° och med sitsreglagen kan den justeras fram och tillbaka med ± 90 mm (3,54 tum). Denna modell erbjuder sittplatserna Rallye och GT.

RSeat RS1 är en mycket slitstark modell med god ergonomi i kombination med ett unikt utseende och eleganta, flödande linjer.

Fördelar

 • Vacker, elegant design med fin finish.
 • Robust, styv och långlivad.
 • Växelspakskonsol medföljer.

Nackdelar

 • Växelspakens stöd är inte särskilt justerbart.

RSeat RS Formel M4A

 

RSeat RS Formel M4A

RSeat har utformat RSeat RS Formula för att ge den ultimata körupplevelsen för fans av enplanssimuleringar. Precis som i ett riktigt open wheel-fordon kommer du att ligga bakåtlutad medan du kör. Denna position bidrar till att göra spelet mer inlevelsefullt.

RSeat RS Formula är utrustad med D-BOX 4250i motion actuator kit (endast Windows-kompatibel) placerad på en laserskuren RSeat D-BOX Frame-adapter i kolstål för att stödja aktuatorerna. Den är också utrustad med en D-BOX KAI-1P USB-kontroller.

De 4 ställdonen ger 3-axlig rörelse för att stimulera roll, pitch och vibration när du kör simulatorn.

Pedalerna och sätet är helt elektriskt justerbara. De kan flyttas horisontellt för att öka eller minska avståndet mellan dem och kan flyttas oberoende av varandra, vilket gör att sittpositionen kan anpassas till nästan alla kroppsproportioner. Du styr elmotorerna med 4 knappar som är bekvämt placerade på chassits högra sida.

Jämfört med en vanlig simuleringscockpit tvingar RSeat Formula RS dig att luta dig tillbaka och lägga din vikt och massa i sätet. Detta kommer att ge mycket mer detaljerad feedback om den taktik och de rörelsesystem som används. Det ger dig en större känsla för detaljer när det gäller att känna rörelse och att vara nedsänkt i den.

Med RSeat RS Formula kan du också installera andra tillbehör som högtalare, skärmar, ett tangentbords- och musfack, en växelspak med mera.

Fördelar

 • Helt elektrisk justering av sits och pedaler.
 • Högsta komfort och ergonomi.
 • Otrolig spelkänsla, särskilt tack vare spelpositionen.

Nackdelar

 • Det höga priset.

FAQ: Vanliga frågor om simulatorer för dynamiska ställdon

Vad är en dynamisk ramsimulator?

En dynamisk simulator är en robotplattform som återskapar en realistisk körupplevelse i ett virtuellt fordon. Många av dessa utvecklingar finns för underhållning eller professionella ändamål. I samtliga fall behöver denna utrustning ett avancerat datorsystem för att generera repliker av körrörelserna.

En rörelsesimulator är en plattform som innehåller olika tillbehör och enheter, i form av ett spelbås, där racingsätet är installerat. På vissa modeller kan du också lägga till din bildskärm, konsol, rattbas, pedaler och allt annat du behöver för att göra din spelupplevelse perfekt. För att uttrycka det enkelt kommer den att generera lutningar, stötar, vibrationer, chocker, inbromsningar… Den återskapar alla de känslor som du skulle ha i en riktig bil eller ett riktigt fordon.

Vilka typer av simulatorer finns tillgängliga?

Det finns många olika typer av simulatorer: de som är avsedda för att lära sig köra bil och de som är avsedda för simracing, för att öva på att flyga, köra lastbil eller tåg…

Men när vi talar om en dynamisk simulator (med rörelse), hänvisar vi till två typer:

Dynamiska simulatorer med cockpit: Det här är produkter som ger dig ett allt-i-ett-paket. Vi har inte bara plattformen som skapar tiltarna, vi har också basen för att positionera hela lekhytten eller cockpiten. Den är helt monterad och integrerad för din rattbas, pedaler och bildskärmar.

Den dynamiska simulatorn utan cockpit: Dessa modeller är individuella. De inkluderar bara basen och det är den utrustning som du kommer att placera på golvet för att integrera med allt annat. Detta alternativ är perfekt för spelare som föredrar att utrusta sitt eget utrymme, utan att behöva anpassa sig till hyttens mått, och som vill kunna anpassa varje aspekt av sin Sim-racingsimulator. Dessa modeller är i allmänhet billigare.

Hur väljer jag en dynamisk simulator?

Här är några tips som du bör tänka på innan du köper en dynamisk simulator:

 • Tänk alltid på stödkompatibiliteten innan du köper.

 • Se upp för tillbehör. Du behöver åtminstone pedaler eller spakar i en enkel cockpit.
 • Köp aldrig en rörelsesimulator bara för priset. Den kanske inte uppfyller dina förväntningar.
 • Kontrollera att motorn fungerar som den ska. Se till att den är så snabb och exakt som du vill att den ska vara.
 • Ta hänsyn till användarnas omdömen. Med hjälp av dessa kan du avgöra om den uppfyller dina behov.
 • Kontrollera den maximala vikt som stöds. Den måste inte bara kunna bära din kropp, utan även sätets vikt.

 

I korthet – Slutsats

Sanningen är att du inte behöver en dynamisk simulator för Sim-racing och att du kan spela dina favoritspel med ett enkelt system. Men om du vill ha en helt omslutande upplevelse kommer du att behöva det!

Vi hoppas att vår artikel och våra råd hjälper dig att avgöra vilken modell av dynamisk simulator som bäst passar dina behov. Om du fortfarande tvekar ärde 5 modeller som vi har valt ut för dig här säkra vinnare.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar