Välj en sida

De 6 bästa vevstakarna för Sim-racing (efter budget)

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Många professionella simuleringsförare är överens om att ett högkvalitativt vevparti gör dig snabbare än ett mycket bra svänghjul. Det gör också din spelupplevelse otroligt mycket mer realistisk, eftersom ett bra pedalbord verkligen får det att kännas som om du kör en riktig bil.

I den här artikeln ger vi dig vårt urval av de modeller som vi tycker är de bästa vevstakarna i olika prisklasser, och förklarar vilka kriterier du bör ta hänsyn till när du väljer vevstakar.

 

De bästa pedalborden i överblick 2024

#1 : Fanatec Clubsport V3

⭐ Betyg: 9.8/10

fanatec clubsport v3 vevparti

✅ Autentiska bromskänslor

“Vi älskar Load Cells lyhördhet”

#2: Fanatec CSL Elite Pedaler LC

⭐ Poäng: 9.6/10

csl elite pedaler v2

✅ Oslagbart värde för pengarna

“Vi älskar den för precisionen och realismen i inbromsningarna.”

#3: Thrustmaster T-LCM

⭐ Poäng: 8.8/10

thrustmaster-t-lcm

✅ Ett mycket bra pedalbord för nybörjare

“Vi älskar dess tillgänglighet och kvalitet.”

Fanatec CSL Elite Pedaler V2

CSL Elite Pedals V2 är en uppsättning med 3 metallpedaler som sedan pulverlackerats med en matt metallfinish för längre livslängd. Vevtalet har också avtagbara pedalhylsor i gummi som är lätta att ta bort och ger extra komfort.

Bromsen är utrustad med en lastcell som klarar upp till 90 kg justerbar kraft. Alla pedaler kan justeras individuellt i höjd och avstånd för att göra körningen så bekväm som möjligt.

Du kan också använda Fanatecs inställningsmeny för att justera parametrarna för din Load Cell, eller finjustera med Elastometerfjädrarna på baksidan av bromsen. Du kan också ta bort alla pedaler från deras bas och montera dem separat i cockpit.

Fanatec CSL Elite Pedaler V2 är en bra blandning av teknik och enkelhet, lätt att använda för både mer erfarna löpare och nybörjare. För priset får du en pedaluppsättning som du inte kommer att tröttna på, särskilt om du är bra på att göra justeringar!

Vi har skrivit en fullständig recension av CSL Elite 2-pedalversionen. För att ta reda på mer, läs vår recension av CSL Elite-vevtalet.

csl elite pedaler v2

Thrustmaster T-LCM pedalbord

T-LCM T-LCM pedalbord är Thrustmasters första pris på marknaden för lastcellspedaler. Det är en modell som kommer till ett rimligt pris men som ändå erbjuder högkvalitativ design.

Den är tillverkad av 100% metall, med en robust ram och texturerat fotstöd. T-LCM-pedalerna är justerbara i höjd, vinkel och avstånd, och alla 3 pedalerna kan justeras individuellt.

En av dess största tillgångar är Load Cell-bromspedalen , som klarar upp till 100 kg tryck, vilket ger dig massor av kraft genom pedalen, precis som en riktig bromspedal.

Sex olika fjädrar ingår för att säkerställa att du får den pedalkänsla som passar dig bäst. Gaspedalen och kopplingen är också utrustade med magnetiska Hall Effect-sensorer.

I kombination med en ratt från Thrustmaster-familjen är den kompatibel med nästan alla enheter, från konsoler till datorer.

Om du letar efter en nybörjaruppsättning av Load Cell-pedaler, leta inte längre än Thrustmaster T-LCM pedalboard.

thrustmaster t-lcm

De bästa pedalborden mellan 300 och 700 euro

Fram till dess att pedaler med hydrauliska mekanismer började användas var Load Cell-utrustade vevstakar i denna kategori att betrakta som toppmodeller. Även om detta inte på något sätt förringar deras kvaliteter, finns de nu på marknaden med en mellanklassetikett.

Fanatec ClubSport V3

Fanatec ClubSport Fanatec ClubSport V3 vevparti är för närvarande en av de mest populära och mest använda vevstakarna på marknaden, och det av goda skäl. Denna uppsättning levereras med 3 pedaler i slående svart metall som smälter in väl med de flesta simuleringsriggar. Metallstrukturen håller pedalerna styva och säkra under cyklingen och ger vevpartiet styrka och hållbarhet.

Fanatec ClubSport V3 erbjuder en mängd justeringsfunktioner så att du kan ställa in pedalerna efter eget tycke och smak. Pedalytorna kan justeras i en mängd olika konfigurationer, så att alla cyklister kan hitta det som passar dem bäst.

Detta vevparti har en Load Cell-broms som klarar 90 kg kraft och som kan justeras för att ge dig den fasta känslan hos en formelbil eller den progressiva känslan hos en landsvägspedal.

För sitt värde för pengarna är Fanatec ClubSport V3 vevpartiet ett mycket bra ställe att börja på. Den erbjuder tillräckligt med känsla och känslighet för att följa med dig under många år i dina racingsimuleringar.

fanatec clubsport v3 vevparti

Heusinkveld Sim Pedals Sprint

Heusinkveld Sim Pedals Sprint 3-pedals vevparti är tillverkat med absolut precision, medlaserskuret stål för att ge både lätt respons och en verkligt robust känsla.

Den är utrustad med Load Cell-teknik på alla tre pedalerna , som inte slits ut med tiden och som exakt återger den kraft du applicerar på dem.

Denna modell är verkligen anmärkningsvärd för teknikintresserade förare, eftersom alla pedaler är fysiskt justerbara, men du kan också programmera pedalernas och belastningarnas motstånd och konfigurera dödzoner och utgångskurvor för att passa dina behov. Denna modell är även kompatibel med SmartControl.

Om du letar efter ett pedalbord som hjälper dig att vara både snabb och konsekvent i GT-racing såväl som F1, är Heusinkveld Sim Pedals Sprint ett utmärkt val. Den är idealisk för riktiga simracingentusiaster och de som vill bli esportproffs, eftersom den erbjuder konsekvens och realism och är en av de bästa simracingpedalerna du kan äga.

heusinkveld sprint anmälan

De bästa pedalborden för över 700 euro

Här tar vi oss an vevstakarnas crème de la crème, med modeller som ligger i den absoluta toppen av sortimentet. I den här prisklassen tenderar vi att hitta vevstaksmodeller med hydrauliska stötdämpare installerade, den teknik som ger de bästa känslorna på marknaden idag.

Heusinkveld Sim Pedals Ultimate

I den övre delen av marknaden är Heusinkveld Sim Pedals Ultimate ett fantastiskt alternativ för simuleringsentusiaster. Pedalerna är monterade på en aluminiumram för maximal styvhet och styrka, så att det verkligen känns som om du kör i en riktig racerbil.

Dessa Heusinkveld-pedaler är lämpliga för professionella motorsportsimulatorer i toppklass och deras robusta, styva, kompakta och hållbara design ger omedelbar och exakt respons.

Detta vevparti kan användas i de mest krävande miljöerna och kan simulera de pedalkrafter som finns i F1- och LMP-fordon. De dubbelriktade hydrauliska dämparna på kopplingen och den Load Cell-utrustade bromsen ger, enligt vår mening, den bästa simulerade pedalkänslan du kan få på marknaden idag.

Om du letar efter en verkligt avancerad känsla från ditt racingpedalbord, är Heusinkveld Sim Pedals Ultimate ett oslagbart val.

heusinkveld-ultimate

SIMTAG Hydraulisk

Om pengar inte är något problem och du bara är nöjd med det bästa, då är SIMTAG Hydraulic vevpartiet för dig! Denna modell anses för närvarande av många Sim-racing-spelare vara den heliga gralen av pedalbord.

Detta är en uppsättning med 3 Tilton-pedaler som är kända för att användas i racerbilar över hela världen, tillverkade av smidd aluminium.

Pedalerna har justerbar ut växling (5,29:1, 5,44:1, 5,75:1) och original bromsbalansering.

Detta vevparti har ett hydrauliskt system som ger den mest konsekventa och exakta känslan på alla pedaler. Gaspedalen har en Bosch positioneringssensor av högsta möjliga kvalitet när det gäller prestanda.

Dessutom tillverkas alla sensorer av Cosworth och har en damm- och fuktresistent beläggning för att säkerställa att noggrannheten och precisionen aldrig försämras.

SIMTAG Hydraulic vevpartiet ser ut som om det kommer direkt från en racerbil, men med ett antal förbättringar till förmån för Sim-racing-entusiaster. Om du har råd att satsa allt på den bästa simuleringsplattformen kan vi bara rekommendera att du investerar i den här modellen.

Välja rätt vevparti

När du väljer vevpartismodell finns det ett antal viktiga kriterier att tänka på för att säkerställa att du fattar rätt beslut.

Pris: din budget kommer att avgöra inköpet av ditt vevparti. Beroende på vilket pris du har råd att spendera kan du välja det sortiment som passar dig bäst, så att du kan fokusera på modeller som du har råd att köpa och jämföra dem.

Justerbarhet: Justerbarheten hos ett vevparti bör alltid vara en av de avgörande faktorerna när du fattar ditt beslut. Att kunna styra pedalavståndet framåt, bakåt, från sida till sida och även bromskänsligheten är avgörande för att ge dig mer komfort och göra din racingsimuleringsupplevelse så realistisk som möjligt.

Byggkvalitet: du vill inte ha en modell som ser tunn eller billig ut eftersom den inte håller måttet om du är ute efter realism och hållbarhet. Du vill ha de bästa materialen som finns tillgängliga inom din budget, så välj alltid pedaler tillverkade av metall med en solid yta för att få dem att hålla längre.

Stabilitet: det är att föredra att vevpartiet har halkfria material för att säkerställa stabilitet, särskilt när du befinner dig i intensiva tävlingssituationer. Pedalerna måste också kunna stå emot ett stort tryck så att de ger ett realistiskt motstånd när de används, som om du körde en riktig bil.

Teknik: Ju mer avancerad tekniken är i alla dess komponenter, inklusive lastceller och dämpare, desto högre nivå av realism och prestanda.

Kompatibilitet: Idealet är maximal kompatibilitet med de mest populära konsolerna på marknaden (PlayStation och Xbox) och med PC.

Alla dessa faktorer bidrar till en trevlig upplevelse varje gång du spelar dina favoritsimulerade racingspel.

 

Sammanfattning – Slutsats

Som du har sett är det viktigt att välja rätt modell av pedalbord för att förbättra den känsla av realism du får från spelet, liksom din prestation som förare.

Fråninstegsmodeller till hydrauliska vevpartier, de stora Sim-racingmärkena har säkert en pedaluppsättning som passar dig.
Vi hoppas att du nu har de nycklar du behöver för att fatta rätt beslut om ditt pedalbord. Oavsett din nivå av Sim-racing eller din budget, bör du kunna hitta vad du letar efter i de olika modeller vi har att erbjuda.

fanatec clubsport v3 vevparti

Fanatec Clubsport V3

Det bästa vevpartiet för Sim Racing i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar