Välj en sida

Heusinkveld Sprint vevparti : Test och omdömen

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Heusinkveld Sprint

Fördelar

 • Bra övergripande design
 • Material som överensstämmer med motorsportstandarder
 • Robust och solid
 • Mängder av möjligheter till anpassning

Nackdelar

Om du precis har börjat med Sim-racing kanske du inte vet det än, men pedalerna är en viktig del av din inställning.

Den holländska tillverkaren Heusinkveld är ett riktmärke i simracingvärlden, särskilt för sina växlar och handbromsar, men framför allt för att vara en av de bästa pedaltillverkarna. Det är därför vi har bestämt oss för att prata med dig idag om en av deras ikoniska produkter: vevpartiet Heusinkveld Sprint.

I den här artikeln berättar vi om pedalbordets egenskaper, dess fördelar och nackdelar, men vi berättar också vilken typ av spelare det är bäst lämpat för och var du kan köpa det.

Egenskaper för Heusinkveld Sprint vevparti

Heusinkveld Sim Pedals Sprint är en 3-pedalsmodell byggd med absolut precision. Det är det lägsta i Heusinkvelds pedalbordssortiment, men det anses fortfarande vara ett pedalbord i toppklass av Sim-racing-spelare.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Strukturens delar är tillverkade av laserskuret rostfritt stål, utan kanter, med antracitgrå eller metallisk finish, för att ge både lätt respons och en verklig känsla av robusthet.

 • Alla tre pedalerna har lastceller: i gaspedalen och kopplingspedalen fungerar de som positionssensorer, medan de i bromspedalen mäter trycket på pedalen.

 • Till skillnad från roterande potentiometrar ger lastceller en verkligt linjär utgång i förhållande till pedalens ingång. Deras precision och hållbarhet är oöverträffad, eftersom de inte slits ut med tiden.

 • Gasreglaget är mjukt, exakt och mycket justerbart. Pedalen ger dig utmärkt kontroll över vilken racerbil som helst. Med fem pedalvägsinställningar, inklusive en justerbar pedalkraftkurva samt pedalvinkel och -höjd, kan du ställa in gasreglaget exakt efter dina önskemål.

 • Bromspedalen är dubbelstegad och består av en initial spiralfjäder och progressiva gummifjädrar. Pedalens fasthet justeras genom att välja mellan 10 möjliga gummihöjder. Den har en maximal kraft på 65 kg och specialutvecklad 12-bitars elektronik ingår nu i bromspedalen.

 • Kopplingen har en fjäderåtergångsmekanism som gör att du kan justera kraft, slaglängd och känsla avsevärt. Den maximala trampkraften är 14 kg.

 • Denna modell är verkligen anmärkningsvärd för teknikintresserade förare, eftersom alla pedaler är fysiskt justerbara, men du kan också programmera pedalernas och belastningarnas motstånd och konfigurera dödzoner och utgångskurvor för att passa dina behov .

 • Den är kompatibel med SmartControl, det nya pedalkonfigurationsverktyget som möjliggör fullständig konfiguration och icke-linjära kurvor för varje pedal. Du kan också skapa speciella profiler för iRacing.

 • Heusinkveld Sprint pedalbord är kompatibelt med datorer som kör Windows 10 eller senare. Den är inte kompatibel med Linux eller konsoler som Xbox eller PlayStation.

För vilken typ av person?

Heusinkveld Sprint pedalbord är idealiskt för vanliga sim racers och e-sport proffs både.

Vi skulle dock inte nödvändigtvis rekommendera denna modell till dem som köper sitt allra första pedalbord, eftersom det kan vara svårt att få grepp om för nybörjare.

heusinkveld sprint

Fördelarna

Vi skulle vilja berätta om de många fördelarna med Heusinkveld Sprint vevpartiet , som avslöjas av denna modell i vårt test.

Först och främst utstrålar Heusinkveld Sprint pedalbord kvalitet och hantverk, och du kan känna det omedelbart. Den kompletta enheten (broms, gaspedal och koppling) monterad på basplattan är mycket robust. Kvalitetskontrollen på Heusinkveld är mycket bra, allt är noggrant färdigt och säkrat, och varumärket har valt material av mycket hög kvalitet, t.ex. rostfritt stål. Det är en extremt välbyggd modell som är byggd för att hålla länge och inte slits ut även om du använder den ganska intensivt.

Vi blev också helt övertygade av anpassningsmöjligheterna med Heusinkveld Sprint vevpartiet. När det gäller justeringar och inställningar har du faktiskt allt du behöver för att konfigurera den här modellen efter din smak. Eftersom varje pedal kan monteras separat kan du skapa en nästan oändlig kombination av pedalplaceringar. Du kan även placera ut pedalerna som du vill för att lära dig att behärska häl-och-tå-tekniken. Det finns åtta olika hål på baksidan av varje pedal, så att du kan justera vinkeln på varje pedal helt och hållet. Du kan också justera bromsen så att den passar din egen stil, med sex olika inställningar för bromsstyvhet.

För det andra gör Heusinkveld Sprint-pedalerna exakt vad de är avsedda för: gasar och bromsar! Ett bra vevparti gör dig inte nödvändigtvis snabbare, men det kan göra dig mer konsekvent i din löpning. När det gäller inbromsning och acceleration (proportionering och känslighet) reagerar Heusinkveld Sprint-pedalerna riktigt bra. Motståndet på pedalerna ger en mycket bra känsla och därmed bättre kontroll när man kör racingbilarna i spelet.

Slutligen har Heusinkveld Sprint pedalboard fördelen att det är mycket enkelt att installera och konfigurera, eftersom det är helt plug-and-play. Om du ansluter den medföljande USB-kabeln kommer den att kännas igen som en controller i Windows utan att du behöver installera separata drivrutiner. För att konfigurera, justera och kalibrera pedalerna kan du ladda ner programvaran Smartcontrol från Heusinkvelds webbplats. Programvaran är enkel att använda, allt kan justeras visuellt och inställningarna lagras direkt i pedalerna, så att du inte behöver kalibrera om dem.

Dess nackdelar

Även om vi blev övertygade av Heusinkveld Sprint vevpartiet, vet vi att det har några nackdelar, och vi skulle vilja berätta om dem för dig.

Först och främst måste du erkänna att dess största negativa punkt är priset. Heusinkveld Sprint vevpartiet är helt klart inte den billigaste modellen på marknaden. Vi vet att detta pris är synnerligen motiverat, inte minst av alla de fördelar som pedaluppsättningen vi nämnde tidigare erbjuder, men det är mer än realistiskt att säga att detta inte är ett pedalbord för allas plånböcker.

Du bör också ha i åtanke att basplattan som håller fast vevpartiet inte ingår utan måste köpas separat. Detta innebär naturligtvis en extra budget vid inköpstillfället.

Enligt vår mening är en annan av nackdelarna med Heusinkveld Sprint pedalboard att dentyvärr bara ärkompatibel med PC. Fans av konsoler som Xbox eller PlayStation får tyvärr leta på annat håll.

Slutligen, som vi redan har nämnt, är Heusinkveld Sprint vevpartiet inte en modell som är lämplig för nybörjare. Även om detta kanske inte är ett problem för alla vanliga eller till och med professionella Sim-racing-spelare, innebär det att ingen av Heusinkvelds pedalbord är lämpliga för nybörjare, vilket vi tycker är lite synd.

heusinkveld sprint anmälan

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Heusinkveld Sprint vevpartiet finns tillgängligt för försäljning på Digital Motorsports webbplats.

Beroende på vilket alternativ du väljer är priset följande

 • Den uppsättning med två pedaler (utan koppling) för 599 euro.
 • Set med tre pedaler för 699 euro.
 • Enbart kopplingspedalen kostar 119 euro.

Observera att basen inte ingår i produkten utan måste köpas separat. Den finns tillgänglig på följande länk.

Slutsats

Heusinkveld Sim Pedals Sprint kan anses vara det bästa pedalbordet som finns, tack vare dess robusthet, anpassningsförmåga och de känslor som de tre pedalerna ger.

Om du letar efter ett pedalbord som hjälper dig att vara både snabb och konsekvent i GT-racing såväl som F1, är Heusinkveld Sim Pedals Sprint ett utmärkt val. Den är idealisk för riktiga Sim-racing-entusiaster och de som vill bli e-sportproffs, eftersomden erbjuder konsekvens och realism och är en av de bästa simuleringsracingpedalerna du kan äga.

Sammanfattningsvis är det visserligen sant att dessa pedaler har en saftig prislapp (650-699 euro), men det är också priset för exceptionellt hantverk och högkvalitativa delar.. Heusinkveld Sprint vevpartiet är verkligen något utöver det vanliga och erbjuder mycket högre precision än många andra liknande modeller i samma prisklass.

heusinkveld sprint anmälan

Heusinkveld Sprint

Det bästa Simracing-vevtalet på marknaden

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza CRP: Test och granskning

Moza CRP: Test och granskning

CRP för MozaFördelar Struktur av aluminiumlegering Utmärkt byggkvalitet Lastcell på bromsen och justerbara fjädrar på...

Moza SR-P : Tester & Åsikter

Moza SR-P : Tester & Åsikter

Moza SR-PFördelar Konstruktion helt i metall Bromspedal för lastcell Utmärkt byggkvalitet Justerbara pedaler Nackdelar...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar