Välj en sida

De 6 bästa rattarna för PlayStation 4

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Om du gillar simulering och racingvideospel, har en passion för bilar och vill köpa en bra pedalmanövrerad ratt med bästa känsla, respons och realism, har du kommit till rätt ställe.

Det finns gott om PlayStation 4-kompatibla simracinghjul på marknaden, av alla märken och modeller och med ett brett utbud av funktioner. Men vilken modell ska du välja? Vilken är den bästa PlayStation 4-ratten på marknaden idag? Det är inte alltid lätt att svara på alla dessa frågor.

Därför har vi idag bestämt oss för att ge dig en omfattande guide till de bästa PlayStation 4-rattarna. I den här artikeln får du reda på allt du behöver veta för att köpa den bästa ratten för dig. Vi förklarar hur man definierar den PlayStation 4-ratt som är rätt för digvilka är de funktioner som du ska fokusera på när du köper den bästa möjliga ratten, och vi kommer naturligtvis att presentera ett litet urval av de PlayStation 4:s bästa rattar för Sim-racing för närvarande på marknaden.

De bästa PS4-rattarna i överblick

Hur bestämmer du vilken PlayStation 4-ratt som är rätt för dig?

För att bestämma vilken PlayStation 4-kompatibel ratt som är rätt för dig finns det några saker du behöver tänka på, och vi kommer att berätta allt om dem här.

Vilken typ av simracer är du?

Detta är kanske den viktigaste konditioneringsfaktorn, eftersom det är din huvudsakliga utgångspunkt. Om du vill tävla med andra simracers på ett elitistiskt eller professionellt sätt bör du skaffa dig en ratt i toppklass. Om du vill förbättra begränsningarna hos gamepaden på din PlayStation 4 räcker det med en ratt i mellanklassen. Vi rekommenderar inte nödvändigtvis en lågprismodell, eftersom den kanske inte räcker till i praktiken om några månader.

Din budget

Det finns modeller som passar alla smaker och färger. Men ju fler funktioner du vill ha, desto mer måste du betala. Detta bör du alltid ha i åtanke. Du bör spara lite innan du köper din ratt, snarare än att sluta köpa en som inte kommer att tillfredsställa dig.

De plattformar du vanligtvis spelar på

Vissa modeller kan också anslutas till en Xbox- eller PC-konsol. Om du också är van vid att spela på den här typen av plattformar rekommenderar vi att du väljer en rattmodell som är kompatibel med alla plattformar du har hemma.

Din föredragna shoppingstil

Vilken löpstil som tilltalar dig är också en avgörande faktor. Om F1-simulatorer är din grej kommer knapparnas design och layout att göra det möjligt för dig att ge ditt bästa i dessa lopp. Detsamma gäller för GT, NASCAR, rally, rallycross och andra spel. Helst ska du välja en ratt som passar din smak.

Vad ska du leta efter i en bra Sim-racing-ratt till PlayStation 4?

Förutom de kriterier vi just har nämnt för att välja en Sim-racing-ratt som passar dina behov, är det också viktigt att veta vad som gör en ratt bra eller dålig. Här är de viktigaste faktorerna att tänka på när du bestämmer dig för att köpa en ratt eller inte.

Dess rotationsvinkel

I varje simulerat racingspel finns det en magisk rotationsgrad som definierar hjulets rotationsgrad. Allt under 900 graders rotation innebär att du måste vrida den fysiska ratten mer än vad simuleringsratten kräver i spelet. Det är mer som att spela ett arkadspel än att köra en uppslukande bil.

En stark comeback

Enkelt uttryckt är det den faktor som återskapar bilkörning i verkligheten. En ratt med liten eller ingen force feedback är inte tillfredsställande att köra, och du kommer automatiskt att hamna i underläge. Vi anser att force feedback är avgörande för att man ska kunna leva sig in i spelet!

Tillverkning av material

Det beror främst på dina personliga preferenser och erfarenheter. Om du har kört många bilar med läderrattar kommer du förmodligen att känna dig mer bekväm med en läderklädd ratt. Men ett tygklätt hjul kan faktiskt ge dig bättre grepp och göra att du kan spela längre utan att dina eventuellt svettiga händer stör. Detta kan också korrigeras genom att använda löparhandskar.

Utformning

Återigen är detta mycket baserat på personliga preferenser. Vi tycker att de flesta rattar är eleganta och sofistikerade att äga, men om du vill ha ett specifikt märke eller en logotyp i mitten av din ratt kan detta ibland öka priset på rattmodellen i fråga. Det finns i allmänhet två typer av hjul, vissa med racingutseende och andra som är mycket närmare de standardhjul som finns i bilar. Det är upp till dig att bestämma vad du gillar bäst!

Pris

Även om priset inte bör vara drivkraften bakom ditt köp, är det tydligt att ju högre priset på ratten är, desto mer sannolikt är det att den är av hög kvalitet. Men det gäller inte nödvändigtvis alla modeller! Vi rekommenderar därför att du jämför modeller till samma pris för att se vilken som erbjuder flest funktioner.

Detta är inte på något sätt en slutgiltig lista över saker att tänka på när du tittar på racingfälgar, men den täcker alla de viktigaste faktorerna att tänka på när du gör ditt köp.

De bästa instegsrattarna för PlayStation 4

Här har vi valt ut två av de bästa Sim-racing-rattarna i instegsklassen som är kompatibla med PlayStation 4.

Logitech G29

logitech g29

Logitech Driving Force G29-ratten är utan tvekan en utmärkt modell och mycket populär bland nybörjare.

Den är tillverkad av anodiserat aluminium och har växelpaddlar och en pedalenhet som är både robust och bekväm, för en mer komplett simuleringsupplevelse. Den använder också ett enkelt växelsystem som inte innehåller några remmar av något slag för att förenkla användningen.

Logitech G29 har kraftåterkoppling med dubbla motorer och ett spiralformigt växelsystem för smidig, tyst styrning och den mest realistiska körupplevelsen. Detta gör att du kan känna däcken i varje kurva och simulera effekterna av vibrationer på ett mycket realistiskt sätt, så att du kan reagera med precision.

Den har också en rotationsvinkel på 900 grader och en 14-knappspanel som optimerar dess funktion specifikt för PlayStation.

Ratten Logitech G29 säljs med en av de oberoende pedalerna. Den har ett oberoende vevparti med 3 pedaler: gas-, kopplings- och bromspedal med stållager och automatisk kalibrering. Bromspedalen är icke-linjär, vilket ger större realism under spelet. Vevtalet är också utrustat med en halkskyddsmatta.

Logitech G29-ratten fortsätter att vara den modell som vi anser ger bäst valuta för pengarna, med funktioner som garanterar en mycket realistisk körupplevelse.

 • Mått (L x B x H): 45 x 32,3 x 33,3 cm
 • Rattens vikt: 2,2 kg / Pedalernas vikt: 3 kg

Fördelar

 • Bra valuta för pengarna
 • Framgångsrik design och ergonomi
 • Mycket bra pedaler ingår

Nackdelar

 • Något bullrig mekanism
 • En något abrupt återgång till kraft

Thrustmaster T150

thrustmaster-t150

Thrustmaster T150 är förmodligen den bästa instegsratten du kan hitta på marknaden idag.

Denna modell är perfekt för nybörjare, men är också idealisk för mer regelbundna spelare.

Thrustmaster T150-ratten har en diameter på 28 cm, ett rotations- och vridområde på 270° till 900° och stora sekventiella paddlar i metall. Hjulet är svart och blått med en Playstation-logotyp i mitten.

Denna modell är utrustad med en borstlös motor med ett brett utbud av effektinställningar. Den har också ett unikt remskivsystem som kanaliserar motorljudet samtidigt som det ger en mjuk känsla. Dessutom är ratten Thrustmaster T150 utrustad med TouchSense Immersion-teknik.

Den har också en bred pedaluppsättning med två pedaler, där vinkeln på varje pedal kan ställas in i tre olika vinklar.

Thrustmaster T150 är övertygande på PlayStation 4, PlayStation 3 och även på PC, och lovar att leverera otroliga känslor under racing och långa spelsessioner.

 • Mått (L x B x H): 33,5 x 33 x 30,5 cm
 • Rattens vikt: 2,2 kg – Pedalernas vikt: 1,5 kg

Fördelar

 • Pris
 • Hans kraftfulla comeback
 • Ratten är mycket realistisk

Nackdelar

 • Hjulet är inte avtagbart
 • Motorn är lite högljudd

De bästa PlayStation 4-rattarna i mellanklassen

I den här kategorin har vi valt ut våra två favoritrattar i mellanklassen som är kompatibla med PlayStation 4.

Logitech G923

logitech g923

Logitech G923 Trueforce är Logitechs senaste ratt, med större kompatibilitet än tidigare modeller och ett nytt återkopplingssystem som ger mer verklighetstrogna och realistiska simuleringar.

Ratten Logitech G923 har en diameter på 28 cm och är tillverkad av polerad metall med läderöverdrag. Den har två roterande stålpaddlar baktill på ratten för växling.

Logitech G923 har en rotationsvinkel på 900°, motsvarande två och ett halvt varv, vilket ger dig bättre kontroll över fordonet.

Den här ratten har Trueforce, nästa generations force feedback-system. Det nya systemet för påtvingad feedback förbättrar feedbackfrekvensen och kopplas direkt till spelets fysik- och simuleringsmotorer för att förbättra verklighetstrogenheten och öka nivån av realism i simuleringen jämfört med tidigare generationer.

Den har closed loop-motorstyrning som, tack vare ny firmware, gör motorns vridmoment mer exakt. På så sätt justerar motorn spänningen mer exakt för att matcha den fysik som avges av videospel, vilket garanterar millimeterprecision.

Ratten Logitech G923 har ett pedalsystem med 3 pedaler, som omfattar gaspedal, koppling och broms med ett progressivt fjädersystem för en mer realistisk racingkänsla. Metallplattornas höjd och inbördes avstånd kan justeras.

Denna modell har också en dubbelkoppling som programmeras direkt från ratten tack vare Launch Control-funktionen, som finns tillgänglig med kompatibla spel.

Ratten har dessutom en integrerad LED-indikator. Den är direkt tillgänglig från vår utsiktspunkt så att vi snabbt kan se när vi har nått rätt varvtalspunkt och använda växlingen mer effektivt.

Ratten Logitech G923 har en ergonomisk design med tillgängliga reglage. Oavsett vilken spelplattform du använder den på har du alla kontroller du behöver, lättåtkomliga på en ratt som är liten som sina föregångare men känns bra. Den har en vridväljare för finjustering av alla inställningar och justeringar.

 • Mått (L x B x H): 30 x 30 x 30 cm
 • Rattens vikt: 2,2 kg – Pedalernas vikt: 3 kg

Fördelar

 • Utrustad med avancerad teknik.
 • Tillverkad av material av högsta kvalitet.
 • Med ett 3-pedalt vevparti med förbättrat bromssystem.

Nackdelar

 • TrueForce är inte kompatibelt med alla spel.
 • Ingen växelspak ingår.

Fanatec CSL Elite racingratt

fanatec csl elite

De som vet ett och annat om Sim-Racing vet redan att Fanatec är ett av de bästa märkena på marknaden. CSL Elite Racing Wheel är en del av serien med de lägsta priserna.

Dess design är oklanderlig och mycket realistisk och mäter 30 cm i diameter. Klädseln är i läder medaluminium i den bakre delen. Växlingspaddlarna ger ett kraftfullt, realistiskt ljud tack vare Fanatecs Snapdome-teknik .

Ratten har Clubsport-teknik och ger en otrolig känsla av återkoppling från den extra kraftfulla borstlösa servomotorn , som levererar ett vridmoment på upp till 6 Nm till styraxeln. Denna teknik ger dig en mer realistisk returupplevelse med en 1080º sväng. Den är också utrustad med DirectSensor på styraxeln för att förhindra att styrvinkelmätningen påverkas av remdriften.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel har också en LED-display högst upp på ratten, där du kan se hastighet och växlar.

Denna ratt är naturligtvis kompatibel med PlayStation 4, men den är också kompatibel med PC.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel är därför ett utmärkt alternativ om du vill komma in i simracingvärlden på rätt sätt och med en relativt låg investering, och dra nytta av en av de mest prestigefyllda modellerna på marknaden.

 • Mått (L x B x H): 36 cm x 36 cm x 36 cm
 • Vikt: 6,56 kg

Fördelar

 • Otroligt smidig kraftåterkoppling
 • Mycket realistiska förnimmelser
 • LED-displayer på ratten och snabbinställningar lagrade i 5 profiler

Nackdelar

 • Pedaler ingår ej
 • Ingen Xbox-kompatibilitet

CSL Elite är för närvarande slut i lager, men du kan använda länken ovan för att konfigurera din installation på den officiella Fanatec-webbplatsen.

De bästa PlayStation 4-rattarna i toppklass

I toppkategorin presenterar vi två PlayStation 4-kompatibla rattar som, enligt vår mening, är de bästa på marknaden idag.

Thrustmaster T300RS GT

thrustmaster-t300rs-gt-avis

Thrustmaster T300 RS GT-ratten är en modell som distribueras specifikt för GT-simulatorförare, även om den också kan anpassas till andra racingstilar. Den har totalt 13 knappar, som kompletteras av en manuell växelspak och en D-pad till vänster om ratten.

Thrustmaster T300RS GT är 28 cm i diameter och har en förstärkt, texturerad gummibeläggning över hela ytan. I mitten av ratten finns den officiella GT-logotypen. Växlingspaddlarna är 13 cm höga, vilket ger dig en mer intuitiv åtkomst.

En T3PAGT 3-pedals vevaxel ingår i denna ratt, men är också kompatibel med modellen T-LCM Pedals. Pedalbordet som medföljer denna utgåva skiljer sig från resten när det gäller design och har flera nivåer av konfiguration. Bromspedalen har progressivt motstånd för ökad realism och innehåller den koniska gummibroms-modulen.

Thrustmaster T300RS GT-ratten har ett Tact Switch-system som kan aktiveras upp till 10 miljoner gånger eller mer.

Den här modellen har patenterad HallEffect AccuRate Technology (H.E.A.R.T) med en beröringsfri magnetisk sensor och QuickRelease för snabba och enkla rattbyten.

Thrustmaster T300RS GT är en av de mest prisvärda rattarna för sim-racing på marknaden.

 • Mått (L x B x H): 35 x 32 x 45 cm
 • Rattens vikt: 4,5 kg – Pedalernas vikt: 4 kg

Fördelar

 • Reaktiv, kraftfull kraftåterkoppling.
 • Kvalitetsdesign och tillverkning.
 • De medföljande pedalerna är av högsta kvalitet.

Nackdelar

 • Ingen växelspak ingår.
 • Avståndet mellan ratten och växlingspaddlarna kan vara ett problem.

Fanatec GT DD PRO

gt dd pro

FanatecGran TurismoDD Pro är designad med Gran TurismoSport och i samarbete med Polyphony Digital, och är den förstaofficiellt licensierade Direct Drive-rattenför PlayStation 5.

En av de första sakerna du behöver veta om Fanatec Gran Turismo DD Pro är det faktum att den säljs, som standard, som ett paket. Du får den GT DD Pro bas själv,Gran Turismo-hjulet , en CSL pedaluppsättning utan koppling och DD desktop support. Till skillnad från CSL DD eller andra Fanatec-baser behöver du alltså inte leta efter kompatibla produkter. Du får allt på en gång redan från början.

Paketet Fanatec Gran Turismo DD finns tillgängligt på i 3versioner: proffsversionens grundversion (5Nm), proffsversionen (8Nm) och premiumversionen.

Ratten 28 cm i diameter och är täckt med syntetiskt läder och är mycket lätt att hantera. Den har alla knappar på PlayStation och ännu mer, eftersom den innehåller fem funky brytare (4+1), en LED-remsa för revolutioner och en liten OLED-skärm för växlar eller annan information.

Ratten Fanatec GT DD Pro är också utrustad med två plastpaddlar med magnetiska sensorer, Standard Tuning meny, som gör att nybörjare snabbt kan komma igång utan att behöva oroa sig för inställningar, och QuickRelease-systemet.

Detta paket innehåller även CSL 2-pedaligt vevparti, tillverkat helt av metall och med hög hållfasthet.

För GT-fans, men inte bara, Fanatec GT DD Pro är en anmärkningsvärd ratt med praktiskt taget oslagbar valuta för pengarna.

Fördelar

 • Otroliga sensationer tack vare Direct Drive.
 • Material av mycket god kvalitet.
 • Fullt konfigurerbar.

Nackdelar

 • Priset på ytterligare alternativ är fortfarande högt.

Varför har vi valt dessa modeller?

Du kanske undrar varför vi har valt just tre av de hundratals tillverkare som finns på marknaden idag. Fanatec, Logitech och Thrustmaster är dagens riktmärken i branschen, med modeller som innehåller design och tekniska framsteg som sedan kopieras av konkurrenterna.

Vi talar alltså om varumärken som är en garanti för kvalitet, som har officiella licenser och ett utbud av produkter som är varierat och kompatibelt med varandra. Därför har vi utelämnat andra modeller som Hori PS4-ratten.

Du kan se fler modeller från dessa märken i våra specifika artiklar om Fanatec rattar, Logitech rattar och Thrustmaster rattar.

I korthet / Slutsats

Med dessa sex fantastiska rattdesigner som ger en otrolig körupplevelse för PlayStation 4 hoppas vi att ditt beslut nu blir mycket enklare. Nu vet du vilka kriterier som är viktiga att tänka på innan du investerar i en PlayStation 4-ratt, så tveka inte längre!

Vi vill också påminna dig om att PlayStation 4-ratten kan användas för att spela alla racingspel, oavsett om det är ett klassiskt banspel som Gran Turismo, ett mer urbant spel som Need For Speed, ett rallyspel eller ett Formel 1-spel som det berömda F1 2022. Du kan naturligtvis

Oavsett om du väljer en Sim-racing ratt baserat på dess utseende, din kunskap eller erfarenhet av varumärket, eller helt enkelt utbudet av funktioner som erbjuds, är vi verkligen glada att våra råd har varit till nytta för dig.
Enligt vår mening är det bästa sim-racinghjulet på marknaden idag Racing Wheel F1 pallplatsmen om du inte har råd är vi säkra på att rattar som Fanatec CSL Elite racingratt eller Thrustmaster T150 kommer att göra dig lycklig i timmar i sträck.

gt dd pro

Fanatec GT DD Pro

Den bästa ratten för PS4 i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar