Välj en sida

Heusinkveld Ultimate+ vevparti : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Heusinkveld Ultimate+

Fördelar

 • Utmärkt design
 • Material som överensstämmer med motorsportstandarder
 • Robust och solid
 • Otroligt realistiska förnimmelser
 • Lätt att installera

Nackdelar

Om du är en inbiten Sim-racing-spelare har du säkert hört talas om det holländska märket Heusinkveld ! Det är svårt att missa deras produkter, som är bland de bästa på marknaden, och särskilt deras otroliga pedalbord!

Vi hade nöjet att testa en av deras mest kända modeller: Heusinkveld Ultimate+ vevparti.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt du behöver veta om detta vevparti och vad vi tyckte om det. Vi berättar om funktionerna i detta simracing-pedalbord, dess fördelar och nackdelar, men vi berättar också vilken typ av spelare vi rekommenderar det för och var du kan köpa det.

Egenskaper för Heusinkveld Ultimate+ vevparti

Heusinkveld Sim Pedals Ultimate+ är en 3-pedalsmodell i toppklass som är utformad för professionella Sim-racingspelare.

Den kan användas i de mest krävande miljöerna och kan simulera de pedalkrafter som finns i F1- och LMP-fordon.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Konstruerad med CAD och FEA, alla konstruktionsdelar är CNC-precisionslaserskurna i rostfritt stål med en glaspärleblästrad finish.
 • Alla tre pedalerna har lastceller: i gaspedalen och kopplingspedalen fungerar de som positionssensorer, medan de i bromspedalen mäter trycket på pedalen.
 • Till skillnad från roterande potentiometrar ger lastceller en verkligt linjär utgång i förhållande till pedalens ingång. Deras precision och hållbarhet är oöverträffad, eftersom de inte slits ut med tiden.
 • De 3 pedalerna på Heusinkveld Ultimate+ vevpartiet är utrustade med en justerbar hydraulisk stötdämpare. Bromsen och kopplingen har en 2-vägsdämpare som ger motstånd beroende på hur snabbt pedalen trycks ned eller släpps upp. Bromspedalen använder en dämpare för att sänka tramphastigheten. Motståndet hos alla stötdämpare kan justeras. Hydraulsystemet är mycket tillförlitligt och kräver inget regelbundet underhåll.
 • Gasreglaget är mjukt, exakt och justerbart.
 • Bromsen är tvåstegs och består av en inledande spiralfjäder och progressiva gummifjädrar. Pedalens fasthet justeras genom att välja mellan 10 möjliga gummihöjder. Den har en maximal hållfasthet på 140 kg.
 • Kopplingen har en fjäderåtergångsmekanism som gör att du kan justera kraft, slaglängd och känsla avsevärt. Den maximala trampkraften är 45 kg.
 • Heusinkveld Ultimate+ pedalbord levereras med en USB-controller och USB-kabel. Styrenheten har 3 RJ-kontakter med en lastcellförstärkare som pedalerna är anslutna till. Den har anslutningar för 12 knappar och 4 vanliga analoga axlar. Det innebär att du kan ansluta ytterligare hårdvara som växellådor, joysticks etc.
 • Den är kompatibel med SmartControl, det nya pedalkonfigurationsverktyget som möjliggör fullständig konfiguration och icke-linjära kurvor för varje pedal. Du kan också utbyta pedalprofiler mellan Heusinkveld Ultimate+ ägare.
 • Heusinkveld Ultimate+ pedalbord är kompatibelt med datorer som kör Windows 10 eller senare. Den är inte kompatibel med Linux eller konsoler som Xbox eller PlayStation.

För vilken typ av person?

Heusinkveld Sim Ultimate+ pedalbord har utformats för professionella Sim-racing-spelare. Det är därför vi rekommenderar det för mycket erfarna spelare, men vi tror inte att det är lämpligt för nybörjare.

Som vi nämnde tidigare kan detta pedalbord användas i de mest krävande miljöerna och kan simulera pedalkrafter som upplevs i F1- och LMP-bilar.

heusinkveld slutgiltigt yttrande

Fördelarna

Vi har inte gjort någon hemlighet av att vi var riktigt imponerade av Heusinkveld Ultimate+ vevpartiet och dess många fördelar. Här är de viktigaste.

För oss, En av de största fördelarna med Heusinkveld Ultimate+ pedalboard är möjligheten att justera praktiskt taget alla aspekter av varje pedal och dess komponenter från fall till fall. Faktum är att var och en av de tre pedalerna har sin egen lastcell för oöverträffad taktik och varje arm har en justerbar hydraulisk pedaldämpare så att du kan justera motståndet efter dina behov. Pedalerna kan också justeras oberoende av varandra på ett stort antal positiva sätt (inklusive pedallutning och dynhöjd), för att säkerställa att ingen bråkdel av en sekund går förlorad på grund av något annat än användarfel.

Som alla produkter från denna tillverkare är Heusinkveld Utilmate+ vevpartiet av otrolig byggkvalitet, och du kan se och känna det från första anblicken och det första pedalsteget. Det är en riktigt robust modell, tillverkad av förstklassiga material som rostfritt stål och med avancerad teknik. Enligt vår mening finns det inget bättre än ett vevparti som kombinerar Load Cell och hydrauliska stötdämpare. Vi har gjort allt vi kan för att pedalerna på denna modell ska vara så hållbara som möjligt.

Sedan blev vi naturligtvis övertygade av den otroligt realistiska känslan hos alla pedaler på Heusinkveld Ultimate+ vevpartiet. Vi blev särskilt imponerade av den överlägsna bromskänslan och precisionen i bromsarna, men gaspedalen och kopplingen är också mycket imponerande. Med den här modellen under fötterna är det omöjligt att se skillnaden mot pedalerna på en riktig racerbil – känslan är hisnande!

Slutligen har Heusinkveld Ultimate+ pedalbord fördelen att vara en modell som, trots att den är utformad för proffs, är väldigt enkel att installera. Detta pedalbord är helt plug-and-play, och tack vare den lättlärda SmartControl-programvaran kan du göra alla tänkbara justeringar så att dina pedaler passar dig så bra som möjligt.

Dess nackdelar

Vi hittade inte mycket att klaga på med Heusinkveld Ultimate+ pedalbord, men det har några nackdelar , som vi kommer att berätta om här.

Den största nackdelen med Heusinkveld Ultimate+ vevpartiet är naturligtvis priset. När man kommer in i den övre kategorin och professionell simracingutrustning är priserna oundvikligen högre och inte tillgängliga för alla. Även om denna pedalboardmodell är av exceptionell kvalitet, kommer den säkert att säljas till ett pris som inte alla har råd med.

Dessutom är Heusinkveld Ultimate+ pedalbord en modell som, när det gäller användning, bäst är reserverad för professionella spelare. Nybörjarspelare kan eventuellt använda den i särskilt välutrustade professionella spelrum. Men även här är det en modell som inte är lätt att förstå när man är oerfaren, eftersom den kräver mycket speltid.

Slutligen är Heusinkveld Ultimate+ pedalbord, precis som märkets övriga modeller, tyvärr endast PC-kompatibelt. Detta innebär att du inte kommer att kunna njuta av det om du vanligtvis bara spelar på en Xbox- eller PlayStation-konsol.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Heusinkveld Sim Pedals Ultimate+ är tillgänglig för försäljning på den berömda Digital Motorsport-webbplatsen.

Beroende på vilket alternativ du väljer är priset för vevpartiet följande

 • Setet med tre pedaler är tillgängligt för 1 329 euro.
 • Uppsättningen med två pedaler (utan koppling) är tillgänglig för 1079 €.
 • Enbart kopplingspedalen är tillgänglig för 250 euro.
 • Den basplatta (krävs) finns tillgänglig för 94 €.
heusinkveld ultimat mekanism

Slutsats

I den övre delen av marknaden är Heusinkveld Sim Pedals Ultimate+ ett fantastiskt alternativ för simuleringsentusiaster. Pedalerna är monterade på en aluminiumram för maximal styvhet och styrka, så att det verkligen känns som om du kör i en riktig racerbil.

Denna vevaxel från Heusinkveld är lämplig för avancerade professionella motorsportsimulatorer och dess robusta, styva, kompakta och hållbara konstruktion ger omedelbar och exakt respons.

Han erbjuder, enligt vår mening, den bästa simulerade pedalkänslan du kan få på marknaden idag. Om du är ute efter en verkligt avancerad känsla från ditt racingpedalbord är Heusinkveld Sim Pedals Ultimate+ ett oslagbart val.

heusinkveld-ultimate

Heusinkveld Ultimate

De bästa Simracing-pedalerna på marknaden

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza SR-P : Tester & Åsikter

Moza SR-P : Tester & Åsikter

Moza SR-PFördelar Konstruktion helt i metall Bromspedal för lastcell Utmärkt byggkvalitet Justerbara pedaler Nackdelar...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar