Välj en sida

Fanatec CSL Elite Pedaler : Test och omdömen

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec CSL Elite vevparti

Fördelar

 • Bra valuta för pengarna
 • Tillverkad av solida kvalitetsmaterial
 • Anpassningsbar (horisontellt justerbar och kan monteras på en cockpit)
 • Ger en fantastisk känsla av spel och realism
 • Bred kompatibilitet

Nackdelar

 • Levereras omonterad och kräver gör-det-själv-installation
 • Död zon vid användning av pedaler
 • USB-adapter krävs för PC-användning (säljs separat)

Om du har lite erfarenhet från världen av Sim-racingmärket Fanatec kommer säkert att vara bekanta för dig. Det finns ett antal mycket uppskattade racingsimuleringstillbehör på marknaden som har utvecklats av den tyska tillverkaren, till exempel hjulbaser, rattar och vevstakar.

Även om många människor inte är medvetna om det, är pedaler är ett viktigt verktyg för realistisk körning och bra fördjupning i loppet. Det är därför du måste ta hänsyn till ett antal faktorer för att se till att du väljer den bästa modellen.

Så vi bestämde oss för att ta en titt på ett av varumärkets bästsäljande pedalbord: Fanatec CSL Elite Pedaler.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt vi har upptäckt om detta Fanatec pedalbord. Vi berättar för dig vad huvudsakliga egenskaper av denna modell, vilken typ av spelare den är bäst lämpad för, vilka är dess fördelar Fördelar nackdelardess pris och var du kan få det.

CSL ELITE PEDAL

Egenskaper hos Fanatec CSL Elite pedaler

Fanatec CSL Elite Pedals är ettinstegsmodell med två pedaler och en av varumärkets bästsäljare.

Här är en lista över de viktigaste egenskaperna hos denna modell:

 • Utgivningsår: 2016
 • Fanatec CSL Elite vevparti är ett Plug and Play-paket som innehåller en extra lång gas- och bromspedal för ökad realism och komfort.
 • Basen och fotstödet är tillverkade av solid aluminium och erbjuder en stor viloyta.
 • Fanatec CSL Elites avtagbara pedalskydd i gummi ger bra grepp på mjuka underlag.
 • Bromspedalen är utrustad med en metallfjäder och PU-skumdämpare för simulerad tryckbromsning och större realism.
 • Det horisontella avståndet mellan pedalerna på Fanatec CSL Elite är justerbart, vilket möjliggör asynkron konfiguration.
 • Denna modell gör det enkelt att ta bort pedalerna från fotstödet och installera dem separat med elektroniken i cockpits eller andra stöd.
 • Fanatec CSL Elite pedalbord har en potentiometer med 12-bitars upplösning.
 • Fanatecs CSL Elite-pedaler är PC-kompatibla om de ansluts med en ClubSport USB-adapter (tillval) eller med hjälp av Load Cell-satsen.
 • Denna modell är också kompatibel med PlayStation 4, PlayStation 3 och Xbox One när den är ansluten till en kompatibel Fanatec hjulbas eller ratt.
 • Fanatec CSL Elite fungerar med alla Fanatecs hjulbaser och rattar med RJ12-pedalanslutning.
 • Mått: 47 cm x 31 cm x 18 cm (L x B x H)
 • Vikt: 4,5 kg

  För vilken typ av person?

  Fanatec CSL Elite vevparti är en modell som verkligen är idealisk för nybörjare som vill förbättra sin inlevelse i loppet.

  För mer erfarna spelare kan det här pedalbordet verka lite lättviktigt, men det kan uppgraderas med Load Cell Kit.

  Fanatec CSL Elite-pedalerna är lämpliga för alla typer av racing och alla spelplattformar, oavsett om det gäller Assetto Corsa, iRacing, F1 2020 eller Forza.

   

  Fördelarna

  Fanatec CSL Elite är ett mycket framgångsrikt vevparti, och vårt test gjorde det möjligt för oss att upptäcka de fördelar som gör denna modell så populär.

  Inledningsvis fann vi att Fanatec CSL Elite pedalboard erbjöd mycket bra valuta för pengarna. För att vara en instegsmodell är detta vevparti ändå tillverkat av solida, högkvalitativa material. Konstruktionen helt i metallaluminium och de avtagbara gummikuddarna på pedalerna ger en blandning av komfort och robusthet för en bättre körupplevelse. Du kan trycka hårt på pedalerna utan rädsla, de är verkligen solida och starka.

  För det andra gillar vi verkligen det faktum att Fanatec CSL Elite-pedalerna kan anpassas. Det verkar som om varumärket har tänkt på allt så att du kan anpassa den här modellen till din smak och personliga utrustning, oavsett om du har en cockpit eller inte. Pedalerna kan justeras horisontellt, men de kan också tas bort och fästas på en cockpit. Skruvhålen på vevpartiets bas gör att du kan montera det på vilket stöd som helst. Och för ännu mer anpassning kan du uppgradera den här modellen med Load Cell-pedalen, som säljs i en separat sats.

  Vi fann att Fanatec CSL Elite-pedalbordet också gav en mycket bra känsla för spelet, liksom en hel del realism. Gas- och bromspedalerna känns mycket naturliga under fötterna, vilket ger dig känslan av att sitta i en riktig bil. Originalbromspedalen ger ett mycket fast motstånd tack vare PU-skuminsatsen på baksidan av pedalen. Den lilla skumproppen ger perfekt motstånd och gör att du kan anpassa hastigheten i detalj utan att fastna.

  Slutligen har Fanatec CSL Elite pedalbord fördelen av att erbjuda bred kompatibilitet. Denna modell kan köras på PC och Xbox One samt PlayStation 4 och 3, om din Fanatec-bas är kompatibel med plattformen. För PC behöver du helt enkelt en USB-adapter (säljs separat) för att ansluta den, och för PlayStation 4 och 3 eller Xbox behöver du en kompatibel Fanatec-bas. Så du kan använda detta pedalbord med en mycket bred lista över spel.

  csl elite pedaler

  Dess nackdelar

  Medan vårt test gjorde det möjligt för oss att upptäcka de positiva aspekterna av Fanatec CSL Elite vevpartiet, avslöjade det också modellens nackdelar .

  Först och främst blev vi lite besvikna över att Fanatec CSL Elite vevpartiet levererades omonterat. Det första intrycket när du öppnar kartongen är därför ganska negativt, eftersom du måste montera allt själv. I sig är den inte särskilt komplicerad att bygga, inte ens för den mest oerfarne eller den minst händige, men det är ett obligatoriskt steg som kräver lite tid innan du kan börja spela.

  Vi upptäckte också att det tyvärr finns lite av en dödzon när du trycker på pedalerna på Fanatec CSL Elite. Varje gång du ansluter pedalerna hamnar de i fokus igen. Enligt vår mening var det ett misstag av varumärket att göra detta val, eftersom pedalerna är självcentrerande med en liten dödzon, så du måste trycka hårdare för att trycket överhuvudtaget ska kännas av.

  Slutligen, medan Fanatec CSL Elite Pedals har ett attraktivt pris, bör du komma ihåg att du nästan säkert kommer att behöva investera i en USB-adapter, eftersom den inte ingår i pedalbordet (kostnaden är 19,95 €). Det är också viktigt att notera att när du använder Fanatecs ClubSport Adapter USB sjunker upplösningen från 12 bitar till 8 bitar.

  För vanliga spelare måste du lägga till Load Cell-pedalen, som inte ingår i CSL Elite-pedalerna. Det är en stor investering, eftersom satsen kostar 139,95 euro.

   

  Var kan du köpa den och för hur mycket?

  Fanatec CSL Elite pedalbord säljs för närvarande för 99,95 € på den officiella Fanatec-webbplatsen.

  Load Cell Kit kan köpas i förväg från Fanatecs webbplats för 139,95 euro och kommer att finnas tillgängligt från och med den 31 maj.

  ClubSport USB-adapter finns tillgänglig för 19,95 euro.

  Den tyska tillverkaren Fanatec har valt att sälja sina produkter exklusivt på sin webbplats, så du kommer inte att kunna köpa dem från andra återförsäljare.

  Du kanske kan hitta den till salu på webbplatser som Le Bon Coin eller Vinted, men var noga med att kontrollera basens skick innan du köper för att undvika obehagliga överraskningar.

  csl elite vevlager åsikt

  Slutsats

  Fanatec CSL Elite vevparti är en idealisk modell för att komma igång med sim-racing. Tack vare dess mångsidighet och utmärkta valuta för pengarna är det ett utmärkt sätt att komma igång med Fanatecs ekosystem till ett överkomligt pris.

  Detta vevparti från Fanatec är tillverkat av högkvalitativt massivt metalliskt aluminium , vilket garanterar hållbarhet, styrka och stabilitet. Visserligen ingår ingen lastcell i denna modell, men du har fortfarande möjlighet att uppgradera och anpassa den efter dina behov och din budget.

  Om du letar efterett instegspedalbord av oklanderlig kvalitet kan vi inte nog rekommendera Fanatec CSL Elite Pedals!

  csl elite pedaler

  Fanatec CSL Elite-pedaler

  Ett vevparti i instegsklassen med oklanderlig kvalitet

  Notez cet article

  Vous risquez également d’aimer…

  Moza SR-P : Tester & Åsikter

  Moza SR-P : Tester & Åsikter

  Moza SR-PFördelar Konstruktion helt i metall Bromspedal för lastcell Utmärkt byggkvalitet Justerbara pedaler Nackdelar...

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Pin It on Pinterest

  FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
  This is default text for notification bar