Välj en sida

Den bästa Simracing-inställningen (värdig proffsen) : Komplett guide

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Simulering av bilracing har exploderat de senaste åren och erbjuder en uppslukande och realistisk upplevelse för motorsportentusiaster. När World Racing Series läggs ned 2020 har många förare vänt sig till virtuell racing för att stilla sin törst efter fart. Idag har motorsporter blivit otroligt konkurrenskraftiga och lockar spelare från hela världen.

Om du också är en virtuell racingentusiast och vill skapa ditt eget racingsimuleringspaket som är värdigt proffsen, är den här artikeln något för dig. Vi visar dig den utrustning du behöver för att uppleva racing online på ett intensivt och realistiskt sätt.

Från cockpit till ratt, från pedaler till skärm– varje komponent spelar en viktig roll för att du ska kunna leva dig in i racingsimuleringen. Oavsett om du är en entusiastisk amatör eller en erfaren förare hjälper vi dig att välja den bästa utrustningen som finns på marknaden.

Så gör dig redo att sitta i en solid cockpit, känna varje kurva och acceleration tack vare en högkvalitativ ratt och pedaler, och fördjupa dig i handlingen tack vare en uppslukande skärm. Oavsett om du föredrar en ultrabred skärm eller ett virtual reality-headset hjälper vi dig att bygga det racingsimuleringspaket som perfekt matchar dina behov och förväntningar.

Låt dig guidas in i den virtuella världen av fart och upptäck hur du skapar din egen professionella racingupplevelse hemma.

Ratt och pedaler: den bästa utrustningen för en realistisk upplevelse

För professionell racingsimulering är högkvalitativa rattar och pedaler avgörande. Fanatec är ett välkänt varumärke inom racingsimuleringar och erbjuder ett brett utbud av produkter som uppfyller kraven från de mest seriösa förarna. Podium DD1 Elite-paketet är ett utmärkt val för en avancerad konfiguration.

I detta paket ingår rattbasen DD1, som är hjärtat i systemet. Med sin direktdrivning får du exakt, omslutande kraftåterkoppling, utan några interna mekanismer som stör känslan. Den medföljande ratten är Formula Wheel V2.5X, som helt enkelt är utmärkt. Fanatec erbjuder också ett brett urval av rattar, från modeller i Formel 1-stil till repliker som används av proffs i riktiga bilar.

Fanatecs CSL Elite V2-pedaler, som också ingår i detta paket, ger en realistisk upplevelse tack vare att de använder en lastcell för bromspedalen. Detta ger dig en mer autentisk känsla än billiga potentiometerpedaler. Fanatecs ekosystem erbjuder en hög nivå av kompatibilitet och möjligheten att anpassa din konfiguration för att passa dina specifika behov.

När du väljer ratt och pedaler ska du tänka på att de ska vara kompatibla med din spelplattform. Podium DD1 Elite-paketet fungerar med en PC eller Xbox One, men om du är ett fan av Gran Turismo 7 på PlayStation 5 måste du välja en annan lösning, t.ex. paketet Gran Turismo DD Pro Premium.

Cockpit: det bästa utrymmet för körning

För en racingsimuleringsupplevelse värdig proffsen är det viktigt att börja med en lämplig racingcockpit. Även om många simuleringsrattar kan monteras på ett bord, är det bäst att ha ett särskilt utrymme för en seriös upplevelse. Next Level Racing erbjuder en rad produkter som passar alla budgetar, men för en upplevelse i toppklass rekommenderas cockpit F-GT Elite 160.

F-GT Elite 160 är tillverkad av massiv aluminium med ett brett tvärsnitt och klarar det vridmoment som genereras av de mest kraftfulla force feedback-svänghjulen. Den helt anpassningsbara designen gör att du kan justera sitsens höjd efter dina önskemål, oavsett om du gillar offroadracing eller en liggcykel i Formel 1-stil. För ännu mer inlevelse kan du lägga till rörelseplattformen V3, som flyttar sätet i takt med händelserna.

Det är viktigt att notera att priset för cockpiten inte inkluderar en sittplats. Du kan välja en lutningsmodell som erbjuder stor flexibilitet, till exempel ERS1 Elite. Men du har också möjlighet att köpa ett riktigt säte som du själv väljer, oavsett om det är ett sportsäte som Recaro Podium CF eller någon annan modell som passar dig.

Den bästa skärmen för total inlevelse

Displayen är ett viktigt element i en uppslukande racingsimuleringsupplevelse. Du har två huvudalternativ: en ultrabred skärm eller ett virtual reality-headset.

Om du är ute efter en skärm är Samsung Odyssey Neo G9 ett utmärkt val. Med sin generösa storlek och höga upplösning placerar denna ultrabreda skärm dig mitt i händelsernas centrum. Racingsimuleringar kommer till liv med slående detaljer och ett brett synfält.

oculus rift s

Men om du är ute efter en ännu mer uppslukande upplevelse är det virtual reality-headset som gäller. Alternativ somOculus Rift eller HTC Vive förflyttar dig bokstavligen in i den virtuella världen av motorsport. Du kan uppleva den verkliga känslan av att sitta i cockpiten på en racerbil, med 360-graders sikt och exakt spårning av dina huvudrörelser.

Oavsett vad du väljer, se till att du har ett kraftfullt grafiksystem som stöder de höga upplösningar och höga bildfrekvenser som krävs för en smidig och realistisk racingsimuleringsupplevelse.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar