Välj en sida

Thrustmaster T-GT 2 Ratt : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

I en tid när racingvideospel ständigt utvecklas och ger oss allt mer realistiska känslor, vem har inte drömt om att byta ut sin handkontroll mot en ratt ratt ?

Detta tillbehör i spelet har blivit nästan oumbärligt, så att spelarna kan fördjupa sig helt i loppet och kliva in i en professionell förares skor.

Det finns otroligt många olika modeller av rattar, men märket Thrustmaster är ett av de märken som sticker ut mest på marknaden för sina kvalitetsprodukter.

Idag bestämde vi oss för att testa Thrustmaster T-GT 2-ratten, den nya versionen av T-GT-modellen som följde med lanseringen av Gran Turismo Sport 2017.

I den här artikeln förklarar vi funktionerna i den andra versionen, dess fördelar och nackdelar, vilken typ av spelare den passar bäst för, hur mycket den kostar och var du kan köpa den.

Specifikationer för Thrustmaster T-GT 2

thrustmaster tgt2 ratt

Efter att ha släppt den första versionen av sin Thrustmaster T-GT I-ratt 2017 var varumärket skyldigt sig själv att, efter några år, presentera version 2 för oss. Nu kan du göra det med den här PS5-ratten.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Hjulet på Thrustmaster T-GT 2-ratten har en diameter på 28 cm och en rotationsvinkel på 1080 grader.
 • Denna modell är officiellt licensierad av PlayStation 5 och Gran Turismo. Den är därför kompatibel med Playstation 5, Playstation 4 och PC.
 • Den läderförpackade ratten har 25 åtgärdsknappar, inklusive ett riktningskors, 9 knappar som påminner om PS4-kontrollen och 4 roterande väljare utformade för GT (de låter dig justera differentialen, dragkraft, bränsle etc.).
 • Thrustmaster T-GT 2-ratten är utrustad med en borstlös motor på 40 watt. Kraftåterkopplingen är snabb och har en mycket hög vridmomentskapacitet.
 • De interna komponenterna i denna modell kommer från den europeiska fordonsindustrin (AEC-Q), så deras kvalitet och livslängd är maximerad.
 • Ratten har ett dubbelt bältesystem för jämnt spel och inga döda zoner.
 • Thrustmaster T-GT 2 är utrustad med följande patenterade tekniker: T-AEC-Q, T-DCC, T-RTF, T-LIN, T40-VE, T-DFB, T-F.O.C, T-M.C.E och T-TURBO. Den har också den patentsökta H.E.A.R.T. (Halleffect Accurate Technology) för obegränsad livslängd och optimal precision.
 • Att byta ratt går snabbt och enkelt. Detta gör att du kan använda olika typer av rattar (Rally, F1, etc.) som säljs separat.
 • Thrustmaster T-GT 2 innehåller en T3PA GT II pedalbord med 3 pedaler men den är också kompatibel med pedalbordet T-LCM Pedals, som säljs separat. Dessutom är den kompatibel med Thrustmaster TH8A och TSS Handbrake växelspakar och handbromsar, som också säljs separat.
 • Mått: 38 x 52,5 x 31 cm
 • Vikt: 13,150 kg

För vilken typ av person?

Denna officiellt licensierade Thrustmaster Gran Turismo-ratt är självklart utformad för GT-entusiaster. Det är synd att alla funktioner i den här ratten inte alltid kan användas med andra spel än Gran Turismo.

Men med alla de kvaliteter och fördelar som Thrustmaster T-GT 2-ratten erbjuder finns det mycket att göra, oavsett om du är ett rally-, F1- eller till och med lastbilsfan.

Även om denna rattmodell är mer inriktad på PlayStation-användare är den inte bara lämplig för nybörjare utan även för erfarna förare, eftersom den har en utbytbar ratt.

Fördelarna

thrustmaster t-gt-2 ratt

Med Thrustmaster T-GT 2-ratten har varumärket inte snålat med ny teknik. Och efter att ha testat det kan vi bekräfta att det framför allt är detta som är modellens styrka.

Den nya ratten har tre nya teknologier: T-DCC, T-RTF och T-AEC-Q. Komplexa termer som i praktiken syftar till att förbättra rattens precision, reaktionsförmåga, kraft och livslängd.

Med sin tysta borstlösa motor ger force feedback dig bra kontroll över kraften och långsiktig stabilitet. Tack vare det integrerade kylsystemet märkte vi inte av någon uppvärmning, inte ens efter långa spelsessioner, och motorns prestanda förblev konstant. På så sätt ger svänghjulet en optimerad värmeavgivning.

En annan av fördelarna med Thrustmaster T-GT 2 är de utmärkta känslorna den ger under spel. Denna modell har en otrolig vibrationsnoggrannhet. Tillägget av den oberoende vibrationsfunktionen är verkligen intressant och gör en verklig skillnad i spelet, även om det förblir exklusivt för Gran Turismo för tillfället. Knapparnas hårdhet och känslighet har justerats på ett utmärkt sätt, vilket gör det ännu mer realistiskt att leva sig in i loppet.

Vi tyckte att pedalerna som medföljer Thrustmaster T-GT 2-ratten var mycket bra. Det är mycket likt T3PA-vevtalet, som säljs tillsammans med T300 RS GT Edition-modellen från samma märke. Den har 3 pedaler för acceleration, koppling och bromsning, med justerbar höjd och lutning. Den är tillverkad av metallplattor, vilket ger den en viss robusthet och större stabilitet. Bromspedalsystemet är tillverkat av gummi, så du kan känna ett visst motstånd när du bromsar hårt eller när du når slutet av slaglängden.

Hjulet på Thrustmaster T-GT 2-ratten är utbytbart, vilket vi tycker är ett riktigt plus. Så du kan anpassa din konfiguration så att den passar dina favorittyper av racing. Denna modell är kompatibel med Thrustmaster-tillägg, vilket ger dig ett brett urval.

Dess nackdelar

På minussidan måste vi erkänna att Thrustmaster T-GT 2-ratten har väldigt lite gemensamt med sin föregångare, T-GT 1. Men vi anser att denna modell har andra nackdelar.

Vi tyckte att paddlarna var ganska högljudda och lite mjuka. Vi blev obehagligt överraskade när vi upptäckte att de var av ganska låg kvalitet. Deras brist på reaktion och ljud verkar bero på en brist på vår.

Som vi kort nämnde tidigare har Thrustmaster T-GT 2-ratten ett vibrationsalternativ som tyvärr bara är tillgängligt på Gran Turismo. Vi tycker att det är synd att ha utvecklat ett alternativ som inte kan användas för andra spel.

Särskilt som Thrustmasters T-GT 2 ratt inte är billig. Med ett startpris på 749 euro kan denna mycket höga prislapp avskräcka många människor från att köpa den, eftersom du måste ha råd att spendera en så stor summa.

Dessutom, för detta pris, beklagar vi verkligen frånvaron av en Load Cell-bromspedal. För en perfekt spelupplevelse skulle vi ha föredragit en annan modell av bättre kvalitet, som till exempel Thrustmaster T-LCM.

Var kan du köpa den och hur mycket kommer den att kosta?

Precis som med nästan alla andra modeller från Thrustmaster kan du hitta all information du behöver om Thrustmaster T-GT 2 på deras officiella webbplats. Priset är €749,99, men den är för närvarande slut i lager.

Ibland kan du dock hitta den i specialerbjudanden påAmazon.co.uk.

 

Du kan titta på webbplatser för köp och försäljning av begagnade produkter, där du regelbundet hittar fjäderbollar till attraktiva priser. Se dock upp för alltför frestande erbjudanden som kan vara bedrägerier och var uppmärksam på produktens villkor innan du bestämmer dig för att köpa.

Slutsats

Vi tyckte att Thrustmaster T-GT 2 var ett mycket bra kvalitetshjul som erbjuder en fantastisk spelkänsla, även om det inte skiljer sig så mycket från sin föregångare.

Vi beklagar att den inte innehåller en Load Cell-pedalenhet och att den bakre givaren återigen är reserverad för Gran Turismo.

Men Thrustmaster T-GT 2 är en bekväm toppmodell med otrolig precision som kommer att ge dig många timmars spelande. Just nu utmanar vi dig att hitta ett bättre remdrivet svänghjul på marknaden. Det är därför vi rekommenderar att du gör det med slutna ögon.

THRUSTMASTER T GT 2

Thrustmaster T-GT 2

En bekväm ratt i toppklass med otrolig precision

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Test & omdöme

Moza ES : Test & omdöme

Moza ESFördelar Flera helt anpassningsbara kontroller Förstklassig finish och material Utmärkt ergonomi Nackdelar...

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2PFördelar Premiumratt av hög kvalitet Struktur av aluminiumlegering Trådlös anslutning till basstationen...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar