Välj en sida

Thrustmaster TH8A Shifter: Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Thrustmaster TH8A Växelspak

Fördelar

 • Metallkonstruktion för kvalitet och robusthet
 • Mycket bra känsla
 • Olika spellägen (H eller sekventiellt)
 • Kan användas som handbroms på en PC
 • Bred kompatibilitet med plattformar och rattar

Nackdelar

 • H-box-läge svårt för nybörjare att få grepp om
 • Originalknopp av genomsnittlig kvalitet som kan behöva bytas ut
 • Relativt högt pris

Växellådor är ofta bortglömda saker på dagens marknad för utrustning för simracing. Faktum är att av alla rattuppsättningar som sålts de senaste åren är det få som innehåller en Växelspak oberoende växelspakar, de flesta förlitar sig istället på paddlar.

Växlingspaddlarna är naturligtvis utmärkta. De anses även generellt vara snabbare och enklare att använda. Men när det gäller att skapa denna känsla av fördjupning och njutning som du känner när du kör en bil i verkliga livet, är en växelspak ett absolut nödvändigt absolut nödvändig för regelbundna Sim-racing-spelare.

Det är därför vi har bestämt oss för att ta en titt på en av dagens mest populära växellådsmodeller: TH8A växelspak från den välkända tillverkaren Thrustmaster .

I den här artikeln går vi igenom de viktigaste viktigaste funktionerna funktioner i denna växelspak, vi berättar vilken typ av spelare typ av spelare som vi rekommenderar den Fördelar Fördelar NackdelarPris prissamt var du kan köpa den.

Specifikationer för Thrustmaster TH8A Shifter

Thrustmaster Thrustmaster TH8A växelspak är en avancerad toppmodell som trots åren fortsätter att vara en av de mest använda modellerna inom Sim-racing.

Här är en lista över de viktigaste egenskaperna hos denna modell:

 • Utgivningsår: 2014
 • Thrustmaster Thrustmaster TH8A växelspak är tillverkad av 100 % metall metall och mäter 13 cm i höjd.
 • Denna modell har patenterad H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology), en patenterad teknik som använder beröringsfria magnetiska sensorer för att säkerställa oförstörbar precision.
 • Den unika designen hos Thrustmasters TH8A möjliggör två typer av körning: H-typ körning av H-typ (7+1) och sekventiell körning (+/-). Den kan även användas som handbroms endast på PC.
 • Ratten är avtagbar och kompatibel med alla original universalrattar som finns på marknaden.
 • Thrustmasters TH8A Shifter är utrustad med en USB- och/eller DIN-anslutninganslutning, så den fungerar med alla rattar på marknaden för datorer och Thrustmaster-rattar för konsoler.
 • Denna växellådsmodell är kompatibel med PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, PC och hela Thrustmaster-varumärkets ekosystem.
 • För TH8A Shifter erbjuder Thrustmaster möjligheten att uppdatera firmware, och internminnet med report racing kan justeras för att passa dina behov med hjälp av programvara som kan laddas ner till en PC. Förskjutningsmotståndet, liksom positionen och rotationen av monteringssystemet över 360°, är också justerbara.
 • Total vikt: 2,34 kg

 

Innehåll i lådan :

 • TH8A Växellåda
 • 2 galler: typ H (7+1) och sekventiell (+/-)
 • USB- och DIN-kablar
 • En användarmanual och garantiinformation.

 

För vilken typ av person?

Enligt vår uppfattning är Thrustmaster TH8A växelspak är idealisk för för nybörjare och mer erfarna erfarna spelare i världen av Sim-racing.

Dessutom är denna Thrustmaster-växellåda kompatibel med alla märkets rattar och med alla plattformar (PS4 / PS3 / PC / Xbox One), så alla spelare kan använda den utan några kompatibilitetsproblem.

Enligt vår uppfattning är detta en modell som fungerar bäst med racingspel i rallystil ellerklassiska bilar“snarare än F1- eller GT-racingspel.

TH8A Växellåda

Fördelarna

Även om Thrustmaster TH8A växelspak inte är den nyaste växellådan på marknaden, har detta test visat oss de många fördelar som denna modell har att erbjuda.

Först och främst uppskattade vi verkligen byggkvalitet TH8A-växelspaken från Thrustmaster. Det är en skarp, realistisk utrustning som ser ut att komma från en lyxbil och som uppenbarligen är mycket robust. Som med de flesta av sina produkter har Thrustmaster valt att endast använda metall, vilket ger denna växellåda ett tufft, solitt utseende och en mycket realistisk racingstil.

Vi blev också övertygade av de mycket goda förnimmelser som tillhandahålls av Thrustmaster TH8A Shifter. Vi tyckte att den här modellen erbjöd en av de bästa upplevelserna när det gäller taktil feedback. Det är ett fint “klonk” när växlarna läggs i och när vi håller den i handen känner vi till 100 % dess soliditet och stabilitet. Känslan är inte riktigt densamma som i en riktig bil, men den är justerbar: genom att vrida på en skruv på sidan av växelspakshuset kan du lägga till mer motstånd mot spakens rörelse. För oss var det ett sant nöje att köra den här modellen.

En av de stora fördelarna med Thrustmaster TH8A Shifter är naturligtvis att den låter dig leka med olika lägen. Beroende på humör kan du välja mellan H-läge (7 hastigheter plus back) eller sekventiellt läge (+/-). Vissa använder det till och med som handbroms på PC (den enda miljön som tillåter detta alternativ). Även om du sannolikt inte kommer att byta spelläge varannan timme, är det enkla faktum att du har ett val en lyx som inte erbjuds av de flesta andra växellådsmodeller på marknaden.

En annan fördel med Thrustmaster TH8A-växellådan är dess bred kompatibilitet. Denna modell fungerar lika bra med PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One och PC. Med andra ord är listan över spel som du kan använda den med otroligt lång. Dessutom kan TH8A användas med alla Thrustmaster-rattar och även med rattar av andra märken. Till skillnad från andra konkurrerande växellådor bör det inte finnas några kompatibilitetsproblem med denna.

Dess nackdelar

Vårt test av Thrustmaster TH8A Växelspak gjorde det också möjligt för oss att upptäcka de olika negativa punkterna i denna modell, som ändå är en stor framgång.

Först och främst måste vi erkänna att H box-läge box-läget på Thrustmasters TH8A Shifter är riktigt svårt att få grepp om i början. Det är klart att det tar lite tid att vänja sig vid det och lära sig att hantera det på rätt sätt. Det var svårt för oss att nå 7:e eller omvänd, så det verkar omöjligt för nybörjare utan mycket träning i förväg.

För det andra var vi lite besvikna över den den ursprungliga knoppen Thrustmaster TH8A växellåda. Enligt vår mening är detta den enda delen av denna modell som lämnar något att önska när det gäller kvalitet. Du kan naturligtvis byta den, eftersom den är avtagbar, men du måste investera lite mer pengar. TH8 Sequential Knob kostar till exempel 29,99 euro.

Dessutom har Thrustmaster TH8A Shifter, trots sin ålder ett relativt högt pris. Priset är inte obetydligt eftersom du, vad som än händer, kommer att behöva åtminstone en ratt för att använda den. Tyvärr är det inte alla som har råd att lägga nästan 200 euro på ett tillbehör av den här typen, även om det är i toppklass.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

TH8A Shifter finns inte längre till försäljning på Thrustmasters officiella webbplats, men du kan fortfarande hitta den hos andra återförsäljare, både officiella och inofficiella.

Den finns tillgänglig på Amazon .

Eftersom denna modell inte är ny är den relativt lätt att hitta på webbplatser för köp och försäljning av begagnade produkter. Du kan spara mycket pengar på priset, men var mycket försiktig och kontrollera att den fungerar som den ska innan du köper den begagnad.

TH8A Växellåda

Slutsats

Thrustmaster Thrustmaster TH8A Växelspak är en växellådsmodell som, enligt vår mening, har allt för att behaga. Vårt test gjorde det möjligt för oss att upptäcka en växelspak som är både solid och robustmen också bekväm och exakt.

Vi gillade verkligen att leka med Thrustmasters TH8A, som gav oss en underbar och otroligt realistisk känsla. underbara och otroligt realistiska känslor under loppet, särskilt tack vare det justerbara växlingsmotståndet.

Med tanke på dess breda kompatibilitetThrustmasters växellåda lämnar ingen ute i kylan – oavsett vilken plattform du spelar på kommer du att kunna använda den.

Så om du letar efter en shifter i toppklass som kommer att hålla i många år, tveka inte! Thrustmaster TH8A Shifter är ett måste som inte kommer att göra dig besviken!

th8a växellåda

Thrustmaster TH8A Växelspak

En robust, bekväm och mycket exakt växelspak

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar