Välj en sida

Heusinkveld sekventiell shifter : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Heusinkveld sekventiell växelspak

Fördelar

 • Utmärkt design
 • Material av hög kvalitet
 • Mycket kompakt
 • Robust och solid
 • Bluffigt realistiska förnimmelser
 • Mycket anpassningsbar

Nackdelar

 • Pris

Om alla i Sim-racingvärlden har hört talas om tillverkaren Heusinkveld, är det ofta på grund av lovorden för deras vevstakar. Det holländska varumärket är verkligen känt på marknaden för att tillverka de bästa vevstakarna på marknaden, särskilt Heusinkveld Sprint och Heusinkveld Ultimate, men vissa glömmer att de också erbjuder en otrolig modell av växelspak i sitt produktsortiment. Och det är precis vad vi ska prata om idag: den berömda Heusinkveld Sim Sequential Shifter.

Vi kunde testa den här modellen och i den här artikeln kommer vi att berätta allt som finns att veta om den och allt vi tyckte om den. Vi listar de viktigaste funktionerna, berättar vilken typ av spelare den är lämplig för, vilka för- och nackdelar vi tycker att den har och var du kan köpa den.

Egenskaper för Heusinkveld Shifter Sim Sekventiell Shifter

Heusinkveld Sim Sequential Shifter är en växelspak i toppklass med ett kompakt och robust sekventiellt växelsystem.

Den kan inte användas med en H-box eller handbroms, men det hindrar den inte från att vara en mycket bra sekventiell växelspak.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Heusinkveld Shifter består av en liten CNC-laserskuren låda i rostfritt stål som innehåller all elektronik och kulfjädermotståndssystemet. Den simulerar exakt känslan av att växla upp en växel i en riktig racerbil.

 • Heusinkveld-växelspakenger en växlingskänsla som liknar den som finns i Formel Junior eller instegsbilar.

 • Denna växellåda har också gummistopp som minskar bullret från den sista fasen av växlingen.

 • Heusinkveld Sim Shifter Sequential är avsiktligt ganska kompakt, så att den kan monteras i en rad olika cockpits för racing.

 • Denna modell levereras med tre typer av spakar på olika nivåer och tre växelvred. Du kan välja mellan en rak 30 mm spak eller en böjd 50 mm spak, och en av tre olika former på växelspaken.

 • Dessutom är spaken på denna modell M10, vilket innebär att den kan utrustas med rattar från andra tillverkare.

 • Tyvärr fungerar Heusinkveld Sim Shifter Sequential endast på PC , men den är kompatibel med alla rattmodeller som finns på marknaden. Den kan anslutas direkt till datorn via en USB-anslutning eller via en kvinnlig Molex-port (4×1 2,54 mm) till en enhet från tredje part.

 • Varje växelspak levereras med en bordsklämma. Detta gör att du kan ansluta växelspaken till vilken bordsyta som helst. Bordsklämman kan tas bort från växelspaken om du behöver en annan monteringslösning.

 • En alternativ monteringsplatta levereras också med varje växelspak för att underlätta montering på en struktur på sidan eller under enheten. Denna platta passar direkt på aluminiumprofiler upp till 40 mm i storlek.

För vilken typ av person?

Heusinkveld Shifter sekventiell växelspak är idealisk för Sim-racing-spelare som vill använda en sekventiell växellåda utan behov av en H-växel.

Tack vare de olika spakarna och växelreglagen som medföljer denna modell kan den anpassas till alla typer av racing.

Denna modell är exklusivt framtagen för PC-spelare, eftersom den endast är kompatibel med denna plattform. Xbox- eller PlayStation-spelare kommer därför inte att kunna ansluta den till sin konsol.

Heusinkveld sim shifter

Fördelarna

Vårt test gjorde det möjligt för oss att bilda oss en egen uppfattning och själva upptäcka fördelarna med Heusinkveld Shifter.

Först och främst, vad är det som gör Heusinkveld Shifter sekventiell växelspak en sådan bra produkt är dess Dess avancerade, mycket kompakta design, högkvalitativa material och teknik gör den till ett verkligt nöje att använda. Denna växellåda är tillförlitlig, tålig även vid intensiv användning och bör ge dig otaliga timmar av nöje. Designen är inte heller dålig, och tillverkaren har till och med lagt till gummikuddar för att göra den här modellen ännu tystare!

För det andra blev vi verkligen positivt överraskade av den autentiska känslan av växling som Heusinkveld Shifter erbjuder. Denna växellåda är nästan skottsäker och kan hantera extremt ojämna växlingar. Växelspaken är mycket autentisk och kräver mycket initial kraft. Därefter “lossnar” den, på samma sätt som en äkta sekventiell växellåda. De förnimmelser som den ger är förvånansvärt realistiska.

En annan fördel med Heusinkveld Sim Shifter Sequential är att den ärmycket anpassningsbar. För det första ingår 3 olika spakar och 3 olika knoppar för totalt 9 olika möjliga konfigurationer. Detta gör att du kan välja den konfiguration som passar dig bäst och vilken av spakarna eller rattarna du är mest bekväm med, beroende på spel eller typ av tävling. MenHeusinkveld Shifter är också kompatibel med kommersiellt tillgängliga M10-förlängningar, vilket ger dig många alternativ.

Slutligen gillade vi verkligen det faktum att Heusinkveld Shifter är så enkel att installera och passa. Denna modell är helt plug-and-play via USB, och du kan också ansluta den till pedalen för att spara på USB-portar. Denna modell erbjuder också en rad olika monteringsalternativ, eftersom varje spak levereras med en bordsklämma och en alternativ monteringsplatta, så att du kan installera den på en mängd olika stöd.

Dess nackdelar

Vi måste erkänna att det inte var så lätt att lista de negativa punkterna med Heusinkveld Sim Shifter Sequential, men vi hittade några mindre nackdelar.

Först och främst är den mest uppenbara och säkert den största nackdelen med Heusinkveld Shifter dess höga pris. Det är inte billigt och det är inte meningen att det ska vara det heller. Det är en simuleringsutrustning som de flesta inte behöver, eftersom de kan växla med de roterande paddlarna på ratten. För 209 euro är det uppenbarligen inte ett simuleringstillbehör som alla har råd med. Men de som letar efter en sekventiell växelspak bör verkligen ta en titt.

Även om vi gillade designen och formatet på Heusinkveld Sim Sequential Shifter, fann vi också att det inte var en design som passade med alla plattformar eller cockpits. Det finns olika monteringsalternativ för växelspaken, men att montera den på “traditionella cockpits” kan vara lite knepigt. Den här modellen är mer utformad för mycket justerbara cockpits, där du kan justera växelspakens position i stort sett som du vill.

Den sista negativa punkten med Heusinkveld Shifter är att dentyvärr bara ärkompatibel med PC. För fans av konsoler som Xbox eller PlayStation måste du tyvärr välja en annan modell, eftersom du inte kommer att kunna ansluta denna spak till din spelplattform.

Heusinkveld delar till växellåda

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Heusinkveld Sim Shifter Sequential finns till försäljning på Digital Motorsports webbplats.

Det totala priset varierar beroende på den moms som gäller på inköpsstället och leveranskostnader.

Du kanske kan hitta den till salu i andra butiker på nätet, men du kommer att få svårt att hitta ett lägre pris än på den här webbplatsen.

Slutsats

Sammanfattningsvis är Heusinkveld Sim Shifter Sequential inte den billigaste på marknaden, men den är verkligen en av de bästa. Den är solid, kompakt och kan monteras nästan var som helst.

Känslan i Heusinkveld Shifter är fantastisk och den fungerar som den ska, utan problem. Det yttre utseendet följer de vanliga riktlinjerna för det holländska varumärket och är en stenhård bit rostfritt stål, närmare professionell racingutrustning än simuleringsutrustning för konsumenter.

Det råder ingen tvekan om att Heusinkveld Sim Shifter Sequential är ett utmärkt tillskott till cockpiten hos alla Sim-racing-spelare som vill ha mer inlevelse, utan att för den skull utesluta den bästa kvaliteten.

heusinkveld sim shifter sekventiell

Heusinkveld sekventiell växelspak

En av de bästa hastighetsspakarna på marknaden

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar