Välj en sida

Test & Granskning CSL DD Ready2race: Den bästa Sim Racing-paketet?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

CSL DD Ready2race-paket

Fördelar

 • Utmärkt byggkvalitet
 • Utmärkt känsla i spelet
 • Möjlighet att uppgradera paketet med ett boost-kit (för basen) och ett Load Cell-kit (för pedalbordet)
 • Oslagbart pris med denna nya kampanj

Nackdelar

 • Knappast några, förutom vissa rattar som levereras med en QR i plast.

Simracing har vuxit betydligt under de senaste åren med varumärken som Logitech, Thrustmaster och Fanatec. Jättarna inom denna disciplin är spelare som har varit med i spelet under mycket lång tid, vissa av dem i mer än 20 år, och det är rimligt att säga att de har erfarenhet.

Huvudsyftet med sim-racing är att få dig att känna att du är mitt i en tävling när du kör ett pass på din rigg. Och för att uppnå detta behöver du några viktiga kringutrustningar, inklusive en bas, ratt och pedaler. Visst, du kan trycka på realismknappen till max genom att skaffa en växelspak, handbroms och cockpit, men det kostar dig en arm och ett ben i de flesta fall, och hela poängen med spelet är att ha kul, inte att bli trakasserad av din bankman på grund av ett stort hål i din ekonomi.

Ett antal varumärken erbjuder färdiga paket som inkluderar en bas, ratt och pedaler till priser som ibland är mycket attraktiva, till och med oslagbara för segmentet. Och då och då kommer spelare med ett specialerbjudande som trotsar all konkurrens, vilket är fallet med Fanatecs READY2RACE-paket , som innehåller en DD-bas, en ratt och en pedalboard för 399,85 € inkl. moms!

 

Paketets huvudsakliga och tekniska egenskaper

 • Direktdriven bas med 5 nm vridmoment kompatibel med boostkit som tillval
 • Konstruktion i aluminium
 • Kompatibel med Xbox och PC
 • Fästsystem för bord och skrivbord med klämma, och basen är kompatibel med praktiskt taget alla cockpits som finns på marknaden
 • Lastcellssats tillgänglig för pedaler
 • Base säljs till nästan halva priset om du köper den som en Ready2Race-paketlösning

Utformning

Om du är ett fan av sim-racing behöver jag inte berätta för dig om designen av basen CSL DD . Men om inte, bör du veta att detta är en vacker, kompakt och ganska tung maskin. Det yttre höljet är tillverkat av svart metall och har en design som liknar en radiator för att avleda den värme som genereras av motorn. Det är vackert och framför allt praktiskt, eftersom det inte behövs någon fläkt för kylning.

 

När det gäller ratten i detta Ready2Race-paket kan du välja CSL Steering Wheel P1 V2, eller något annat i Fanatecs katalog för den delen. Denna ratt är perfekt för fans av olika discipliner som rally, GT och till och med F1. Ratten är rund, 30 cm i diameter och har en helt svart finish.

 

För pedalerna har du CSL-pedaler som kan uppgraderas med Load Cell-satsen, och den här enheten är tillverkad av metall, vilket är ganska vackert, men färgen kan sticka ut på en helt svart installation.

 

Kundanpassad montering

Basen på detta Ready2Race-paket kan monteras antingen på ett bord/skrivbord med en lättanvänd men robust klämma, eller direkt på ett chassi som är kompatibelt med CSL DD. För cockpits finns fästpunkter på basens framsida som gör det möjligt att använda ett främre stöd.

Oavsett vilken metod du väljer för att montera basen är det mycket enkelt att göra och tar inte lång tid. När det gäller ratten levereras alla Fanatec-modeller med ett internt Quick Release-system, i plast eller metall beroende på modell. Återigen, oavsett Quick Release av ratten, är den mycket lätt att hantera och gör att du kan byta ratt snabbt, till skillnad från Thrustmaster och dess T300RS till exempel.

 

Tillverkning och ytbehandling

Där Fanatec briljerar jämfört med Thrustmaster och Logitech i samma prissegment är i sin byggkvalitet. De direkta konkurrenterna till CSL DD Ready2Race bundle när det gäller pris (under 400 €) använder plast för praktiskt taget all sin kringutrustning. Detta är fallet med Logitech G29 och G923 och Thrustmasters paket i T-serien ( T300RS etc.). Fanatec använder metall för praktiskt taget all sin kringutrustning.

Basen har en vackert bearbetad aluminiumstruktur, utan grader eller tillverkningsfel. Finishen är förstklassig, oavsett om det gäller basen, ratten eller pedalerna i paketet. Den är helt enkelt perfekt, värd att vara en del av utrustningen i en racerbil. Det måste sägas att Fanatec var före Logitech och Thrustmaster på sina instegs-/mellanklasspaket när det gäller byggkvalitet och finish, men till ett mycket högre pris.

 

Att få grepp om paketet

Så detta paket är fantastiskt lätt att hantera, särskilt med P1 V2-ratten. Hjulet är 30 cm i diameter, samma storlek som en bil. Reglagen är inom bekvämt räckhåll för fingrarna, så du behöver inte ta händerna från ratten. Paletterna är stora och klickar utmärkt när du använder dem. Dessutom finns det en liten LED-skärm längst upp på ratten som ger dig lite information om bilen.

När det gäller pedalbordet är standardversionen utan Load Cell lite enkel, precis som G29 eller T300RS, till exempel. Men, och det är här Fanatec skiljer sig från Thrustmaster och Logitech, du kan uppgradera CSL-pedalerna med ett Load Cell-kit för att få en bromspedal som är värd att tävla med. Visserligen kommer detta kit att kosta dig 140 euro, men med paketet på specialerbjudande och framför allt CSL DD för bara 199,95 euro om du tar det med någon av rattarna och pedalerna i Fanatecs katalog, är det fortfarande en utmärkt affär, med valuta för pengarna långt före konkurrenterna.

csl dd fanatec

Känslor under lek

Låt oss gå vidare till det väsentliga: de berörda känslorna. Först och främst är CSL DD en Direct Drive-bas, och för 400 € inklusive moms och leverans (paket) är konkurrenterna inga andra än Thrustmaster med sin T300RS/GT (380/450 €) och Logitech med G29 och G923 (350 € inklusive moms, gratis leverans och specialerbjudande). Och denna tävling är inte alls Direct Drive, utan med motorer med rem-/kugghjulsdrift.

I grund och botten är detta paket en källa till känsla, med extremt välbalanserad kraftåterkoppling i alla situationer. Om du är ett proffs på simracing och känner att CSL DD och dess 5 nm vridmoment inte räcker till kan du köpa boost-kitet (för ytterligare 99,95 €) och frigöra basmodellens fulla potential med 8 nm vridmoment.

Styrkänslan är utmärkt, särskilt om du tar en ratt med en QR i metall. Alla krafter som bilen utsätts för överförs till ratten, oavsett om det rör sig om vibrationer, stötar, förändringar i väggrepp eller bana. Du kommer att känna absolut allt, och konkurrenterna kan inte göra samma sak för priset på detta paket. Fanatec har helt enkelt mer eller mindre förstört spelet genom att erbjuda ett Direct Drive-paket för 399,85 euro, med gratis leverans på köpet!

När det gäller ratten är den styv och vinglar inte vid hård kurvtagning. Och det är samma sak för pedalbordet, särskilt om du spenderar lite extra på Load Cell-kitet, vilket gör en enorm skillnad för känslan. Även här är Thrustmaster och kompani ingen match för Fanatec och dess mycket anpassningsbara ekosystem.

 

Kompatibilitet

Som alla duktiga elever i sin klass erbjuder Fanatec plattformskompatibilitet med detta paket, nämligen Xbox och PC. För Playstation-racers finns Gran Turismo-versionen av CSL DD, som är kompatibel med alla aktuella plattformar, men den är dyrare om du tar den för sig själv.

Du kan få detta paket med CSL-pedaler och CSL-ratt P1 V2 till samma pris. Du bör dock vara medveten om att Fanatec-produkter ibland är slut i lager på grund av att efterfrågan vida överstiger tillgången. Men ingen panik! Kampanjen gäller för hela Fanatec-katalogen, och du kan ta CSL WRC eller McLaren GT3 V2 som är mycket dyrare än P1 V2, för ytterligare 80 euro. Även med ett slutpris på närmare 480 euro inklusive moms är det fortfarande oslagbart enligt min mening.

Jämförelse med andra konkurrerande paket

Som vi just har sagt är detta nya paket placerat mitt emot en T300RS och G29/G923, åtminstone när det gäller pris. Men resten är en annan historia.

Specifikation Fanatec-paket med CSL DD, CSL P1 V2 och CSL-pedaler Thrustmaster T300RS Logitech G29/G923
Byggnation Metall Plast Plast
Hjulets diameter 30 CM 28 CM 28 CM
Snabbkopplingssystem Ja, med metall eller plast QR Ja, med en mycket enkel plast QR Nej
Teknik med kraftåterkoppling Direktdrivning Remdriven motor Växeldriven motor
Maximalt vridmoment 5 nm eller 8 nm (med boost kit) Mindre än 4 nm Mindre än 4 nm
Kompatibilitet PC och Xbox Playstation och PC Playstation/PC eller Xbox/PC
Rotationsvinkel Oändlighet 1080° 900°
Anslutningar USB-utgång till plattform + pedaler + handbroms + 2 portar USB-utgång till plattform + pedaler + växellåda USB-utgång till plattform + pedalbord
Pedaler Standard med 2 pedaler med magnetiska sensorer och tillgänglig med lastcell eller 3 pedaler Standard 3 pedaler med potentiometrar Standard 3 pedaler med potentiometrar
Priser Från 399,85 € inkl. moms, leverans ingår Från €380 inkl. moms, men inte tillgängligt. Du måste uppgradera till GT-versionen, som kostar 70 euro mer, inklusive leverans. Från 430 € inkl. moms, men ofta runt 350 € inkl. moms, inklusive leverans

Valuta för pengarna

Till sitt ursprungliga pris var Fanatecs CSL-paket redan utmärkt, när det gäller prestanda, kvalitet och känsla. Och nu, med ett specialerbjudande på 400 € inkl. moms, är det helt enkelt oslagbart. Valuta för pengarna är så bra att jag inte kan se hur konkurrenterna kommer att reagera och anpassa sig till detta.

Min bedömning

Om du letar efter ett paket med en Direct Drive-bas, ratt och pedaler, som alla kan uppgraderas, är Fanatec rätt ställe att gå till, särskilt under den senaste kampanjperioden.

För 399,85 € inklusive moms och leverans hittar du inget bättre från kvalitetskonkurrenterna. Du kan berätta för mig att det finns andra Direct Drive-alternativ till mycket lägre priser på en webbplats som börjar med A och avslutas med SMen sedan har vi leveransen, som kostar en hel del med tanke på att enheten kommer från Kina, och priserna inkluderar inte moms alls, så du måste betala moms och ibland till och med tullavgifter. Resultatet kan bli att du får en produkt av mycket lägre kvalitet, med sämre prestanda och till ett mycket högre pris. För mig är detta paket från Fanatec det överlägset bästa på marknaden.

handbroms-heusinkveld

CSL DD Ready2Race-paket

Den bästa Sim Racing-paketet i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Test & omdöme

Moza ES : Test & omdöme

Moza ESFördelar Flera helt anpassningsbara kontroller Förstklassig finish och material Utmärkt ergonomi Nackdelar...

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2PFördelar Premiumratt av hög kvalitet Struktur av aluminiumlegering Trådlös anslutning till basstationen...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar