Välj en sida

De bästa Fanatec-paketen

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-raceurer världen över har ställts inför samma problem: vad ska man köpa för att börja shoppa? Detta är en mycket knepig fråga, med tanke på det överflöd av kringutrustning som finns på marknaden, liksom antalet varumärken. Det måste sägas att simracingsegmentet är ett lukrativt segment, särskilt om du är ett företag som erbjuder ett brett utbud av produkter och kringutrustning.

Även om simracing är en ganska specialanpassad disciplin när det gäller kringutrustning, har tillverkarna märkt att många racerförare tycker att det är svårt att välja, eller köper helt fel produkter. För flera år sedan uppstod därför en ny trend: paketlösningar. Flera varumärken har börjat erbjuda paket med sina produkter, även de mest exklusiva.

I det följande kommer jag att presentera de mest populära Fanatec-paketen för dig. Jag kommer att berätta om de produkter som ingår i paketet och vad du ska välja om du letar efter en specifik konfiguration.

De mest populära paketen

Varje varumärke har sina egna paket, och detta val styrs huvudsakligen av målmarknaden. Vissa aktörer erbjuder endast paket med bas + ratt och vevparti, medan andra försöker ha en ganska omfattande katalog, med ett paket för varje förare.

För närvarande måste jag erkänna att de mest populära paketen är baser, svänghjul och vevpartier, eftersom många förare inte riktigt vet vad de ska köpa, särskilt om tillverkaren har en omfattande produktkatalog (Fanatec, till exempel). Dessa paket (bas, ratt och vevparti) innebär att förarna inte behöver tänka för mycket utan kan fokusera på sina tider, samtidigt som de undviker kompatibilitetsproblem mellan kringutrustningen, vilket är fallet med vissa produkter från Thrustmaster (särskilt baser och skyttlar).

Fanatec-paket

Som jag sa tidigare är Fanatec en stor aktör inom simracingbranschen, och har varit det i över 20 år. Den tyska tillverkaren är en premiumaktör, även om man erbjuder produkter som ofta inte är alltför dyra för vad man får i utbyte, med andra ord mycket bra valuta för pengarna.

Fanatec är också en tillverkare av kringutrustning för simracing med en hög grad av kundanpassning och ett välutvecklat ekosystem. För att uttrycka det enkelt: praktiskt taget alla Fanatec-produkter fungerar tillsammans, och jag kan försäkra dig om att få tillverkare av kringutrustning för simracing kan säga detsamma.

I Fanatecs omfattande produktkatalog erbjuder den tyska tillverkaren 2 paketalternativ: standardpaket, som möjliggör anpassning av kringutrustning, och Ready to Race-paket, som innehåller det viktigaste för sim-racing.

Fanatecs bästa Ready to Race-paket

Fanatecs “Ready to Race “-paket innehåller alla åtminstone en ratt, pedaler och bas. Dessa paket har tagits fram av den tyska tillverkaren för att tillgodose kraven från nya sim-raceförare som inte är så bekanta med området och därför letar efter färdiga kit att använda.

CSL DD Ready2Race-paket för PC (5 Nm)

CSL DD Ready2Race-paket för PC (5 Nm)

Som namnet antyder är detta paket avsett för nybörjare som är nya inom sporten. Detta kit innehåller en CSL P1-ratt med en diameter på 30 cm med två stora paddlar baktill, en liten skärm på toppen av ratten, en polymerstruktur och en gummifinish. QR på denna ratt är tillverkad av plast, så den kommer att ha ett litet mellanrum i mitten. I ärlighetens namn är den här ratten ganska enkel, men den gör jobbet för dem som vill komma igång med sim-racing.

I paketet ingår även CSL Pedals, Fanatecs pedalbord för nybörjare. Du har 2 mycket enkla pedaler, i metall och utan Load Cell. Även här är det en mycket enkel kringutrustning som inte är avsedd för erfarna piloter.

Och slutligen, huvudrätten: den CSL DD på 5 nm. Faktum är att det är denna bas som är den viktigaste i detta paket. CSL DD utvecklar 5 nm maximalt vridmoment och ger dig en utmärkt dos realism som överträffar allt som konkurrenterna kan göra i samma effekt- och prisklass. Dessutom öppnar denna databas dörren till Fanatecs hela katalog av kringutrustning för simracing.

Detta paket kostar nästan €550, men finns ofta i specialerbjudanden för €500. Återigen finns det inga besparingar på artiklar, men detta är det billigaste paketet som erbjuds från tillverkaren av kringutrustning för sim-racing.

Gran Turismo DD Pro (5 Nm)

Gran Turismo DD Pro (5 Nm)

GT DD Pro-paketet är normalt exklusivt för Playstation, eftersom det är officiellt licensierat för Gran Turismo. Basen är dock en CSL DD och kan därför köras på Xbox och PC. Så i detta paket har vi en grundläggande CSL-pedal, en 5nm CSL DD och en specifik Gran Turismo-ratt i plast, allt för €699,95.

Ratten är vacker, men byggkvaliteten lämnar lite att önska. Man kan känna att Sony har dikterat specifikationerna för den här ratten, och Fanatec har varit tvungna att följa efter för att hålla priset mer eller mindre rimligt. Basmodellen är 5 nm CSL DD, men en 8 nm-version finns tillgänglig för 850 euro. På den senare ändras ingenting, förutom tillägget av boost-kitet, som ökar det maximala vridmomentet till 8 nm.

När det gäller känslan är den utmärkt, oavsett om det är 5 eller 8 nm CSL DD. Allt är exakt, du känner allt som bilen gör in i minsta detalj, och det är helt enkelt perfekt. De enda nackdelarna med detta paket är pedalerna, som är mycket grundläggande, och jag skulle råda dig att få Load Cell-versionen och ratten, som ärligt talat inte är upp till samma standard som Fanatecs andra hjul, liksom att ha en plast QR.

Ändå är det fortfarande ett bra paket för inte alltför mycket pengar om du tar hänsyn till basen och den Gran Turismo-licensierade ratten.

CSL DD Forza startpaket (5 Nm) – Xbox & PC

CSL DD Forza startpaket (5 Nm) - Xbox & PC

Detta paket höjer kvaliteten på hjulet ett snäpp, även om samma bas och vevparti används. Ratten är ClubSport Forza från Fanatecs mellanklasssortiment. Hjulet är tillverkat av aluminium, har en diameter på 33 cm och en platt bas. Den är lite stor, men man vänjer sig snabbt vid den. Ratten är klädd i högkvalitativt läder. Detta ger den ett premiumutseende, och designen är mycket sober: helt svart, med bara logotyperna i vitt och en banner högst upp.

På hjulet sitter Fanatecs Hub V2. Den senare har knappar, paddlar och en liten LED-skärm ovanför. Detta nav kan användas på praktiskt taget alla rattar och baser från tyska tillverkare och är helt enkelt utmärkt, vilket ger dig intrycket av att vara i en racerbil.

Det finns även CSL-pedaler och 5 nm CSL DD. Jag har inget att säga om dessa två kringutrustning, förutom att jag skulle råda dig att skaffa ett bättre pedalbord om du vill förbättra din sim-racing. Och om du verkligen vill göra det, erbjuder Fanatec en uppgradering av detta paket med 8nm CSL DD, ClubSport Shifter och CSL Elite Pedals V2. Detta paket är mycket bättre än Starter, men kostar också en hel del: räkna med att betala 1 560 € exklusive specialerbjudanden och 1 460 € med specialerbjudanden.

Podium DD2 Formula Premium-paket (25 Nm)

Podium DD2 Formula Premium-paket (25 Nm)

Nu är det dags för Fanatecs bästa Ready to Race-paket: Podium DD2 Formula Premium. Detta paket innehåller basen Podium DD2 25 nm vridmomentbas, ClubSport ClubSport Pedaler V3 pedaler med lastcell, Podium 6-paddelmodul och ClubSport Formula V2.5-ratten. Detta paket är tydligt inriktat på att tillfredsställa racingfans av F1 och GT i allmänhet, men det är ändå det bästa varumärket erbjuder i kitform.

I grund och botten är det enkelt: det är det bästa du kan hitta på marknaden idag när det gäller kompatibilitet med titlar och plattformar, såväl som de känslor och den realism som det levererar. Vridmomentet på 25 nm är helt enkelt enormt, och för alla titlar. Observera att du behöver en cockpit som klarar av detta vridmoment, annars fungerar det inte.

Vevtalet är det bästa Fanatec har att erbjuda, med en Load Cell-broms med 90 kg tryck och 2 pedaler med Hall-sensor. Designen är elegant och sober, med en struktur helt i metall. Ratten är tillverkad av kolfiber och är lika attraktiv och lätt att hantera, förutsatt att du har lite F1-erfarenhet.

Detta paket kan köpas för den nätta summan av €2439,80, och det är det första där du kan spara lite pengar genom att köpa kringutrustningen som ett kit. Det finns även en mindre “aggressiv” version av detta paket med 20 nm DD1-bas och CSL-pedaler i Load Cell för 2079,8 €.

Fanatecs bästa standardpaket

Dessa paket är många och ger ett väsentligt mervärde till din installation. Du kan till exempel välja mellan ratt och paddel, ratt och nav, ratt och QR, en komplett sats med växelspak, kopplingspedal och handbroms, och så vidare.

ClubSport Ratt Formula V2.5 X Avancerat paket

ClubSport Ratt Formula V2.5 X Avancerat paket

Detta paket innehåller alltså ClubSport Formula V2.5 ratt ratt, Podium paddelmodul och en uppsättning klistermärken och knapplock, allt för 609,85 €. Jag ska vara ärlig mot dig: när det gäller priset vinner du ingenting. Målet här är att erbjuda ett färdigt kit, utan att leta för mycket efter de produkter som passar dig.

Ratten är en kolfiberratt av Formula-typ med en diameter på 27 cm, en liten LED-skärm och en RevLED strax ovanför. Designen är en succé och byggkvaliteten är oöverträffad. Det finns totalt 11 knappar, 2 brytare, 7 funky brytare, en QR i metall och analoga joysticks. Det är mer än tillräckligt för att förbättra din installation. Paketet innehåller också en uppsättning klistermärken så att du kan anpassa reglagen på din ratt som du vill, och en modul med 6 paddlar från Podium-serien.

Enligt min mening är det här paketet perfekt för racerförare som redan har en Fanatec-installation och vill lägga till en utmärkt ratt för F1- eller GT-racing. För att använda detta paket måste du ha en Fanatec-bas, annars fungerar det inte.

ClubSport ratt Flat 2 V2 för Xbox Advanced Bundle

ClubSport ratt Flat 2 V2 för Xbox Advanced Bundle

Detta paket innehåller ClubSport Flat 2-ratten, Xbox-knapphubben och Podium 6-paddelmodulen. Ratten är ganska enkel, med en platt bas och en diameter på 27,5 cm. Fodret är av röd syntetisk mocka. Ärligt talat gillar jag inte den här färgen, den är för flashig för mig. Hjulstrukturen är tillverkad av metall med en silveranodiserad yta. Säljs för 579,90 € på specialerbjudande, det finns inget i det för dig om priset inte är på specialerbjudande.

Tillsammans med denna ratt innehåller paketet en knapphubb för Xbox och en modul med 6 Podium-paddlar. Dessa två produkter skruvas fast på baksidan av ratten så att de kan användas. Återigen måste du ha en Fanatec-bas för att kunna utnyttja detta paket fullt ut. QR medföljer dock inte ratten, utan måste köpas separat.

CSL-pedaler – ultimat uppgraderingssats

CSL-pedaler - ultimat uppgraderingssats

Detta paket har utvecklats av Fanatec för racerförare som vill få mer realism i sina sim-racing-sessioner. På menyn: Load Cell-bromspedal, vevplåtssats, ClubSport Shifter V1.5 med olika rattar, ClubSport Handbrake 1.5, allt för €644,75. Som vanligt sparar du inte några pengar på detta paket, eftersom all kringutrustning säljs till samma pris.

Ändå är detta paket säkert att glädja förare som letar efter nya sensationer och en bra dos realism att starta. Fanatecs växelspak är förmodligen den bästa i sin kategori och kombinerar H Pattern och sekventiella växellådor. Dessutom innehåller paketet olika rattar för att passa alla dina preferenser. Handbromsen är också utmärkt, men inte hydraulisk. Men i den här prisklassen är det helt normalt. Den har dock en liknande sensor som gör att du kan dosera bakhjulslåset under driftingpass eller rallysträckor.

Och slutligen, en Load Cell-bromspedal för CSL Pedals. I grund och botten är det den bästa enheten i detta paket, särskilt om du vill uppgradera ditt grundläggande CSL-pedalbord. Lastcellen ger dig större inlevelse i simulerad racing, särskilt vid kraftig inbromsning.

Vilken ska jag välja?

Ärligt talat beror det helt på din nuvarande installation och vad du vill förbättra. Om du redan har en Fanatec-basplatta (CSL DD eller Podium DD) är det en bra idé att välja ett standardpaket som innehåller ratt och paddlar, eller ett vevset, växelspak och handbromspaket. Dessa paket är perfekta för dem som redan har fått in en fot i Fanatecs ekosystem och som vill uppgradera sin installation.

Å andra sidan, om du inte har någon Fanatec-kringutrustning och du vill skapa en installation med detta märkes produkter, är det bästa att skaffa ett Ready to Race-paket, som innehåller minst en bas, en ratt och en pedalplatta.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar