Välj en sida

Fanatec eller Thrustmaster: Vilken ratt ska du välja?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec och Thrustmaster är båda kända varumärken inom simracingvärlden. De erbjuder båda ganska avancerade produkter för racingsimuleringsspelare.

De har sina likheter och sina skillnader, så vi kan inte säga vid en första anblick vilket som är det bättre varumärket.

Enligt vår uppfattning är det viktigaste att avgöra vilket av dessa två varumärken som passar dig bäst. För att göra detta måste du tänka på de viktigaste faktorerna och göra lite efterforskningar.

I den här artikeln ska vi göra det enkelt för dig. Vi ska berätta vilka de är de kriterier som ska beaktas vid bedömningen av vilket av de två varumärkenamellan Fanatec och Thrustmaster är rätt för digI det här avsnittet kommer vi att berätta mer i detalj om dessa två varumärken. ett urval av de 3 bästa rattarna från varje märke.

Fanatec vs Thrustmaster: kriterier att ta hänsyn till

För att hjälpa dig att bestämma vilket märke att välja mellan Fanatec och Thrustmasterrekommenderar vi att du tar hänsyn till följande Kriterier Kriterier:

Din budget och din spelupplevelse

Det är viktigt att tänka på dina personliga omständigheter och ta hänsyn till faktorer som din egen erfarenhetsnivå och budget. Om du vill köpa din allra första fjäderboll kommer du att behöva lite mer tid för att göra din research och hitta utrustning som är utformad för nybörjare. Dessa modeller är naturligtvis billigare än fjäderbollar som är avsedda för mer erfarna spelare.

Utrustningens kvalitet

Kvaliteten på den utrustning du väljer kommer att avgöra dess realism, tillförlitlighet och hållbarhet. Det finns många alternativ på marknaden som kan vara mycket billiga för spelare som bara är ute efter lite kul då och då. Men varumärkena Thrustmaster och Fanatec är egentligen inte avsedda för denna marknad. Båda använder högkvalitativa material för överlägsna produkter.

Kraftens återkomst

Force feedback är en viktig funktion för att säkerställa en hög nivå av realism under loppet. Det finns olika typer av force feedback, beroende på din nivå, din spelupplevelse och din budget. Direct Drive-svänghjul är till exempel dyrare men ger en mycket kraftfullare kraftåterkoppling än ett svänghjul med en växelmotor eller remdrift.

Dina förväntningar

Dina förväntningar är naturligtvis viktiga i beslutsprocessen. Om du är ute efter en mycket realistisk upplevelse kommer du förmodligen att vilja spendera lite mer pengar för att få en utrustning med många funktioner. Men om du är mer fokuserad på nöjesfaktorn kan en billigare utrustning vara bättre lämpad för dig.

Fanatec vs Thrustmaster: rattar

Vilket märke för vilken typ av spelare?

När det gäller rattar, Thrustmaster är verkligen det mest prisvärda alternativet när det gäller budget. Även om märket erbjuder ett antal racinghjul för mellanklass, finns det också alternativ för nybörjare inom simracing. När det gäller kompatibilitet kan deras produkter köras på PC, Xbox och PlayStation, beroende på modell, vilket gör dem tillgängliga för en mycket bred publik.

Thrustmaster erbjuder även rattar som utformats i samarbete med varumärken som Ferrarivilket kan vara ett starkt försäljningsargument. Deras lågprisalternativ är idealiska för vanliga spelare, och även om de också erbjuder avancerade rattar är de växlade och remdrivna med hyfsad force feedback, men tyvärr finns det inga Direct Drive-modeller Thrustmaster tillgänglig.

Fanatec erbjuder också rattar för PC, Xbox och PlayStation, men varumärket är definitivt mer inriktat på erfarna Sim-racing-spelare, och deras modeller är dyrare än de flesta alternativen från Thrustmaster.

Många rattar från Fanatec kräver en separat bas, vilket kan göra dem ännu dyrare, men det möjliggör större anpassning av din konfiguration. Ett annat stort försäljningsargument för Fanatec är att varumärket har ett utbud av Direct Drive-rattar. Dessa modeller ger dig ännu mer realism tack vare sin mycket mer detaljerade och kraftfulla force feedback.

Prisskillnader mellan Fanatec och Thrustmaster

Varumärket Thrustmaster erbjuder fler alternativ för rattar i instegsklassen. Om du är nybörjare eller har en begränsad budget rekommenderar vi denna serie.

Å andra sidan, Fanatec det bästa valet om du vill ha den mest realistiska upplevelsen och har en större budget, eftersom du kan välja mellan deras direktdrivna modeller.

De 3 bästa Fanatec-skyttlarna

Vi erbjuder dig ett urval av de 3 bästa Fanatec-skyttlarna.

Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2

mclaren gt3 v2

Ratten Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 är ett riktigt bra val om du letar efter en modell med förstklassig kvalitet, men som inte kostar skjortan. Vi garanterar att du inte kommer att ångra din investering!

Fördelar

 • Utmärkt värde för pengarna.
 • Finish och design av högsta kvalitet.

Nackdelar

 • QuickRelease-systemet är inte kompatibelt med Fanatec DD-baser.

Fanatec Forza Motorsport

Fanatec Forza

Fanatec Fanatec Forza Motorsport erbjuder det allra bästa när det gäller känsla och ergonomi för fans av Sim-racing och i synnerhet spelet Forza.

Fördelar

 • Otroligt smidig och kraftfull kraftåterkoppling.
 • Material och utförande av hög kvalitet.
 • Otroliga sensationer på alla nivåer.

Nackdelar

 • Höga priser

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Den Fanatec Podium F1 tar äkthet och lyx till en helt ny nivå, och är utan tvekan en av de mest hisnande rattarna på marknaden.

Fördelar

 • Direktdriven ratt
 • Bästa tillgängliga kraftåterkoppling
 • Utmärkt finish och ergonomi

Nackdelar

 • Höga priser
 • Svårt för nybörjare att förstå

De 3 bästa Thrustmaster rattarna

Här är ett urval av 3 Thrustmaster-modeller som enligt vår uppfattning är de bästa av varumärket.

Thrustmaster TMX Pro

tmx pro

Thrustmaster Thrustmaster TMX Pro är den mest sålda Xbox Series X-ratten, och det är ingen slump. Det är en idealisk modell för nybörjare som vill unna sig ett kit med en kvalitetsratt och pedalboard.

Fördelar

 • Kraftåterkoppling av hög kvalitet.
 • 900º rotationsvinkel.
 • Ratt och pedaler av hög kvalitet.

Nackdelar

Thrustmaster T300RS GT

t300rs GT

Om du är ett Gran Turismo-fan kommer Thrustmaster T300RS GT är, enligt vår mening, sim-racingratten för dig!

Fördelar

 • Reaktiv, kraftfull kraftåterkoppling.
 • Kvalitetsdesign och tillverkning.
 • Vevkedja av hög kvalitet ingår.

Nackdelar

 • Ingen växelspak ingår.
 • Avståndet mellan ratten och växlingspaddlarna kan vara ett problem.

Thrustmaster TS-PC Racer

thrustmaster ts pc racer

Thrustmaster Thrustmaster TS-PC RACER har allt som krävs för att bli den bästa ratten för PC och ger en perfekt körupplevelse för F1-spel tack vare rattens stil.

Fördelar

 • Kraftfull, flexibel och responsiv force feedback
 • Hög tillverkningskvalitet
 • Högsta komfort och ergonomi

Nackdelar

 • Säljs utan vevparti
 • Kompatibel endast med Windows

Fanatec VS Thrustmaster : Tillbehör

När det gäller tillbehör, och i synnerhet pedalbord, Thrustmaster erbjuder ett antal produkter till rimliga priser för nybörjare. De är tillverkade av högkvalitativa material och erbjuder god kompatibilitet. Deras vevstakar är dock mer inriktade på amatörer, de flesta av dem är instegsmodeller.

Fanatec erbjuder också flera pedalboardalternativ, men till ett högre pris än modellerna från Thrustmaster. De har dock extra funktioner som integrerad pedalvibration samt en mängd anpassningsalternativ. Om du letar efter modeller som erbjuder maximal realism och fler inställningar rekommenderar vi att du väljer Fanatec.

Merparten av utrustningen Fanatec och Thrustmaster kan uppgraderas med tillbehör. På den Fanatechittar du ButtonBoxar och palettanpassningsalternativ, medan Thrustmaster erbjuder ett utbud av styrenheter och adaptrar för att förbättra din utrustning på en mängd olika sätt.

Tillbehör från Fanatec tillbehör är i allmänhet dyrare än ThrustmasterMen skillnaden i kvalitet och framför allt funktionalitet är mycket märkbar. Men oavsett vilket märke du väljer finns det massor av tillbehör att välja mellan.

I korthet / Slutsats

Vi kan alla vara överens om att Thrustmaster och Fanatec båda är kvalitetsmärken, även om det finns subtila skillnader som skiljer det ena från det andra.

För att uttrycka det enkelt, Thrustmaster är bäst för nybörjaremedan Fanatec är bättre för mer erfarna Sim-racing-spelare.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar