Välj en sida

Oplite GTR S3 Cockpit : Test och recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

OPlite GTR S3

Fördelar

 • Bra valuta för pengarna
 • Stort antal inställningsmöjligheter för optimal komfort
 • Bekväm och slitstark
 • Aerodynamisk konstruktion för förbättrad stabilitet
 • Kompatibel med märkena Fanatec, Logitech och Thrustmaster
 • Skalbar, med möjlighet att lägga till ytterligare tillbehör

Nackdelar

 • Tung och skrymmande
 • Enkel design tillgänglig i en enda färg
 • Ytterligare tillbehör medföljer inte mot extra kostnad

Vårt betyg: 9.2/10

Videospelsvärlden, och i synnerhet racingsimuleringsspel, har sett en verklig boom i utvecklingen av förarsäten för vardagsrummet.

Samtidigt som detta har gjort det möjligt för oss att återskapa känslan av ett motorlopp hemma, har det också öppnat upp en helt ny marknad av produkter, den ena mer fascinerande än den andra.

Det finns så många modeller av simuleringssäten, i alla prisklasser och med så många olika funktioner, att det verkligen inte är lätt att hitta rätt eller att veta vad man ska köpa när man vill utrusta sig själv. Vi finns här för att ge dig råd.

Vi kommer att prata om det franska märket Oplite i den här artikeln, och i synnerhet om deras Oplite GTR S3 cockpit. Denna simuleringsstol, värdig en riktig rallytävling , är det stora samtalsämnet, vilket är anledningen till att vi testade den åt dig. Här tar vi en titt på alla dess funktioner, dess fördelar och nackdelar, vilken typ av spelare den är lämplig för, var du kan köpa den och hur mycket den kostar.

 

Egenskaper hos Oplite GTR S3 Cockpit

Oplite GTR Cockpit

Oplite GTR S3 har fått sitt namn från den berömda GTR-sloganen, som står för Gran Turismo Racer. Det är en förstklassig simulatorstol som har utformats av proffs, för proffs och entusiaster med passion för racing.

Här är en lista över de viktigaste funktion erna i Oplite GTR S3:

 • GTR är en toppmodern simulator utformad av proffs inom simracing.
 • Det är ett skålat säte med ett skal av glasfiberförstärkt polyester och en finish i satinsvart.
 • Den är klädd i svart mikrofiber med högdensitetsskum (32 kg/m3).
 • Rattstödsplattan på Oplite GTR Cockpit är justerbar. Den kan justeras uppåt och nedåt (±30°) och lutas ±30°.
 • Även bottenfästet är justerbart. Du kan justera fram/backpositionen (±108 mm) samt lutningen från 0° till 27°, så att den kan anpassas helt till din kroppsform.
 • Oplite GTR Cockpit spelsäte är kompatibelt med alla Thrustmaster-produkter och rattar(T150 RS och TMX ingår inte), Fanatec och Logitech (G25, G27, G29, G920) och andra mindre kända varumärken.
 • Chassit har en aerodynamisk profil, vilket ökar säkerheten och stabiliteten under spel. Den är tillverkad av eleganta stålrör, 48 mm i diameter och 2 mm tjocka. Den är lackerad i en matt svart färg med hög motståndskraft. Den har också 8 halkfria glidskenor för utmärkt stabilitet.
 • Oplite GTR Cockpit spelsäte är laserskuret för precisionsmontering.
 • Det finns fem breda seleöglor och sätet är kompatibelt med 3- eller 4-punktssele.
 • Det finns två styrringar för enkel förvaring av de olika kablarna.
 • Mått: L 60 x B 154 x H 116 cm
 • Vikt: 33 kg

För vilken typ av person?

Enligt vår mening är Oplite GTR S3-sitsen en cockpit som är särskilt lämpad för vanliga spelare.

Detta gör det inte oförenligt med nybörjarspelare, eftersom även nybörjare bör kunna installera det enkelt och det är mycket lätt att komma igång med. Men det är ett stort, klumpigt säte som inte kan fällas ihop, så vi rekommenderar det för personer som har mycket utrymme att placera det i.

Oplite GTR Cockpit kan justeras och anpassas för att passa alla, stora som små. Den kan användas för tävlingar med vänner eller familj, eftersom sätet kan anpassas för både barn och föräldrar.

Fördelarna

oplite gtr cockpit setup

Enligt vår mening har simuleringsstolen Oplite GTR Cockpit många fördelar. Det är en mycket populär cockpit, först och främst för att den ger utmärkt valuta för pengarna. Det är en solid och hållbar modell, vilket gör att investeringen lönar sig.

En av de stora fördelarna med denna modell är att den erbjuder ett brett utbud av positions- och justeringsalternativ för både sits och pedaler. Oplite GTR Cockpit anpassar sig och justeras för att passa din kroppsform, dina behov och dina önskemål. Det är din garanti för att du alltid kör under de bästa förhållandena.

Komfort garanteras också med denna modell från Oplite. Du kommer verkligen att leva dig in i spelet och loppet, samtidigt som du sitter bekvämt i timmar på ett mycket behagligt skum med hög densitet.

Den aerodynamiska konstruktionen av chassit garanterar stabilitet under hela användningen, vilket ökar säteskomforten.

Oplite GTR Cockpit är inte bara bekväm, den är också tillverkad av mycket starka material. Så den här modellen är riktigt tuff, men den absorberar också stötar mycket lätt. Glasfibern är förstärkt på den här modellen, vilket gör sitsen ännu mer robust, och ramen är också mycket stark och styv. Sammantaget är det en simulatorstol av mycket god kvalitet som har utformats för att hålla över tid, så den bör vara med dig under lång tid i dina racingspel.

En annan bra sak med Oplite GTR Cockpit är att den är kompatibel med alla Fanatec-, Logitech- och Thrustmaster-produkter (förutom T150 RS och TMX). Faktum är att alla fästen är förborrade så att du kan installera din utrustning utan alltför stora svårigheter.

Det är fantastiskt att Oplite GTR Cockpit racingstol är en mycket säker stol, särskilt tack vare dess 5 breda seleportar.

Denna modell av sits har utformats av varumärket Oplite så att du kan utveckla den med tiden. Om du vill kan du lägga till ett skärmfäste, växellådsfäste eller handbromsfäste för att skapa en komplett cockpit.

Eftersom Oplite är ett av få franska varumärken på leksitsmarknaden har du med Oplite GTR Cockpit fördelen av en lyhörd, lättåtkomlig franskspråkig kundtjänst.

 

Dess nackdelar

Vi konstaterar att Oplite GTR Racing simulatorstol har färre nackdelar än fördelar. Vi har dock sammanställt en lista över de få negativa punkterna, som ändå är viktiga.

Först och främst är denna play seat ganska tung och skrymmande. Dess mått, och särskilt dess vikt på 33 kg, innebär att du inte kan flytta runt den som du vill, och den tar upp mycket utrymme. Dessutom är denna modell inte hopfällbar.

Utformningen av Oplite GTR Racing är uppriktigt sagt mycket enkel. Varumärket verkar ha koncentrerat sig enbart på sätets justerbarhet och robusthet och försummat den visuella aspekten av modellen, som endast finns i en färg.

Det är synd att växelspaksfästet och skärmfästet inte ingår, liksom skruvarna för montering av pedaler och ratt. Allt detta innebär att du måste avsätta en budget för ytterligare tillbehör, om du inte redan har dem hemma.

 

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Oplite GTR Racing-sätet säljs inte på den officiella Oplite-webbplatsen. Den kan endast köpas från återförsäljare, som listas direkt av Oplite på modellens produktblad.

Du kan dock hitta den på vissa webbplatser, t.ex. Amazon.fr.

Vi rekommenderar att du aktar dig för alltför lockande erbjudanden på webbplatser som säljer och köper begagnade produkter. Det finns några mycket bra möjligheter där ute, men var mycket försiktig och vaksam om du väljer att köpa en begagnad bilbarnstol.

Slutsats

Vi visste redan att det franska märket Oplite tillverkade simuleringsstolar av mycket hög kvalitet, och Oplite GTR Cockpit bekräftar detta ännu en gång.

Denna leksits är en av de mest prisvärda i sitt sortiment. Den erbjuder anpassningsförmåga, robusthet och komfort som få modeller erbjuder till detta pris.

Det är en modell som kommer att tillfredsställa både nybörjare och erfarna spelare, så länge de har tillräckligt med utrymme för att installera den.

Vi kan inte göra annat än att rekommendera Oplite GTR Cockpit, som bara har några små fel som snabbt glöms bort inför den glädje den ger dig under spel och, vad mer är, bör hålla dig i många år framöver.

Oplite GTR S3

En förstklassig simuleringsstol för fullständig inlevelse.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar