Välj en sida

De 3 bästa handskarna för Sim Racing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Målet för alla sim-racerförare är att ha bästa möjliga inställningar som gör det möjligt för dem att uppnå otroliga varvtider, oavsett motorsport. Vi har alla varit där och många förare är fortfarande på väg att uppnå sin setup.

Det måste sägas att saker och ting ibland är svåra. Mellan baser Direktdrivning, rattar specifik, Pedaler med Lastcell på en eller flera pedaler, eller till och med hydraulik, och resten av kringutrustningen (CockpitOavsett om du är en nybörjare inom simracing eller en krigare på haven är det lätt att gå vilse i detta hav av produkter.

För min del är jag ute efter total inlevelse. Och för att göra det måste jag känna mig som en racerförare, komma under huden på honom. Det innebär en disciplinspecifik ratt, kraftfull DD-bas, cockpit, böjd skärm, högpresterande pedaler och ibland en växelspak med tillhörande kopplingspedal. Men det är inte allt. Jag tänjer på gränserna ytterligare genom att ta fram handskar och skor för simracing. Allt jag behöver nu är en racingdräkt och hjälm för att få all racingutrustning. Och på tal om sim-racinghandskar kommer jag att berätta om de 3 bästa, enligt min mening, som för närvarande finns på marknaden.

Sparco Meca 3

sparco meca 3

Sparco är en känd fordonsleverantör av säten, rattar, skor, overaller och mycket mer. Varumärket finns inom praktiskt taget alla motorsporter och tillverkar även produkter för gaming, i det här fallet handskar.

Meca 3 är inte simracinghandskar i ordets rätta bemärkelse, utan snarare handskar som skyddar dina händer när du utför mekaniskt arbete. Ändå är Meca 3s mycket praktiska för att sätta snabba tider på Monza. Meca 3s är tillverkade av 47 % polyester, 35 % mocka och 18 % elastan och är mycket bekväma att bära, med en ganska sober design.

När det gäller grepp så sitter den bra på ratten tack vare det syntetiska lädret. Dessutom finns det förstärkningar mellan tummen och pekfingret och andningsförmåga i hela handsken. Det finns 4 storlekar (från S till XL), och Meca 3 kan köpas för cirka 34 euro på Amazon, med ett urval av färger. För mig är det inte särskilt dyrt.

Sparco Hypergrip

sparco hypergrip

Vi går nu vidare till ett par handskar som är särskilt utformade för sim-racing av Sparco, Hypergrip. Vad mig beträffar är designen bättre än den hos Meca 3s. Hypergrip-materialet är extremt andningsbart, så dina händer svettas knappt alls under sim-racing-passen. Detta möjliggörs av mikroperforeringar som täcker nästan hela handskens yta, vilket gör det mycket lättare för svett att avdunsta och luft att cirkulera.

För grepp har Hypergrips en gummibeläggning som ger en mycket hög nivå av grepp. Dessutom är tummen och pekfingret tillverkade av ett material som gör att de kan vidröras på en smartphone eller surfplatta, vilket är mycket praktiskt.

Hypergrips finns tillgängliga för ca 48 € hos de flesta återförsäljare, och finns även i flera olika storlekar. För pro sim racers eller erfarna förare rekommenderar jag starkt dessa handskar.

Räv Dirtpaw

räv smutsspets

Varumärket Fox Racing täcker nästan allt inom 2-hjulsvärlden, från motorcyklar till cyklar. Du har hjälmar, handskar, byxor, skydd, allt möjligt. Fox Racing har verkligen ett brett sortiment av produkter för män, kvinnor och barn.

Bland tillverkarens produkter finns Dirtpaw, handskar som är tekniskt utformade för motocross och mountainbike, men som också är lämpliga för sim-racing. Dessa handskar är utformade för att skydda dina händer från farorna med mountainbikecykling i skogsområden, men också för att avsevärt öka greppet på styret.

När det gäller sim-racing innebär det att du har gott om grepp om ratten, utan att det blir obehagligt. Materialet är bekvämt, slitstarkt och gör att du kan njuta av långa timmar av sim-racing, oavsett vilken inställning du har.

Dirtpaw finns i 7 färger, inklusive helsvart, och i storlekar från S till 4XL. Du får betala ca 40 € för handskarna, antingen på tillverkarens webbplats eller hos en återförsäljare på nätet.

Vilka ska jag välja?

Som med i stort sett all kringutrustning för simracing är handskar ett personligt val, som görs för att passa dina specifika behov. Det finns dock några saker att tänka på när du letar efter ett par handskar som hjälper dig att sätta de snabbaste varvtiderna framför din skärm.

  • Komfort. Även om de flesta par handskar på marknaden är ganska bekväma, finns det de som inte är det. Om ditt schema inte tillåter dig att köra mycket sim-racing kan du välja ett par som inte är särskilt bekväma om priset är rätt. Men om du tillbringar många timmar framför din simulator ska du prioritera komforten.
  • Grepp. Även detta är viktigt, eftersom det ger dig total kontroll över ratten. Välj helst handskar med en beläggning som ger maximalt grepp, t.ex. gummi, läder etc., för att förhindra att händerna glider på ratten.
  • Storleken. Jag måste säga att i stort sett alla simracinghandskar finns i flera storlekar. Problemet är att denna storlek ibland skiljer sig från ett varumärke till ett annat. Så jag råder dig att gå till tillverkarens webbplats och följa deras guide för att hitta rätt handskstorlek.
  • Priset. Köp inte premiumhandskar om du bara kommer att använda dem några timmar i veckan. Använd handskar beroende på hur mycket tid du tillbringar framför din simu.
  • Hållbarhet. De förstärkta handskarna är utformade för att bättre stå emot riskerna med sim-racing, särskilt Direct Drive-baser med högt vridmoment. Välj handskar med förstärkningar mellan fingrarna och på handflatorna.

Varför använda handskar för simracing?

Förutom den omslutande känslan som handskarna ger anses detta element vara rent estetiskt av många förare, men dess användbarhet är obestridlig. Simracinghandskarna låter händerna andas tack vare material som kontrollerar svettningen, vilket ger dig bättre grepp om ratten samtidigt som handskens livslängd förlängs. Dessutom är vissa rattar obekväma när de används utan handskar under långa perioder, vilket är fallet med Thrustmaster SF1000 .

Det är dock inte nödvändigt att ha handskar för simracing, särskilt inte om du är ny inom sporten. Men du kommer att behöva det när du har nått en viss nivå av körning, särskilt om du kör mycket sim-racing i veckan.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

De bästa Fanatec-paketen

De bästa Fanatec-paketen

Sim-raceurer världen över har ställts inför samma problem: vad ska man köpa för att börja shoppa? Detta är en mycket...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar