Välj en sida

Simucube 2 Pro : Recensioner och tester

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Simracing har genomgått ett antal förändringar sedan det först dök upp på 1980-talet. Under de senaste åren har vi sett en otrolig teknisk utveckling med introduktionen av Direct Drive-baser och rattar med force feedback.

I denna produktkategori ingår det finska varumärket Simucube (som ägs av Granite Devices) tagit en viktig plats på marknaden genom att erbjuda mycket förfinade plug and play-produkter.

Vi fick nyligen möjlighet att testa den mest kraftfulla Direct Drive-ratten i deras sortiment: Simucube 2 ProSimucube 2 Pro.

I den här artikeln berättar vi allt vi upptäckte och tänkte om denna Simucube rattbas. Vi kommer att tala om dess viktigaste egenskapervi kommer att berätta fördelarna och fördelar och nackdelar med denna modell, dess pris och var du kan köpa den.

Simucube 2 Pro funktioner

Simucube 2 Simucube 2 Pro är den i toppsegmentet är en rattbas med force feedback som är utrustad med en Direct Drive. Det är en av de mest kraftfulla och konfigurerbara modellerna som någonsin utvecklats av varumärket.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Simucube 2 Pro Simucube 2 Pro är byggd av massiva solida metalldelar precisionsbearbetade metalldelar.
 • Den är utrustad med en borstlös direktdriven borstlös motor robotkvalitet med oväntat hög svarshastighet och vridmomentskärpa. Motorns FEM-optimerade magnetiska design ger praktiskt taget noll vridmomentrippel och magnetisk växling.
 • Rotationsvinkeln för Simucube 2 Pro är 2160°.
 • Den har skapats för att ge föraren en så exakt upplevelse som möjligt genom att erbjuda en exceptionellt hög vridmomentrespons på vridmomentrespons på 25 Nm. Vridmomentresponsen kan justeras för att passa förarens preferenser.
 • Simucube 2 Pro Simucube 2 Pro är utrustad med en dedikerad 216 MHz realtidsprocessor, plus en 144 MHz dedikerad. Den unika arkitekturen med dubbla processorer garanterar noll påverkan på prestandan hos extremt låg latensäven när alla bearbetnings- och simuleringsåtgärder körs samtidigt.
 • Motorn i Simucube 2 Pro direktdriven är utrustad med vinkelgivare med en upplösning på 4 miljoner steg per varv.
 • Tack vare högeffektiv direktdrift, optimerade motorer och intelligent elektronisk värmehantering finns det ingen dammuppsamling eller bullriga fläktar i Simucube 2 Pro.
 • Simucube 2 Pro Simucube 2 Pro är utrustad med SC2 Ready trådlös teknik trådlös teknik och ett QuickRelease-system.
 • Denna modell levereras med en externt monterbar vridmomentsknapp. Som tillval kan knappboxen uppgraderas till en elegant helmetallversion med en extra extern strömbrytare.
 • Simucube 2 Pro Simucube 2 Pro är endast kompatibel med PC. När det gäller spel fungerar det med iRacing, Assetto Corsa, Assetto Corsa Competizione, F1, Dirt Rally, WRC 9 och många andra.
  Den är dock inte kompatibel med följande spel: Forza Horizon/Motorsport, Need for Speed-spel, Art of Rally, Circuit Superstars, WRC 6 & 7, V-Rally, FM7 och FH3.
simucube 2 bak

Fördelarna med Simucube 2 Pro

Vi hade turen att kunna testa Simucube 2 Pro och den här modellen visade sig ha mångafördelar.

Först och främst, byggkvaliteten hos Simucube 2 Pro är enastående. Modellen är helt klädd i metall med anodiserad yta och är extremt solid och robust, vilket märks direkt, om inte annat så på vikten. All elektronik i denna modell är placerad i basenheten, vilket gör kabelhanteringen enkel. Höljet fungerar även som en kylfläns för enheten, vilket gör att motorn kyls mycket tyst. Basen har ett verkligt professionellt utseende, med perfekt finish i varje komponent. Allt är genomtänkt och omhändertaget in i minsta millimeter.

Men det som särskilt övertygade oss om Simucube 2 Proär dess otroliga kraftåterkoppling och de tiofaldiga förnimmelser den ger oss. Utrustad med ett direktdrivningssystem med ett vridmoment på 25 Nm och en rotationsvinkel på 2160°, låter denna modell dig känna varje liten detalj i loppet. Force feedback är mycket kraftfull men också smidig och snabb, så att du enkelt kan göra nödvändiga ändringar medan du kör. Den realistiska effekten är verkligen fantastisk.

Enligt vår åsikt, vad garanterar kraften i Simucube 2 Proär också dess programvara. Det stämmer, Sann drivning som är den inställningsprogramvara som levereras av varumärket, är verkligen mycket välutvecklad och vi måste erkänna att den ligger långt före konkurrenterna. True Drive har förmågan att översätta din SIM-kortinformation till dina händer på ett kliniskt korrekt och blixtsnabbt sätt. Du kan skapa förinställningar efter spel eller bil i programvaran, vilket underlättar användningen.

Det är ganska enkelt att komma igång med och erbjuder ett brett utbud av anpassningsalternativ, med fantastiska videor som förklarar alla de olika inställningarna.

Slutligen uppskattade vi verkligen den trådlösa ratt-tekniken som Simucube 2 Pro är utrustad och mycket imponerande. Det är mycket enkelt att konfigurera och vi märkte inte av någon fördröjning jämfört med en trådbunden ratt. Det är inte ett obetydligt alternativ, eftersom du med en trådlös ratt sparar pengar på USB-portar och inte behöver oroa dig för hur kablarna ska dras.

Nackdelar med Simucube 2 Pro

Vi har inte gjort någon hemlighet av att vi har blivit övertygade av de många fördelarna med Simucube 2 Promen vi måste erkänna att vi också hittade några nackdelar. Nackdelar.

Naturligtvis är en av de största nackdelarna med Simucube 2 Pro enligt vår mening, är dess höga pris. Inte alla har råd med en rattbas som kostar nästan 1 500 euro. Särskilt som du måste lägga till priset för en ratt i din budget om du inte redan har en och behöver köpa en komplett uppsättning utrustning. För att inte tala om tillbehören… Simcube 2 Pro är verkligen en mycket högkvalitativ modell vars pris kan motiveras och som är utformad för mycket erfarna spelare, men det betyder inte att dessa spelare alla har en plånbok som går att förlänga.

En annan nackdel med Simucube 2 Pro är attden endast är kompatibel med PC. Detta begränsar dess användning till endast PC-spelare. Med tanke på priset för den här modellen tycker vi att det är synd att den inte kan användas på den nya generationens PlayStation- eller Xbox-konsoler som många Sim-racing-förare älskar.

Slutligen anser vi att det faktum att Simucube 2 Pro är så pass tung kan också vara en nackdel. Förutom att vikten på denna modell (11,1 kg) kan vara ganska besvärlig att montera och installera, bör du också komma ihåg att inte alla simracingplattformar klarar av att bära dess vikt eller kraft. Tänk på detta om du är intresserad av Simucube 2 Pro.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Basen Simucube 2 Pro är tillgänglig för försäljning på denna webbplats till ett pris av 1 190 euro. Simucube arbetar med ett antal återförsäljare runt om i världen, och detta är det billigaste priset vi kan hitta för denna produkt.

Unboxing av Simucube 2

I korthet / Slutsats

Simucube 2 Pro Simucube 2 Pro är helt klart en ratt i toppklass rattDet råder det verkligen ingen tvekan om. Denna modell, en konstruktion av hög kvalitetimponerade på oss med sin dess kraft och precision. Detta är en av de mest framgångsrika intuitiv vi har haft möjlighet att testa.

Dess force feedback är extremt kraftfull och flytande Samtidigt är känslan och detaljerna som den erbjuder under loppet helt otroliga. Tack vare dess True Drivekan du hitta de inställningar som passar dig bäst för ännu bättre spelprestanda.

Om du letar efter en Direct Drive rattbas som kommer att hålla mycket länge, som inte kommer att svika dig och som har den extra fördelen att vara utrustad med trådlös teknikteknik, då ska du välja Simucube 2 Pro. Vi garanterar att du inte kommer att bli besviken!

simucube 2 recensioner

Simucube Pro 2

En kraftfull och exakt Direct Drive-bas i toppklass

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza R5 : Test & Recension

Moza R5 : Test & Recension

Moza R5Fördelar Direktdriven bas som utvecklar 5,5 nm Hölje helt i aluminium Kompakt storlek Fantastisk körkänsla...

Moza R16 : Test & Recension

Moza R16 : Test & Recension

Moza R16Fördelar Direktdriven motor som utvecklar ett vridmoment på 16 nm Alternativ för frontmontering Utmärkt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar