Välj en sida

ClubSport GT3 Endurance: Fanatecs begränsade utgåva presenterad till hundraårsjubileet av 24h på Spa

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec har släppt nya produkter i snabb följd och för att markera hundraårsjubileet av 24 Hours of Spa har det tyska varumärket presenterat en ratt i ultrabegränsad upplaga för racingfans. Det är ClubSport GT3 Endurance, och endast 100 kommer att tillverkas för att markera 100-årsjubileet av den legendariska banan.

Designen är mycket minimalistisk, med en färg i gun metal som går igen på hela frontpanelen. Det finns stängda grepp på sidorna och 24 SPA-logotypen i mitten, även med siffran 100, en blinkning till banans hundraårsjubileum. Som jag sa tidigare är designen av detta hjul mycket minimalistisk, men förresten snyggt. Eftersom det är en extremt begränsad upplaga är den naturligtvis också märkt “Limited Edition x av 100” för att säkerställa att du inte blir förvirrad och för att öka värdet om du någonsin vill sälja den igen.

Eftersom vi har att göra med en barebone-struktur för ClubSport GT3 Endurance behöver du en modul som fungerar som knappar, reglage och ett gränssnitt mot Fanatecs databaser. I vårt fall är det Podium Button Module Endurance med skärm och olika reglage samt magnetiska paddlar (tillval) som får uppdraget. Den här modulen är mycket omfattande, med fokus på uthållighet, och passar perfekt för ClubSport GT3 Endurance.

När det gäller grepp är den här fälgens ganska rektangulära form perfekt för GT3 och endurance racing. Diametern är strax under 32 cm (31,8 cm för att vara exakt), handtagen är av gummi och ergonomin är i det närmaste perfekt för långa simracing-sessioner.

Låt oss avsluta med pris och tillgänglighet. För det priset byter Fanatec ut ClubSport GT3 Endurance mot endast €129,95. Men som jag nämnde tidigare är det en fälg, eller en helt vanlig ratt om du föredrar det. Du måste alltså betala för knappmodulen, paddlarna, navet och snabbkopplingen, totalt över 700 euro för att få en användbar ratt. Det är mycket, men samtidigt är det en begränsad upplaga och en värdefull investering om du är den typ av person som byter ratt ganska ofta.

När det gäller tillgängligheten kommer ClubSport GT3 Endurance endast att säljas i Fanatecs monter på Spa från helgen den 27 till 30 juni 2024. Denna monter kommer att vara öppen för allmänheten i Fan Village från kl. 10.00 till 12.00 och sedan från kl. 13.30 till 18.00, från torsdag till lördag. Och på söndagen den 30 juni är det bara förmiddagen som gäller.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar