Välj en sida

Forza Horizon 6: Släppdatum, rykten och vad som väntar i framtiden för sagan

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sedan debuten för över tio år sedan på Xbox har Forza-sagan verkligen tagit fart och till och med gått så långt att den konkurrerar med Gran Turismo på sitt eget område. Det måste sägas att en simracingtitel som är både sim-arcade och simulation på Microsofts konsol inte hade sett dagens ljus före Forza. Det är sant att det fanns Project Gotham Racing, men det var mycket mer en konkurrent till Need For Speed än något annat.

Så äventyret började med Forza Motorsport, och sedan dess har sagan blivit Go-To sim-racing på Xbox, bortsett från AC och ACC som förresten är på en helt annan nivå. Ändå har Forza Motorsport vunnit över ett stort antal racerförare på konsoler och PC, och det är fortfarande ett måste 2024.

Sagan har delats upp i två titlar sedan lanseringen: Forza Motorsport för fans av virtuell racing i sim-arkad och/eller simulering (beroende på vad du föredrar), och Forza Horizon för ett mycket mer arkadliknande äventyr. Det senaste Forza Horizon är för närvarande nummer 5, med ett racingkoncept i en öppen värld och bilar som sträcker sig från enkla GTI:er till de mest avundsvärda Hyper Cars i bilvärlden, med en hälsosam dos anpassning. Personligen tyckte jag verkligen om Forza Horizon 5, särskilt det faktum att det var en “First Party”-titel för Xbox Series X och S. De överdådiga landskapen i Mexiko (fiktivt, naturligtvis) – skogar, stränder, öknar, städer och allt däremellan – upphör aldrig att förvåna mig, särskilt med en titel som fungerar utmärkt samtidigt som den är öppen.

Visserligen var början kantad av farthinder, men Microsoft och Playground Games har sakta men säkert rättat till saker och ting med Forza Horizon 5, som till och med fortsätter den berättelse som etablerades i sagans fjärde opus. FH 5 är en ny titel, men karriärläget tar vid där du slutade i FH 4, med nya miljöer och nya bilar. Idag har Forza Horizon 5 mer än 30 miljoner aktiva spelare runt om i världen, en tydlig indikation på den passion som förare har för denna magnifika saga som perfekt kombinerar sublima bilar, hisnande landskap och rolig fokuserad körning.

Vad kan vi förvänta oss av Forza Horizon 6?

Som ordspråket säger: “Man kan inte ändra på ett vinnande lag”. Forza Horizon-sagan har varit på rull sedan3: e opus, om jag inte misstar mig, med4: e och 5: e mycket populära bland racingfans.

Som ett resultat av detta finns det hundratals bilar tillgängliga för förarna, med små bomber, sportbilar, Super Cars, Hyper Cars, protos, exotics och allt däremellan. FH5 hade introducerat buggies, monstertruckar och en mängd andra fordon, samt extrema anpassningsmöjligheter. Det är bara naturligt att förvänta sig mer av samma sak från Forza Horizon 6, särskilt med vad som nästan säkert kommer att bli fallet: drifting på slingrande banor i japanska städer, med japansk technomusik i bakgrunden och neonljus överallt.

Så, när kommer Forza Horizon 6?

När du tänker på att framgången för en sådan saga har varit ganska bra sedan lanseringen för mer än 10 år sedan (jag pratar om Forza Horizon), är det bara naturligt att förvänta sig att en 6: e opus kommer att slå startblocken mer eller mindre 3 år efter lanseringen av FH 5.

Den goda nyheten är att studion Playground Games, enligt rykten och de senaste rapporterna, har börjat rekrytera klackar till ett nytt projekt, som nästan säkert är Forza Horizon 6. Ryktet säger att spelet kommer att utspela sig i Japan. Som med alla Forza Horizon-spel kommer kartan naturligtvis inte bara att vara enorm (som med FH 5), utan den kommer också att baseras på en fiktiv version av Japan. Den uppåtgående solens land har en av världens rikaste bilkulturer, både när det gäller tävlingar, med serier som är specifika för landet, och när det gäller den mycket unika anpassningen av bilar.

När det gäller utgivningsdatumet för Forza Horizon 6 säger vissa att spelet kan vara tillgängligt mot slutet av 2024 eller någon gång 2025. Den 5:e kom ut i slutet av 2021, och enligt min mening kommer vi att få den 6:e antingen i slutet av 2024 eller 2025. Videospelsförläggare tenderar att behålla samma lanseringsdatum för sina mest populära titlar.

Forza Horizon 6 och plattformar

Precis som med tidigare delar i sagan kommer Forza Horizon 6 med största sannolikhet att finnas tillgänglig på Xbox Series X och S, Microsofts senaste konsoler, samt en PC-version. Titlarna i denna saga har gjort mycket bra på konsoler och PC, så det är logiskt att förvänta sig att saker och ting inte kommer att förändras för mycket på den fronten.

Det är också mer än troligt att titeln kommer att läggas till i Game Pass på lanseringsdagen, vilket var fallet med dess föregångare. Än en gång kan man inte ändra på ett vinnande lag, och Forza Horizon tar den ena segern efter den andra.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar