Simagic M10
Fördelar
- 10 nm vridmoment Direktdriven bas
- Utmärkt byggkvalitet
- Förstklassiga material
Nackdelar
- Force feedback för snabb som standard
- Endast kompatibel med PC
Vårt betyg: 9.4/10
De stora namnen inom simracing är varumärken med årtionden av erfarenhet, t.ex. Fanatec, Thrustmaster, Logitechsamt andra som har erbjudit fantastiska produkter under kortare tid (Simucube till exempel). Det går inte att förneka att erfarenhet inom ett segment är viktigt för ett varumärke, särskilt när det gäller produktkvalitet. Men inom sim-racing krävs det ibland expertis och mod för att utveckla och lansera ny teknik som tilltalar förarna, men också för att förnya branschen.
Det enklaste exemplet på ett företag som har lyckats förnya sig är säkert Simagicden kinesiska tillverkaren av kringutrustning för simracing. Varumärket lanserades 2018 och är redan ett av de ledande namnen inom simracing tack vare ett antal produkter, inklusive deras allra första bas: Simagic M10. Naturligtvis följde andra baser, den ena mer framgångsrik än den andra, men M10 har spelat en viktig roll för Simagics framgångar under de senaste åren.
I det följande kommer jag att presentera M10 för dig och berätta om dess styrkor och svagheter, vad den erbjuder i form av känsla och ge dig min åsikt om den.
Huvudsakliga och tekniska egenskaper hos basen
- Base Direct Drive med ett maximalt vridmoment på 10 nm
- Konstruktion helt i metall
- Endast kompatibel med PC
- Trefasmotor
- 1000 Hz uppdateringsfrekvens för kommunikation med sim-racingtitlar och 40000 Hz för kraftåterkoppling
Design
För närvarande på marknaden är Direktdrivning baser en mycket likartad design, oavsett märke – ja, förutom Logitech och dess G-hjul Pro. När det gäller resten är det vanligtvis ett metall-/aluminiumhölje av ganska liten storlek för dem som inte är alltför kraftfulla, med anmärkningsvärda skillnader endast i drivaxeln.
För M10Basen har en bra storlek, med ett hölje i CNC-aluminium och kolfiberhöljen. Det är sobert, jämnt, med en enda färg som dominerar periferin (mattgrå) och några logotyper här och där. Sammantaget ser det väldigt bra ut enligt min mening, och den här basen kommer att passa perfekt med alla sim-racing-installationer.

Kundanpassad montering
Montering av M10 är ganska lätt att göra, men kommer ändå att ta lite tid, särskilt om du inte har en cockpit. Naturligtvis kan du montera denna bas på ett bord, men jag skulle råda dig att ta en cockpit, eftersom vridmomentet på 10 nm med största säkerhet kommer att skada dina möbler, särskilt de svagare.
Annars finns det fästpunkter undertill för all montering och installation. Dessutom är användarhandboken mycket exakt, vilket är sällsynt för en kinesisk tillverkare. Om du är van vid att byta inställningar för sim-racing kan du montera M10 kommer inte att ta lång tid. Om inte, måste du ha tålamod.
Tillverkning och ytbehandling
På den punkten har jag verkligen ingenting att säga. La M10 är Simagics första bas, men tillverkaren har lyckats med ett mästerverk genom att erbjuda en extremt välbearbetad produkt, med en byggkvalitet som skulle få simracingmärken med över 10 års erfarenhet att blekna i jämförelse.
Det måste sägas att företaget består av racingentusiaster, så det är bara naturligt att de ska producera en så väl färdig produkt. Karossen är av aluminium, kåporna är av kolfiber och lacken är mattgrå, skulle jag säga. Den är vacker och byggkvaliteten är helt enkelt enastående för att vara en första produkt. Vanligtvis tillverkas de första kringutrustningarna i farten, men det är inte alls fallet med M10.
Efter att ha inspekterat basen noggrant kunde jag inte se några grader, dåligt bearbetade delar eller andra tillverkningsfel. Det är helt perfekt.
Att få grepp om basen
La M10 är en väl tilltagen bas, det måste jag erkänna. Vissa anser att den är ganska stor med tanke på motorns effekt (10 nm). För mig är det en bra storlek, i linje med vad som för närvarande finns på marknaden, oavsett om det är av Simagic eller andra märken som t.ex. Moza Racing.
När det gäller vikt är den lite tung, liksom i stort sett alla Direktdrivning . På den M10Du kan fästa en ratt med hjälp av den interna QR, och anslutningen är trådlös. Jag är inte emot sådana anslutningsmöjligheter, men om du inte gillar det finns det alltid en kabelansluten (USB) anslutning på baksidan. Återigen visar detta att företaget brinner för motorsport och erbjuder dig flera alternativ på rattarna. Dessutom har M10 är kompatibel med flera av märkets hjul, vilket ger dig ett brett urval av kringutrustning för simracing som passar dina racingpreferenser.

Känslor under lek
Låt oss nu gå över till känslan i spelet av M10. Jag har provat den på ett antal titlar, från sim-arcade till ren och skär simu, och den här basen är helt enkelt exceptionell. Känslorna i spelet finns på alla nivåer, och när det gäller force feedback kan den vara hård och ta tag i dina händer, eller mycket försiktig när du ber den snällt.
Motorn på denna bas styrs via 3 processorer, vilket ger den ganska linjär kraft och, för övrigt, vridmoment. Känslorna är ultra-realistiska, oavsett om du pratar om förändringar i grepp, vibratorer, övergången till grus eller stötar; du kommer att känna allt i minsta detalj. Ärligt talat är det helt galet att få den här nivån av feedback från en tillverkare med bara några års erfarenhet i branschen, och från en bas som bara utvecklar 10 nm vridmoment!
Förresten skulle jag råda dig att sänka basstyrkan i spelet, eftersom motorn som standard är lite för kommunikativ för min smak. Tja, inte kommunikativ i ordets bemärkelse, utan snarare för snabb. Den kan rycka till för snabbt, och det är lite irriterande när du tävlar. Det är naturligtvis inget att fnysa åt, men det skiljer sig från vad konkurrenterna gör, t.ex. Fanatec till exempel.
Dock är M10 basen fortfarande utmärkt för simuleringsracing, både för de känslor den ger och för den inlevelse du kommer att känna under loppet.
Kompatibilitet
I likhet med många andra tillverkare av premiumutrustning för sim-racing, med undantag för Fanatecär M10 är endast kompatibel med PC, vilket jag tycker är synd och skam. Jag är helt för simracing på PC av den enkla anledningen att de bästa simracingspelen finns på den här plattformen, men jag måste också tänka på konsolracingspelare som vill ha roligt och förbättra sina färdigheter i titlar som Gran Turismo eller Forza Motorsport. På konsoler finns det ingen riktig konkurrens före marknadsintroduktionen eftersom vi bara har Fanatec erbjuder kvalitetsprodukter för Playstation och Xbox.
När det gäller titlar, är M10 kommer att fungera perfekt med alla tillgängliga racingsimuleringsspel, frånAsseto Corsa à smutstill Forza Motorsport. På den punkten har du inget att frukta.

Valuta för pengarna
Priset är 650 euro och M10 är fortfarande en ganska dyr apparat. Premium och kvalitet, ja, men ändå dyrt. Ändå är det ganska bra valuta för pengarna, helt enkelt för att materialen är förstklassiga, detaljnivån har drivits till det yttersta och spelkänslan är mycket bra, till och med utmärkt om du ägnar lite tid åt att finjustera basen.
Mitt utlåtande
För en första Direct Drive-bas, Simagic har slagit till hårt med M10. Den är fortfarande lite dyr för min smak, men den erbjuder fortfarande utmärkta spelkänslor och force feedback som är både kraftfull och flytande, utöver andra funktioner som trådlös anslutning till ratten.
Såvitt jag vet är M10 är en bas som jag enkelt kan rekommendera till förare som bara kör sim-racing på PC. Om du är den typen av person, gå vidare och köp M10 utan minsta tvivel. Men om du kör på flera plattformar (PC och konsoler) föreslår jag att du letar någon annanstans, till exempel hos Fanatec, som erbjuder kvalitetsbaser som är kompatibla med PC, Xbox och Playstation.
0 kommentarer