Välj en sida

Fanatec QR2 är äntligen tillgänglig!

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec är en stor aktör inom simracingbranschen och har varit det i två decennier. Den tyska tillverkaren har så mycket tyngd att BMW Racing valde den för att utrusta sina tävlingsbilar med rattar, och det säger en hel del om Fanatecs expertis.

Bland de olika produkter och kringutrustning som erbjuds från den tyska tillverkaren har vi en Quick Release som gör det möjligt att ansluta Fanatec-svänghjul till olika Fanatec-baser. Denna snabbkoppling fanns i 2 versioner: QR1 Lite och QR1, var och en med sin egen vridmomentgräns. Förutom att dessa två produkter är ganska gamla och bleka i jämförelse med konkurrenterna, och det är hög tid att de får en nytändning.

I slutet av 2022 visade Fanatec oss en prototyp av sin nya QR, kallad QR2. Ja, de tänkte inte ge den ett konstigt namn, och de vackraste sakerna är ofta de enklaste. Vi fick vänta nästan ett år efter att QR2-prototypen dök upp för att äntligen få se den slutliga versionen, eller snarare de slutliga versionerna, och den är magnifik. Denna nya QR lovar att lösa alla problem som finns i QR1/QR1 Lite, och har dessutom ett nytt trick i rockärmen.

De nya Fanatec QR:erna

Fanatec QR2

Precis som med Fanatecs första Quick Releases finns QR2:orna i flera versioner – 3 för att vara exakt. Så vi har QR2 Lite, som är inriktad på mindre budgetar, och CSL-serien. Ett snäpp högre upp har vi QR2, som är perfekt för blivande förare och kringutrustning i ClubSport-serien, men som också är kompatibel med CSL- och Podium-serierna. Och slutligen har vi QR2 Pro, som är kompatibel med kringutrustning från CSL-, ClubSport- och Podium-serierna, med tonvikt på den senare, samt är FIA-kompatibel, vilket innebär att den kan användas i en tävlingsbil.

QR2 Lite

qr2 lite

Fanatecs budgetvänliga alternativ när det gäller Quick Release är, föga överraskande, QR2 Lite. Snabbfästet är tillverkat av kolfiberförstärkt komposit, vilket är ett förskönande sätt att säga att det är tillverkat av plast.

Formen på QR2 Lite, jämfört med QR1 Lite, har inte förändrats så mycket. Det finns fortfarande skruvhål på ratten, liksom cirkeln/skruven som du måste dra i för att ta bort ratten från basen. Basens monteringssystem är dock annorlunda med QR2. Säg hej till ett helt nytt rektangulärt system med krokar på sidorna.

QR2

QR2 ersätter QR1 och är byggd i aluminium. Designmässigt är den exakt likadan som QR2 Lite, eftersom den enda skillnaden mellan dessa två Quick Releases är det material som använts.

QR2 Pro

Detta är Fanatecs snabbkoppling i toppklass, när det gäller material, design och kompatibilitet. QR2 Pro är tillverkad av ett aluminiumblock som bearbetats till perfektion med CNC-maskiner, till skillnad från QR2 som är tillverkad av slipat aluminium. Designmässigt är den densamma som QR2, bara med mer guld.

Denna tillverkningsmetod för QR2 Pro är avgörande eftersom denna snabbkoppling är FIA-godkänd och därför kan användas i tävlingsbilar. Så du kan köra sim-racing under veckan med QR2 Pro och ta med den till en ban-dag i din bil på helgen.

QR2 Bas-sida

Nya QR:er innebär oundvikligen nya Base-Sides, eller den synliga delen av drivaxeln om du föredrar det. Eftersom QR2 har gått från ett runt monteringssystem med kulor till ett mer rektangulärt monteringssystem är det nödvändigt att ändra Base-Side så att denna QR kan fästas på Fanatecs baser.

Den tyska tillverkaren har tagit fram två nya aluminiumbaser som kommer att ersätta de cirkulära som redan finns på Fanatecs baser. Så vi har en med Type-C-anslutning, som är tillverkad av svart gjuten aluminium, och en med Type-M-anslutning, som är tillverkad av silverfärgad CNC-maskinbearbetad aluminium.

Typ-C är kompatibel med CSL DD-baser (5 och 8 nm, och även GT DD) och Typ-M är kompatibel med Podium-baser (DD1 och DD2). Oavsett vilken QR2 du väljer kommer den att vara kompatibel med Fanatecs två nya Base-Sides.

Priser för den nya QR2

Priserna för Fanatecs nya QR2 är mer eller mindre desamma som för QR1. QR2 Lite kostar 59,95 euro, QR2 99,95 euro och QR2 Pro 199,95 euro. För Base-Side kostar Type-C 69,95 euro och Type-M 149,95 euro.

Naturligtvis finns det också paket för olika kombinationer av QR2 och Base-Side, med priser från 110 € till 300 €. I skrivande stund är det endast QR2 som finns tillgängliga på Fanatecs webbplats. Base-Sides är för närvarande slut i lager, liksom bundles.

Min åsikt om de nya QR2

För att vara ärlig tyckte jag verkligen om de nya QR2:orna, särskilt spelet, som nu är nästan obefintligt. Den nya Base-Side-designen innebär att de inte rör sig alls när du kör, inte ens aggressivt. Att installera dessa nya QR (hjul eller bas-sida) tar inte lång tid och är ganska enkelt att göra.

Enligt min mening är de utmärkta QR:er, värdiga Fanatecs rykte. Jag rekommenderar dem som ett paket för att tjäna cirka 10 euro på din investering.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar